Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Γαρίδες ψητές μαριναρισμένες


Υλικά
½ κιλό γαρίδες (μεγάλες)
λάδι 150ml
1 λεμόνι
φρέσκια ρίγανη (4-5 κλωναράκια)
φρέσκο δενδρολίβανο (4-5 κλωναράκια)
λίγο αλάτι 

Οδηγίες 
προτιμήστε φρέσκιες γαρίδες, τις οποίες να πλύνετε καλά χωρίς να βγάλετε το κέλυφος από το επάνω μέρος . τις αφήνετε για λίγο να στραγγίσουν. τις μαρινάρουμε μέσα στα μυρωδικά που ετοιμάζουμε με το λαδολέμονο το δενδρολίβανο και την ρίγανη .ώσπου να ανάψετε τα κάρβουνα στην ψησταριά να έχει το χρόνο να αρωματισθεί απ’ το δενδρολίβανο και την ρίγανη και τα υπόλοιπα .
κατά την διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζουμε 2-3 φορές και όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε απ’ την σχάρα στο πιάτο και τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο και τα φρέσκα μυρωδικά μας (ρίγανη, δενδρολίβανο) και σερβίρουμε. σερβίρονται και σκέτες χωρίς προσθήκη από πάνω λαδολέμονου .
αν δεν έχουμε ψησταριά τις ψηνουμε σε γκριλ η ψηστιέρα η σε ειδικό μαντεμένιο τηγάνι με ρίγες
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές