Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Γαλακτομπούρεκο με γάλα καρύδας !!Δεν περιγράφετε με λόγια η γεύση του !!!!



Υλικά για το ταψί πυρέξ το μακρόστενο

6-7 φύλα κρούστας τύπου Βηρυτού το μοβ πακέτο του Κανάκη η φρέσκο φύλο
1 λίτρο γάλα καρύδας
50 γρ ινδική καρύδα τριμμένη και λίγη για το πασπάλισμα στο τέλος
3 κουταλιές της  σούπας λάδι καρύδας το οποίο αν μπει  ψυγείο πήζει  και γίνεται σαν βούτυρο
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
4 αυγά
ξύσμα από ένα Lime (μοσχολέμονα)
20 γρ.φρέσκο βούτυρο γάλακτος





Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
1 κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
χυμό από μισό lime και φλούδα από lime
1και 1/2 κούπα νερό 


Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι..
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζομαι περίπου 10-15 λεπτά.κλείνουμε το μάτι κι αφήνομε το σιρόπι να κρυώσει

Γλυκό κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα καρύδας και αφαιρούμε μισό φλιτζάνι και το βάζουμε να κάψει  όχι να βράση σε μέτρια φωτιά.
σε μια άλλη κατσαρόλα μεγαλύτερη ρίχνουμε τα αυγά,το ξύσμα από το Lime την ζάχαρη το κορν φλάουρ και τα ανακατεύομαι με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ και να γίνει μια πάστα. 
Ρίχνουμε μέσα το μισό φλιτζάνι γάλα καρύδας που είχαμε στην άκρη..ρίχνουμε από πάνω σιγά σιγά το καυτό γάλα καρύδας.θα δείτε στον πάτο να έχει  αφήσει λευκά κομμάτια..μην τα προσθέσετε είναι τα κατάλοιπα νερού.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύομαι διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξη. 
Κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα τα 20 γρ.φρέσκο βούτυρο περίπου μια κουταλιά σούπας και την καρύδα τα 50 γρ.ανακατεύομαι κι αφήνομε στην άκρη.

Μοντάρισμα γλυκού

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε μικρό μπρίκι σε χαμηλή φωτιά.θα είναι ένα άσπρο υγρό..
Πινελώνομεμε το ταψί μας,στρώνουμε ένα φύλο κατά μήκος του ταψιού..συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλα τα οποία πινελώνουμε καλά και τα βάζουμε να εξέχουν από όλες τις μεριές του ταψιού..ρίχνουμε μέσα την κρέμα κι αρχίζουμε να σκεπάζουμε ένα ένα φύλο βουτυρώνοντας το με το λάδι καρύδας.βουτυρώνομαι και τα άλλα δυο φύλα τα διπλώνομαι στην μεση και τα τοποθετούμε να καλύψουν το ταψί.βουτυρώνομε καλά,χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.θα δείτε να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά. 
Βγάζουμε από τον φούρνο και σιροπιάζομαι με κουτάλα προσεκτικά το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι.αφήνουμε να τραβήξει μερικές ωρες και μετά κόβουμε.. γαρνίρομαι αν θέλουμε με λίγη καρύδα από πάνω..καλή επιτυχία!!
Περισσότερες συνταγές εδώ  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή από Roula's sweet corner-






Πορτοκαλόπιτα τύπου κέικ με απίθανη γεύση !


ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο καλά και περασμένο στο μούλτι πολτοποιημένο
2 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα 




.Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !Πολύ νόστιμο για όλους για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Επιδόρπιο στο λεπτό !!

 
Ένα υπέροχο και δροσερό επιδόρπιο σαν παγωτό αλλά δεν είναι. .. γίνεται με κατεψυγμένες μπανάνες κακάο και λίγο γάλα.


Υλικά

4 ώριμες μπανάνες κομμένες ροδέλες να  έχουν παγώσει στη κατάψυξη.
 1/2 φλιτζάνι γάλα ( εγώ έβαλα γάλα καρύδας) 
2 κουταλιές τις σούπας κακάο 
 1/2 κουτάλι σούπας εκχύλισμα βανίλιας. 

Εκτέλεση
Τα ρίχνεις όλα μέσα στο μπλέντερ ή μουλτι και όσο ανακατεύονται γίνεται σαν παγωτό....Αδειάζεις σε μπολ και σερβίρεις με ότι θέλεις.... τόσο εύκολο ... Έτσι δεν πετάμε ούτε τις γινομένες μπανάνες μας....!!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  
Συνταγή Νatasha Limberopoulou ΟΙ Κουζινίστας

Πράσινες πιπεριές κι ο τρόπος που τις φτιάχνουμε σε βαζάκια για μεζεδάκι!!!


Υλικά
πράσινες πιπεριές κέρατο όσες θέλουμε 
ελαιόλαδο
ξίδι
σκορδάκι φετούλες 
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές κόβουμε τα περιττά κοτσανάκια στρώνουμε χαρτί ψησίματος στο ταψί και ραντίζουτμε με λίγο λάδι 
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα 
Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε .
 Διατηρούνται δε και αρκετό διάστημα στο ψυγείο ή μπορούμε να τις τοποθετήσουμε σε γυάλινα βαζάκια στα οποία μέσα βάζουμε τις πιπεριές το σκορδάκι το ξίδι κλείνουμε κι έχουμε ένα υπέροχο ορεκτικό.
Σημ.'
Πολλοί δεν τις ξεφλουδίζουν θέμα γούστου ,



Συνταγή Alexios Nikoloutsopoulos οι Κουζινίστας
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Μάνφινς με τριμμένο κολοκυθάκι & τυριά!!


Υλικά για 12 τεμάχια

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν 2 κουταλάκια μπαίκιν
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
3 κολοκυθάκια μέτρια τριμμένα στον τρίφτη..
150 γρ.γιαούρτι
2 αυγά
150 γρ.τυριά κίτρινα τριμμένα
αλάτι,
 λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Εκτέλεση 
Ντύνουμε ένα ταψί με υποδοχές για μικρά κεικάκια με χαρτάκια και τα λαδώνουμε πολύ καλά..προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα αλατιζουμε..αφήνουε στην άκρη
Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν και ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και το λάδι.
 Χτυπάμε να γίνει  ομοιόμορφο μείγμα,ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια, το αλεύρι με το μπαίκιν ,τα τυριά, τον δυόσμο και μοιράζουμε το μείγμα σε 12 φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούςς περίπου μισή ώρα, να τα δούμε να πάρουν έντονο χρώμα. Τα βγάζουμε από το ταψί  και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βγάζουμε προσεκτικά τα ψημένα χαρτάκια και τα τοποθετούμε σε καθαρά..στο ξεφορμάρισμα απο το ταψάκι ίσως να έχουν κολήσει τα βγάζουμε τότε με  ενα μαχαίρι περιφερειακά στις άκρες του  και τα αφαιρούμε.. συνοδεύονται με γιαούρτι σκορδάτο τζατζίκι !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Συνταγή  Roula's sweet corner

Tάρτα σύκου με κρέμα κάσταρντ και αμυγδαλόπαστα !!



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
220 γρ.βούτυρο φρέσκο
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κρόκοι
2-3 κουταλιές κονιάκ
3 κούπες αλεύρι με ένα κουταλάκι μπαικιν
1 βανιλια


εκτέλεση τάρτας
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά στο μίξερ να γίνει κρεμα.ριξτε τους κρόκους έναν έναν την φορά να τους απορροφήσει,το κονιάκ κ ,την βανίλια..ανακατέψτε το αλεύρι με το μπαίκιν.σταματήστε το μίξερ και ρίξτε το αλεύρι με το μπαικιν.ανακατέψτε ελαφρά ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά κάντε μπάλα την ζύμη και τυλίξτε σε μεμβράνη και βάλτε ψυγείο γέμιση μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί.Αφού  περάσει το μισάωρο,πάρτε αντικολλητικο χαρτί στην διάμετρο της φόρμας που θα χρησιμοποιήσετε και βουτυρώστε την καλά.βάλτε πάνω τα 2/3 της ζύμης που φτιάξατε.την υπόλοιπη θα τη χρησιμοποιήσετε σε άλλη χρήση,η φτιάξτε ταρτακια η ότι άλλο θέλετε.
Βαλτε άλλο ένα χαρτί αντικολλητικά από πάνω κι ανοίξετε την ζύμη σε φύλλο ίσου πάχους περίπου 1,5 εκατοστό.βάλτε και τα δυο χαρτιά με την ζύμη μέσα στην τάρτα,κόψτε με το ψαλίδι ότι περισσεύει και σηκώστε το πάνω χαρτί.ψήστε την στους 200 βαθμούς για ένα 20 λεπτά.Βγάλτε την κι αφήστε την να κρυώσει.
κρέμα κάσταρντ
4 κρόκοι αυγών
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
1,5 κούπα ζεστό γάλα,ξύσμα δυο λεμονιών
(προαιρετικά)
80 γραμ,(αμυγδαλοπαστα )έτοιμη η σπιτική
100 γρ.κρέμα γάλακτος΄ 
 8-10 σύκα πλυμένα ,στεγνωμένα,καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες όχι λεπτές


Εκτέλεση κρέμας
Βάλτε μέσα σε ένα μπολ το οποίο έχετε στερεώσει σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά να μην κοχλάζει ,την αμυγδαλόπαστα  κομμένη σε μικρακομματάκια μαζί με την κρέμα γάλακτος.όταν ζεσταθεί το μείγμα ,χτυπήστε το με μιξεράκι χειρός να ομογενοποιηθεί και κατεβάστε το.αφήστε το να περιμένει. 
Βάλτε ένα άλλο μεγάλο μπολ πάλι στο μπαιν μαρι και βάλτε μέσα τους κρόκους,την ζάχαρη,το κόρν φλάουρ την βανίλια και χτυπήστε με το μίξερ χειρός να ασπρίσει και να πήξει και να αφρατέψει. Ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα και χτυπώντας συνέχεια θα δείτε να πήζει ελαφρώς.μην περιμένετε να πήξει τελείως.ίσα να καλύπτει την ράχη ενός κουταλιού.χτυπάτε για περίπου δέκα λεπτά μέσα και το μείγμα της αμυγδαλόπαστας,χτυπάτε να ενσωματωθεί και κατεβάζετε από το μπαιν μαρι. ανακατεύετε κι αφήνετε να κρυώσει .όσο κρυώνει πήζει ,αλλά δεν θα πήξει τελείως,μην ανησυχήσετε αλλά δεν θα είναι και νερό..αφού κρυώσουν τάρτα και κρέμα,ρίχνετε την κρέμα μέσα στην τάρτα,μοιράζετε παντού κομμάτια σύκου και ψήνετε στους 180 βαθμούς 30 λεπτά η μέχρι να δείτε την κρέμα να ροδίσει και να πήξει .Σερβίρετε  ζεστή ,άλλα και κρύα.συνοδεύετε αν θέλετε με μια μπάλα παγωτό.Καλή επιτυχία.!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Συνταγή Roula's sweet corner


Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου σαν μωσαικό !! Μούρλια γεύση !!




Υλικά
1 και 1/2 πακέτα  μπισκότα πτι μπερ η ενάμιση πακέτο μπισκότα γεμιστά της αρεσκείας σας
100 γρ.φρουι γλασέ πορτοκαλιού ψιλοκομμένο η κοντιτα πορτοκαλιού..θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ στα είδη ζαχαροπλαστικής
250 γρ.βουτυρο γάλακτος
200γρ.σοκολατα κουβερτούρα 55% κακάο
5 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα.(όχι στιγμής,αυτό που κάνομε κρέμα με βράσιμο)
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
800γρ.γαλα φρέσκο η 3,5 κούπες
1/2 ποτήρι του κρασιού λικέρ baileys η kaloua η ρούμι μαύρο ,δυο κουταλιές σούπας νουτελα,ένα φλιτζάνι τσαγιού δημητριακά τύπου choco clusters.



Επικάλυψη
1 κιλό φυτική κρέμα krettore θα την βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ η
2 κουτάκια μορφατ η ερμολ χτυπημένα σε σαντιγί με ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση επικάλυψης
χτυπάμε την φυτική κρέμα η τα δυο κουτάκια μόρφατ με το ζαχαρούχο να γίνουν αφράτη κρέμα .να φουσκώσει και να πήξει.βαζομε ψυγείο.

Γλυκό
Βάζομε σε μια φαρδιά και βαθειά κατσαρόλα το βούτυρο με την σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
σε ένα μπολ βάζομε τις 5 κουταλιές της σούπας το άνθος αραβοσίτου με ένα ποτήρι από το γάλα της συνταγής κι ανακατεύομε καλά να διαλυθεί τελείως το άνθος αραβοσίτου..αφου λιωσουν το βούτυρο με την σοκολάτα ρίχνομε μέσα το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου,την ζάχαρη,το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύομε σε μετρια φωτιά μέχρι να πήξει καλα.
η όλη διαδικασία θα μας πάρει  περίπου 15 με 20 λεπτα.θα νομίζετε ότι δεν δένει το μείγμα άλλα ανακατεύετε και θα δείτε να δένει  ωραία το μείγμα..μόλις δέση η κρέμα την κατεβάζομε από την φωτιά και ρίχνομε μέσα δυο γεμάτες κουταλιές νουτελα κι ανακατεύομε να διαλυθούν καλά και να ενσωματωθούν στην κρέμα...
Σε ένα άλλο μπόλ ρίχνομε τα θρυμματισμένα μπισκότα,τα choco clusters και τα κοντιτα και τα περιχύνουμε με το λικέρ κάλουα η ότι άλλο θέλετε ανακατεύομε καλά να βραχούν παντού.
Οταν δέσει η κρέμα μας,την ρίχνομε μέσα στο μείγμα με τα μπισκότα κι ανακατεύομε καλά να πάνε παντού.
έχουμε ντύσει  μια φόρμα μικρή η  όπου αλλού θέλουμε να βάλουμε το γλυκό μας με αντικολλητικά χαρτί και ρίχνουμε μέσα την κρέμα.
Μπορούμε να στήσοΥμε το γλυκό κατευθείαν μέσα στην πιατέλα που θα σερβίρομε αν έχομε τσέρκι.
Τοποθετουμε το τσέρκι μέσα στην πιατέλα και το ντύνομε γύρω γύρω με βρεγμένη λαδόκολλα για να το ξεφορμάρουμε εύκολα μετά..ρίχνομε μέσα την κρέμα και βάζομε ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει αφού την σκεπάσουμε με μεμβράνη.αφήνουμε όλη νύχτα να σταθεροποιηθεί και μετά με προσοχή αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε με την σαντιγί.
Μπορούμε να το παγώσουμε και στην κατάψυξη και μετά με πιστολάκι μαλλιών η φλόγιστρο περνάμε περιφερειακά το τσέρκι και ξεφορμαρουμε στολίζουμε  με την σαντιγί και διατηρούμε το γλυκό στην συντήρηση του ψυγείου.Καλή Επιτυχία.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Συνταγή  Roula's sweet corner

.


Κεφτεδάκια με φέτα και μελιτζάνα!! Υπέροχο ορεκτικό μεζεδάκι !!


υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα
1 πιπεριά κέρατο
150 γραμ φέτα
3 φέτες ψωμί
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμυδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο δυόσμο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
αλεύρι χωριάτικο εσείς μπορείτε να βάλετε ότι αλεύρι θέλετε
σπορέλαιο για το τηγάνι




εκτέλεση
η μελιτζάνες είναι η μεγάλη μου γευστική αγάπη έτσι ψάχνω πάντα τρόπους να την δοκιμάσω! σήμερα έκανα αυτά τα κεφτεδάκια που νομίζω ότι είναι υπέροχα!!!!
εκτέλεση
βρέχω το ψωμάκι και το στίβο καλά να μην έχει υγρασία και το βάζω μαζί με τον κιμά,ρίχνω το αβγουλάκι και τρίβω στο χοντρό του τρίφτη την μελιτζάνα καθαρισμένη από την φλούδα, στο μουλτι βάζω κρεμμυδι σκόρδο πιπεριά και δυόσμο και τα χοντροκοβω!!!!!



 στην συνέχεια προσθέτω μέσα στον κιμά και την φέτα που τρίβω στα δάχτυλα μου και όλα τα υπόλοιπα υλικά μου το αλατι το πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα ζυμώνω πολύ καλά τα βάζω στο ψυγείο για μισή ωρίτσα και μετά τα πλάθω χοντρές μπαλίτσες και τα αλευρώνω!!! σε ζεστό λαδάκι τηγανίζω τα κεφτεδάκια μου μέχρι να πάρουν χρώμα!!!!!!!!!!
αν σας αρέσουν οι μελιτζάνες αυτή είναι η τέλεια γεύση! εγώ κάνω και μια σος με γιαούρτι σκόρδο και φέτα στο μουλτι! 

Πατήστε ΕΔΩ για περισσόερες συνταγές ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Γιαγια Μαιρη εν δραση

Τηγανιά κοτόπουλου με πατάτες και μπεσαμέλ



Υλικά
 Για το κοτόπουλο
2 φιλέτα κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης και 1 πράσινη κέρατο
1 κ. γλ. τζίντζερ
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αν θέλω προσθέτω 1 κ. σ.  πελτέ ντομάτας 
Για τις πατάτες
6 μεγάλες πατάτες σε ροδέλες λεπτές
αλάτι και πιπέρι
λίγη ρίγανη και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο ελαιόλαδο  
Για την μπεσαμέλ *
125 γρ. βούτυρο
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
* αυτή τη φορά δεν έβαλα αβγά μέσα στη σάλτσα αλλά έλιωσα 1 κύβο λαχανικών
τυράκια της αρεσκείας μας 

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις πατάτες, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και τις στρώνουμε σε ταψί ομοιόμορφα μαζί με το λαδάκι τους  (το δικό μου είναι 36x26 εκατ.). Ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν απαλά για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αέρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την τηγανιά μας.  Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο, το σοτάρουμε στο λαδάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τζίντζερ, μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να σοταριστούν κι αυτά και αν θέλω τσιγαρίζω λίγο με πελτέ ντομάτας αλλιώς τον παραλείπω και αποσύρω το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας.
Προχωρώ με τελευταία την σάλτσα μας.
Λιώνω το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτω το αλεύρι να ψηθεί λιγάκι και διαδοχικά ρίχνω το γάλα στην κατσαρόλα. Ανακατεύω συνέχεια με το σύρμα για να μη σβολιάσει η σάλτσα, προσθέτω τον κύβο λαχανικών  και όταν αρχίσει να πήζει ρίχνω  λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και τραβάω από τη φωτιά. Σε αυτή τη φάση προσθέτω στη σάλτσα 1φλ  γραβιέρα ή άλλο τυράκι που να μας αρέσει και να λιώνει.
Οπως έχω βγάλει τις πατάτες που είναι έτοιμες, πασπαλίζω με τυράκι, τοποθετώ από πάνω τους το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, ξανά λίγο τυράκι και περιχύνω με τη μπεσαμέλ.
Το ταψί μας είναι έτοιμο, ολοκληρώνουμε το ψήσιμό του για άλλα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, στην ουσία να ψηθεί η μπεσαμέλ του θέλουμε. 
Η μάνα του λόχου

Ραβανί σαν Σάμαλι !!




Υλικά
1 κούπα βούτυρο
8 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού
1και 1/2 κούπα  ζάχαρη
2 κούπες σιμιγδάλι
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του



Σιρόπι
5 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό

Εκτέλεση
Χτυπώ το βούτυρο με την ζάχαρη μετά προσθέτω τους κρόκους και το ξύσμαΧτυπώ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτω σιμιγδάλι αλεύρι μαρέγκα εναλάξ μέχρι να τελειώσουν .
Το βάζω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμους.Βράζω το σιρόπι για 5-6 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει ,όταν κρυώσει λίγο το γλυκό το σιροπιάζουμε .Καλή επιτυχία!

Συνταγή Effie Tsouras οι κουζινίστας 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό ψυγείου στο πι και φι!!



2 πακέτα μπισκότα petits beurre
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος 
4-5 ροδάκινα, ούτε πολύ ώριμα αλλά ούτε και άγουρα
1 κουτί ζελέ ανανά
1 φλ.τσ. λευκό, γλυκό κρασί, μοσχάτο Λήμνου (ή κονιάκ)


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αδειάζουμε το φακελάκι με το ζελέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό, ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι παγωμένο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλυκό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.
Κόβουμε τα ροδάκινα, τα ραντίζουμε με το χυμό ενός πορτοκαλιού και τα τοποθετούμε επάνω σε μια σχάρα αφήνοντας να στραγγίσουν καλά από τα υγρά τους.
Απλώνουμε τα μισά μπισκότα σε ταψάκι πυρέξ ή ένα μπολ ψυγείου.
Ραντίζουμε με λίγο κρασί και απλώνουμε τη μισή σαντιγί.
Ύστερα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα και αφού τα ραντίσουμε, και πάλι, με γλυκό κρασί, απλώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγί.
Διορθώνουμε, με μια σπάτουλα, κάθε ανωμαλία που υπάρχει στην επιφάνεια της κρέμας και έπειτα καλύπτουμε τη σαντιγύ με τις φέτες ροδάκινου.
Στρώνουμε επάνω στα ροδάκινα το ζελέ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το ζελέ.
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή
-http://tantekiki.blogspot.gr-




Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Φλογέρες με αράπικο φιστίκι & καραμέλα βουτύρου & σιρόπι κανέλας!


Υλικά

 1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 αυγά χωριστά κρόκοι με ασπράδια
1 ποτήρι ζάχαρη
1 χαρτάκι βανίλια αρωματισμένη με πορτοκάλι η 2 απλές 
1 κουταλιά τις σούπας γεμάτη σάλτσα  BUTTERSCOTCH [ακολουθεί συνταγή ] η μισή κούπα καραμέλες γάλακτος λιωμένες σε μπαίν μαρί 
 1/2 ποτήρι φρυγανιά
100 γραμ.φιστίκι αράπικο αλατισμένο τριμμένο στο μούλτι
  βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων λιωμένο

 Σιρόπι
  2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 ξυλάκια κανέλας
φλούδα ενός λεμονιού και λίγο χυμό από μισό λεμόνι
 Βράζουμε περίπου 10 λεπτά να δέσει κι αφήνομε στην άκρη να κρυώσει
  Φλογέρες
 Ανοίγομε τα φύλλα κρούστας και όπως είναι ανοιγμένα, με την μακριά πλευρά προς τα εμάς, τα κόβουμε σε τρία ίσα μέρη από πάνω προς τα κατω.τα κάνουμε μια συστάδα κι αφήνομε στην άκρη
Λιωνουμε τις καραμέλες γάλακτος σε Μπεν Μαρί.
Χτυπάμε τα φιστίκια στο μούλτι κι τα αδειάζουμε σε ένα μπολ
Χτυπάμε τη μισή ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή
Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και την βανίλια καλά να ασπρίσουν και να πήξουν.
Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, την λιωμένη καραμέλα γάλακτος, την φρυγανια ,τα φιστίκια και την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα κι αφού βουτυρώσουμε καλά καθε φύλο βαζουμε απο μια κουταλια.γυρίζουμε δυο τρεις στροφές και μετα γυρίζουμε προς τα μεσα τις ακρες απο τα ρολακια να κλειδωθεί μεσα η γεμιση.δεν σφιγγομε καθολου την φλογερα.τοποθετουμε στο ταψι του φουρνου η σε οτι ταψι θελετε κι οταν τελειωσουμε τα βουτυρώνουμε κι απο πανω.
ψήνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο φουρνο περιπου 30 με 40 λεπτα.να τα δειτε να ροδισουν καλα. 
Τα βγάζουμε απο τον φούρνο κι οπως ειναι ρίχνουμε απά πάνω το κρυο σιρόπι. 
Αφηνούμε να το τραβηξουν αφου τα γυριζομε απο ολες τις μεριές  καθε μια ωρα να πιουν οσο σιροπι θελουν.μετα απο δυο ωρες ειναι ετοιμα. βαζομε σε ομορφα χαρτακια και τοποθετουμε σε πιατελα.αν θελουμε πασπαλιζομε με κανελα.


 
σπιτικη σάλτσα καραμέλας butterscotsch.

 
1 κούπα  ζάχαρη,
1/4 κούπας νερό,
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος,
110 γρ βούτυρο γάλακτος '
εκχύλισμα βανίλιας η μαύρο ρούμι η ότι άρωμα θέλετε εσεις.
 
Εκτελεση.
βαζω την ζάχαρη με το νερό σε τηγάνι βαθύ με βαρύ πάτο και αφήνω να γινει καραμέλα σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύω καθολου.αν έχετε θερμόμετρο να δείξει  118 c.θα δείτε να γινη ανοιχτόχρωμη καραμέλα και να βγάζει χοντρές φουσκες.κατεβαστε από την φωτιά και ρίξτε προσεκτικά λίγη από την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μαριζ.προσεξτε γιατί φουσκώνει και πιτσιλιλάει ρίξτε   και την υπόλοιπη κρέμα γαλακτος.θα δείτε το μείγμα να σφιγγει  άλλα αμέσως θα διαλυθεί .ανακατεύετε  συνέχεια,ξαναβάλετε στην φωτιά,σε χαμηλή θερμοκρασία στο 3 αν έχετε κουζίνα μέχρι 6 και στο 5 αν έχετε κουζίνα μέχρι 9. ρίξτε και το βούτυρο και μισό κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας η ότι άρωμα θέλετε και ανακατεύετε για 10 λεπτά περίπου .θα δείτε την υφή που έχω στις φωτογραφιες.οταν βγάζει  φουσκαλες.κατεβαστε αφήστε λίγο να κρυωση και βάλτε σε βαζο.η σάλτσα όσο κρυώνει  σφιγγηειάλλα αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε την βάζετε σε μπαιν μαρι και ξαναέρχετε στην αρχική της μορφη.μπορειτε να την χρησιμοποιήσετε σαν βάση σε τάρτα μπανοφι,η σάλτσα σε παγωτό.



 


Το ψωμάκι μου χωρίς ζύμωμα !!

  
Υλικά

1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.γ.ζάχαρη

2 κ.γ.αλάτι
4-5 κ.σ.λάδι
680 γρ.νερό


Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μετά σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες και πάνω.

    Την επομένη ανάβουμε το φούρνο μας στους 250 και βάζουμε μέσα τη γάστρα αδειανή με το καπάκι της!
    Αν ο φούρνος είναι δυνατός βάζω στους 230 Βαθμούς μέχρι να κάψει ο φούρνος Αλευρώνω τον πάγκο και ζυμώνω λίγο το ζυμάρι μου με διπλώματα προς τα μέσα!
    Χωρίζω τη ζύμη σε δυο ή τρία κομμάτια και την αφήνω στον πάγκο με τα διπλώματα προς τα κάτω.
    Μόλις είναι έτοιμος ο φούρνος βγάζω τη γάστρα και βάζω μέσα τα κομμάτια μου με τα διπλώματα προς τα πάνω.
    Ψήνω για μισή ώρα με το καπάκι κλειστό και άλλο ένα τέταρτο με το καπάκι ανοιχτό !!Έτοιμο !!!
    Συνταγή 
    Maria Xenidou-

Συκωτάκια πουλιών με πιλάφι !!







Υλικά για τα ριγανάτα συκωτάκια

  1 συσκευασία συκωτάκια κότας
ελαιόλαδο
αλατι
πιπέρι
ρίγανη
1 λεμόνι






Υλικά για το πιλάφι

1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
2 ποτήρια νερό
2 καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη
1 ξερό κρεμμυδι χοντροκομμενο
άνηθο κρεμμυδάκια
μια κουταλιά βούτυρο
ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
πιπέρι
αλατι




Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα συκωτάκια και τα βάζουμε να στραγγίσουν . στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ριχνουμε τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε λιγάκι γιατί βγάζουν και αυτά νεράκι!
μόλις αρχίσουν και τσιγαρίζονται ριχνουμε ένα ποτήρι νερό το αλατι και το πιπέρι και τ' αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά στο τέλος ριχνουμε το λεμόνι και την ρίγανη και τ αφήνουμε λιγάκι ακόμα και είναι έτοιμα!!!!!!!


Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το λαδάκι και σοτάρουμε το κρεμμυδι και σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος ριχνουμε και το ρύζι να σοκαριστεί λιγάκι και ριχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσέχουμε το ρυζάκι μας μέχρι να φύγει σχεδόν όλο το νεράκι δοκιμάζοντας αν έχει βράσει το ρύζι. το αποσύρουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για μισή ωρίτσα περίπου!!!! το ρυζάκι μας είναι σπυρωτό και με μια υπέροχη γεύση σαν να τρώτε ντολμαδάκια!!!! καλή επιτυχία!

Συνταγή  Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Κέικ καρύδας με ανανά!


Υλικά

Για το κέικ 1 κονσέρβα ανανά
1 φλιτζάνι (220γρ.) ζάχαρη
125γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
3 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά (200γρ.)
Χυμό από 1 λάιμ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λάιμ
1 φλιτζάνι (160γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι (175γρ.) σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι (70γρ.) τρίμμα ινδικής καρύδας
1 κουτ. σούπας γεμάτη μπέικιν πάουντερ Για το σιρόπι, τη βάση και τη διακόσμηση 80γρ. ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
Τον χυμό από την κονσέρβα του ανανά
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κουτ. σούπας βούτυρο LURPAK
κερασάκια γλασέ ή ζαχαρωμένους ιβίσκους

Εκτέλεση

Ανοίγετε την κονσέρβα του ανανά και τον αναποδογυρίζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσει ο χυμός του σε ένα μπολ.
Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το χυμό του ανανά. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο στο σιρόπι κι αφήνετε να λιώσει το βούτυρο και να κρυώσει το σιρόπι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και τα ξύσματα του λάιμ και του λεμονιού. Ρίχνετε και το γιαούρτι και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, την ινδική καρύδα και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το μείγμα λίγο λίγο στο μίγμα του μίξερ ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτυρώνετε ελαφρά το ταψάκι σας και τοποθετείτε τις ροδέλες του ανανά ξεκινώντας από το κέντρο και συνεχίζοντας περιφερειακά. Αδειάζετε μέσα τη ζύμη και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει, να φουσκώσει και να ψηθεί όμορφα το γλυκό.
Ξεφουρνίζετε το ραβανί, αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά και το σιροπιάζετε ρίχνοντας το σιρόπι από πάνω κουταλιά κουταλιά. Περιμένετε να το απορροφήσει όλο και να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσετε σε πιατέλα.
Πασπαλίζετε με λίγη επιπλέον ινδική καρύδα, αν θέλετε διακοσμείτε με ζαχαρωμένα λουλούδια ιβίσκου ή κερασάκια γλασέ, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ blog "Sweetly"
Lurpak Greece-     ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σολωμός με πικάντικη σάλτσα λαχανικών !!!

 Υλικά για μαρινάρισμα Σολωμού

Σολωμό σε φέτες
μουστάρδα
σκόρδο σε μορφή πολτού
μαιντανό
άνηθο
λάδι
αλατοπίπερο




Υλικά για μαρινάρισμα λαχανικών

Πιπεριά πράσινη κόκκινη ροδέλες
κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
ντομάτα ροδέλες κι ότι άλλο λαχανικό θέλετε και σας αρέσει
 Μουστάρδα
ξίδι μπαλσάμικο
 ρίγανη
σκόρδο σε μορφή πολτού
λάδι
αλάτι
πιπέρι σε κόκους



Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τον Σολωμό με την μουστάρδα σκόρδο άνηθο μαιντανό λάδι αλατοπίπερο καθώς και τα λαχανικά μαρινάρισμα με μουστάρδα σκόρδο  ρίγανη μπαλσάμικο λάδι αλάτι πιπέρι σε κόκους.
Τα αφήνουμε γαια 2 ωρίτσες στο ψυγείο .
Τα  βαζουμε σε ταψάκι με τους χυμούς τις μαρινάδας που έχουν βγάλει και τα ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν και να ροδοψηθεί ο Σολωμός.Απίθανη η γεύση !!!
Ταιριάζει με λαχανικά βρασμένα για σαλάτα !

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή  F for Food

Γλυκό του κουταλιού κεράσι.






Διάβασα πολλές συνταγές και έκανα αυτό που μου φάνηκε πιο εύκολο.

Υλικά
1,5 κιλό κεράσια 
1.5   κιλό ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού νερό
2 φύλλα αρμπαρόριζα 
λίγο χυμό από λεμόνι
1 βανίλια 



Εκτέλεση
Πλένουμε  και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια [διαλέγουμε τα κεράσια να μην είναι μαλακά πολύ ]
Βάζουμε σε κατσαρόλα ζάχαρη κεράσια  το νερό και την αμπαρόριζα να βράσουν σε δυνατή φωτιά .
Μόλις οι φουσκάλες ανεβούν ψηλά σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε π.χ όλη την νύχτα .
Την επόμενη μερα βγάζουμε προσεχτικά τα κεράσια και βράζουμε μόνο του το σιρόπι μέχρι να δέσει .
Λίγο πρίν το τέλος ρίχνουμε τα κεράσια και μία βανίλια και λίγο χυμό λεμονιού .
Αν θέλουμε το κεράσι να παραμείνει σφιχτό πολύ σαν το αγοραστό πρέπει να το βάλουμε σε ασβεστόνερο .
Με την συγκεκριμένη δοσολογία γίνονται 2 βαζάκια και το τρώμε η σκέτο , η πάνω σε παγωτό η με γιαούρτι !

τούρτα σοκολάτας με μπισκότο εύκολα και γρήγορα.




 Όσοι αγαπούν την σοκολάτα και τους αρέσουν τα γλυκά, τότε, θα πρέπει να δουν την παρακάτω συνταγή !!


Τα υλικά

(800 γρ.) μπισκότα digestive
(100γρ.) περίπου ένα φλυτζάνι καρύδια (ή φουντούκια) ψημμένα και ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι σοκολάτας

1 φλιτζάνι (200γρ.) ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι (60γρ.) κακάο σκόνη, χωρίς ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
2/3 φλιτζάνι (150γρ.) βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την σοκολάτα Ganache

1/2 φλυτζάνι (120 γρ.) κρέμα γάλακτος
(120 γρ.) γλυκόπικρη σοκολάτα

Η εκτέλεση

Αρχικά, σπάστε τα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε τα καρύδια (ή τα φουντούκια) για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τα με ένα κουταλάκι, ενώ μετά τα βάζετε μέσα στο μπολ με τα μπισκότα.
Για το  σιρόπι σοκολάτας, βάζετε σε ένα τηγάνι λίγη ζάχαρη καθώς και την σκόνη κακάο. Καθώς ανακατεύτε το μείγμα, χύνετε λίγο νεράκι ώστε να «δέσουν» τα δύο υλικά. Αφού ρίξετε και το βούτυρο, τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να βράσει για περίπου 7-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα. Όταν το βγάλετε από τη φωτιά, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνετε το σιρόπι στο μπολ με τα μπισκότα και τα καρύδια και τα ανακατεύετε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι.Όταν τελειώσετε αυτή τη διαδικασία, βάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο στρογγυλό πιρέξ, όπου με μια σπάτουλα το απλώνετε ομοιόμορφα. Μέχρι να ετοιμάσετε την σοκολάτα γκανάς, τοποθετείτε το πυρέξ στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά -  1 ώρα.Για να την σοκολάτα ganache τοπεθετείτε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό τηγάνι μέχρι να πάρει βράση. Στη συνέχεια, ρίχνετε την κρέμα πάνω από το μπολ με τα κομμάτια σοκολάτας και την αφήνετε για ένα 1 λεπτό. Ύστερα, ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σοκολατένιο μείγμα.Μετά, περιχύνετε την σοκολάτα ganache πάνω από την τούρτα μπισκότο και τη βάζετε ξανά στο ψυγείο να πήξει για περίπου 3-4 ώρες πριν την σερβίρετε. Τέλος, όταν βγάλετε την τούρτα από το ψυγείο, μπορείτε να την διακοσμήσετε με λίγα ψημένα καρύδια.

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
πηγή http://www.newsit.gr/kosmos