Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πίτσα θεική με πολύ ωραία ζύμη !!!



Υλικά για την ζύμη

2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
30 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ σ λάδι
1/2κ γλυκού ζάχαρη
 1/2 κ γλυκού αλάτι

 Για την πίτσα

15 φέτες ζαμπόν
500 γραμ  γκούντα τριμμένο
2 πιπεριές
8  φέτες μπέικον
1 κουτάκι μικρό μανιτάρια κονσέρβα [η  και  φρέσκα]

Για την σάλτσα

2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού βασιλικό
λίγο αλάτι
πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
 Εκτέλεση ζύμης

 Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε  μία λακουβίτσα ,Σε ένα ποτήρι νερό χλιαρό ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και  το φακελάκι την μαγιά και  την ζάχαρη και  το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο αλεύρι κ ζυμώνουμε , /αν χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω προσθέτουμε / να γίνει μία  ζύμη ελαστική .
Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στο διάστημα αυτό βάζουμε  σε  ένα κατσαρολακι .την ντομάτα ,την ζάχαρη,το αλάτι ,πιπέρι,λάδι, το βασιλικό  και λίγο νερό  και το βράζουμε να πήξει λίγο η σάλτσα μας περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας.
 Παίρνουμε το ταψί μας το περνάμε όλο στην επιφάνεια με λάδι ραντίζουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε να μείνει ελάχιστο.
Βάζουμε μέσα την ζύμη στη μέση του ταψιού ..πατάμε την ζύμη με το χέρι να γίνει πλακέ και με το ειδικό ξύλινο ροδάκι την απλώνουμε σε όλο το ταψί. Κάνουμε  με τα δάχτυλα λακουβίτσες ελαφρώς  και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα.
Αμέσως μετά βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το γκούντα τριμμένο [κρατάμε λίγο για το τέλος] μετά το ζαμπόν ,την πιπεριά ,τα μανιτάρια το μπέικον σε κομματάκια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο τυρί όλη την επιφάνεια .
Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω -κάτω ,ο χρόνος ανάλογα την κουζίνα ,Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !! Αν την φτιάξετε ακριβώς έτσι Ίσως η ωραιότερη πίτσα που θα έχετε φάει από τα χεράκια σας !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ--> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Σουβλάκια με πίτα και λουκάνικο ,φανταστικά !

 Υλικά

Πίτες έτοιμες φρέσκες ,η ,αν θέλουμε τις φτιάχνουμε και μόνοι μας
Λουκάνικα γαλοπούλας ,η χοιρινά όπως προτιμάτε
ντομάτα κομμένη σε λεπτές φετούλες
κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φετούλες
μαιντανό ψιλοκομμένο
μουστάρδα πικάντικη
κέτσαπ ντομάτα [με ρίγανη δίνει πολύ ωραία γεύση ]
αλάτι χοντρό
πάπρικα γλυκιά
λίγο ελαιόλαδο
λαδόκολλα κομμένη σε τετράγωνο για το τύλιγμα

Εκτέλεση
Σαν αρχή βάζουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε [τηγανίζουμε ] ελαφρώς τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα αφού τα χαράξουμε λίγο με μυτερό μαχαιράκι και τα τοποθετούμε σε πιάτο.
Αμέσως μετά ξαναβάζουμε λίγο λαδάκι στο ίδιο τηγάνι σε σιγανή θερμοκρασία και ψήνουμε τις πίτες γυρνώντας της τακτικά να πάρουν λίγο χρώμα και προσθέτοντας΄σε κάθε πίτα λίγο λαδάκι μην μας ξεραθούν,η αρπάξουν .τις θέλουμε μαλακές να μην μας σπάσουν κατά το τύλιγμα,τις τοποθετούμε κι αυτές σε πιάτο .
Κόβουμε την ντομάτα ,μαιντανό ,κρεμμύδι,και την λαδόκολλα να είναι όλα έτοιμα κοντά μας.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στην φωτιά να ζεσταθεί ,ξαναβάζουμε λίγο την κάθε πίτα να ζεσταθεί [χωρίς λάδι] αυτήν την φορά την τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα προσέχοντας να εξέχει λίγο από την πάνω ΄μεριά η πίτα ,ζεσταίνουμε και λίγο το λουκάνικο όσο τακτοποιούμε την πίτα ,το βάζουμε στην μέση ,προσθέτουμε και λίγα κομματάκια από ντομάτα,κρεμμύδι,μαιντανό ,πάπρικα γλυκιά  λίγη γιατί καίει ,αλάτι ,μουστάρδα,και κέτσαπ.
Για να το τυλίξουμε επαγγελματικά έχει κόλπο .το τυλίγουμε στην αρχή μόνο του μισή  βόλτα πάνω στην λαδόκολλα θα βοηθήσει ένα ρηχό πιάτο ,και μετά τυλίγουμε με την λαδόκολλα όλο το σουβλάκι και στρίβουμε καλά την κάτω άκρη .Πραγματικά είναι φανταστικά και οικονομικά δοκιμάστε τα ,και καλή όρεξη !!!