Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

*Γλυκό ψυγείου με φρούτα .Μούρλια γεύση!!

Υλικά
1/2  κιλό γιαούρτι
2 φακελάκια ζελε ανανά
1 μεσαία κομπόστα ροδάκινο
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
3/4 κούπας τσαγιού λιωμένο  βούτυρο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.
Περιχύνουμε τα μπισκότα με το βούτυρο λιωμένο .
Ανακατεύουμε να γίνουν μία μάζα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο πάτο του σκεύους πατώντας το να γίνει  ίσιο.
Διαλύουμε τα 2 φακελάκια ζελέ σε 2 ποτήρια νερού  ζεστό νερό.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερού ζουμί από την κομπόστα.
Αφού κρυώσει ανακατεύουμε και το γιαούρτι και τέλος προσθέτουμε τα ροδάκινα  τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Το ρίχνουμε από πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.Είναι πραγματικά υπέροχο .Καλή επιτυχία!!
Συνταγή τις φίλης Φαίης

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

*Γλυκό κεράσι ψυγείου !!

Προσθήκη λεζάντας
Υλικά

1 πακέτο σαβαγιάρ
Λίγο φρέσκο γάλα και λίγο λικέρ κεράσι η ότι άλλο ποτό.
2-3 κουταλιές σούπας σιρόπι από  γλυκό κεράσι
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου Γιώτης και το ανάλογο γάλα που γράφει στην συσκευασία
2 φακελάκια ζελέ κεράσι άρωμα
1 κούπα τσαγιού μαρασκίνο κερασάκια κομμένα στην μέση.





Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε το ζελέ όπως μας υποδεικνύει η συσκευασία και τον τοποθετούμε στο ψυγείο να μισοκρυώσει.
Απλώνουμε τα σαβαγιάρ σε ενα πυρέξ στην σειρά και τα ραντίζουμε  με το γάλα 
Και το ποτό που έχουμε ανακατέψει σε ενα μπολάκι μαζί πρώτα.
Δέν αναφέρω ποσότητα θέλουμε μόνο να τα ραντίσουμε να βραχούν λίγο να  μαλακώσουν
Από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι κεράσι.
Ετοιμάζουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες και την σπιλώνουμε από πάνω από τα σαβαγιάρ.
Σκορπίζουμε τότε τα κερασάκια από πάνω από την κρέμα ομοιόμορφα  και την αφήνουμε να κρυώσει
Ελέγχουμε το ζελέ δεν  θέλουμε να εχει παγώσει και σταθεροποιηθεί πολύ γιατί δεν θα απλώνετε ωραία επάνω στην κρέμα  Θέλουμε να είναι σαν παχύρευστο υγρό.
Οταν λοιπόν πάρει αυτήν την μορφή την στρώνουμε ομοιόμορφα επάνω από την κρέμα.Την στρώνουμε με προσοχή ομοιόμορφα και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.Καλή επιτυχία!!



Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο!!

Υλικά
1 κόκκινη φαρίνα 500 γραμ.
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κεσεδάκι ελαιόλαδο
350 γραμ. Φέτα
Τριμμένο τυρί ότι θέλετε λίγο
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα  τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να γίνει ρευστό να κολλάει λίγο στα χέρια.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα τα πατάμε λίγο και τσ τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί τα αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο αυγού να γυαλίσουν
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
 Σημείωση
Η συγκεκριμένη συνταγή επιδέχεται πολλές παραλλαγές όπως αντί για τυρί φέτα να βάλουμε τριμμένο τυρί η ζαμπόν η μπέικον η ελιές και γενικά ότι τραβάει η όρεξη μας και νομίζουμε ότι ταιριάζει.Προσοχή αν τα τυριά είναι αλμυρά  δεν βάζουμε αλάτι Αν τα θέλουμε πιο πικάντικα βάζουμε 1/2 πρέζα αλάτι.


Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τούρτα με μακαρόνια φανταστικο!!!

Υλικά
500 γραμ.ζυμαρικό ριγκατονι
500 γραμ.κιμά ανάμεικτο
400 γραμ ντοματάκι κονκασέ
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κανέλα
Κέτσαπ 1 κουταλιά σούπας
Τριμμένο κίτρινο τυρί
Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βράζουμε το ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και ταπασπαλίζουμε με λίγο και από τα  δύο ειδών τυριά  και ανακατεύομαι καλά.
Παίρνουμε την φόρμα με  το τσέρκι ( αυτή με το στεφάνι που ξεκουμπώνει.
Την βουτυρώνουμε και  τοποθετούμε τα ριγκατόνι γύρω γύρω όρθια κάθετα σε  όλη την επιφάνεια τις φόρμας γύρω γύρω. Οσα περισσέψουν τα ρίχνουμε στην επιφάνεια  τις φόρμας.
Σε ένα τηγάνι  βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι και σοτάρουμε τα δύο ειδών κιμά.
Προσθέτουμε το κονκασέ την κανέλα το αλάτι το πιπέρι την ρίγανη  και 1 ποτηράκι κρασιού νερο.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα του.
Ρίχνουμε το μίγμα από το κιμά πάνω από τα  μακαρόνια και από πάνω προσθέτομαι τα δύο ειδών τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο 180 βαθμούς  να  πάρει χρώμα από πάνω.
Οταν κρυώσει  κόβετε σε  κομμάτια .Είναι πολύ εμφανίσιμο και για  μπουφέ.
Καλή επιτυχία σε  οσους το δοκιμάσουν !!!
Ευχαριστώ την φίλη Φαίη !

Κοτόπουλο μεθυσμένο !!!!

Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
1 κουτ.γλυκού κοφτή κανέλα
Λίγα φιλαράκια βασιλικό
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Πιπέρι αλάτι
2 κουταλιές σούπας πελτέ
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο  και τα σκουπίζουμε .
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για  λίγα  λεπτά.
Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το κοτόπουλο και σοτάρουμε ανακατεύοντας  με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
Αμέσως ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε να εξατμιστεί περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό προσθέτουμε και την κανέλα τον βασιλικό προσθέτουμε και ένα ποτήρι  νερό ζεστό.
Χαμηλώνουμε  την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε περίπου  για 40 λεπτά.Αφαιρούμε στο τέλος το καπάκι  δυναμώνουμε την φωτιά να δέσει  η σάλτσα .Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ,μακαρόνια, πουρέ, η ρύζι.
Συνταγή τις φίλης Φαίη !

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Φράουλα μαρμελάδα!!

Υλικά

1 κιλό φράουλες καθαρσμένες από το κοτσανάκι τους
700 γραμ ζάχαρη 
 χυμό από ένα λεμόνι
4 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φράουλες τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια  και τις κόβουμε
στα 2 και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα  σε στρώσεις με την ζάχαρη.Ρίχνουμε και το κονιάκ και τις αφήνουμε  αρκετή ώρα ( πάνω σπό μία )
να βγάλουν το σιρόπι τους. 
Βάζουμε τις φράουλες σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά προσέχοντας γιατί φουσκώνουν  και αφρίζουν μερικές φορές  κατεβάζουμε την θερμοκρασία μέχρι να κάτσει  ο αφρός και συνεχίζουμε.
Πέντε λεπτά  πρίν το τέλος προσθέτουμετον χυμό λεμονιού
Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Με ένα πιρούνι λιώνουμε πατώντας στα  τοιχώματα τις κατσαρόλας τις φράουλες να  λιώσουν και να μείνουν κομματάκια.
Αν θέλουμε να είναι εντελώς λιωμένη η μαρμελάδα μας την παιρνάμε όταν κρυώσει από το μπλέντερ και την ξανά ρίχνουμε μέσα στην  κστσαρόλα.
Την άλλη μέρα αν δεν έχει δέσει την βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Οταν κρυώσει την βάζουμεσε βάζακαι την διατηρούμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος πχ ντουλάπι .
Μετά το άνοιγμα του βάζου την  βάζουμε πάντα στο ψυγείο  .

*Βερίκοκο παγωτό τέλεια γεύση!!


Υλικά
500 gr βερύκοκου
250 ml. κρέμα γάλακτος
100 gr ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πολτοποιείτε τα βερύκοκα στο multi. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τον πολτό, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό λεμονιού, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε από την φωτιά. Αφήστε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό μπώλ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Μετά από 45′ λεπτά, ανακατεύετε με πηρούνι το παγωτό, ώστε να σπάσετε τους κρυστάλλους που θα δημιουργούνται. Θα ακολουθήσετε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45′ λεπτά. Για να δώσετε βελούδινη υφή στο παγωτό, επαναλάβετε την διαδικασία, όσες περισσότερες φορές μπορείτε! Ολοκληρώστε, βάζοντας το παγωτό στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και έπειτα στην κατάψυξη σε μεταλλικό μπώλ που κλείνει.

Σουφλέ τυριών & αλαντικών!!

Υλικά
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
350 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
360 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
10 κ. σ. κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι και πιπέρι
2 μεγάλες πατάτες
1 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μέτριες φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε δυνατά προσθέτοντας λίγο – λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, το μισό τριμμένο τυρί και το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι ή με μια σπάτουλα. Στρώνουμε τις πατάτες σε αλειμμένο ταψί με βούτυρο και αλευρωμένο ελαφρά. Ρίχνουμε το μίγμα του σουφλέ πάνω στις πατάτες και τις καλύπτουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ˚C για 25-30′.
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατόπιτα εύκολη Θεική!!


  • 1 φλ. βιτάμ
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
  • 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Γλάσο
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.
  • Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
  • Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.

Κολοκυθοκεφτέδες φανταστικοί !!!

Υλικά
1 κιλό μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια, πλυμένα και καθαρισμένα
200 γρ. πικάντικη κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
τα φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα των κεφτέδων)
ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
Τα αδειάζουμε σε ένα ψιλό σουρωτήρι και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά, να στραγγίξουν καλά από τα υγρά. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε, μέχρι να αναμειχθούν. Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι το μείγμα να σφίξει.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, μεγέθους μικρού καρυδιού. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και αλευρώνουμε τους κεφτέδες. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, τόσο ελαιόλαδο, ώστε να καλύψει το 1/4 περίπου του σκεύους και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, σε δόσεις, για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.


Πίτα πατάτας εξαιρετική!!

5 πατάτες , περίπου 1 κιλό
60 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5 φέτες ζαμπόν
1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 αυγά μόνο τους κρόκους
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νέρο τόσο ώστε να σκεπαστούν.
Προσθέτουμε αλάτι και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά ώστε να βράσουν οι πατάτες μας για περίπου 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν. Βουτυρώνουμε τα τοιχώματα και τη βάση μιας φόρμας για τάρτα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 15γρ. βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 4 – 5 σε μέτρια θερμοκρασία, να μαλακώσουν. Αποσύρουμε τα από τη φωτιά και κρατάμε το μείγμα στην άκρη

 Ετοιμάζοντας την πίτα μας.
Μόλις ψηθούν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από το μύλο λαχανικών σε λεπτό κόπτη ώστε να γίνουν πουρές. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τους κρόκους των αβγών έναν έναν. Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε στο μείγμα της πατάτας τα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και το στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού. Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς) για 50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τούρτας μας.Ξεφορ
μάρουμε την τούρτα την κόβουμε σε τριγωνικές μερίδες και τη σερβίρουμε ζεστή.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μαρμελάδα σύκο η τέλεια!!!

Υλικά 
2.5 κιλά σύκα
800 γρ. – 1 κιλό ζάχαρη
2 κ.σ. Cointreau ή Grand Marnier
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φλυτζάνι νερό
1 στικάκι κανέλα
Ετοιμασία
Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τα κόβετε στα 4 αφού πρώτα τα πλύνετε καλά. Τα βάζετε σε μεγάλο μπολ, ρίχνετε από πάνω τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά και τ’ ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα για μια ώρα
Μαρμελάδα: Βάζετε το μείγμα σε ψηλή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, μαζί με την κανέλα ξυλάκι..Ανακατεύετε συνέχεια ανά 5 λεπτά και μετά τα 40′-45′ αφαιρείτε την κανέλα.Σ’ αυτή τη φάση οι φλούδες έχουν αρχίσει να μαλακώνουν. Αν είναι σκληρές και παχιές (όπως στα σύκα που βλέπετε στις φωτογραφίες) βολεύει να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός και να τις πολτοποιήσετε τελείως. Αν είναι σχετικά μαλακές και λεπτές και προτιμάτε να μείνουν στη μαρμελάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη κουτάλα ή το εργαλείο του πουρέ για να διαλύσετε σε μικρότερα κομμάτια. Στην 1 ώρα περίπου η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Αποθήκευση
Βάζετε την μαρμελάδα σύκο σε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρείτε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο. Για να αποστειρώσετε τα βάζα είτε τα βράζετε σε λίγο νερό για 3-4 λεπτά, είτε τα βάζετε στο φούρνο στους 100º C για 10 λεπτά.

Σπιτική λεμονάδα !!!


Υλικά
500 γραμ. Χυμό από φρέσκα λεμόνια
500 γραμ. ζάχαρη
200 γραμ.νερό
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση). Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.

3. Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια.
Συνταγή που φτιάχνω χρόνια από Argiro.gr
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ