Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Φέτες ψωμιού στο φούρνο με γέμιση ,μια ωραία ιδέα!!

Παίρνουμε κουλούρα ψωμί και την κόβουμε σε φέτες ισόπαχες,τίς αλοίφουμε με βούτυρο και τις τοποθετούμε στο ταψάκι ταρτιέρα όπως το βλέπουμε στην φωτογραφία.
Ανάμεσα σε κάθε φέτα ψωμί βάζουμε από μια φέτα στρογγυλή ντομάτα και από μία φέτα τυρί του τόστ που να λιώνει και από μία φέτα ζαμπόν γαλοπούλας καπνιστό [ότι σας αρέσει ] το κλείνουμε λίγο στο λοξό ομοιόμορφα και βάζουμε και στο κέντρο τις τρύπας λίγα από τα υλικά μας  και χτυπάμε 2 αυγά με λίγο γάλα μέσα και το ρίχνουμε από πάνω .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 7 λεπτά τραβάμε το ταψάκι πασπαλίζουμε με τριμμένο μαλακό τυρι ,ψήνουμε ξανά  μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω . Πασπαλίζουμε με φρέκο ψιλοκομμένο μαιντανό και καλή όρεξη !!!!






Μπιφτέκια με σουτζούκι στα κάρβουνακαι οχι μόνο!!!

 Σε όσους αρέσουν τα πικάντικα!!!!
Υλικά 
1 κιλό κιμά σπάλα
1 - 2 αβγά
6-8 φέτες ψωμί μουσκεμένο
1 ντομάτα τριμμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο
μια χούφτα μαϊντανό
αλατι
πιπέρι με προσοχή
λίγο λάδι
θυμάρι η' ρίγανη
ένα σουτζούκι καθαρισμένο
απο την μεμβράνη και λιωμένο
στο μουλτι





 
εκτέλεση
ζυμώνετε ολα τα υλικά μαζί και στο τέλος
ρίχνετε το λιωμένο σουτζούκι και ζυμώνεται ξανά
αφήνετε αρκετές ώρες τον κιμά στο ψυγείο
να βγάλει το σουτζούκι τ' αρώματα του!
δεν μπορείτε να φανταστείτε γεύση!



   Γιαγια Μαιρη εν δραση οι κουζινίστας


Γλυκό κουταλιού σταφύλι με fanta !!


υλικά

για κάθε 1 κιλό σταφύλι
1 κουτάκι πορτοκαλάδα fanta με ανθρακικό
1 κιλό ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
2-3 φύλλα αρμπαρόριζα




 
εκτέλεση
βάζουμε την πορτοκαλάδα στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη να βράσουν μέχρι να εχουμε ένα δεμένο σιρόπι!!!! εμείς από πριν εχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά το σταφύλι μας και το αφήνουμε πάνω σε μια πετσέτα να είναι στεγνό!!!
όταν δέσει το σιρόπι μας ριχνουμε μέσα το σταφύλι και το αφήνουμε να βράσει <<θα βγάλει τα δικά του νεράκια>> αφαιρούμε τον αφρό και όταν είναι σχεδόν έτοιμο ριχνουμε την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα μέχρι να δέσει!!! το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και το γυρνάμε ανάποδα άλλα μπορείτε να το αφήσετε και στην κατσαρόλα να κρυώσει και να το βάλετε την επόμενη μέρα!!!! εμένα από αυτό το γλυκάκι μου περισσεύει αρκετό σιρόπι που το βάζω σε γυάλινα μπουκαλάκια και το ρίχνω πάνω από το γιαούρτι και όχι μόνο !!!! καλή σας επιτυχία




 Γιαγια Μαιρη εν δραση
μια συνταγή από το Αλικάκι μου emoticon heart

Τυροσαλάτα με ούζο φανταστικό ορεκτικό !!

Συνταγή, φωτογραφία EVREN AYBARS

  • 200 γρ. φέτα βαρελίσια τριμμένη με το χέρι
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα σε μέτρια κομμάτια στο μούλτι ή μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με καρύδια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ψιλοκομμένο άνιθο ή μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με 3-4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 σφηνάκι ούζο

Αυτό το ορεκτικό είναι πολύ απλό και μπορείτε να το ετοιμάσετε σε λίγα λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το μισό ελαιόλαδο. Πρέπει να ανακατέψουμε πάρα πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε τη τυροσαλάτα, σε μία ορντεβιέρα και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Σημείωση: Πρωτοδοκίμασα αυτή τη συνταγή στη Τουρκία, ως μεζέ για ρακί. Όσο και να παρακάλεσα εκείνη την ημέρα το σεφ EVREN AYBARS, δεν μου την έδινε με τίποτα. Πέρασε πάνω από μία δεκαετία για να "πέσω" πάνω στη σελίδα του συγκεκριμένου σεφ και ως δια μαγείας να βρω τη συνταγή που δεν μου έδινε. Τη βρήκα και τη μοιράζομαι μαζί σας. Δεν έχω λόγια, είναι κάτι το καταπληκτικό.
Χριστίνα Σιδέρη

Το αυθεντικό σάμαλι, το νηστίσιμο!!


 


ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
λάδι για το ταψί
αμύγδαλα για το στόλισμα

ΣΙΡΟΠΙ:
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη χυμό λεμονιού
1 βανίλια
2-3 κρυστάλλους μαστίχας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας τελευταίο το νερό. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρέξ/ταψί και το αφήνουμε περίπου 3 ώρες για να φουσκώσει το σιμιγδάλι(αν δεν έχει σφίξει αφήνουμε παραπάνω) Χαράζουμε σε κομμάτια το γλυκό μας και το ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 1-1 1/2 ώρα. Βράζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι για 5'. Όταν βγει καυτό το γλυκό απ το φούρνο το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι Το αφήνουμε αρκετές ώρες για να τραβήξει το σιρόπι μέχρι να κρυώσει καλά.

Σοκολατοκόλαση σε ποτήρια!!!.

Υλικά3 κουταλιές κακάο
5 κουταλιές γάλα 1 1/2%
3 κουταλιές γιαούρτι 2%
15 σταγόνες υγρή στεβια
1 βανίλια
4 τεμάχια καρύδια
1 κουταλιά σιρόπι σοκολάτας με στεβια


Εκτέλεση 

Ρίχνουμε στο κακάο το γάλα και ανακατεύουμε να πάρουμε μια πάστα σοκολατένια . Προσθέτουμε την στεβια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα καρύδια. Στο ποτήρι ρίχνουμε το σοκολατένιος σιρόπι να κάνει "νερά".Προσθέτουμε την κρέμα.Διακοσμούμε με καρύδια.
Συνταγή Δέσποινα Μόσχου οι κουζινίστας

Σαλάτα με ψητά μανιτάρια !!

★1 πιάτο βαθύ πράσινη σαλάτα
★4 ντοματινια
★1 αγγούρι ψιλοκομμένο
★4 τεμάχια μανιτάρια πλευρωτους
★1 κουταλάκι μυζήθρα τριμμένη
Σως
★1 κουταλιά ελαιόλαδο
★1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικο
★1 κουταλιά σιρόπι αγαυης
★1/2 κούπα νερό
Αλευρωνουμε τα μανιτάρια και τα ψήνουμε σε τεφαλ για 5 λεπτά.Βάζουμε σε σαλατιέρα την πράσινη σαλάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε τα ψητά μανιτάρια πάνω και περιχύνουμε με τη Σως που έχουμε χτυπήσει σε σεικερ προηγουμένως. Πασπαλίζουμε με την μυζήθρα.Σε περίοδο νηστείας αφαιρούμε το τυρί.
Συνταγή από Δέσποινα Μόσχου

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Τηγανόψωμα με τυρί η ελιές !





Εύκολα και πεντανόστιμα τηγανόψωμα για όλες τις ώρες!!!

ΥΛΙΚΑ
2 1/2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 1/2 κουτ.γλ. αλάτι ψιλό
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνω όλα τα υλικά μαζί,βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ,τη λαδώνω καλά κι από πάνω,τη σκεπάζω και την αφήνω να φουσκώσει.Κόβω μπαλάκια ζύμης με λαδωμένα χέρια και γεμίζω με τυράκι τριμμένο,ή ελιές.Κλείνω σε πουγκακι τα πατάω να πλατύνουν και τα τηγανίζω.Γίνονται αφράτα και δε ρουφάνε πολύ λάδι!

Λουκανικοπιτάκια -τυροπιτάκια με πανεύκολη ζύμη !





ΥΛΙΚΑ

1 κούπα γάλα χλιαρό
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ κοφτή ζάχαρη
400 γρ.περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για το άλλειμα










ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
λουκάνικα και κέτσαπ για τα Λουκανικοπιτάκια
τυρί φέτα και πάπρικα γλυκιά σε νιφάδες για τα Τυροπιτάκια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω σε ένα μπολ το γάλα,λάδι ζάχαρη,αλάτι μαγιά,αυγό και τα ανακατεύω.Προσθέτω λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχω μια ζύμη αφράτη και μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια.Την αφήνω στην άκρη μέσα σε μια σακουλίτσα(γιατί ξεραίνεται αμέσως) και ετοιμάζω τα υλικά για τη γέμιση.
Ανοίγω φύλλο πάχους λίγο λιγότερο από 1 εκ.(δε χρειαζεται αλεύρι η ζύμη,δεν κολλάει) και γεμίζω με ότι θέλω.Τα βάζω σε ταψιά με λαδόκολα,τα αλλείφω με το χτυπημένο αυγό και ψηνω 2 ταψιά μαζί στους 180 περίπου 25 λεπτά να ροδοκοκκινήσουν!!!
Συνταγή  

Βερίκοκο γλυκό κουταλιού!



Υλικά
2 κιλά βερίκοκα μπεμπέκου άγουρα

2 κιλά ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό χυμό ενός λεμονιού
Ασβέστη όσο ένα καρύδι μέγεθος και ποσότητα
Εκτέλεση
Βγάζουμε με το γνωστό πια ''κατσαβίδι''το κουκούτσι και βάζουμε σε λεκάνη με νερό όπου έχουμε διαλύσει ασβέστη όσο ένα καρύδι τα βερίκοκα
.Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι για 10' και αφήνουμε να κρυώσει.
Μετά 2 ώρες βγάζουμε τα βερίκοκα από τον ασβέστη και ξεπλένουμε καλά,
Αφήνουμε να στραγγίξουν και βάζουμε στο κρύο σιρόπι.
Βράζουμε 15'.Αφήνουμε όλη τη νύχτα και τελειώνουμε την άλλη μέρα δένοντας το γλυκό και προσθέτοντας το χυμό λεμονιού στο τέλος
Συνταγή από Αγγελική Μπέσιου οι κουζινίστας
Υλικά
2 κιλά βερίκοκα μπεμπέκου άγουρα

2 κιλά ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό χυμό ενός λεμονιού
Ασβέστη όσο ένα καρύδι μέγεθος και ποσότητα



 
Εκτέλεση
Βγάζουμε με το γνωστό πια ''κατσαβίδι''το κουκούτσι και βάζουμε σε λεκάνη με νερό όπου έχουμε διαλύσει ασβέστη όσο ένα καρύδι τα βερίκοκα
.Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι για 10' και αφήνουμε να κρυώσει.
Μετά 2 ώρες βγάζουμε τα βερίκοκα από τον ασβέστη και ξεπλένουμε καλά,
Αφήνουμε να στραγγίξουν και βάζουμε στο κρύο σιρόπι.


 
Βράζουμε 15'.Αφήνουμε όλη τη νύχτα και τελειώνουμε την άλλη μέρα δένοντας το γλυκό και προσθέτοντας το χυμό λεμονιού στο τέλος

 
Συνταγή από Αγγελική Μπέσιου οι κουζινίστας

Γιαγια Μαιρη εν δραση

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Εύκολη σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο μερέντας !!!





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
2 κούπες φαριναπ αλεύρι
1/2 κούπα κακάο
2 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
 1 κεσεδάκι Βιτάμ λιωμένο
5 αβγά
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
 1 κ.σ γλυκόζη ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΜΕΡΕΝΤΑΣ

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 Νουτέλα των 400γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ για το κέικ και τα χτυπάμε για 2 λεπτά,ή τα χτυπάμε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30Χ35 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου.Το σιρόπι το βράζουμε 3-4 λεπτά.Σιροπιάζομαι ζεστό κέικ και ζεστό το σιρόπι και όταν κρυώσουν και τα δυο τότε ρίχνουμε το γλάσο.Το οποίο φτιάχνουμε ως εξής:Ζεσταίνουμε καλά το γάλα.Ζεσταίνουμε και τη νουτελα να γίνει ρευστή, και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν.Εγώ μοίρασα το μείγμα σε 2 αλουμινένια ταψάκια 20 εκ.
Συνταγή από  Οι Λιχουδιές της Σόφης

Καταπληκτικές στριφτοτυρόπιτες με γρήγορο φύλλο σφολιάτας!!!



ΥΛΙΚΑ
600 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις(5 κούπες)
1 κ.γ γεμάτο αλάτι
1 κ.σ ξύδι
1 κ.σ τσίπουρο (εγώ πάντα βάζω στα φύλλα,εσείς προαιρετικά)
2 κ.σ λάδι
2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
200 γρ.φυτίνη σε θερμ.δωματίου,αλλά όχι λιωμένη
1 φλ.του τσαγιού λάδι για το άλλειμα (όχι γεμάτο)
300-400 γρ.τυρί φέτα
πιπέρι (κατά προτίμηση)
πάπρικα γλυκιά σε νιφάδες(δοκιμάστε την προαιρετικά και θα με θυμηθείτε!!!)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ μεγάλο,βάζω το αλεύρι,αλάτι,λάδι,ξύδι,τσίπουρο και ζυμώνω ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό.Ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο(συγχωρήστε με αλλά όπως σας είπα εγώ το φτιάχνω πάντα με το μάτι) για να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια

.Την αφήνω να ξεκουραστεί 30 λεπτά σκεπασμένη με μεμβράνη ή μέσα σε μια σακουλίτσα τροφίμων.
Χωρίζω τη ζύμη σε 9 κομμάτια.Τα πλάθω όσο μπορώ σε στρογγυλά μπαλάκια.
Σε πολύ καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το κάθε μπαλάκι σε φύλλο μεγέθους περίπου 20 εκ.(όσο ένα πιάτο φαγητού)



Κάνω 3 τριάδες από 3 φυλλα.Για την κάθε τριάδα αλλείφω με πινέλο φυτίνη το κάθε φύλλο και βάζω το ένα πάνω στο άλλο,αφήνοντας το τελευταίο χωρίς βουτύρωμα.Δηλ.αλλείφω το πρώτο και το δεύτερο.Το τρίτο όχι.Όταν τα φτιάξω όλα τα βάζω ψυγείο 40 λεπτά να παγώσει πάλι η φυτίνη.Έπειτα πάλι σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω την κάθε τριάδα σε ένα μεγάλο φύλλο.Το κόβω σε τρεις λωρίδες.Ανακατεύω το τυρί με το πιπέρι και βάζω γέμιση κατά μήκος της κάθε λωρίδας,τυλίγω σε ρολό και στρίβω σε σαλίγκαρο.Τα βάζω σε λαδωμένο ταψί μεγάλο (βγαίνουν 9 σαλιγκαράκια) τα λαδώνω καλά και ψήνω στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω για 45 με 50 λεπτά να ροδοκοκκινήσουν.
Σας έχω και φωτογραφίες όπως τα φτιάχνω εγώ.
Καλή επιτυχία!

Γλυκιά μπουγάτσα εύκολη !!!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
250 γρ.φρέσκο βουτυρο λιωμενο
2 βανίλιες
4 αυγα
2 κούπες ζάχαρη
αχνη ζαχαρη και κανελα για το πασπαλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνω σουρωμένα ένα ένα τα φύλλα.Τα περιχύνω καλα με το λιωμενο βουτυρο,και τα ψήνω στους 180 για 20 λεπτα.Σε ενα μπολ ρίχνω το γάλα,τα αυγα,τις βανιλιες και τη ζάχαρη και τα χτυπάω καλά και περιχύνω τα μισοψημένα φύλλα.Ξαναψήνω για άλλα 25 λεπτα να ροδοκοκκινήσει καλα-καλά.Πασπαλίζω με άχνη και κανέλα!
Συνταγή από
Οι Λιχουδιές της Σόφης

Πανεύκολη ζυμαρόπιτα ή κουρκουτόψωμο γιατί κάποιες φορές θέλουμε κατι εύκολο και γρήγορο!!!



ΥΛΙΚΑ

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ελαιόλαδο
200 γρ.γιαούρτι ή γάλα
2 αυγά
νερό όσο πάρει
1/2 κ.γ αλάτι
300 γρ.φέτα χοντροτριμμένη
1/2 κ.γ μπέικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω το αλεύρι με το γιαουρτι,τα αυγά,το αλάτι και το λάδι και προσθέτω νεράκι όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός όπως κάνουμε για τις τηγανίτες.Αδειάζω τον χυλό σε λαδωμένο ταψάκι,(κανονίζω το ταψι μου ώστε ο χυλός να μην ξεπερνάει το 1 εκ πάχος!)Πασπαλίζω από πάνω τη φέτα,ραντίζω με λίγο λαδάκι ακόμα και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστασεις περίπου 25 λεπτά,μέχρι να ροδοκοκκινήσει!!!

Ταλιατέλες με 3 τυριά !!!




υλικά
ένα πακέτο ταλιατέλες
1οο γραμ κασέρι τριμμένο
100 γραμ γκούντα τριμμένο
100 γραμ ρεγγατο τριμμένο
150 γραμ μπέικον ψιλοκομμένο
500 ml κρέμα γάλακτος
αλατι πιπέρι




εκτέλεση
βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο νερό και με με λίγο λαδάκι για 8 λεπτά στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι η' αν θέλετε ρίχνετε λίγο κρύο νεράκι να τα βοηθήσετε να κρυώσουν και τις μεταφέρετε στην κατσαρόλα!






εκεί μέσα ρίχνετε και ανακατεύετε την μισή ποσότητα τυριών όλο το μπέικον και την μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος και προσθέτετε μπόλικο πιπέρι και τ' ανακατεύετε να πάνε παντού τα υλικά μετά τα βάζετε σε ένα πυρέξ η' ταψάκι και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και την κρέμα γάλακτος και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει το φαγάκι σας!!!!

Συνταγή  Γιαγια Μαιρη εν δραση -οι Κουζινίστας

Κορμός του πρέσβη !!!



Σοκολατάκια,γκοφρέτες,πραλίνα,όλα σε έναν κορμό!
Δεν είναι οποιοσδήποτε κορμός,γι'αυτό τον ονόμασα...''κορμό του Πρέσβη''!!!

ΥΛΙΚΑ
250 γρ.κρέμα γάλακτος(κρύα από το ψυγείο)
1 βαζάκι(400γρ.) μερέντα
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα σε κομματάκια
3 σοκοφρέτες θρυμματισμένες
σοκολατάκια Φερέρο για το στόλισμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτω τη μερέντα λιωμένη.Ρίχνω και ανακατεύω τα μπισκότα και τις σοκοφρέτες και αδειάζω το μίγμα σε μεγάλη μακρόστενη φόρμα για κέικ καλυμμένη με μεμβράνη.Βάζω στην κατάψυξη να παγώσει 3-4 ωρίτσες,ξεφορμάρω και γαρνίρω με μερέντα.Κόβω στη μέση μερικά σοκολατάκια φερέρο και στολίζω την επιφάνεια.Διατηρώ στην κατάψυξη!
Την αρχική συνταγή την είδα από τη φίλη μου Μαρία Ντελιμαρα και εγώ πρόσθεσα τα υπόλοιπα!!!