Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Τυροπιτάκια με κεφαλοτύρι.

Υλικά
Για τα φύλλα
6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 αυγό
αλάτι

Για την γέμιση
4 κουταλιές σούπας λάδι
5 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
Λίγα κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι ελάχιστο
λάδι για το τηγάνισμα
Σουσάμι για από πάνω και ι αυγό για άλλειμα από πάνω

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι.
Προσθέτουμε το λάδι,το αυγό χτυπημένο,και λίγο χλιαρό νερό.
Τα ζυμώνουμε. μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη .
Ανοίγουμε με το πλάστη φύλλα λεπτά και τα κόβουμε με ένα ποτήρι σε δίσκους΄
Ρίχνουμε σε μία Μπόλ το τυρί το κρεμμύδι τριμμένο το δυόσμο ,και τα ανακατεύομαι.
Βάζουμε σε κάθε φυλλαράκι 1 κουταλιά γέμιση και το διπλώνουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.
Πιέζουμε τις άκρες με την άκρη ενός πιρουνιού,η κόβουμε με ροδάκι.
Τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι προαιρετικά η τα περνάμε με αυγό
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα πιτάκια κι από τις δύο πλευρές ώστε να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Σημείωση
Αν θέλουμε λαδώνουμε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε και σπανακοπιτάκια .


Σουφλέ σοκολάτας !!!



 ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια...
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
1 πρεζα βανιλια
1 πρεζα μπεικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1.Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά,
να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
2.Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά
να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας,
προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
3.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπεικιν, την βανιλια στο μείγμα και το
διπλώνουμε απαλά.
4.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για
σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Γεμίζουμε τα μπολάκια (ισομοιράζουμε το μείγμα, γεμιζουμε τα 2/3).
5.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Τορτελίνια με κολοκυθάκια.!!

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο τορτελίνια  Barilla η Misko με γέμιση τυριών
1 Μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φετούλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια μαιντανό
2 κλωνάρια βασιλικό φρέσκο
3-4 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια
1 βαζάκι σάλτσα με βασιλικό Barilla
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά

 Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να είναι βαθύ και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα σκόρδα να μαραθούν ανακατεύοντας
Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και τον μαιντανό /
 Σοτάρουμε να μαραθούν να μαλακώσουν κι αυτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα


 Αδειάζουμε το βαζάκι με την σάλτσα ανακατεύουμε και προσθέτουμε και ψιλοκομμένο τον βασιλικό και αλατοπίπερο .
Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε και αρκετό ζουμάκι από τα τορτελίνια που βράζουν συγχρόνως με την προετοιμασία της σάλτσας όπως αναγράφετε στην συσκευασία ,ανακατεύουμε συχνά μην κολλήσουν για 10 λεπτά περίπου και με μία τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα τορτελίνια αφού έχουν βράσει και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας καλά να πάει παντού  η σάλτσα .Προσθέτουμε και ζουμάκι από τα τορτελίνια να μην είναι στεγνά.
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.


 Σερβίρουμε με μπόλικο τυράκι και λίγα φύλα βασιλικού .Καλή όρεξη !





Σπανακόπιτα εύκολη και πολύ νόστιμη !!




YΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
8 κρεμμυδάκια φρέσκα
1κρεμμύδι ξερό
200 γραμμάρια φέτα
3 αυγά
αλάτι-πιπέρι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα ,η γλασέ
7 φύλα κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε πολύ καλά.
Το στείβουμε με τα χέρια καλά και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα ,ανάβουμε το μάτι της κουζίνας βάζουμε επάνω την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του που θα βγάλει  ,αμέσως αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε 6-7 κουταλιές ελαιόλαδο ,προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα και ξερό καθώς και τον μάραθο [του δίνει ξεχωριστή μυρωδιά και γεύση] και τον άνηθο ψιλοκομμένα κι αυτά, καθώς και το τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι .προσθέτουμε και το αλατοπίπερο το ρύζι [μαζεύει τα υγρά  και δεν διακρίνετε μέσα στη πίτα μας και ανακατεύουμε καλά ..΄
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και τοποθετούμε πάλι στην φωτιά την κατσαρόλα για 2 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε 3 αυγά μέσα στην κατσαρόλα αφού πρώτα τα σπάσουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα χτυπήσουμε με το πιρουνάκι να γίνουν ένα .
Λαδώνουμε την επιφάνεια ενός ταψιού τετράγωνου καλύτερα να μην μας δυσκολέψουν τα φύλα .
Στρώνουμε το πρώτο φύλο, λαδώνουμε την επιφάνειά του, στρώνουμε το δεύτερο  φύλο ξανά λαδώνουμε την επιφάνειά του και στρώνουμε και το τρίτο .Ρίχνουμε όλη την γέμιση την ισιώνουμε και σκεπάζουμε με τα 3 φύλα που απομείνανε λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά .στο τέλος τα στρίβουμε στις άκρες προς τα μέσα λαδώνουμε την επιφάνεια όλη και βρέχουμε το χέρι μας και την ραντίζουμε ελαφρά [κολπάκι για τραγανή ].Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει '.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αυτή είναι η δικά μου συνταγή σπανακόπιτας όσες φορές πρόσθεσα Μυρώνια η Καυκαλύθρες  η άλλα ζαρζαβατικά το σπανάκι έχασε την γεύση του συν ότι έγινε βαριά πολύ .εδώ  η γεύση είναι φανταστική κι ο τρόπος πανεύκολος !!!Καλή όρεξη !!!!





Γεμιστά !!


 ΥΛΙΚΑ.
ντομάτες
πιπεριές
αν θέλετε μελιτζανα κολοκυθακι ,οτι σας αρεσει γεμιζετε
πατατες
δυοσμο φρεσκο,μαιντανο,κρεμμυδια τουλαχιστον 3 2 σκελιδες σκορδο
ρυζι καρολινα
αλατι πιπερι
λαδακι μπολικο στα γεμιστα παντα!!
λιγη ζαχαρη
λιγη φρυγανια τριμμενη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενω καλα οτι εχω προγραμματισει να γεμισω ,τα ανοιγω και κραταω την ψιχα απο τις ντοματες ,λιγη ψιχα απο το κολοκυθακι αν βαλω λιγη ψιχα απο την μελιτζανα αν βαλω,,τα τοποθετω στο ταψι σε ωραια διαταξη ,σ ενα μπολ τριβω ην ψιχα απο τις ντοματες τριβω απο το κολοκυθι τριβω απ την μελιτζανα προσθετω δυοσμο ψιλοκομμενο ,μαιντανο, το κρεμμυδι τριμμενο στο τριφτη απο το χοντρο μερος,το σκορδο αλατι πιπερι ζαχαρη και μετραω ποσα κομματια ειναι πχ ειναι 17? βαζω 17 κουταλιες κοφτες τις σουπας ρυζι [μυστικο της θειας μου] κι ερχεται ακριβως!!και βαζω μπολικο λαδι να ειναι απο πανω να πλεει θελει πολυ λαδι γιατι αμα δεν βαλουμε πολυ υπερυσχυουν τα υγρα απο τα λαχανικα κ γινονται νεροβραστα ,ανακατευω ολα μαζι αφηνω κανα 10λεπτο να δεσουν τα υλικα ..ΩΜΑ ΔΕΝ ΤΣΙΓΑΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ μετα γεμιζω τα γεμιστα και οτι περισσεψει μεσα εκει στο μπολ αυτο κοβω πατατες κυδωνατες βαζω αλατι πιπερι λιγο λαδι και ανακατευω και ρυζι λιγο ναχει περισσεψει δεν πειραζει εκει ριξτε τις πατατες γινονται πολυ νοστιμες κ δεν ξεραινονται .τις τοποθετω αναμεσα εδω κι εκει στα γεμιστα ριχνω κ λιγη φρυγανια τριμμενη απο πανω να παει παντουγιατι κανουν ετσι μια ωραια σαν κρουστα, σκεπαζω μ ενα αλουμινοχαρτο κ ψηνω στους 220 β,σε καμια ωρα το ξεσκεπαζω κ το αφηνω να ψηθει ετσι και περιμενω να το δω να ροδοκοκκινιζει απο πανω ,τρυπαω με το πηρουνι να δω αν ψηθηκανε ..ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ αν βαλετε κολοκυθακια η μελιτζανες ,οταν τα βαλετε στο ταψι πριν τα γεμίσετε  αδεια μ ενα πηρουνι να τα τρυπησετε εδω κι εκει για να ψηθουν καλα κ μετα τα γεμιζετε ..νομιζω οτι θα ειναι απο τις λιγες φορες που θα εχετε φαει τοσο νοστιμα γεμιστα!! καλη ορεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Mπακλαβάς φανταστικός χωριάτικος !!!!!!















Ωραιότερο μπακλαβά δεν θα έχετε ξαναφάει !!! Χωριάτικος παραδοσιακός από Αμφίκλεια !! Η συνταγή της γιαγιάς ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φύλο κρούστας για μπακλαβά
3 τέταρτα του κιλού καρύδια περασμένα στο μούλτι να κοπούν λίγο
1 κουταλιά γεμάτη τις σούπας κανέλα
1 κουταλιά κοφτή τις σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
2 φακελάκια γαλέτα φρυγανιά τριμμένη των 100 γραμ.έκαστο
1/2 ποτήρι του νερού και λίγο παραπάνω ζάχαρη άχνη
καλό βούτυρο για τα φύλα εδώ χρησιμοποίησα γάλακτος

ΣΙΡΌΠΙ
3 ποτήρια του νερού νερό--- ή 400mlνερό
1 κιλό ζάχαρη--ή 700 γραμ ζάχαρη
το χυμό ενός λεμονιού
1 φλούδα από λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
1 ποτηράκι του κρασιού μέλι η ,μισό σχεδόν ποτήρι του νερού

ΣΤΟΛΙΣΜΑ
Γαρύφαλλα ολόκληρα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα καρύδια τριμμένα ,την κανέλα,το γαρύφαλλο την άχνη ζάχαρη , την φρυγανιά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων η σε κατσαρολάκι  μπόλικο βούτυρο βουτυρώνουμε το ταψάκι μας καλά και στρώνουμε 6 φύλα βουτυρώνοντας όμως το καθένα χωριστά με μπόλικο βούτυρο να πάει σε όλη την επιφάνεια.Αμέσως μετά βάζουμε διάσπαρτη αλλά σε όλη την επιφάνεια από το υλικό μας και ξανά φύλο βούτυρο ξανά φύλο και από την γέμιση ,δηλαδή κάθε δεύτερο φύλο γέμιση σε όλη την επιφάνεια [όχι πολύ ίσα να καλύπτετε ] Αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσει όλη η γέμιση [μην ξεχνάτε κάθε φύλο να το περνάτε με βούτυρο  βασικότατο]Αφήνουμε για από πάνω 5 φύλα βουτυρώνοντας κι αυτά ένα ένα.
Μόλις φτάσουμε στο τέλος κόβουμε ορισμένες άκρες μην είναι πολλές βουτυρώνουμε τις υπόλοιπες και τις γυρνάμε γύρω γύρω στο ταψάκι από μέσα .Χαράζουμε με προσοχή  τον μπακλαβά σε ότι σχήμα μας αρέσει μόνο να είναι μικρά κομματάκια χαριτωμένα μπήγομαι κι από ένα γαρυφαλάκι στο κάθε κομματάκι [ή επιφάνεια βουτυρωμένη καλά και οι γωνίες επίσης] ,και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά θα το δείτε να ροδίσει .Αν αρπάξει πιο γρήγορα λόγω του βουτύρου σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος .Προσέχουμε να έχει ψηθεί κι από κάτω καλά αλλά με προσοχή μην μας αρπάξει .

ΣΙΡΟΠΙ
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράσει σε ένα τέταρτο περίπου κα λιγότερο  το κατεβάζουμε από την φωτιά. Με ένα κουταλάκι δοκιμάστε την πυκνότητά του λίγο να το δείτε δεμένο ,Σιροπιάζομαι τον μπακλαβά μας με το ένα κρύο [μπακλαβά] και σιρόπι καυτό Καλή επιτυχία είναι πραγματικά Θεικός !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο ρολό με τυρί πιπεριά ,και πατάτες φούρνου !!



 Υλικά
1 κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένο ολόκληρο
5 μπαστουνάκια κεφαλογραβιέρα πικάντικη
1 πιπεριά πράσινη
πατάτες
χυμό από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια.
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκκαλίσει το κοτόπουλο και να μας δώσει λίγο δίχτυ.
Υπάρχουν και έτοιμα αλλά προτιμότερο να το φτιάξουμε μόνοι μας.
Το τοποθετούμε ανοιχτό σε ένα δίσκο ,περνάμε όλη την επιφάνεια με μία πολύ ελαφριά στρώση μουστάρδας ,από πάνω τοποθετούμε τα υλικά  όπως κεφαλογραβιέρα,πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια,αλάτι,πιπέρι.και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Το περνάμε με προσοχή μέσα στο δίχτυ.
Καθαρίζουμε πλένουμε κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψί .
Από πάνω ρίχνουμε το χυμό από το πορτοκάλι,
Σε ένα ποτήρι νερό έχουμε αραιώσει την μουστάρδα την ρίχνουμε από πάνω κι αυτή ,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρ..
Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο ,ρίγανη και τα τρίβουμε ,ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε στην άκρη γύρω γύρω τις πατάτες ,βάζουμε στην μέση το ρολό κι όπως έχει μείνει στην μέση ζουμί το κυλάμε γύρω γύρω .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου ΄70 λεπτά στους 220 βαθμούς .
Για να σερβίρουμε και να το κόψουμε πρέπει να κρυώσει .Καλή όρεξη !!






Σουβλάκια από φιλέτο κοτόπουλο και πιπεριά φανταστικά !!

 
Yλικά για 6 σουβλάκια

 

2 στήθη φιλέτο από κοτόπουλο

2 πιπεριές πράσινες

Αλάτι πιπέρι

Λεμόνι

Λίγη ρίγανη

Καλαμάκια

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε σκουπίζουμε καλά το κοτόπουλο

Κόβουμε σε κυβάκια το φιλέτο κοτόπουλο .

Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια την πιπεριά

Περνάμε στο καλαμάκι 5 -6 κυβάκια  {1 κυβάκι κοτόπουλο 1 κομματάκι πιπεριά εναλλάξ} ,

Τα ραντίζουμε με αλάτι –πιπέρι –ρίγανη .

Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι γκρίλ να κάψει αφού του κάνουμε μία απλή επάλλειψη με ελάχιστο λάδι .

Τοποθετούμε τα σουβλάκια στην σειρά  5 λεπτά τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά γυρνώντας τακτικά .

Κατεβάζουμε την θερμοκρασία  και ψήνουμε γυρνώντας τακτικά από όλες τις πλευρές να ξεροψηθούν .Καλή όρεξη !!!

Συνοδεύονται με ρύζι ,πουρέ ,η πατάτες τηγανιτές

 

Σημείωση

Αν δεν έχουμε τηγάνι γκρίλ τα ψήνουμε σε γκρίλ στο φούρνο

 





Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Κεκάκια με χαλβά καί καρύδια.

 



 Υλικά

250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 250γρμ. Ζάχαρη

50 γρμ. Χαλβά μακεδονικό

100γρμ. Καρύδια

 60γρμ. Καλαμποκέλαιο

75 γρμ. Χυμό πορτοκάλι

125ml Κονιάκ

20ml Σόδα 1 κουταλάκι κοφτό,που θα το διαλύσουμε μέσα στο χυμό πορτοκάλι
 Κανέλα 1 κουταλάκι
Γαρύφαλλο σκόνη στην μύτη του κουταλιού
Αλάτι 1 πρέζα

 Για το γλάσσο

 Ζάχαρη 250γρμ

 Ταχίνι 250γρμ.

 Νερό 250ml

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι την ζάχαρη και τον χαλβά να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το κονιάκ στο  χυμό πορτοκαλιού με την σόδα .το  αλεύρι , το αλάτι , την κανέλα, το γαρύφαλο.

Ανακατεύουμε απαλά.

Σε αυτό σημείο αν δούμε ότι το μείγμα μας είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι.τόσο όσο να γίνει μία ζύμη σαν κέικ

Προσθέτουμε τα καρύδια αλευρωμένα .

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 μικρές φόρμες .

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα ,και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για να τα περιχύσουμε με το γλάσσο

Γλάσσο

Φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη,προσθέτουμε στην συνέχεια το ταχίνι και ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα muffin κεκάκια μην φοβηθείτε όταν κρυώσει το γλάσσο θα σφίξει .Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο καρύδι από πάνω .Είναι ωραία και σκέτα .Καλή επιτυχία !!
 
Ευχαριστώ τα Αρτοποιεία και Συνταγές για την παραχώρηση της συνταγής !

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Γιουβαρλάκια με πηχτή σάλτσα αuγολέμονο

 Υλικά

500 γραμ.κιμά
1 αυγό
7 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
7 φιλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
5 κουταλιές σούπας Καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλολαδο

Αυγολέμονο

Η πιο απίθανη σάλτσα
2 αυγά ολόκληρα
2 λεμόνια ζουμερά τον χυμό
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε το κιμά ,το κρεμμύδι ,το αλατοπίπερο,το αυγό,,τον μαιντανό,τον δυόσμο,και το ρύζι ,τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί .
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 ποτήρια του νερού νερό ,το βούτυρο και το λάδι και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει .
Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ,η σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι,πλάθουμε τα γιουβαρλάκια στρογγυλά σε μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι τα περνάμε από το αλεύρι τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό και τα βάζουμε με προσοχή στην σειρά στην κατσαρόλα που πρέπει να βράζει το νερό με το λάδι και βούτυρο.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά κοιτώνταςστο τέλος να μείνει λίγο ζουμάκι περίπου να τα σκεπάζει .
Βάζουμε στο μούλτι ,η στο μπλέντερ τα αυγά ολόκληρα,τον χυμό από τα λεμόνια,και το αλεύρι ,τα χτυπάμε όλα μαζί ,τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και  ρίχνουμε μέσα το μίγμα κουνώντας λίγο την κατσαρόλα πέρα δώθε .Βάζουμε για  2 λεπτά την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει μία δυό βράσεις και έτοιμο το φαγητό μας .Καλή όρεξη !!!!

Σημείωση

Εγγυημένα είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξουμε την καλύτερη ,εύκολη ,και πεντανόστιμη σάλτσα αυγολέμονο και δεν κόβει ποτέ το αυγό.Δοκιμάστε τον  !!