Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Κέικ βανίλια -πορτοκάλι-σοκολάτα!!!


Υλικά
500 γραμ φαριναπ (4 κουπες)
250 γραμ. μαργαρινη (1 κ 1/4 κουπα)
250 γραμ. γαλα αναμεικτο με χυμο πορτοκαλιου (1 κ 1/4 κουπα)
2 βανιλες
4 αυγα
400 γραμ. ζαχαρη (2 κουπες)

Οδηγιες
χτυπαμε πρωτα το βουτυρο σκετο να ασπρισει, ριχνουμε τη ζαχαρη και χτυπαμε να ενωθουν πολυ καλα. ενα-ενα τα αυγα, τις βανιλιες, το γαλα-χυμο και τελος το αλευρι.
αν θελουμε να το κανουμε μαρμπρε, αδειαζουμε το 1/3 του χυλου σε αλλο σκευος και του ριχνουμε μεσα 5 γεματες κουταλιες κακαο και 1 βανιλια και το ανακατευουμε πολυ καλα. μετα στη φορμα ριχνουμε πρωτα το λευκο χυλο, σκορπιες κουταλιες σοκολατενιο και παλι σκορπιες κουταλιες λευκο χυλο μεχρι να τελειωσουν.
βοτυρωνουμε και αλευρωνουμε ελαφρα τη φορμα αδειαζουμε το μειγμα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 1 ωρα ακριβως. ξεφορμαρουμε αφου κρυωσει. στολιζουμε αναλογα με τα γουστα μας! φυσικα και σκετο ειναι πεντανοστιμο αλλα μπορουμε να το πασπαλισουμε μα αχνη ή με γκαναζ σοκολατα!
 Christine Yiovanoydi--ΟιΚουζινίστας