Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Σφολιατίνια για το καφεδάκι & το τσάι μας !!

 

 

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. σταφίδες (προεραιτικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε σχεδόν όλη τη ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε.
  2. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις σταφίδες, που έχουμε μουλιάσει σε λίγο κονιάκ.
  3. Κόβουμε τη σφολιάτα σε σχετικά χοντρές λωρίδες και αυτές στη μέση.
  4. Τυλίγουμε σε ρολό αντίστροφα την μία άκρη από την άλλη σαν σαλιγκαράκι και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη ζάχαρη που έχουμε αφήσει.
  5. Βάζουμε στο φούρνο στους 200º C για περίπου 20′.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα Πολίτικη & απλή-Θεικές & οι δύο !!!!!

Εδώ θα  δείτε 2 συνταγές για Βασιλόπιτα - η πρώτη είναι Πολίτικη πολύ αφράτη και μυρωδάτη και η δεύτερη πατώντας το λινκ που σας δίνω πιο απλή αλλά εξ ίσου πολύ ωραία που την προτιμώ κι εγώ χρόνια και αρέσει πολύ σε όλους !!!

  Υλικά: 

    5 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
    1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

    1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα ζεστό (όχι καυτό)
     5 αυγά
    4 φακελάκια ξερή μαγιά (σε σκόνη)
    1 κουτ. γλυκού κρύσταλλοι μαστίχας (κοπανισμένα στο γουδί με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη)
1 κοφτή κουταλιά σούπας μαχλέπι αλεσμένο

80 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένα και χοντροαλεσμένα

Εκτέλεση: 

Βράζουμε το μισό μαχλέπι σε μισό φλιτζάνι νερό, το σουρώνουμε και παίρνουμε περίπου ένα φλυτζανάκι του καφέ ζωμό.
Διαλύουμε τη μαγιά σ' ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ζωμό από το μαχλέπι, το υπόλοιπο μαχλέπι, την μαστίχα το γάλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο λιωμένο και ζεστό, (όχι καυτό), τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνει η ζύμη ομοιογενής.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μία στρογγυλή μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη με βαμβακερή πετσέτα σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, την ξαναζυμώνομαι πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, βάζουμε μέσα το νόμισμα και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ξανά σε όγκο.
Την αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό και την πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και σουσάμι.[προαιρετικά]
Ψήνουμε στους 180°C, για 60 λεπτά περίπου.
Σημείωση
Αν μας αρέσει καλύτερα η άχνη πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια και παραλείπουμε  τον κρόκο και τα αμύγδαλα από πάνω
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλλος τρόπος να φτιάξουμε Βασιλόπιτα εξ ίσου πολύ ωραία αρωματική τύπου κέικ πολύ γρήγορη  και πολύ απλή είναι μπορείτε να δείτε πατώντας κλικ ΕΔΩ --> http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2014/12/blog-post_1.html



Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ--  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tζίζ κέικ .Θεικό !!



Υλικά
για την βάση  2 φλυτζάνια τριμμένα πτί μπέρ
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα αμύγδαλα
1/4 φλυτζανιού βούτυρο ανάλατο
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα
700 γραμ.τυρί κρέμα
1 φλυτζ,ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα
γλυκό βύσσινο ,φράουλα ,η ότι άλλο γλυκό υπάρχει ,η μαςαρέσει

Εκέλεση

Λιώνουμε στο μίξερ τα μπισκότα και τα αμύγδαλα .
Κρατάμε 4  κουταλιές από το μίγμα .
Προσθέτουμε στο μίξερ το βούτυρο ,την ζάχαρη,το βούτυρο,και τα ανακατεύουμ όλα μαζί
 [δηλαδή τα προσθέτουμε μαζί με τα μπισκότα και τα αμύγδαλα ]
Σε μία αποσπώμενη βάση βάζουμε την λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα τις 4 κουταλιές σούπας από το μίγμα του σκέτου λιωμένου μπισκότου για να κάνει κρούστα .
Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα και το πατάμε με το χέρι ,η με μίασπάτουλα να δημιουργηθεί μία βάση
Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα,την ζάχαρη,και την βανίλιαμέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας αρκετά κάθε φορά.
Σε άλλο μπόλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος καλά και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας καλά να γίνουν ένα.
Αδειάζουμε το παραπάνω μίγμα τυριού πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για περίπου 50 με 80 λεπτά .
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες
Ξεφορμάρουμε το βάζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με σιρόπι και γλυκό της αρεσκείας μας .

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Γιαουρτάκι από τα χεράκια μας !!



ΥΛΙΚΑ
1 ζαχαρούχο γάλα
3 ποτήρια παγωμένο νερό
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι προσοχή στραγγιστό ΜΟΝΟ
...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ αδειάζουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε κι το κρύονερό ανακατεύοντας να δια λυθούν καλά .
Σε άλλο μπόλ βάζουμε τις 4 κουταλιές γιαούρτι και το λιώνουμε χρησιμοποιώντας λίγο από το μείγμα του γάλακτος .
Τ ο προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά .Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια στεγνά πήλινα η ,γυάλινα.
Αφήνουμε τα μπολάκια σε θερμοκρασία 40 βαθμών τα σκεπάζουμε με χαρτί,η μεμβράνη ,κι από πάνω με χοντρό μάλλινο,τα αφήνουμε χωρίς να τα κουνήσουμε για 5 ώρες .Ταμεταφέρουμε σε δροσερό χώροκαι μετά στο ψυγείο .Αλλος τρόπος ,βάζουμε τα κεσεδάκια στον θερμοθάλαμο η στον κανονικό φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία,Τα μεταφέρουμε σε δροσερό μέρος και μετά στο ψυγείο.Ευχαριστώ την φίλη Τασία Τασούλα για την συνταγή .





Κουραμπιέδες μυρωδάτοι και εύκολοι !!


Yλικά
2 φλυτζάνια φρέσκο βούτυρο
5 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
7 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 φλυτζ.αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και χοντροκομμένη
6 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες σε σκόνη
βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
χτυπάμε  με το μίξερ  το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν  20 λεπτά περίπου
Ρίχνουμε τα κομμένα αμύγδαλα εναλλάξ με το αλεύρι
και συνεχίζουμε ζύμωμα με τα χέρια απαλά μέχρι η ζύμη μας να πλάθετε.
δεν τους παραζυμώνουμε γιατί δεν θα μας γίνουν αφράτοι και μαλακοί.
Τους πλάθουμε σε μπαλάκια και τους δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε   και τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση
Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με την βανίλια και κοσκινίζουμε σε μία πιατέλα λίγη από την ζάχαρη βανίλια .
Βάζουμε από πάνω τους κουραμπιέδες προσεχτικά κι όσο ακόμα είναι χλιαροί τους πασπαλίζουμε με άχνη βανίλια.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τους ξαναπασπαλίζουμε με άχνη βανίλια.
Σημείωση
Αν θέλουμε λιγότερο έντονη την γεύση του βουτύρου βάζουμε 1 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο και 1 φλυτζάνι φυτικό βούτυρο.
Και του χρόνου με υγεία !!!





Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πατάτες με μπέικον & μουστάρδα στο φούρνο !!!



Υλικά  μερίδες 4
8 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες και ξανά κομμένες στην μέση
7-8 φετούλες μπέικον κομμένες με το χέρι σε μικρά κομματάκια
2 κουταλιές τις σούπας μουστάρδα αραιωμένη σε ένα ποτήρι νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι του νερού νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατατούλες και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι μας
Ρίχνουμε από πάνω το λάδι την μουστάρδα αραιωμένη,το αλατοπίπερο,την ρίγανη ,τομισό ποτήρι νερό και το ψιλοκομμένο μπέικον .
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα .Πεντανόστιμο φαγητό !!!Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ