Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Σουφλέ με φέτες ψωμί του τόστ ,πατάτα και τυρί !!! Φανταστικό !!!



Υλικά
1 μικρό πακέτο ψωμί του τόστ κατά προτίμηση χωρίς κόρα
300 γραμ .τυρί τριμμένο κασέρι ,η γκούντα ,ή ότι άλλο διαθέτουμε στο ψυγείο μας
4 αυγά
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
3 πατάτες μεγαλούτσικες βρασμένες και τριμμένες στο τρίφτη στο χοντρό μέρος
αν υπάρχει κι αν θέλετε λίγη γαλοπούλα,η ζαμπόν ,η μπέικον ψιλοκομμένο
βούτυρο για το  ταψάκι μας
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι μέγεθος να χωράει 6 φέτες ψωμί του τόστ
Στρώνουμε από πάνω τις φέτες του τόστ.
Σε ένα μπόλ βάζουμε  το γάλα το αλάτι το πιπέρι και τα αυγά και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη καλά.
Περιχύνουμε τις φέτες του τόστ με μερικό από το μίγμα αυγών -γάλα
Στρώνουμε από πάνω τις τριμμένες πατάτες ομοιόμορφα και αμέσως από πάνω τυρί τριμμένο
και περιχύνουμε με λίγο μίγμα γάλα αυγών
Στρώνουμε ξανά τις υπόλοιπες άλλες 6 φέτες ψωμί του τόστ τις περιχύνουμε όλες με λίγο από το μίγμα γάλα αυγών κρατώντας λίγο για το τέλος ,τώρα αν έχουμε κι αν θέλουμε  βάζουμε μικρά κομματάκια από το ζαμπόν ,γαλοπούλα,η μπέικον ,γεμίζουμε ξανά την επιφάνεια όλη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα γάλα αυγών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.Ροδίζει ,φουσκώνει και γίνετε φανταστικό !!! Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Σουφλέ με σπανάκι τέλειο !!!


 

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο ζύμη σφολιάτα
1 κρέμα γάλακτος το μεσαίο μέγεθος
1 κιλό σπανάκι
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
300γρ φέτα
250 γρ τυρί ένταμ,η,γκούντα
πιπέρι
καθόλου αλάτι
7 φέτες Μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδωμένο  το φύλλο σφολιάτας και το ψήνουμε να ροδίσει.
Το αφήνουμε στην άκρη και αφού  καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά το σπανάκι το βάζουμε στην κατσαρόλα να πιεί όλα τα υγρά του.
Προσθέτουμε το Μπέικον ψιλοκομμένο τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Το ανακατεύουμε και αφήνουμε  να ψηθεί καλά ,δεν βάζουμε καθόλου λάδι,βγάζει το Μπέικον.
Αφού τ μαγειρέψουμε και δούμε να μην έχει καθόλου υγρά το αποσύρουμε από την φωτιά και  προσθέτουμε τριμμένη με το χέρι την φέτα [η με  ένα πιρούνι την λιώνουμε ] το στρώνουμε το μίγμα μας αυτό  επάνω στην ψημένη σφολιάτα.
 Αφού το στρώσουμε ομοιόμορφα πασπαλίζουμε με το ένταμ η, το γκούντα τριμμένο ρίχνουμε και  την κρέμα γάλακτος παντού και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει περίπου 20 Κως 30 λεπτά,σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς .Καλή όρεξη!! Να το φτιάξετε είναι πάρα πάρα πολύ ωραίο!!!! 
πραγματικά τέλεια γεύση !!!

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πιροσκί φανταστικά και εύκολα !!

 
 
 
 




Υλικά
Γέμιση
500 γραμ.κιμά
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
7 κουταίες σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του ΄νερού κρασί λευκό
1 χούφτα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Ζύμη
500 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κιμάς 
Βάζουμε  στην κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι και τον κιμά μαζί τα σοτάρουμε πατώντας τον κιμά με ξύλινη σπάτουλα να γίνει σπυρωτός περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε και το τριμμένο καρότο κι ανακατεύουμε
Σβήνουμε  με κρασί και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί
Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία  ανακατεύοντας .
Ο κιμάς πρέπει να είναι εντελώς στεγνός, αν στα 20 λεπτά έχει ζουμάκι δυναμώνουμε την φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά του.
Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.Την αφήνουμε να κρυώσει.
Ζύμη
Σε μπόλ βάζουμε το αλεύρι ανοίγουμε μία λακουβίτσα στην μέση ,προσθέτουμε την ζάχαρη,το αλάτι,και την μαγιά αραιωμένη και διαλυμένη σε ένα φλυτζάνι χλιαρό [όχι καφτό προσοχή ] νερό.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό τόσο όσο να γίνει μία ζύμη μαλακή ελαστική να πλάθετε.
Κάνουμε μπάλα την ζύμη την βάζουμε σε ένα άλλο καθαρό μπόλ την σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος να την  δούμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε μικρά μπαλάκια τα ανοίγουμε με το χέρι μέσα στην παλάμη μας βάζουμε στην μέση μία κουταλιά γέμιση το κλείνουμε καλά το πλάθουμε σαν μπαλίτσα να κολλήσουν οι άκρες καλά του δίνουμε με το χέρι το τελικό σχήμα σαν φραντζολάκι κι αφού  τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί μπόλικο να σκεπάζει το μισό και παραπάνω πιροσκί και τηγανίζουμε σε μέτρια στην αρχή φωτιά να ψηθούν καλά μέσα και δυναμώνουμε στο τέλος για να πάρουν το χρυσό χρώμα .
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο πριν τα σερβίρουμε .Καλή επιτυχία!!!!
Σημείωση
Μπορούμε να βάλουμε μέσα ότι μας αρέσει π.χ λουκανικάκια μικρά κοκτέιλ