Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Σοκολάτα & Σαντιγί .Υπέροχο γρήγορο εύκολο γλυκό!!!




Yλικά
 1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί νερό
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
2 πακέτα μπισκότα  Μιράντα Παπαδόπουλου
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ.
3 κουταλιές σούπας corn flour 
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας βιτάμ
1 κουτί Morfat Σαντιγί
τρούφα






Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το εβαπορέ και το νερό το corn flour και την ζάχαρη ανακατεύουμε να διαλυθεί και το βάζουμε στην φωτιά μέχρι να γίνει μία αραιή κρέμα.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βιτάμ και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. 
Σπάμε μέσα τα μπισκότα, σε ακανόνιστα κομμάτια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ,η ταψάκι μεγέθος λίγο πιο μεγάλο από τούρτας  και το στρώνουμε ομοιόμορφα να είναι ίσιο.



 Οταν  κρυώσει προσθέτουμε από πάνω τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει χτυπώντας το Morfat με το ζαχαρούχο γάλα και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
Σημείωση 
Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κρέμα αλεσμένα φουντούκια ,η αμύγδαλα.
Επίσης μπορούμε να τα πασπαλίσουμε και από πάνω μαζί με την τρούφα .
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Σνίτσελ!! Πολύ ωραίο κι εύκολο πιάτο!!





Υλικά μερίδες 6

6 σνίτσελ χοιρινά
αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
5  αυγά χτυπημένα με τον αυγοδάρτη για βούτηγμα σνίτσελ
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνι ,η Καλαμποκέλαιο
λεμόνι





Εκτέλεση
Πλένουμε σκουπίζουμε καλά τα σνίτσελ.
Τα βουτάμε στο αυγό,μετά τα κυλάμε  στο  αλεύρι,μετά τα βουτάμε στο αυγό,και τέλος στην φρυγανιά  .
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι ,μέτρια θερμοκρασία να μας ψηθούν μέσα .
Τα γυρίζουμε με προσοχή μόλις χρυσαφίσουν από την μία πλευρά γυρνάμε και από την άλλη '
Χρόνος μαγειρέματος περίπου 15 με 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές η με σαλάτα ,η ότι άλλο επιθυμούμε.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Κρέμα σοκολάτας !!Θα σας ξετρελάνει η γεύση της !!!!



Υλικά
1 κουτί εβαπορέ
1 κουτί νερό [γεμίζουμε το άδειο κουτί εβαπορέ για μεζούρα]
3 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλάουρ
3 κουταλιές κοφτές βούτυρο μαργαρίνη
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 σοκολάτα κουβερτούρα.


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το εβαπορέ ,το νερό ,την ζάχαρη και το κορν φλάουρ .
Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν καλά και τα βάζουμε στην φωτιά να πήξει ελαφρώς όπως θα δούμε .
Μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε το βούτυρο ,την κουβερτούρα σε κομματάκια και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ένα και να λιώσει η σοκολάτα.
Σερβίρουμε σε πιάτο ,η ποτήρι πασπαλίζοντας με τρούφα σοκολάτας !!! Τέλεια γεύση !! 


Μπακλαβάς!!


Υλικά

1 κιλό  φύλο κρούστας 
1/2 κιλό  αμύγδαλα 
1/2 κιλό  καρύδια 
1 φλ.  φρυγανιά 
1 φλ.  αραβοσιτέλαιο 
1/2 κουταλάκι  κανέλα 
1/2 κουταλάκι  γαρίφαλο 
1 πρέζα  μοσχοκάρυδο 
2 κ. σ.  ζάχαρη 
1½ φλ.  βούτυρο λιωμένο 
Για το σιρόπι 
1.200 γραμμ.  ζάχαρη 
4 ποτήρια  νερό 
1 κ. σ.  χυμό λεμόνι 
1/2 κ. γλ.  ξινό


Εκτέλεση

Στρώνουμε 7 φύλα και τα λαδώνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη γέμιση και βάζουμε 1 φύλο και γέμιση, 1 φύλο και γέμιση, μέχρι να περισσέψουν 10 φύλα, τα οποία τα βάζουμε στο τέλος.
Κόβουμε τον μπακλαβά σε ρόμβους και καίμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Με αυτό περιχύνουμε τον μπακλαβά, να πάει παντού. Τον ψήνουμε στους 150 C για περίπου 2½ ώρες, μέχρι να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει ο μπακλαβάς τον περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου και την φτιάχνω πολύ συχνά !!

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ρολό κέικ σοκολάτας γεμιστό με κρέμα !!




ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού  αλεύρι απλό
1/3 φλυτζ.τσαγιού κακάο
1 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
4 αβγά
ελάχιστο αλάτι
1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
1 μασουράκι βανίλια
2 κουτ.σούπας νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
250 γραμ.σαντιγι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
1σοκολάτα κουβερτούρα 124 γραμ.
2 κουτ.σούπας νερό ζεστό
1 φλυτζ.ζάχαρη άχνη
2 αβγά
1 βανίλια
1/2 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο




Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε την μισή  ζάχαρη σταδιακά.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε και τους κρόκους με το σύρμα προσθέτοντας την υπόλοιπη ζάχαρη ,προσθέτουμε τις 2 κουταλιές νερό ,την βανίλια,ανακατεύοντας καλά.Προσθέτουμε αυτό το μείγμα μέσα στην μαρέγκα ανακατεύοντας.
Σε μπόλ βάζουμε το κακάο,το αλεύρι,το μπέκιν ,το αλάτι και περνώντας τα από κόσκινο τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μαρέγκας και κρόκων . αναμειγνύοντας ελαφρά..
Σε ορθογώνιο ταψί στρώνουμε λαδόχαρτο αδειάζουμε το μείγμα από το παντεσπάνι το στρώνουμε καλά και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 15 λεπτά περίπου .
Απλώνουμε ζάχαρη άχνη πάνω σε λαδόχαρτο και αδειάζουμε το παντεσπάνι,το διπλώνουμε προσεχτικά σε ρολό και το αφήνουμε για 1 ώρα,
Το ξεδιπλώνουμε και απλώνουμε την σαντιγί επάνω ομοιόμορφα και το ξανατυλίγουμε σε ρολό .
Σημείωση
Μπορούμε να παραλείψουμε το γλάσο  και να το φτιάξουμε σκέτο η να το πα;σπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη η κανονική
Γλάσο
Λιώνουμε σε μπαίν μαρί την σοκολάτα που την έχουμε κόψει σε κομματάκια,προσθέτουμε και το νερό,
Μόλις λιώσει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ενώ χτυπάμε γρήγορα με σύρμα ΄Προσθέτουμε και το βούτυρο και τέλος την βανίλια .Περιχύνοιυμε τον κορμό  με την σοκολάτα και το αφήνουμε να κρυώσει πρίν  τον κόψουμε .

Tηγανίτες μήλου με κουρκούτι!!



 Υλικά [μερίδες 4]

4 μήλα ξυνά κατά προτίμιση
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
ελάχιστο αλάτι στην μύτη του κουταλιού
λάδι καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη κανονική
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα




Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά μαζί το αλεύρι και το αλάτι.
Πασπαλίζουμε τις ροδέλες μήλου με την κανονική ζάχαρη 
Βουτάμε τις ροδέλες μήλου μέσα στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι που θα πρέπει να τις σκεπάζει .
Με τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε για λίγο σε αποροφητικό χαρτί κουζίνας σερβίρουμε αμέσως πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη .





Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ομελέτα στον φούρνο !! Η γεύση της δεν περιγράφετε!!!




Yλικά  για 4 άτομα
 4 πατάτες κομμένες σε κομματάκια [σαν λεπτά κυβάκια]
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
8 αυγά
1 ποτήρι γάλα Νουνού
αλάτι-πιπέρι
μαιντανό ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο [κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας π.χ. η κεφαλοτύρι.]
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο





Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε καλά.
σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε να μαραθούν οι ροδέλες κρεμμυδιών τις στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βγάζουμε.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε για λίγο και τις καλά στραγγισμένες βρασμένες πατάτες ανακατεύοντας ελαφρώς μην μας διαλύσουν
Σε αντικολητικό  ταψάκι [μέγεθος τούρτας] Ρίχνουμε και στρώνουμε τις πατάτες ,από πάνω τα κρεμμύδια .μετά πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί.
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι[ ΠΡΟΣΟΧΗ λίγο αλάτι διότι υπάρχει και το κεφαλοτύρι]το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαιντανό .
Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια το μίγμα κουνώντας το ταψάκι να  καλύψει όλα τα παραπάνω που είπαμε κρεμμύδια πατάτες.
Το ψήνουμε στον προθερμασμένο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά .Πραγματικά απίθανο ,καλή σας όρεξη !!!!





Εκμέκ Πολίτικο με τσουρέκι -η Φρυγανιές Θεικό!!



1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες
Βούτυρο
ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1/3κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
ΚΡΕΜΑ
3 αυγά
4 κούπες γάλα
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες

Φυτική κρέμα γάλακτος για την επικάλυψη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το τσουρέκι φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά.
Από πάνω αλείφουμε καλά με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 10 λεπτά και μόλις δούμε οτι το τσουρέκι αρχίζει να ροδίζει.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την μαστίχα τριμμένη και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
Βγάζουμε το τσουρέκι από το φούρνο και το σιροπιάζουμε αμέσως.
Αφήνουμε στην άκρη να ρουφήξει το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 3 κούπες γάλα μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε σε μπολ τα 3 αυγά ολόκληρα μέχρι να φουσκώσουν και ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα την μια κούπα γάλα που κρατήσαμε.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι.
Μόλις διαλυθεί καλά και γίνει το μίγμα κρεμώδες παίρνουμε λίγο λίγο από το καυτό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ.
Αδειάζουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγύ και μόλις παγώσει το γλυκό την βάζουμε από πάνω με σπάτουλα ή με κορνέ.
Πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο  η φυστίκι Αιγίνης
ή με φιλέ αμυγδάλου ,η ψιλοκομμένο καβουρντισμένο αμυγδαλάκι
Σημείωση
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τσουρέκι με φρυγανιές τις οποίες τις τοποθετούμε στο ταψάκι ,η πυρέξ και τις σιροπιάζουμε μόνο με το σιρόπι χωρίς φούρνο και στην συνέχεια γίνετε η ίδια διαδικασία τις συνταγής
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 






















Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Σαλάτα Caesar's !!!



Υλικά
1 μαρούλι Αισμπέρκ
6 τοματίνια
1 φλυτζάνι τσαγιού κοτόπουλο κομμένο σε καρεδάκι σχήμα βραστό η ψημμένο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού τυρί παρμεζάνα κομμένο σε φλούδες λεπτές
1 φλυτζάνι τσαγιού κρουτόν
ντρέσινγκ σάλτσας [βλέπετε παρακάτω συνταγή]
Eκτέλεση
Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι \
Σε σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι ,το τυρί ,τα κρουτόν το κοτόπουλο και ελάχιστο αλάτι .
Περιχύνουμε με την σάλτσα ανακατεύουμε και σερβίρουμε ,


Σάλτσα
Υλικά
5 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
1  κουταλιά κοφτή σούπας μουστάρδα.
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο [ταιριάζει και ηλιέλαιο εδώ αν θέλετε ]
2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο
Εκτέλεση
Ολα μαζί τα υλικά ,ανακάτεμα καλό και το ρίχνουμε επάνω στην σαλάτα.







Χταπόδι με ζυμαρικά .Μυρίζει θάλασσα !!



Υλικά


  • 1 χταπόδι φρέσκο περίπου 1.000-1.200 γραμμ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 κούπα τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτI


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χταπόδι (γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο). Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μπουκιές.Η κατά προτίμιση μεγάλα κομμάτια

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά. Τότε προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά ώσπου να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει
 Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
 Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα, να ψηθεί και να λιώσει.
 Σβήνουμε τα υλικά με το κρασί και  (τρίβουμε) τη βάση της κατσαρόλας.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, καθώς και αρκετό νερό, που να σκεπάζει τα υλικά μας.
 Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι.
Τότε προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι [εγω προσθέτω πάντα δύο ειδών μακαρόνια και κοφτό και κανονικό σπαγγέτι]και αν χρειάζεται λίγο επιπλέον νερό

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το ζυμαρικό και να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι.
 Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού δοκιμάζοντας αν είναι εντάξει στο αλάτι ,αν όχι προσθέτουμε λίγο.Σβήνουμε το φαγητό μας απο την φωτιά προσέχοντας αν το θέλουμε μελάτο να έχει λίγο ζουμάκι .
Για όσους το προτιμούν πιο στεγνό δεν αφήνουν πολύ ζουμί .Καλή σας όρεξη .
Σημείωση
Το φαγητό γίνετε και με κατεψυγμένο χταπόδι με την ίδια διαδικασία μαγειρέματος αρκεί να το ξεπαγώσουμε σε θερμοκρασία δωματίου