Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Σοκολατάκια με γέμιση ινδοκάρυδο !!!


Υλικά

3 σοκολάτες κουβετούρα των 125 γραμ

3 κουτ.σούπας καλαμποκέλαιο

250 γρ.καρύδα

200 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1και  1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

2 Βανίλιες




Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη την άχνη.
τις βανίλιες και την καρύδα .[ολα μαζί ]
Με το χέρι πλάθουμε η στρογγυλά η μακρόστενα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο στρωμένο και τα ψήνουμε ελαφρώς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά προσοχή μην αρπάξουν .

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και λιώνουμε σε κατσαρολίτσα σε Μπεν Μαρί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τις κουβερτούρες με το καλαμποκέλαιο.
Παίρνουμε  τα  μπαλάκια καρύδας και με την βοήθεια 2 πιρουνιών τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα .
Τα τοποθετούμε πάλι επάνω σε λαδόχαρτο  να κρυώσουν εντελώς στο ψυγείο.
Είναι πολύ όμορφα σε γεύση !!! Καλή επιτυχία !!!
Σημείωση
Μπορούμε να αποφύγουμε το ψήσιμο και να τα αφήσουμε μόνο να παγώσουν καλά και να τα βουτήξουμε στην λιωμένη σοκολάτα .Με το ψήσιμο γίνονται λίγο πιο τραγανά .


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Κέικ σιροπιαστό αμυγδάλου ,εύκολο και πεντανόστιμο !!



Υλικά
2 κούπες φαρίν απ
1 βιτάμ κυπελάκι
1 και 1/2κούπα τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
2 κούπες τσαγιού αμύγδαλα χωρίς την φλούδα τους
1/2 κούπα τσαγιού γάλα
1 κουτ.γλυκού κανέλα
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες

Σιρόπι
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού νερό
1 κουτ.σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα.
Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα χοντροκομμένα σχετικά και τέλος προσθέτουμε την φαρίνα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα ανάλογα τον φούρνο.
Κάντε το τέστ του μαχαιριού βυθίζοντάς το να δείτε αν έχει ψηθεί.
Για το σιρόπι η εκτέλεση είναι να βράσουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά να το αφήσουμε να κρυώσει και μόλις βγάλουμε το κέικ το ρίχνουμε από πάνω από το γλυκό μας .
Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου η κομμένο αμύγδαλο .
 
 
 

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Χαλβάς σιμιγδαλένιος βουτύρου γεμισμένος με παγωτό!!

 Υλικά
Σιρόπι
1και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
2και 1/2 ποτήρια νερού νερό
1 ξύλο κανέλας
μερικά γαρύφαλλα
φλούδα από 1 λεμόνι
λίγες σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι .
Ανακατεύουμε να λιώσει και το αφήνουμε στην άκρη.

Υλικά για τον χαλβά
1/2 κούπα τσαγιού βούτυρο
1 κούπα γεμάτη καλά σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα αμύγδαλα φιλέ



Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το αμύγδαλο φιλέ και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να καβουρντιστούν ,όχι όμως να αρπάξουν να πάρουν ρόδινο χρώμα.
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει  και να τραβήξει όλο το σιρόπι .
Το ανακατεύουμε μέχρι να το δούμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα τις κατσαρόλας,τότε το κατεβάζουμε και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία να γίνει χλιαρός.
Βγάζουμε από την κατάψυξη περίπου μισό κιλό παγωτό και το αφήνουμε να  ξεπαγώσει λίγο να γίνει μαλακό .
Παίρνουμε ένα μπολ και το ντύνουμε με μεμβράνη .
Ρίχνουμε μέσα το τον μισό σχεδόν χαλβά  και με  ένα κουτάλι κάνουμε βαθούλωμα μεγάλο .
Ρίχνουμε μέσα το παγωτό και με την βοήθεια ενός πιάτου τον ισιώνουμε .
Βάζουμε από πάνω τον υπόλοιπο χαλβά και ξαναστρώνομαι ομοιόμορφα.
Με την βοήθεια ενός πιάτου μεγαλύτερο από το μπολ αναποδογυρίζουμε ,και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε να παγώσει πολύ καλά,και μετά απλά τραβάμε την μεμβράνη.
Σερβίρουμε και μπορούμε να γαρνίρομαι με βύσσινο ,η κεράσι γλυκό κουταλιού.Καλή επιτυχία!!  
Συνταγή από Roula"s sweet  corner









Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Παγωτό πορτοκάλι ! Πανεύκολο μυρωδάτο δροσερό!!


Υλικά συνταγής
 1 1/2 κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
2 κούπες φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα  ζάχαρη 
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια μασουράκι  

  Εκτέλεση
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και αφήνετε το παγωτό να ετοιμαστεί (ανάλογα με την παγωτομηχανή, θα χρειαστεί 25 - 40 λεπτά).
Βγάζετε από την παγωτομηχανή και ή σερβίρετε αμέσως ή φυλάτε το παγωτό σε μπολ στην κατάψυξη. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το μισή ώρα στη συντήρηση του ψυγείου να μαλακώσει λίγο.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 2 ώρες περίπου, το χτυπάτε να αφρατέψει.
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου και την φτιάχνω συχνα χωρίς παγωτομηχανή και γίνετε τέλειο !!
Από πάνω προσθέτω σιροπάκι πορτοκαλιού που παίρνω από το βάζο γλυκό πορτοκάλι  που έχω φτιάξει αλλά είναι εξ ίσου ωραίο και σκέτο !! 

Παγωτό λεμόνι!! Μυρωδάτο και δροσερό!!!



 2 λεμόνια
γιαούρτια 200 γραμμαρίων το κάθε ένα 
1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
1 κεσεδάκι γάλα εβαπορέ
2 κεσεδάκια κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη
2 κεσεδάκια ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 30΄.
 Θα χρησιμοποιήσουμε το κεσεδάκι από το γιαούρτι σαν μεζούρα για όλα τα υλικά.
Τα λεμόνια να είναι φρέσκα και ακέρωτα.



 Αφού πάρουμε το ξύσμα από τα λεμόνια το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε 3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και ανακατεύουμε.
 Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να λιώσει καλά η ζάχαρη, περίπου 30΄. Όταν το βγάλουμε η ζάχαρη θα έχει γίνει κίτρινο σιρόπι.
 Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό.
 Τα ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.
 Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή.
 Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και ανακατεύουμε.
 Τέλος ενώνουμε τα δύο μείγματα.
 Βάζουμε το υλικό να παγώσει στην κατάψυξη.
 Μόλις αρχίσει και σφίγγει λίγο, μετά από 1 ώρα, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε.
 Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή τόσο πιο αφράτο παγωτό θα έχουμε στο τέλος.
Σερβίρουμε σκέτο αλλά και με σιρόπι λεμονιού 

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Βερίκοκα τάρτα ,η Βερίκοκα κέικ αναποδογυριστό. Τέλειο γλυκό!!!

Zύμη Αν προτιμήσετε σε τάρτα
125 γρ. αλεύρι
90 γρ. βούτυρο παγωμένο  σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. σούπας νερό

Για τη γέμιση:

13 - 14 βερίκοκα, χωρίς τα κουκούτσια, στη μέση
3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση Ζύμης
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με το αλεύρι για 1 - 2 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν σβόλοι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να προκύψει ένα  ζυμάρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30΄.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό λεπτό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Μ' ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Γέμιση: Βάζουμε τα βερίκοκα πάνω από τη ζύμη, όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Αναποδογυριστό κέικ  [Αυτόν φτιάχνω συχνά ]
Υλικά
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη καστανή
1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
14  βερίκοκα  οχι γινομένα [προσοχή σε αυτό[ χωρισμένα στην μέση χωρίς το κουκούτσι
2 αυγά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ.σούπας ζάχαρη  κρυσταλική
1 πρέζα αλάτι
125 γραμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουτ., σούπας γιαούρτι η 4 κουτ.σούπας γάλα
1 βανίλια
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ.σούπας μπέκιν πάουντερ 

Εκτέλεση
 Χρησιμοποιούμε μικρή φόρμα δαχτυλίδι ή μικρό ταψάκι 25 εκ.
 Το βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και κρατάμε χωριστά 2 κ.σ. από το μείγμα. Ρίχνουμε τα βερίκοκα και ανακατεύουμε να καλυφθούν με κανελοζάχαρη. Τα στρώνουμε στο ταψί ακτινωτά ώστε να το καλύψουμε όλο. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 2΄-3΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι,η το γάλα και το κονιάκ.  Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι. Δεν χτυπάμε πολύ το μείγμα. Μπορούμε να ενσωματώσουμε το αλεύρι και με κουτάλι ή με σπάτουλα. Ύστερα αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα βερίκοκα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην τελευταία σχάρα στους 170°C για περίπου 40΄. Ελέγχουμε με μαχαίρι αν ψήθηκε η πίτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 1 ώρακαι την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Τη σερβίρουμε και με παγωτό βανίλια