Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Σοκολατένιο γλυκό της στιγμής με καραμέλα!!



Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ
2 κουτία ζαχαρούχο - Τώρα τα βρίσκουμε έτοιμα στα σουπερ μαρκετ καραμελωμένα
1/2 κούπα φουντούκι ψιλοκομμένο
1 πλάκα βιτάμ 250 γαμ.  η ένα βιτάμ soft





Γλάσο
2 συσκευασίες γλάσο Γιώτης ,η 2 κουβερτούρες σοκολάτες
1 γάλα μικρό νουνού εβαπορέ
1 κουταλιά γλυκού βούτυρο


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση
Θρυματίζουμε στο μίξερ τα μπισκότα σε σκόνη και την τοποθετούμε σε ταψάκι μεγέθους τούρτας στρογγυλής η τετράγωνης.
Λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε πάνω στα τριμμένα μπισκότα και με τα χέρια μας το ζυμώνουμε να πάει βουτυρωθεί όλο το μπισκότο .Το στρώνουμε στο ταψάκι ομοιόμορφα φροντίζοντας γύρω γύρω να είναι πιο υπερυψωμένο.
Σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς βάζουμε το ταψάκι  να ροδίσει λίγο για 10 λεπτά
Εχουμε βράσει [από πιό νωρίς να είναι έτοιμα] κλειστά σε μπόλικο νερό να τα σκεπάζει τα 2 ζαχαρούχο γάλατα  για να γίνουν καραμέλα .
Τα ανοίγουμε αφού κρυώσουν πολύ καλά τα αδειάζουμε σε ένα μπόλ ρίχνουμε το τριμμένο φουντούκι και ανακατεύουμε .
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΠΛΕΟΝ 
Στρώνουμε την καραμέλα με το φουντούκι από πάνω από τα μπισκότα .
Τρίβουμε λίγο μπισκότο από πάνω αν θέλουμε .

Γλάσο
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα και μόλις κάψει ρίχνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Περιχύνουμε το γλυκό όλο και το τοποθετούμε στο ψυγείου να παγώσει για να σταθεί .
Υπέροχο γλυκό σε γεύση !!
Σημείωση 
Μπορούμε να το κόψουμε και σαν μικρά παστάκια όταν παγώσει .

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες & πούδρα αμυγδάλου!

Υλικά

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα λάδι ,η μαργαρίνη
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 ξύλο κανέλας
2 καρφάκια γαρύφαλο
1 κουταλιά γλυκού μέλι
3 κουταλιές σούπας κακάο
ξηροκάρπι ότι έχετε ,η μία κούπα σταφίδες 
λίγη πούδρα αμυγδάλου .
Εκτέλεση Σιρόπι
Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα ,κρατάμε μισό ποτήρι να διαλύσουμε το κακάο,προσθέτουμε και την ζάχαρη,την κανέλα,τα γαρύφαλα,τον αστεροειδή,και τα βράζουμε για 7 λεπτά να γίνουν σιροπάκι .Προσθέτουμε μέσα στο σιρόπι και το μισό ποτήρι με το κακάο που έχουμε διαλύσει και ανακατεύουμαι συνέχεια γιατί φουσκώνει ,για 5 λεπτά κι είναι έτοιμο .Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μέλι ανακατεύοντας να λιώσει και αν προτιμήσετε να βάλετε πούδρα αμυγδάλου ρίξτε μέσα και 2 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου.
Εκτέλεση Σιμιγδάλι
 Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι ,η την μαργαρίνη να κάψει.
Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτριο και ανακατεύουμε συνέχεια για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίση το σιμιγδάλι.Στα 10 λεπτά που το καβουρντίζουμε προσθέτουμε τις σταφίδες ,η τα ξηροκάρπια που έχετε κι ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα .
Προσθέτουμε και το σιρόπι ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά να πιεί όλο σιρόπι και να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα τις κατσαρόλας.
Τον βάζουμε σε φόρμα όπου την έχουμε ελαφρώς βρέξει ,η λαδώσει ρίχνοντας κουταλιές κουταλιές και ισιώνουμε .από πάνω σκορπίζουμε πούδρα αμυγδάλου  και συνεχίζουμε με χαλβά κουταλιές κουταλιές και πάλι μία στρώση πούδρας αμυγδάλου .Τελειώνουμε με χαβά τον αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε .Καλή Επιτυχία!!

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Σφολιάτα ζύμης πως την φτιάχνουμε !!

Υλικά

400 γρ. αλεύρι
7,5 γρ. ψιλό αλάτι
250 ml παγωμένο νερό
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
400 γρ. βούτυρο πολύ καλής ποιότητας

Παρασκευή
Δουλεύετε το βούτυρο με μια σπάτουλα και το πλάθετε σε σχήμα ορθογώνιο (8 x 12 x 1,5 εκ) το αλευρώνετε και το τυλίγετε σε μια λαδόκολλα. Το αφήνετε να παγώσει στο ψυγείο. Κοσκινίζετε το αλεύρι και σχηματίζετε στο κέντρο του ένα λακκάκι όπου προσθέτετε το αλάτι και το λεμόνι και στη συνέχεια αρχίζετε να προσθέτετε λίγο λίγο το νερό. Δουλεύετε τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακιά ώστε να κολλάει ελαφρά στα χέρια. Τη ζυμώνετε για 20 λεπτά και τη χτυπάτε πότε πότε στον πάγκο εργασίας για να γίνει ελαστικότερη. Βρέχετε τα δάχτυλα σας με κρύο νερό και τη ραντίζετε για να μη γίνει σφιχτή και στεγνή.

Μόλις τη νιώσετε να γίνεται λεία, την απλώνετε σε καθαρή πετσέτα και την ανοίγετε με τον πλάστη σε τετράγωνο. Βάζετε στο κέντρο του το βούτυρο, σηκώνετε τις άκρες του, τις διπλώνετε πάνω από το βούτυρο και τις κολλάτε ώστε να το κλείσετε μέσα. Την τυλίγετε σε λαδόκολλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Κατόπιν, ανοίγετε και πάλι τη ζύμη με τον πλάστη πάνω στην αλευρωμένη πετσέτα, δημιουργώντας και πάλι ένα ορθογώνιο φύλλο, το οποίο διπλώνετε στα τρία. Το αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ανοίγματος- διπλώματος- παραμονής στο ψυγείο, για άλλες 4 φορές. Μετά τον 6ο «γύρο», βάζετε τη ζύμη για άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο. Τότε είναι έτοιμη για χρήση.

Tούρτα παγωτό Αρμενοβίλ φανταστικό !!!






Υλικά για μαρεγκάκια
3 ασπράδια αυγών
λίγο κρεμόριο στην άκρη του κουταλιού [θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ ] η, 1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 βανίλια
1/2 κούπα ζάχαρη

Παγωτό
4 κρόκοι αυγών
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κούπες κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1 κούπα αμύγδαλα ,η φουντούκια  καραμελωμένα.




Εκτέλεση παγωτού.
χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη καλά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν .
Ρίχνουμε  μαζί και την μία  [1] κρέμα γάλακτος και την βανίλια και τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει τόσο όσο να στέκεται στο κουτάλι.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα άλλο μπόλ να κρυώσει και την αφήνουμε στην άκρη .
Αυτή η κρέμα λέγετε κρεμ αγκλαίζ.
Χτυπάμε την άλλη κρέμα γάλακτος τόσο όσο να πάρει την υφή γιαουρτιού και βάλτε την στο ψυγείο.

Καραμέλωμα ξηρών καρπών.
Βάζουμε στο αντιπολιτικό τηγάνι 3-4 κουταλιές ζάχαρη με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να γίνει καραμέλα και να πάρει ελαφρύ χρώμα ξανθό .
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα  την κούπα με τους ξηρούς καρπούς ,ανακατεύουμε να καραμελώσουν και τους αδειάζουμε σε λαδωμένο λαδόχαρτο .Τους αφήνουμε να κρυώσουν και να σκληρύνουν και μετά με ένα γουδόχερο   και τους χτυπάμε να σπάσουν να γίνουν κομματάκια [όχι στο μούλτι ]Μαζεύουμε μόνο τους σπασμένους ξηρούς καρπούς και τους βάζουμε σε ένα μπόλ,τους αφήνουμε στην άκρη .


Μαρέγκα
Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο στην μεγάλη ταχύτητα του μίξερ να ασπρίσουν και να αφρατέψουν .Αν βάλουμε αντι για κρεμόριο χυμό λεμονιού ρίξτε τον σταγόνα σταγόνα καθώς το χτυπάμε.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε την μισή ζάχαρη λίγη λίγη .
Αφού σφίξει η μαρέγκα και στέκετε ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη αφού σταματήσετε το χτύπημα πασπαλίζοντας την από πάνω .
Βάζουμε την μαρέγκα σε μία σακούλα κορνέ με μύτη αστέρι κάνουμε μαρεγκάκια τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντιπολιτικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουμε μέσα σε αυτόν με την πόρτα μισάνοιχτη .Αν ξεκολλάμε με το άγγιγμα του δαχτύλου σας ΄τότε είναι έτοιμα αλλιώς αφήστε τα να κρυώσουν λίγο ακόμα.


 Γλάσο σοκολάτας
125 γραμ.κουβερτούρα
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ.
Βάζουμε το γάλα να κάψει και ρίχνουμε τεμαχισμένη την κουβερτούρα .Ανακατεύουμε κι έχουμε ένα ωραίο γλάσο.


Συναρμολόγηση παγωτού
Μέσα στο μπόλ με τα αυγά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος που είχαμε τοποθετήσει στο ψυγείο.Χτυπάμε με το μίξερ να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσοχή μην τα παραχτυπήσετε  ίσα ίσα να γίνουν ένα.
Ρίχνουμε μέσα και τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
Σπάμε με το χέρι και μερικά μαρεγκάκια τα ρίχνουμε και αυτά μέσα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Στρώνουμε μεμβράνη σε μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Βάζουμε στο πάτο μερικά ολόκληρα μαρεγκάκια και από πάνω ρίχνουμε το παγωτό..
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 24 ώρες πρίν το σερβίρουμε.
Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε βγάζουμε το παγωτό από την φόρμα ,βγάζουμε την μεμβράνη και το βάζουμε σε μακρόστενη πιατέλα.Δηλαδή το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε το γλάσο που θα το περιχύνουμε.


Στήσιμο γλυκού.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη ,ρίχνουμε από πάνω λίγους καραμελομένους ξηρούς καρπούς σπάμε τα υπόλοιπα μαρεγκάκια τα ρίχνουμε κι αυτά από πάνω .Παίρνουμε 2 πιρούνια γλάσο σοκολάτας και το ρίχνουμε από πάνω στο παγωτό σαν γραμμές .
Το παγωτό αυτό δεν γίνετε πολύ σκληρό παραμένει μαλακό γι αυτό πρέπει να καταναλωθεί άμεσα από την στιγμή που θα σερβιριστεί.
Διατηρείτε όμως στην κατάψυξη άριστα και για ένα μήνα,Καλή Επιτυχία !! 

Ευχαριστώ την φίλη Ρούλα για την παραχώρηση τις συνταγής 

Roula's sweet corner



  •  

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Kρουασάν πολύ γρήγορα από τα χεράκια μας!!


Υλικά

125 γρ. γιαούρτι
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
250 γρ. αλεύρι


Γέμιση

 μαρμελάδα ή μερέντα

αυγό χτυπημένο για το άλειμμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη.


Την ανοίγουμε σε κύκλο με διάμετρο περίπου 30 εκ.
Χωρίζουμε στα 8 και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια κουταλιά γέμιση.
Τυλίγουμε σε  κρουασάν.
Τα τοποθετούμε  σε ταψάκι και τα αλείφουμε με χτυπημένο αβγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25', μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.Αφήνουμε να κρυώσουν.Συνοδεύουν πολύ ωραία το καφέ μας ,το τσάι μας ,η και σκέτα !

Εκμέκ πολίτικο παρφέ με κρέμα μαστίχας & σιρόπι βύσσινο !!


Υλικά

5-6 φέτες τσουρέκι πολίτικο ,αρωματισμένο με μαχλέπι και μαστίχα,κομμένο σε πάχος 2 εκατοστά

Σιρόπι 


1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό 
χυμό μισού λεμονιού και φλούδα λεμονιού
2-3 κόκκοι μαστίχα κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη στο multi να γίνουν σκόνη

Παρφέ

800 γρ, φρέσκο γάλα
200 γρ, κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
6 κρόκοι αυγών
2 κάψουλες βανίλιας η ένα κλωνάρι φυσικής βανίλιας από την οποία παίρνομε τα σποράκια και την βράζομαι μαζί με το κλωνάρι μαζί με το γάλα.
4 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους
5-6 κόκκοι μαστίχας κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη να γίνουν σκόνη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Γαρνίρισμα

500 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένης με Λίλη ζάχαρη άχνη και 200 γρ τυρί filadelfia η μασκαρπόνε

Σάλτσα βύσσινο
Υλικά
1 μικρή κομπόστα βύσσινα σε ζουμί, και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ.

Εκτέλεση σιρόπι 
όλα μαζί τα βράζουμε για 15 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν . 

Βάση

Απλώνομαι τις φέτες του τσουρεκιού σε ένα ταψί και τις φρυγανίζομαι ελαφρά στους 150c μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δυο μεριές. 
Βγάζουμε από τον φούρνο, τις τοποθετούμε σε σειρά χωρίς  κενά σε να τσέρκι η να ταψάκι, και τις περιχύνομαι με το σιρόπι.μην σας φαίνεται πολύ το σιρόπι, θα το πιούν όλο. 
Αφήνουμε στην άκρη να απορροφηθεί τελείως το σιρόπι. 
Γυρίζουμε  τις φέτες και από τις δυο μεριές μέχρι να τραβήξουν όλο το σιρόπι.

Ετοιμάζουμε το παρφέ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε  τα 700 γρ γάλα +κρέμα γάλακτος, +την φυσική βανίλια,σποράκια και κλωναράκι,αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι το σημείο του βρασμού. 
Εν τω μεταξύ σε μια άλλη μεγαλύτερη κατσαρόλα,ρίχνουμε το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, την μαστίχα και τα ανακατεύουμε  καλά με αυγοδάρτη.
 Ρίχνουμε  μέσα και τα 100 γρ, γάλα που έχουμε αφήσει στην άκρη.
 Ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Μόλις πάρει να βράση το γάλα με την κρέμα γάλακτος,τα ρίχνουμε  ανακατεύοντας ζωηρά στο μείγμα με τους κρόκους και βάζουμε  πάλι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει,μέχρι να δέση.
 Κατεβάζουμε  από την φωτιά και αδειάζουμε  την κρέμα σε ενα άλλο ρηχό σκεύος για να κρυώσει πιο γρήγορα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε  να κρυώσει.
Αφού κρυώσει η κρέμα, ετοιμάζουμε μπαίν μαρί.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές ζάχαρη, και τα χτυπάμε  με το μίξερ χειρός πάνω από το μπαίν μαρί.. 
Κατεβάζουμε  από το μπαιν μαρί και συνεχίζουμε  να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε  μια γυαλιστερή μαρέγκα. την αδειάζουμε  στην κρύα πια κρέμα ,αφού την αφρατέψουμε  με το μίξερ.
Προσθέτουμε  την μαρέγκα απαλά με σπάτουλα .
Στρώνουμε  πάνω από το σιροπιασμένο τσουρέκι και το  βάζουμε  κατάψυξη.

Κρέμα γαρνιρίσματος 

Χτυπάμε  την κρέμα Γάλακτος+ζάχαρη άχνη+τυρί κρέμα να γίνουν αφρός . 
Βάζουμε στο  ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε 

Σάλτσα βύσσινο

Παίρνουμε  μια κονσέρβα βύσσινο, στραγγίζουμε  το υγρό από τα βύσσινα.πρέπει να έχουμε  1,5 κούπα υγρό.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. ζάχαρη+1κ.σ. κορν φλάουρ, τα ανακατεύουμε  καλά,να διαλυθεί το κορν φλάουρ, και την βάζουμε  σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέση και να διαύγαση η σάλτσα.
Ρίχνουμε  μέσα και τα βύσσινα που έχουμε στραγγίσει και ανακατεύουμε  να ενσωματωθούν. Κατεβάζουμε  από την φωτιά

Συναρμολόγηση

Αφού έχει στερεοποιηθεί  το γλυκό στην κατάψυξη, στρώνουμε  από πίνω με ένα κορνέ την κρέμα γαρνιρίσματος.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε  με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης. 

Σημείωση 
Την σάλτσα βύσσινο την ρίχνουμε από πάνω μόνο όταν το σερβίρουμε .Καλή Επιτυχία !!
Η συνταγή είναι από την Roula Psittaki κι ευχαριστώ πολύ!
Roula's sweet corner


Σουφλέ σοκολάτας.Υπέροχο, απολαυστικό, πανεύκολο !!!


Υλικά:
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη κομματάκια
50 γρ. μερέντα
250 γραμμ. βούτυρο
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
2 βανίλιες σκόνη
100 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τη σοκολάτα, την μερέντα, το βούτυρο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
 Αφήνουμε να κρυώσει.
 Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την βανίλια, το αλάτι, τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3΄μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. 
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά. 
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να γίνουν ένα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 7  ατομικά για σουφλέ {ταψάκι ειδικό}. 
Γεμίζουμε τα ατομικά μπολάκια κατά 2/3. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄.
 Σερβίρουμε αμέσως αφού το περιχύσουμε με γλάσο από κουβερτούρα λιωμένη μαζί με κρέμα γάλακτος , η μπαλάκια παγωτού .

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Τσίζ κέικ λεμόνι !! Εύκολο και πολύ ωραίο γλυκό ψυγείου !!!


ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 κουτάκια τυρί κρέμα Φιλαδέλφια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 4 λεμόνια
το χυμό από 4 λεμόνια
1 κουταλάκι γλυκού ζελατίνα σε σκόνη
2 κουταλιές τις σούπας νερό





ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ


1 και 1\2 πακέτα μπισκότα Digestive
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο καλό


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
8 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές τις σούπας νερό
φλούδα από ένα λεμόνι κομμένο σε πολύ ψιλές μακρόστενες λουριδίτσες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΗ
Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα αλέθουμε να θρυματιστούν καλά ,έχουμε λιώσει και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ,βάζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα ρίχνουμε και το βούτυρο ,ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο και μετά στρώνουμε σε ένα ταψάκι,η,σε oτιδήποτε γυάλινο σκεύος το μείγμα .Το πατάμε με τα χέρια να απλωθεί ομοιόμορφα και προσέχουμε οι άκρες να είναι γύρω γύρω πιό πάνω να μπει μέσα η κρέμα [το φτιάχνουμε με το χέρι] και το τοποθετούμε στο ψυγείο.Παράλληλα βάζουμε την μία κουταλιά του γλυκού ζελατίνα σε ένα μπολάκι γυάλινο ρίχνουμε και το νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε ,αυτό σιγά σιγά θα παγώσει,μόλις γίνει αυτό έχουμε ένα μπρικακι στο μάτι της κουζίνας με νερό ,μόλις πάρει βράσει τοποθετούμε από πάνω το μπολ με την παγωμένη ζελατίνα και περιμένουμε να γίνει σε ρευστή μορφή,κάτι σαν Μπεν Μαρί.




ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΕΜΑΣ
Βάζουμε σε μπολ τα τυριά και με τον αυγοδάρτη τα χτυπάμε να αφρατέψουν ,προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα,το τρίμμα από τα 4 λεμόνια την ζελατίνα που πρέπει να έχει γίνει ρευστή και τον χυμό 4 λεμονιών και τα ανακατεύουμε καλά.Βγάζουμε το ταψάκι με τα μπισκότα από το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω την κρέμα.Το βάζουμε στο ψυγείο ξανά να δέσει.



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΙΡΟΠΙ
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να διαλυθεί η ζάχαρη,προσθέτουμε και το χυμό από μισό λεμόνι και τα ψιλοκομμένα μπαστουνάκια λεμονιού,τα βράζουμε μέχρι να δέσει σε μέτρια φωτιά και όταν κρυώσει το περιχύνουμε από πάνω από το τσίζ κέικ μας ,διατηρείτε στο ψυγείο ,έχει φανταστική γεύση !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ  --ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 

Παγωτό πολύ εύκολο με ΜΟΝΟ 4 υλικά !!! Γεύση παρφέ!!

 Μόνο με 4 υλικά!!!!


 Υλικά

1 κουτί σαντιγί φυτική παγωμένη την μεγάλη συσκευασία υπάρχουν 2 
1 εβαπορέ γάλα δεν αραιώνουμε
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα το μικρό μέγεθος μπισκότα γεμιστά oreo η Παπαδοπούλου
 1 βανίλια






Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την παγωμένη σαντιγί περίπου για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας συνέχεια.
Προσθέτουμε την βανίλια 
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε και το εβαπορέ.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα τάπερ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Το ξαναχτυπάμε άλλη μία φορά προσθέτοντας και τα μπισκότα κομμένα σε μικρά κομματάκια [μαζί με την γέμιση ] και το ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη .
Μόλις παγώσει σερβίρουμε .


Το γαρνίρομαι με σιροπάκι από σοκολάτα,η από βύσσινο ,τριμμένο μπισκοτάκι κι ότι άλλο μας αρέσει .
Μπορούμε να αλλάξουμε την γεύση προσθέτοντας κατά το πρώτο χτύπημα
2 κουταλιές σούπας κακάο για γεύση σοκολάτα,
2 κουταλάκια του γλυκού νές καφέ για γεύση μόκα,
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι για παγωτό με γεύση γιαουρτιού
ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς πχ αμύγδαλο .
Προσθέτοντας  τα μπισκότα ολόκληρα με την γέμιση το παγωτό μας μοιάζει με παρφέ !!
 Μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία παρασκευής του παγωτού μας τοποθετούμε στην κατάψυξη τη φυτική σαντιγί κ το ζαχαρούχο γάλα.
Αυτό βοηθάει στο να αφρατέψει πο εύκολα το μείγμα του παγωτού.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ