Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Τζίζκέικ με γέμιση άσπρη κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας ,Θεικό!!

Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για τη βάση
400 γραμμάρια μπισκότα θρυμματισμένα
220 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο χλιαρό

 Για τη γέμιση
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)


Για την επικάλυψη γκανάζ
120 γραμμάρια κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο


Εκτέλεση
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφού γίνει ένα μείγμα,παίρνουμε το μισό  το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Ξανακάνουμε το ίδιο να έχουμε 2 βάσης 


Για τη γέμιση
Αφού κρυώσουν οι  βάσης . Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μέχρι να αφρατέψει αλλά όχι να σφίξει, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί μας απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα του μπισκότου το βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο και σκεπάζουμε μετά με την άλλη βάση.Στρώνουμε από πάνω την επικάλυψη σοκολάτας που έχει κρυώσει.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε

.
Για την επικάλυψη γκανάζ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο τέλος καλύπτουμε το cheesecake με τη γκανάζ.
Σημείωση
Μπορούμε να χωρίσουμε τα υλικά τις βάσης στην μέση σε ποσότητα και να φτιάξουμε 1 βάση ,στρώση μετά με την κρέμα κι από πάνω αφού το αφήσουμε για λίγο στο ψυγείο να βάλουμε την επικάλυψη σοκολάτας ,γίνετε το ίδιο ωραίο και είναι πιό οικονομικό και γρήγορο .

Τραγανά μπουρεκάκια με κιμά !!!


 1 πακέτο φύλλο alfa πολίτικο
    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
    1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
    250 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
    1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
    2 κ.σ. γεμάτες σιμιγδάλι ψιλό
    3 αυγά
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ελαιόλαδο για το φύλλο

    Εκτέλεση

    Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 4΄-5΄, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε. Σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για 15΄ σε χαμηλή φωτιά γιατί τα υγρά του είναι λίγα. Αφήνουμε τον κιμά να στεγνώσει τελείως. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά έως ότου πυκνώσει το μείγμα και γίνει κρέμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, να τα απορροφήσει η κρέμα. Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα και τον μαγειρεμένο κιμά.
Ανοίγουμε το φύλλο από την συσκευασία και το απλώνουμε στον πάγκο. Με πινέλο λαδώνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε κατά μήκος. Το κόβουμε στη μέση. Κάθε φύλλο μάς δίνει δύο μπουρέκια. Απλώνουμε λίγη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες (φλογέρα) και ρολάρουμε. Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Αραδειάζουμε τα μπουρέκια σε λαδωμένη λαμαρίνα. Τα λαδώνουμε με πινέλο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25΄-30΄, έως ότου ροδίσουν
Την συνταγή την φτιάχνω συχνά είναι υπέροχη σε γεύση και  την είδα από την Αργυρώ !
Για  να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε Εδώ Μαγειρικη και Συνταγές

    Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

    Πίτσα με 4 τυριά !! Γεύση που ξετρελαίνει !!



    ΥΛΙΚΑ:
    1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
        1 φλιτζάνι έμενταλ (emental), τριμμένο
        1/2 φλιτζάνι τυρί κορκονζόλα (gorgonzola), τριμμένο
        1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα (ricotta), ελαφρά λιωμένο
        1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες
    3 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
        2 κουταλιές της σούπας νερό
    1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
        1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (σε σκόνη)




       
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς.
    Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον πελτέ με το ελαιόλαδο, νερό, ζάχαρη, κρεμμύδια, αλάτι, μαύρο πιπέρι, και ρίγανη.
     Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά της σάλτσας και αφήστε την να σταθεί για 20 λεπτά και να μαριναριστεί με τα αρωματικά.
    Απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στην ζύμη τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε.
    Αραδιάζετε ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα τα τυριά.
     Ψήστε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ψηθεί καλά το κάτω μέρος  και το τυρί να λιώσει εντελώς.

    ZYMH
    2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φακελάκι μαγιά
    1 ποτήρι χλιαρό νερό
    30 γρ κρέμα γάλακτος
    1 κ σ λάδι
    1/2κ γλυκού ζάχαρη
     1/2 κ γλυκού αλάτι


     ΕKTEΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ
    Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε  μία λακουβίτσα ,
    Σε ένα ποτήρι νερό χλιαρό ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και  το φακελάκι την μαγιά και  την ζάχαρη και  το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
    Λίγο λίγο ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο αλεύρι κ ζυμώνουμε , /αν χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω προσθέτουμε / να γίνει μία  ζύμη ελαστική .
    Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
     Παίρνουμε το ταψί μας το περνάμε όλο στην επιφάνεια με λάδι ραντίζουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε να μείνει ελάχιστο.
    Βάζουμε μέσα την ζύμη στη μέση του ταψιού ..πατάμε την ζύμη με το χέρι να γίνει πλακέ και με το ειδικό ξύλινο ροδάκι την απλώνουμε σε όλο το ταψί. Κάνουμε  με τα δάχτυλα λακουβίτσες ελαφρώς  και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα.
    MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ