Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ψωμί σπιτικό το πιό γρήγορο & νόστιμο!!

Υλικά
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κύβο νωπή μαγιά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το αλεύρι λίγο λίγο και αρχίζουμε και ζυμώνουμε και προσθέτουμε το νερό όσο πάρει ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
Ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά το σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί η ανάβουμε λίγο το φούρνο να ζεσταθεί και αφού πρώτα  τον κλείσουμε το αφήνουμε το ζυμάρι για λίγο μέσα να φουσκώσει.
Μετά από 20 λεπτά ξαναζυμώνομαι και φτιάχνουμε τα καρβελάκια.
Λαδώνουμε ένα ταψί τα τοποθετούμε μέσα τα σκεπάζουμε για 15-20 λεπτά και τα
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου  για 1 ώρα.Υπεροχο το ψωμάκι μας!!!

Τσουρέκι γρήγορο & Τέλειο!!

Υλικά
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι βούτυρο
2 ποτήρια άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού σόδα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
Αλεύρι για τσουρέκι όσο  πάρει.




Εκτέλεση
Χτυπάμε σε  μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Σε ένα άλλο μπολ  χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα  με το
Βούτυρο -ζάχαρη.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι , και το μαχλέπι.
Διαλύσουμε την σόδα  μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε κι αυτό μέσα στο μείγμα.
Σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι τόση ποσότητα ώστε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε τα τσουρέκια στρογγυλά η σε κοτσίδα για Πασχαλινά βάζουμε κι ένα
αυγό για στόλισμα κόκκινο αν θέλουμε.
Αλείφουμε από πάνω τα τσουρέκια με ένα πινέλο που το βουτάμε πρώτα σε 1 αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 180 βαθμούς.Καλή Επιτυχία!
Σημείωση
Μπορούμε να πασπαλίσουμε προαιρετικά η με σουσάμι,η με ασπρισμένα αμύγδαλα.















Κουλουράκια πανεύκολα!


Υλικά

750γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμ βούτυρο
250 γραμ.άχνη ζάχαρη
2 αυγά.
1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 αυγό για επάνω από τα κουλουράκια άλειμμα




Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο μίξερ το βούτυρο , την ζάχαρη ,τα αυγά, το μπέκιν πάουντερ
και το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα ζυμώνουμε καλά.
Αν κολλάει  η ζύμη την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε κουλουράκια  και με ένα πινέλο τα αλείφουμε από πάνω βουτώντας το πινέλο στο αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και ψήνουμε στους 160--170 βαθμούς σε προθερμασμένο
Φούρνο.
Διατηρούνται σε μεταλλικό σκεύος.
Μπορούμε αντί για ξύσμα πορτοκάλι να προσθέσουμε κανέλα.η μαστίχα η και σκέτα



Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μπακλαβάς Ο Τέλειος!!!!

Υλικά
1 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα
1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
3 κουταλιές κανέλα
1 κουταλιά τις σούπας γαρύφαλλο
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα μαργαρίνη
Λίγα γαρύφαλλα ολόκληρα
Σιρόπι
6 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1/2 γλυκόζη , η μέλι
Λίγη βανίλια (προαιρετικά)
2 φλούδες λεμόνι ,η 2 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, η τα αμύγδαλα την κανέλα,και το γαρύφαλλο.
Λιώνουμε την μαργαρίνη και το βούτυρο μαζί.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35 εκατ.και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα .Πασπαλίζουμε λίγο σε όλη την επιφάνεια από το μείγμα των καρυδιών , η αμυγδάλων ώσπου να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Τελειώνουμε με 4 φύλλα όπως αρχίσαμε.
Περιχύσετε τον με το υπόλοιπο βούτυρο που περίσσεψε και ραντίστε το με λίγο κρύο νερό
Τοποθετούμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει και τον κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και μπήγομαι από ένα γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι στο κέντρο.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά να ροδίσει καλά.
Σιρόπι

 Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά αν χρησιμοποιήσουμε κονιάκ το ρίχνουμε στο σιρόπι όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά.
Περιχύσετε τον μπακλαβά με καυτό σιρόπι αμέσως μόλις βγει από το φούρνο
Αφήστε το να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Σημείωση
Για να διατηρηθεί τραγανός μη τον σκεσπάσετε και μην τον βάλετε στο ψυγείο.
Χρησιμοποιούμε μόνο η καρύδια,η αμύγδαλα.
Συνταγή απο Αρτοποιεία & Συνταγές.Ευχαριστώ.

Ταραμοκεφτέδες φανταστικοί!!!



Υλικά
150 γραμ ταραμάς
220 γραμ.φέτες ψωμί
αλεύρι όσο πάρει περίπου 3 κουταλιές τις σούπας
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο 
λάδι για το τηγάνι



Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον ταραμά,το ψωμί αφού πρώτα το έχουμε μουλιάσει σε νερό και το έχουμε στύψει καλά,το άνηθο,τον μαϊντανό,τα κρεμμυδάκια και τα ζυμώνουμε
καλά προσθέτοντας και το αλεύρι τόσο αλεύρι ώστε να το δούμε να γίνει το μείγμα μας σφιχτό τόσο που να πλάθεται.
Αλευρώνουμε τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο.Καλή Επιτυχία!



Σημείωση 
Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο δυόσμο κι ελάχιστο λαδάκι
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Σοκολάτα με Μπισκότα ! Γλυκό ψυγείου !!

Υλικά
300 γραμ σοκολάτα σκούρα
3 αυγά
75 γραμ. ζάχαρη
100 ml λικέρ
400 γραμ.κρέμα γάλακτος
200 γραμ.μπισκότα πτί μπέρ
4-5 κουταλιές σούπας τριμμένη  σοκολάτα
Εκτέλεση
Στρώνουμε σε μία μακρόστενη φόρμα λαδόχαρτο στον πάτο και στα τοιχώματα.
Βάζουμε σπασμένη την σοκολάτα σε μπαίν μαρί να λιώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε την ζάχαρη με με τα αυγά να αφρατέψουν προσθέτουμε το λικέρ στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο την λιωμένη σοκολάτα χτυπώντας συγχρόνως σε μικρή ταχύτητα.
Τέλος ανακατεύοντας με σπάτουλα προσθέτουμε την σαντιγί.
Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το μείγμα  στον πάτο της φόρμας αμέσως αραδιάζομαι λίγα μπισκότα μετά ξανά σοκολάτα και ξανά μπισκότα μέχρι να τελειώσουν και τα δύο υλικά.
Σκεπάζουμε την φόρμα με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο
να παγώσει.Αναποδογυρίζουμε το μπισκοτογλυκό  και το γαρνίρομαι με τριμμένη σοκολάτα.Καλή Επιτυχία!
Συνταγή από Αρτοποιεία & Συνταγές ευχαριστώ πολύ!


Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Σοκολατόπιτα υπέροχη !!!

Υλικά:

125 γραμ. βούτυρο

125  ml σπορέλαιο η ηλιέλαιο

300 γαμ.ζάχαρη

60 γραμ.κακάο

100 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα

250 ml σοκολατούχο γάλα

5 αυγά

250 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. σούπας κονιάκ

1 βανίλια

ελάχιστο αλάτι 

Εκτέλεση

 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, αλλά όχι να κάψει και προσθέτουμε  το σπορέλαιο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε για 2 λεπτά
Προσθέτουμε το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε την κουβερτούρα τριμμένη ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και την βανίλια.
Μόλις έχουμε ένα ρευστό μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά και κρατάμε 250 ml. από το μείγμα αυτό.
Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας 5 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε ανακατεύοντας με σύρμα τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας το αλεύρι, και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα, χωρίς σβόλους!
Τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
Λαδώνουμε με σπορέλαιο ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C Κελσίου, για 20 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο την χαράσουμε ελαφρά σε κομμάτια και περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας που κρατήσαμε.
Συνοδεύετε με μία μπαλίτσα παγωτό και είναι υπέροχος γευστικός συνδιασμός !!!
 

Μυστικά για πίτες και τάρτες

Mικρά μυστικά για να έχετε ακόμα πιο επιτυχημένες πίτες και τάρτες!!

Για να κρυώσετε τις πίτες και τις τάρτες ο καλύτερος τρόπος είναι να τις τοποθετήσετε σε ένα ράφι που είναι δροσερό, γιατί επιτρέπει τη κυκλοφορία του αέρα. Πάντα να αφήνετε τις πίτες και τις τάρτες να κρυώσουν τουλάχιστον 20 λεπτά έτσι ώστε τα συστατικά να έχουν χρόνο για να προσαρμοστούν στη θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα και αν η πίτα σας ή η τάρτα σας είναι να σερβιριστεί ζεστή, εάν κοπεί πολύ σύντομα είναι πιθανό να κομματιαστεί.

Οι περισσότερες πίτες και τάρτες σερβίρονται ελαφρά ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου εκτός από εκείνες που πρέπει να μπούν στο ψυγείο. Οι πίτες σερβίρονται κατευθείαν από το ταψί τους πολλές φορές, ενώ οι τάρτες αποχωρίζοναι το ταψί τους πρίν το σερβίρισμα.

Να ραντίζετε πάντα λίγο την πίτα από πάνω όταν κάνετε πίτες με φύλλο κρούστας πριν βάλετε το ταψί στο φούρνο! Την κάνει πιο τραγανή!Και να βουτυρώνετε ή λαδώνετε κάθε ένα φυλλο ξεχωριστά όταν φτιάχνετε πίτες με φύλλο κρούστας.

Εάν κάποια πίτα σας εχει πάρα πολλά υγρά και δεν ξέρετε τι να κάνετε..απλά προσθέστε λίγο ψιλό σιμιγδάλι και θα τραβήξει όλα εκείνα τα υγρά που δεν θέλετε!