Είναι ένα πιάτο με τις μισές θερμίδες της κις λορεν και πλούσιο σε πρωτεΐνες,ασβέστιο και φώσφορο. -Μού άρπαξε εδώ λίγο -ξεχάστηκα,,εσείς να την επιβλέπετε ..-
Υλικά για 4 άτομα:
4 αυγά,
2οοml φρέσκο γάλα,
200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο,
100 γρ. ανθότυρο,
1/2 κούπα πράσο ψιλοκομμένο,
1 κούπα μανιτάρια,
1κ.σ εστραγκόν ή δυόσμος,
τριμμένο παξιμάδι η' φρυγανιά,αλατοπίπερο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το πράσο με 1κ.σ νερό και λίγο αλάτι μέχρι να μαραθεί.
προσθέτουμε τα μανιτάρια,δυναμώνουμε την φωτιά και σοτάρουμε για 4 λεπτά να Μαραθούν.
Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά.μετά βάζουμε το εστραγκόν ή τον δυόσμο με το ανθότυρο και ανακατεύουμε.λαδώνουμε το ταψί καλά.
Πασπαλίζουμε το τριμμένο παξιμάδι καλά καλά και αδειάζουμε το μείγμα.μετά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.σε ένα μπολ,
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό χρώμα και ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά μαζί με αλάτι-πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί και το ρίχνουμε από πάνω να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Αφήνουμε για 1 λεπτό να σταθεί και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Johny Bilinis
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ