Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Τυροκροκέτες !


Υλικά
3 αυγά
400 γραμ.διάφορα τυριά τριμμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού κόρν φλάουρ
νερό
αλάτι πιπέρι
Καλαμποκέλαιο




Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια των 3 αυγών μαρέγκα σφιχτή [κατά το χτύπημα προσθέτουμε και λίγο αλάτι]
Σταματάμε το χτύπημα όταν γίνει η μαρέγκα και προσθέτουμε μέσα τα τυριά,το κόρν φλάουρ ,και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
Αν είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο νεράκι ,αν είναι αραιή λίγο ακόμα κόρν φλάουρ [δοκιμάστε λίγο μήπως χρειάζετε αλάτι]
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τηγανίζουμε σε μπόλικο καλαμποκέλαιο να χρυσαφίσουν .
Σημείωση
Τους κρόκους δεν τους χρησιμοποιούμε ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Κρεμμυδοκεφτέδες ,Πεντανόστιμο ορεκτικό & μεζεδάκι!



Υλικά
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
1/2 κοφτό κουταλάκι γλυκού κίμινο
αλάτι-πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό , η φρέσκο λίγα φιλαράκια ψιλοκομμένα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το χέρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνι



Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι,το δυόσμο,την ζάχαρη,το μπέκιν πάουντερ,το κίμινο,το αλατοπίπερο,δηλαδή όλα τα υλικά,προσθέτουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό  και συγχρόνως ανακατεύουμε,σταματάμε να προσθέτουμε νερό μόλις γίνει ένας πηχτός χυλός.


Προσθέτουμε μέσα στο χυλό και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά.Σςε περίπτωση που είναι ο χυλός αραιός προσθέτουμε λίγο αλεύρι,αν πάλι είναι παχύς λίγο χλιαρό νερό ανακατεύοντας πάντα,θέλουμε να στέκεται στο κουτάλι.


Βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο στο τηγάνι και τηγανίζουμε μόλις ζεσταθεί με προσοχή μέχρι να χρυσαφίσουν ,Τους βγάζουμε και τους ακουμπάμε σε αποροφητικό χαρτί να φύγουν τα περιττά λάδια.Η νοστιμιά τους δεν θα σας αφήσει να φάτε μόνο έναν αλλά πολλούς !!Καλή Ορεξη !

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιουβέτσι με μανιτάρια στο φούρνο!



Πεντανόστιμο πανεύκολο φαγητό για όλους !!!

Υλικά
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
2 φλυτζάνια τσαγιού μανιτάρια κονσέρβας κομμένα σε φετάκια
3 καρότα κομμένα σε φετούλες
1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες  φρέσκες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά τις σούπας πελτέ
αλάτι-πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε  σε κατσαρόλα το λάδι , το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,και τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία σιγά σιγά ανακατεύοντας για 7 λεπτά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις ψιλοτριμμένες φρέσκες ντομάτες , 1/2 ποτήρι νερό .το αλατοπίπερο,και την ζάχαρη και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30  λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία πάντα.
Ανάβουμε τον φούρνο στούς 180 -200 βαθμούς
Αδειάζουμε όλο αυτό το υλικό μέσα σε μία γάστρα η ταψί .
Προσθέτουμε  3 ποτήρια χλιαρό νερό μέσα στο οποίο σε ένα από αυτά έχουμε διαλύσει την μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ,
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και ψήνουμε ακριβώς για 15 λεπτά να είναι μελάτο [Αν είναι στεγνό προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό στα 5 λεπτά ψησίματος]κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε  για λίγο μέσα στο φούρνο .Καλή όρεξη!
Σημείωση
Πάντα ο χρόνος ψησίματος σε ζυμαρικά είναι 15 λεπτά και αμέσως κλεισιμο φούρνου για να είναι το φαγητό μας  μελάτο.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σοκολάτας κέικ χωρίς αυγά με γλάσο!!




Υλικά 
230 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμ. κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
 χυμό από 2 πορτοκάλια (προαιρετικά, αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 150 ml νερό)
1 ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για το γλάσο
60 γραμμ. βούτυρο
25 γραμμ. κακάο
25 γραμμ. γάλα
100 γραμμ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας τους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 23
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε για λίγη ώρα το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, να διαλυθούν τυχόν σβόλοι που μπορεί να υπάρχουν.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε το κέικ για 50′ περίπου.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Γλάσο
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θεμοκρασία, λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα και το κακάο.
 Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά μέχρις ότου το γλάσο μας να είναι λείο.
 Περιχύνουμε με αυτό το κέικ μας και το αφήνουμε λίγη ώρα.
Σερβίρουμε και με παγωτο !!Τέλειο !!!

Καραμέλες Γάλακτος !!

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα κρέμα γάλακτος
5 κ.σούπας βούτυρο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 της κούπας γλυκόζη
1/4 της κούπας νερό
1 1/2 κ.γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και το αλάτι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το νερό,τη ζάχαρη και την γλυκόζη
και μόλις αρχίζει να βράζει
 το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατευόντας  καλά.
Ρίχνουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο που έχουμε ζεστάνει
 ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Σιγά σιγά η καραμέλα θα αρχίσει να σκουρα'ινει και να πήζει.
Στρώνουμε στον παγκο  η'σε κάποιο τάπερ τετράγωνο λαδόκολλα και ρίχνουμε την καραμέλα.
Αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει,και κατόπιν μεταφέρουμε την λαδόκολλα σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια και τυλίγουμε το κάθε ενα σε σελοφάν,κι έχουμε ωραίες καραμελίτσες γάλακτος!!

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μπουγάτσα με σοκολάτα!!




  1 πακέτο φύλλο Βηρυττού της Alfa

500lm γάλα
 2 κρόκοι αυγών 
4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
 6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 
1/2 κούπα ζάχαρη 
250γρ. κουβερτούρα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγά-σιγά ανακατεύοντας σε σύρμα να δέσει. Προσθέτουμε 4 κ.σ. από το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλωνουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα κι αυτά. Βάζουμε τη γέμιση καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα βουτυρωμένα, κλείνουμε καλά τις άκρες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.


Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές




Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Μπριάμ Κατσαρόλας !!








Υλικά
2 μελιτζάνες
3 πατάτες μεγάλες
1 πράσινη πιπεριά
2 κόκκινες πιπεριές απλές η Φλωρίνης
4 κολοκυθάκια
άνηθο μαιντανό
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο

 ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας πελτέ η φρέσκιες τριμμένες ντομάτες
 αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε ολα τα λαχανικά ορισμένα σε κυβάκια κι ορισμένα σε ροδέλες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και το κομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια το σκόρδο τις μελιτζάνες  τις πιπεριές ανακατεύουμε ολα τα υλικά και τα σοτάρουμε
Ρίχνουμε το αλάτι και τις πατάτες μαζί με το  άνηθο και το μαιντανό και 1 ποτήρι νερό χλιαρό σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν ολα τα λαχανικάκαι να δέσει η σαλτσα .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
 Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά πχ φασολάκια  η ότι άλλο τις αρεσκείας μας .