Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ.σούπας ξύδι
350 ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ ολα τα υλικά και ζυμώνουμε να φτιάξουμε μία όμορφη μαλακή ζύμη που πρέπει να μην κολλάει στα χέρια μας .
Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει .
Πλάθουμε ένα μακρύ ρολό και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε .
Ανοίγουμε με τα χέρια μας μακρόστενα την ζύμη και τηγανίζουμε σε μπόλικο λαδάκι.
Σε μερικές μπαλίτσες αφού τις ανοίξουμε με την παλάμη μας βάζουμε στην μέση τριμμένο τυράκι φέτα κλείνουμε και απλώνουμε λίγο να ανοίξει το ζυμαράκι αλλά προσέχουμε γύρω γύρω να είναι κλειστό καλά.Τηγανίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο κι αυτά .Ετσι για την απογευματινή λιγουρίτσα κι όχι μόνο !!!!
Συνταγή DebyIlia
1/2 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ.σούπας ξύδι
350 ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ ολα τα υλικά και ζυμώνουμε να φτιάξουμε μία όμορφη μαλακή ζύμη που πρέπει να μην κολλάει στα χέρια μας .
Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει .
Πλάθουμε ένα μακρύ ρολό και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε .
Ανοίγουμε με τα χέρια μας μακρόστενα την ζύμη και τηγανίζουμε σε μπόλικο λαδάκι.
Σε μερικές μπαλίτσες αφού τις ανοίξουμε με την παλάμη μας βάζουμε στην μέση τριμμένο τυράκι φέτα κλείνουμε και απλώνουμε λίγο να ανοίξει το ζυμαράκι αλλά προσέχουμε γύρω γύρω να είναι κλειστό καλά.Τηγανίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο κι αυτά .Ετσι για την απογευματινή λιγουρίτσα κι όχι μόνο !!!!
Συνταγή DebyIlia