Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πολίτικο γλυκό με μαστίχα & κρέμα. Θεικό !!!!





Yλικά
500 γραμ  (είναι ένα ολόκληρο πακέτο ) σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
250 ml φρέσκο γάλα (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω να μην είναι σφιχτό το μίγμα αλλά όπως στα κέικ  )
1/2 κ.σ μπέικιν
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
Για το σιρόπι
2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
2 φλ/ τσαγιού νερό
Για την κρέμα
 1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
600ml γάλα


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέκιν πάουντερ  και το γάλα με την σόδα
αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου,
βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά
Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί
Πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Η Σαλάτα της ευτυχίας !!

Υλικά
1 σαλάτα Λόλα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα με το χέρι
1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
1 χούφτα κράνμπερι
1 χούφτα μαύρη σταφίδα
1 ακτινίδιο ψιλοκομμένο
5 κάσιους
2 κουταλιές τις σούπας παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα σε φλύδα
5 κουταλιές της σούπας  βαλσάμικο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπόλ σαλάτας και κόβουμε όλα τα παραπάνω σε  κομμάτια με το χέρι εκτός το αβοκάντο την παρμεζάνα και το ακτινίδιο.
Τα περιχύνουμε με το λάδι και το βαλσάμικο και την ραντίζουμε με λίγη παρμεζάνα .Καλή όρεξη !!!

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Λαχανοντολμάδες ορφανοί ή με κρέμα αυγολέμονο !!!



Υλικά για 20 ντολμάδες

Φύλα λάχανου
5 κλωνιά μαιντανού ψιλοκομμένο
5 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
5 φυλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξυσμένο
18 κοφτές κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1/2 χυμό λεμονιού
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση

Ζεματάμε τα φύλα του λάχανου .
Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί ,στίβουμε και το χυμό του λεμονιού που κρατάει το ρύζι πιο σπυρωτό ,τα ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε ένα τα
φύλα βάζουμε από μία κουταλιά από την γέμιση και τυλίγουμε σε ντολμάδες .
Τους βάζουμε στην σειρά στην κατσαρόλα τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό ,λίγο λάδι,λίγο αλατοπίπερο ,και σιγομαγειρεύουμε  για 60 λεπτά.Καλή όρεξη!!!

Σημείωση

Αν θέλουμε και δεν νηστεύουμε τους περιχύνουμε με αυγολέμονο απλό η φτιάχνουμε πηχτή σάλτσα αυγολέμονο.Επίσης εγώ προσθέτω στην γέμιση αν δεν τους κάνω νηστίσιμους 5 φέτες του τοστ ψιλοκομμένες πολύ γαλοπούλα και 1 αυγό μέσα στην γέμιση και είναι πολύ ωραίοι κι έτσι  Δοκιμάστε τους !!!

Αν δεν νηστεύουμε κάνουμε και μία κρέμα --

 Κρέμα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
6 κουταλιές σούπας αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
2 κρόκους αυγών
ζωμό από τους λαχανοντολμάδες
αλάτι


 Εκτέλεση Κρέμας
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο [προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία ]
Ρίχνουμε το αλεύρι και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα.
Ρίχνουμε το ζωμό από τους ντολμάδες κι αν πήξει πολύ αραιώνουμε η με λίγο νερό η λίγο αραιωμένο με νερό γάλα την θέλουμε ρευστή.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών και τους 2 κρόκους αυγών ανακατεύοντας κι έτοιμη η σάλτσα αυγολέμονο .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Οτι βγάλουμε από το λάχανο περισσευούμενα δεν τα πετάμε φτιάχνουμε ωραίο λαχανόρυζο !!



Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Κεμπάπ υπέροχα !!!







Υλικά
1 κιλο κιμά αρνί ,η μοσχάρι με αρνί μισό μισό
2 κρεμμύδια τριμμένα
7-8 κλωνιά μαιντανό
2 κουτ.σούπας ξύδι
1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1κουτ.γλυκού κοφτή  πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση
λίγο νερό
1/2 κουτ.γλυκού πιπέρι καγιέν
1κουτ.σούπας μπέκιν πάουντερ [τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια ]
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια,  το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.Ζυμώνουμε για 8΄-10΄ συνεχώς Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.  Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στη σχάρα.Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 φετούλες  βρεγμένο και στιμμένο καλά ψωμί ,επίσης μπορείτε για πιο πικάντικα να προσθέσετε λίγο κίμινο,ψιλοτριμμένη πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μπούκοβο.


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Κεφτεδάκια με τόνο της μαμάς!! Φανταστική τραγανή γεύση !!

Υλικά

1 τόνο σε λάδι κονσέρβα στραγγισμένος από το λάδι λιωμένο με πιρούνι
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
6 κλωνιά άνηθο
6 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού κοφτό γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό  μπέκιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ξύδι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 φέτες ψωμί [μπορούμε και του τόστ ] πολύ καλά στυμμένο
αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί,τα ζυμώνουμε καλά ,αν το μείγμα είναι αραιό και δεν πλάθεται προσθέτουμε λίγο πολύ καλά στυμμένο ψωμί ακόμα.Τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια ,τα αλευρώνουμε τινάζοντας το περιττό αλεύρι ,και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι . Είναι πραγματικά φανταστικά σε γεύση και συνοδεύονται με χορταρικά της αρεσκείας μας θαυμάσια !!!.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Τσίζκέικ με Βατόμουρο !!! Θα το φτιάξετε πολλές φορές !!!!

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
1 τυρί τύπου philadelphia
1 μικρό βούτυρο Κερκύρας
300 γραμ.κρέμα  σαντιγί
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1  βαζάκι μαρμελάδα κατά προτίμηση βατόμουρο


Εκτέλεση

Λιώνουμε στο μούλτι η μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη
το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε το βούτυρο από πάνω .
Το ανακατεύουμε με το χέρι να πάει παντού ΄.
Σε μία φόρμα στρογγυλή με δαχτυλίδι αποσπώμενο αδειάζουμε το μίγμα
το πιέζουμε με το χέρι και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς για 10λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί μαζί με τις 3 κουταλιές άχνη μέχρι να αφρατέξει και να δέσει .
προσθέτουμε και το τυρί κρέμα philadelphiaκαι χτυπάμε να ανακατευτεί καλά .
Στρώνουμε στο μπισκότο που έχει κρυώσει το μίγμα σαντιγί-τυρί ομοιόμορφα.
Με προσοχή στρώνουμε από πάνω την μαρμελάδα .
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και να κόβετε 3-4 ώρες και καλοφάγωτο!!!
 Είναι πραγματικά Θεικό!!!!!
Σημείωση
Την μαρμελάδα αν είναι πηχτή την αραιώνουμε ρίχνοντας στο βαζάκι μέσα λίγο νερό και ανακατεύοντας καλά.\την θέλουμε λίγο ρευστή να την στρώσουμε εύκολα.
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μαρμελάδα έχετε ,η ότι σας αρέσει  σε γεύση .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ