Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τόστ με πραλίνα φουντουκιού & μπανάνα !!

Υλικά
8 φέτες ψωμί του τόστ
3 κούπες γάλα
4 αυγά χτυπημένα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Κανέλα
4 μπανάνες κομμένες σε φέτες

 κουταλιες της σούπας πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά και την κανέλα

 Μουσκεύουμε καλά τις φέτες τοστ μέσα στο μείγμα από το γάλα και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε σε χαρτοπετσέτα και αλείφουμε τις μισές φέτες με πραλίνα φουντουκιού και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες μπανάνες.

Τέλος κλείνουμε σαν σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες τοστ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Κουραμπιέδες με λάδι!!



Yλικά
2 ποτήρια λάδι,η ηλιέλαιον
5-6 ποτήρια αλεύρι Αλατίνη,η,για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
χυμό ενός λεμονιού
1 φλυτζάνι κονιάκ
άχνη ζάχαρη για μέσα
1 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού σόδα
1 κουτ.γλυκού αμμωνία
1 κουτ.γλυκού κανέλλα τριμμένη
 1/2 γαρύφαλλο
τρίμα λεμονιού-πορτοκαλιού
άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη



Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπόλ και τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να  .
δούμε ότι η ζύμη μας είναι εύπλαστη.
Πλάθουμε σε σχήμα τις αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο προσεκτικά μην μας αρπάξουν .
Όταν ψηθούν προαιρετικά τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τους τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη .Καλή επιτυχία !!!

Η συνταγή είναι μοναστηριακή από γνωστό μου καλόγηρο  .
.

 

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Πορτοκαλόπιτα ,όταν την ψήνουμε μοσχοβολάει όλο το σπίτι !!!







Υλικά
1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο καλά και περασμένο στο μούλτι πολτοποιημένο
2 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα 


Για την επικάλυψη 1/2 φλ. νερό
2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. ζάχαρη

μερικές λεπτές λουριδίτσες από πορτοκάλι 

 Εκτέλεση


Σιρόπι 
Βάζουμε και βράζουμε τις λουριδίτσες να ξεπικρίσουν 2 φορές από 5 λεπτά σε νερό που βράζει
Δηλαδή  βράζει το νερό τις ρίχνουμε τις βράζουμε 10 λεπτά το χύνουμε και ξανά το ίδιο άλλη μία φορά
Βραζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί ζάχαρη νερό λουριδίτσες κι όταν κρυώσει το περιχύνουμε ομοιόμοφα επάνω στο γλυκο μας

Κέικ
 Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα .Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !Πολύ νόστιμο και για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!

Σημείωση
Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω αραιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι,η το πασπαλίζουμε με άχνη.








Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

--Μαρμελάδα πορτοκάλι !!

Υλικά
5-6 πορτοκάλια ολόκληρα
ζάχαρη όσο το βάρος των πολτοποιημένων πορτοκαλιών αφού πρώτα τα βράσουμε
Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα να τα σκεπάζει το νερό και βράζουμε για 30  λεπτά.
Αλλάζουμε το νερό και ξαναβράζουμε για 30 λεπτά ακόμα περίπου να δούμε να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
 Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες  ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ .
Οτι ζουμί βγάλει το κρατάμε.
Ζυγίζουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με την ίδια ποσότητα σε βάρος ζάχαρη,δηλαδή 1 κιλό πολτός πορτοκάλι.1 κιλό ζάχαρη

Τα βράζουμε για μισή ώρα περίπου στην κατσαρόλα μαζί με ότι χυμό μαζέψαμε όταν τα κόβαμε  να δέσει η μαρμελάδα μας.
Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού
Εντωμεταξύ βάζουμε τα βαζάκια που θα την τοποθετήσουμε την μαρμελάδα στο φούρνο να ζεσταθούν για να κλείσουν αεροστεγώς έτσι διατηρείτε περισσότερο καιρό .
Μόλις μας πήξει η μαρμελάδα την βάζουμε αμέσως μέσα στα βάζα και τα κλείνουμε καλά .Η μαρμελάδα θα πήξει λίγο περισσότερο όταν θα κρυώσει .Καλή επιτυχία!









Γαλοπούλα ,η, κοτόπουλο στο φούρνο ,η πιό εύκολη ,τέλεια πεντανόστιμη συνταγή !!! Φτιάξτε την !!!

Υλικά
1 Γαλοπούλα,η ένα μεγάλο κοτόπουλο,η δύο κανονικά σε μέγεθος κοτόπουλα
1/2 κούπα τσαγιού  χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα τσαγιού χυμό λεμονιού
1/2 κούπα τσαγιού λιωμένο βούτυρο
πατάτες ολόκληρες μικρούλες ομοιόμορφες κατά προτίμηση,η μεγάλες κομμένες σε σχήμα κυδωνάτες
αλάτι-πιπέρι
Γέμιση
250 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
250γραμ,κιμά χοιρινό
 1/2 κούπα τσαγιού ρύζι καρολίνα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πακετάκι μικρό κουκουνάρι
1 κούπα τσαγιού κάστανα βρασμένα ψιλοκομμένα
1 χούφτα  κούπα τσαγιού σταφίδες ξανθές
Τα εντόσθια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι -πιπέρι
2 ποτήρια του νερού ζωμό κότας Maggi ηKnorr


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πουλερικά μας ,αν προτιμήσουμε γαλοπούλα κι έχει μαύρα στίγματα από τα φτερά τα αφαιρούμε με  ένα τσιμπιδάκι
Λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε τους χυμούς από πορτοκάλι και λεμόνι  και αλείφουμε το εσωτερικό συν αλάτι και πιπέρι.
Κρατάμε το υπόλοιπο μείγμα για το ψήσιμο.
Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε τις 2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο.
Προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια ,τον κιμά χοιρινό και μοσχαρίσιο,τα εντόσθια ,και σοτάρουμε γιο λίγα λεπτά να σκουρήνει ο κιμάς και τα εντόσθια .
Αμέσως προσθέτουμε το ρύζι,τις σταφίδες ,το κουκουνάρι ,τα κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα,
αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε και μισό ποτήρι και λίγο παραπάνω από το ζωμό  και μαγειρεύουμε  μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να σωθούν όλα τα υγρά περίπου 15-20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Τοποθετούμε στο ταψί μας τις κομμένες κυδωνάτες πατάτες ,η, ολόκληρες τις μικρούλες πατατούλες.
Ρίχνουμε από πάνω τους 6-7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο  καθώς και το υπόλοιπο μείγμα που μας περίσσεψε μαζί και τον υπόλοιπο ζωμό κότας,αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά .
Γεμίζουμε το κοτόπουλο ,η την γαλοπούλα με το μείγμα γέμισης και κλείνουμε σταυρώνοντας σαν χι τα πόδια.
Κάνουμε χώρο στην μέση στο ταψί με τις πατάτες το τοποθετούμε το πουλερικό μας στην μέση και με ένα κουτάλι το περιχύνουμε με τον ζωμό από το ταψί .
Ότι γέμιση περισσέψει την τοποθετούμε στην άκρη του ταψιού σε μία γωνιά να ψηθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 200 βαθμούς αν είναι γαλοπούλα 4 ώρες περίπου υπολογίζουμε κιλό και 1 ώρα για να γίνει μαλακό το κρέας της .Ανοίγουμε πού και πού τον φούρνο και με ένα  κουτάλι με προσοχή περιλούομαι το κοτόπουλο η γαλοπούλα .Γίνετε πεντανόστιμη !!!Καλή όρεξη και του Χρόνου με πολύ Υγεία !!!!
Φωτό ενδικτεική από internet
Συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ