Χοιρινό σε μπουκίτσες καλό είναι να επιλέξουμε πανσέτα η λαιμό
πολύχρωμες πιπεριές από μία στο κάθε χρώμα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
θρούμπι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί να μην κάψει και σοτάρουμε το κρέας που το έχουμε κόψει σε κομματάκια.
Η επιτυχία είναι να ροδοκοκκινίσουμε ωραία τα κομμάτια από το κρέας μας .
Εντωμεταξύ έχουμε κόψει σε κομμάτια τις πιπεριές και το κρεμμύδι μας .
Μόλις σοταριστει καλά το κρέας ρίχνουμε και τις πιπεριές και το κρεμμύδι τα αφήνουμε λίγο να σοταριστούν κι αυτά ωραία και προσθ΄ρτουμε το αλάτι το πιπέρι και το θρούμπι .
Σβήνουμε με το κρασάκι μας και τότε ευωδιάζει ο τόπος ακούγοντας αυτό το τσούφ !!!
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε την χύτρα η βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα
Αν μαγειρεύουμε σε χύτρα σε 10 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να σφυρίζει την ανοίγουμε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε ανοιχτή ,ανοίγουμε και την φωτιά για λίγα λεπτά να πάρει δυό τρείς βράσεις και να δέσει η σαλτσούλα του.
Αν μαγειρεύουμε σε απλή κατσαρόλα μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά δοκιμάζοντας το κρέας μας .
Μόλις είναι στο επιθυμητό αποτέλεσμα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και πάλι αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να πάρει λίγες βράσεις να δέσει η σάλτσα μας .Μυρωδάτο και πολύχρωμο έτοιμο να δεχτεί την επίθεση !!Καλή όρεξη !!!!
Συνταγή από Deby Ilia Οι Κουζινίστας