Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Παγωτό σάντουιτς.



Υλικά

1 ζαχαρούχο γάλα
1 γάλα εβαπορε
1 σαντιγί σε μεταλλικό κουτί
3 βανιλιες
2 πακέτα πτι μπερ

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός των μπισκότων) στο μίξερ.
2. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα μπισκότα, ρίχνουμε το μείγμα και στρώνουμε από πάνω ξανά μπισκότα, με την ίδια σειρά όπως η κάτω στρώση.
3. Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Κόβουμε τα κομμάτια στο περίγραμμα των μπισκότων και σερβίρουμε
Συνταγή από 
Φάνης Χατζησκουλής

Κέικ Ζέβρα !!









Ετοιμάζουμε βάση των οδηγιών 1 κέικ  όπως αναγράφετε στην συσκευασία Φαρίνα Γιώτης αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Κρατάμε το μισό  σκέτο  και το άλλο μισό  ρίχνουμε 3-4 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο και ανακατεύουμε καλά στο μίξερ για 2 λεπτα,να το δούμε να γίνει  ένα με το μείγμα.





Οδηγίες
 Παίρνουμε μία φόρμα τσέρκι στρογγυλή  και στρώνουμε  χαρτί ψησίματος ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ  για να μην χυθεί το γλυκό μας,,το περνάμε με βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βαθμούς.


Τώρα για να γίνει το σχέδιο ρίχνουμε στην μέση  του ταψιού μείγμα  με μία βαθειά κουτάλα π.χ τις σούπας .το ένα πάνω στο άλλο, μία κουτάλα  από το άσπρο ,μία κουτάλα από το καφέ μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα
Με μία οδοντογλυφίδα τέλος τραβάμε ακτινωτές γραμμές επιφανειακές όχι σε βάθος  όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.ΠΡΟΣΟΧΗ
Δεν το κουνάμε το ταψί πέρα δώθε, το σχέδιο θα το δείτε να γίνετε από μόνο του .Το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά χαμηλώνοντας τον φούρνο στους 180 βαθμούς κι όταν κρυώσει το κόβουμε .Καλή επιτυχία
  

Συνταγή και φωτογραφίες από  Gogo Samiou
Για Περισότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγές






Γαλακτομπούρεκο !!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο

1 λίτρο γάλα
110 γραμ ζάχαρη
120 γραμ σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά βούτυρο για την κρέμα
1 κούπα βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα κανταΐφι
4 αβγά
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
και 2 βανίλιες
υλικά για το σιρόπι
650 ζάχαρη
400 νερό
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
ένα ξύλο κανέλας







  Εκτέλεση
σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια να ζεσταθεί
ριχνουμε την ζάχαρη και μετά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια κρέμα!
όταν είναι έτοιμη χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολάκι και ριχνουμε λίγη από την ζεστή κρέμα για να πάρουν μια καλή θερμοκρασία.
στην συνέχεια τα ριχνουμε στην κατσαρόλα που είναι η κρέμα μας και μαζί και την μια κουταλιά βούτυρο και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που την κολλάμε στην κρέμα να μην κάνει κρούστα!!!!
όταν είναι κρύα η κρέμα μας ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα και τα κόβουμε στην μέση και εχουμε 22 φύλλα, κάθε φύλλο το αλείφουμε στις δυο άκρες με βούτυρο στο πάνω μέρος αλλά κέντρο βάζουμε μια κουταλιά κρέμα και διπλώνουμε πρώτα τις δυο άκρες και μετά το κάνουμε ρολακι,
όταν είναι όλα τα γαλακτομπουρεκακια μας έτοιμα λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο τα ραντίζουμε με περίπου μια κουταλιά βούτυρο στο κάθε ένα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν!!!!
εκτέλεση σιρόπι
την ώρα που περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα κάνουμε το σιρόπι μας για να είναι και αυτό κρύο μόλις βγουν τα γαλακτομπουρεκα από τον φούρνο!!!!
βράζουμε για 10 με 15 λεπτά περίπου την ζάχαρη με το νεράκι και την κανέλα και μετά από τα 10 λεπτά ριχνουμε και το λεμόνι και σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει!!!!
καλή επιτυχία!!!! 


 
είναι ένα υπέροχο γλυκό, μπορείτε να ψήσετε όσα θέλετε και τα υπόλοιπα να τα βάλετε άψητα στην κατάψυξη και όταν τα θελήσετε τα ρίχνετε στον φούρνο παγωμένα και στην αρχή σε σιγανή φωτιά και μετά που ξεπαγώνουν να δυναμώσετε την φωτιά!!!!


Συνταγή από Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας

Κεφτέδες με γαλοπούλα & λαχανικά στο φούρνο!

   Κάνω πολύ συχνά αυτού του είδους κεφτέδες, σε διάφορους συνδυασμούς. Αν θέλετε να τους χορτοφάγους απλά να αντικαταστήσετε  το κρέας με τα ρεβίθια, ή τριμμένο κολοκύθι στραγγισμένο. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί, αν θέλετε. Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές σε αυτή τη συνταγή και κάθε φορά κάνει  ένα υπέροχο πιάτο. Ακόμα και η φρυγανιά μπορεί να αντικατασταθεί από νιφάδες βρώμης, σε περίπτωση που θέλετε μια συνταγή χωρίς γλουτένη.

Υλικά
 2 1/2 φλιτζάνια  βρασμένη  γαλοπούλα
    2 μέτρια καρότα, ξεφλουδισμένα
    2 πατάτες,  ξεφλουδισμένες
    3 αυγά
    2 ή 3 σκελίδες σκόρδο
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    2 ή 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
    αλάτι  και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο να ραντίσουμε κατά το ψήσιμο






Οδηγίες

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Στρώνουμε στο ταψί χαρτί  ψησίματος και το περνάμε με λάδι.
    Προσθέτουμε αν έχει  απομείνει μαγειρεμένη γαλοπούλα η βράζουμε νέα  και την βάζουμε  στο μπολ του μίξερ , χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει σχεδόν, όχι εντελώς .Την  αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβουμε  τα καρότα και τις πατάτες στις  μεγάλες τρύπες του τρίφτη ή στο μίξερ. Τα προσθέτουμε πάνω από την γαλοπούλα στο μπολ.
  
    Προσθέτουμε το  ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό, τα αυγά, το λάδι και τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε και αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά..
Αν δεν πλάθονται προσθέτουμε λίγη λίγη φρυγανιά δοκιμάζοντας μέχρι να πλάθονται.

  
 Τα πλάθουμε  μπάλες και τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε  στο έτοιμο λαδωμένο χαρτί ψησίματος.
   Περιχύνουμε με λίγο λάδι πάνω από τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά από τη μία πλευρά και 15 - 20 λεπτά από την άλλη πλευρά.
   
    Σερβίρετε ζεστά μαζί με την αγαπημένη μας σάλτσα και γαρνιτούρα, όπως το ρύζι, τα ζυμαρικά, οι πατάτες.

Μαγειρική και Συνταγές

Καλαμπόκι ψητό στον φούρνο με μυρωδικά η σκέτο!

  Είναι τόσο εύκολα με αυτόν τον τρόπο !! Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε . Απλά τα βάζουμε στο φούρνο και αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του. Μετά από 40με 50  λεπτά το μόνο που έχεις είναι το τέλειο ψημένο καλαμπόκι.

Μπορείτε να το σερβίρετε όπως είναι με απλά λίγο αλάτι και  βούτυρο,
Και στις δύο περιπτώσεις είναι απλά εκπληκτικό!

 Γιά 8 μερίδες
    8 φρέσκα καλαμπόκια με τις φλούδες
    1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι, προαιρετικά
    1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
    1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
    2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Οδηγίες

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς
    Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το αλάτι,  το πιπέρι,και την ελάχιστη ποσότητα σκόρδου κι αν το θέλετε και το τσίλι
  Τοποθετήστε τα καλαμπόκια με τον φλοιό τους απευθείας πάνω στη σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40-50  λεπτά.
 Αφαιρέστε τις φλούδες. Αλείφουμε κάθε καλαμπόκι με βούτυρο.
Προσθέτουμε και το μείγμα αλάτι τυρί μαϊντανό από πάνω καθώς και τα υπόλοιπα υλικά .Σερβίρετε αμέσως.

Μαγειρική και Συνταγές

πίτα πατάτας τραγανή απ έξω μαλακή από μέσα !!!



Πολλές άλλες παραλλαγές μπορούν να γίνουν σε αυτό το κέικ, μπορείτε να προσθέσετε χτυπημένο αυγό, τυρί, κάποια κομμάτια  μπέικον, καπνιστό τυρί,  ή λαχανικά που έχουν απομείνει μαγειρεμένα ή ό, τι άλλο σας αρέσει. Είναι νόστιμο με οποιονδήποτε τρόπο.
Υλικά για 4 μερίδες
4 πατάτες μέτριες πρός μεγάλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Οδηγίες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε αξεφλούδιστες για περίπου 15 λεπτά να δοκιμάσετε να τρυπιούνται οχι μαλακές όμως.προσθέστε λίγο αλάτι στο νερό που βράζει.
Αφαιρέστε από το νερό το καυτό με προσοχή και αφήστε τες να κρυώσουν.
Αφαιρέστε τις φλούδες και τρίψτε τες στον τρίφτη με τις μεγάλες τρύπες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλης επιφάνειας τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτα περίπουμέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε και τις τριμμένες πατατες μέχρι και ανακατέψτε με το κρεμμύδι ,αλάτι,και πιπέρι.
Πιέστε πρός τα κάτω τις πατάτες με μία σπάτουλα και ψήστε για περίπου 5 λεπτάμέχρι να δείτε ανασηκώνοντας με προσοχή λίγο στην άκρη ότι έχουν ροδίσει.
Γυρίστε την πίτα αναστρέφοντας το σε ένα μεγάλο πιάτο.
Σπρώξτε απαλά πάνω  στο τηγάνι για να μαγειρφτούν κι από την άλλη πλευρά πάρα πολύ.
 Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 έως 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. 
  Σερβίρετε κόβοντάς την  σε φέτες.

Μαγειρική και Συνταγές

Κέικ με καλαμποκάλευρο και καραμελωμένη ζάχαρη


Αυτό το κέικ  είναι γλυκό πλούσιο και γευστικό, η καραμελωμένη ζάχαρη τέλεια ,αξίζει να το δοκιμάσετε. Σερβίρεται ζεστό μαζί ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι είναι  μια  επιλογή για πρωινό. 

2 φλιτζάνια γιαούρτι
3 αυγά
8 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 βανίλια
ξύσμα ενός λεμονιού
13 κουταλιές σούπας αλεύρι καλαμποκιού
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό
4 κουταλιές ζάχαρη για το γαρνίρισμα



Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους  
Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη ,το λάδι,το ξύσμα λεμονιού ,το γιαούρτι,την βανίλια ,και το μπέκιν πάουντερ .
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι  με το καλαμποκάλευρο καλά και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα κρόκων αυγών .
.Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα  το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά,
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί διαμέτρου τετράγωνου κέικ αφού πρώτα το περάσουμε με λάδι.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τις 4 κουταλιές ζάχαρης.
Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και η επιφάνεια να καραμελώσει. Βεβαιωνόμαστε ότι ψήθηκε βυθίζοντας μέσα μια οδοντογλυφίδα και την βγάλουμε στεγνή.






Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μαρμελάδα Σύκο !! Η ευεργετική!!






Υλικά
 Για κάθε ένα κιλό καθαρισμένα σύκα θέλουμε
1/2 κιλό ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ αν είναι να καταναλωθεί από παιδάκια δεν το βάζουμε
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
χυμό από ένα λεμόνι αν είναι ζουμερό αλλιώς 2 λεμόνια




 Εκτέλεση
πλένουμε και καθαρίζουμε τα σύκα μας πάνω κάτω στην συνέχεια τα κόβουμε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνοντας από πάνω την ζάχαρη και το κονιάκ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες να βγάλουν όλα τα υγρά τους!!!!
όταν περάσει ο χρόνος αναμονής βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε περίπου μια ωρίτσα!!!!!!!!!!!



 Στην συνέχεια και αφού βράσουν καλά βάζουμε το ραβδομπλεντερ η στο μουλτι και πολτοποιούμε την μαρμελάδα μας ρίχνουμε το λεμόνι την κανέλα και τα βράζουμε για ακόμα 3 λεπτακια και είναι έτοιμη!!!! την βάζουμε σε βαζάκια καλά πλυμένα και αποστειρωμένα στον φούρνο για 20 λεπτά στους 100 με 120!!!! <<αν δεν είναι πολύ δυνατή η φωτιά η μαρμελάδα μας δεν αφρίζει καθόλου>>

Συνταγή  Γιαγια Μαιρη εν δραση   Οι Κουζινίστας

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα.


Υλικά
250 γρ. αμπελόφυλλα
250 γρ. ρύζι Καρολίνα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες βραστό νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπολ, (φρέσκα κρεμμυδάκια, κρεμμύδι, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, ρύζι, αλάτι, πιπέρι, 1/2 λάδι), και τα ζυμώνουμε. Βάζουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίγουμε μακρόστενα ντολμαδάκια.
Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας μας με λίγα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρές.χωρίς κενά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το νερό, το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού, καλύπτουμε με ένα πιάτο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε.

κολοκύθα γλυκό κουταλιού με αρίδα και όχι μόνο!








Γιαγια Μαιρη εν δραση κολοκύθα γλυκό κουταλιού με αρίδα και όχι μόνο!
υλικά για κάθε 500 γραμ κολοκύθα θέλουμε
700 γραμ ζάχαρη

350 γραμ νερό
1 ξυλαράκι κανέλα
2-3 φύλλα αρμπαρόριζα
1 κουταλιά γλυκόζη
1 λεμόνι τον χυμό
για το ασβεστόνερο
1 κουταλιά ασβέστη
1 λίτρο νερό










 
καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε!!!! αν εχουμε αρίδα την κάνουμε σπιράλ αν δεν εχουμε την κόβουμε σε κομματάκια περίπου 2=3 εκατοστά, ετοιμάζουμε τον ασβέστη!!!!!!!!!!
λιώνουμε τον ασβέστη μέσα στο νερό και τον αφήνουμε μισή ωρίτσα να καθαρίσει η θολούρα από το ανακάτεμα τότε παίρνουμε το καθαρό νερό και βάζουμε σε μια λεκανιτσα την κολοκύθα με το καθαρό ασβεστόνερο για 3 ώρες!!!! μετά τις 3 ώρες ξεπλένουμε με πολλά νερά την κολοκύθα και την ζεματάμε 3 φορές σε μπόλικο νερό και την σουρώνουμε!!!
στην συνέχεια βάζουμε πάλι την κολοκύθα στην κατσαρόλα μας ριχνουμε την ζάχαρη και το νεράκι και τα βράζουμε για 20 λεπτά, μετά την βγάζουμε από την φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε μια νύχτα να βγουν τα υγρά από την κολοκύθα μας!!!!!!
την επόμενη μέρα βράζουμε ξανά προσθέτοντας την κανέλα και την αρμπαρόριζα δεμένη με μια κλωστή, όταν κοντεύει να δέσει το γλυκό μας ριχνουμε την γλυκόζη και τον χυμό λεμονιού!!!!!!!!!!! πλένουμε τα βαζάκια μας και τα βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτακια περίπου στους 120 πάνω σε μια πετσέτα βάζοντας μαζί και τα καπάκια τους, όταν περάσουν τα 20 λεπτά σβήνουμε τον φούρνο και τα εχουμε εκεί μέσα μέχρι να δέσει το γλυκό μας!!!!!!!!!!!!!



 
όταν όλα είναι έτοιμα μοιράζετε την κολοκύθα στα βαζάκια και μετά γεμίζετε με σιρόπι μέχρι το χείλος του βάζου κλείνετε καλά και τα βάζετε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν......................
προσοχή να είναι καλά δεμένο το σιρόπι γιατί αλλιώς θα σας χαλάσει το γλυκάκι σας!!!
είναι λιγάκι μπελαλίδικο γλυκό αλλά αξίζει τον κόπο!!!! το αποτελέσμα θα σας δικαιώσει!!!!! καλή σας επιτυχία!

Συνυταγή  Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Μελιτζάνα χαραχτή με γέμιση !!Οτι πιο νόστιμο !!!

 Ενα λαχταριστό φαγακι!!!
Υλικά
μελιτζάνες φλάσκες ομοιόμορφες στρογγυλές
ντομάτες
μπέικον
πιπεριά πράσινη
τυρί γκούντα
κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
τριμμένο ρεγκάτο από πάνω


Εκτέλεση
Πλένουμε σκουπίζουμε και χαράσουμε την μελιτζάνα'
Την γεμίζουμε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες  αφού κόψουμε τα υλικά σε κομματάκια
Τις πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο στο τέλος και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος .
Σερβίρουμε με πατάτες και ντίπ γιαουρτιού η και σκέτες !!
Συνταγή  από ίντερνετ Καίτη- Παναγιώτης Τσιπιανίτης--Οι δημιουργιες μας




Παστάκια με μπισκότα!!!

 ·
 
Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 φακελάκι σαντιγί (1 φλιτζάνι κρύο γάλα)
1 φλιτζάνι γάλα (για τα μπισκοτα)
Σταγόνες σοκολάτας
Καρύδα
Σώς σοκολάτας

Εκτέλεση

χτυπάμε το φακελάκι σαντιγί με το γάλα.
βουτάμε 1 μπισκότο ελαφρά στο γάλα.
βάζουμε 1 κγ σαντιγί πάνω στο μπισκότο και λίγες σταγόνες σοκολάτας.
επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά και στο τέλος άλλο ένα μπισκότο.
δηλαδή...μπισκότο -σαντιγί-σταγόνες....μπισκότο σαντιγί, σταγόνες....μπισκότο.
και μην ξεχνάμε,...ότι βουτάμε ελαφρά το κάθε μπισκότο στο γάλα.
Με μια σπατουλίτσα ..βάζουμε σαντιγί γύρω γύρω και μετά βουτάμε στην καρύδα.

Για την σως σοκολάτας.
100 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα να λιώσει.
Ρίχνουμε την σως μας σε ενα καθαρό μπολάκι και το βάζουμε στο ψυγείο, για να σφίξει λίγο.
Αφού σφίξει ...με ένα κουταλάκι , ρίχνουμε πάνω από το κάθε παστάκι μας...και στολίζουμε με ότι μπορείτε να φανταστείτε.
Καλή σας όρεξη!!!!!

Γκουλιάρα απο την Νιγρίτα Σερρών


 Υλικά
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό πλήρες λιπαρών
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 γρ. φέτα λειωμένη με το πιρούνι
  • 4 αυγά 
  • βούτυρο για το ταψί + 50 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια 
  • 50 ml νερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το νερό και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε, πολύ καλά ένα μεγάλο πυρέξ (πρέπει να είναι λεπτή η στρώση του μείγματος για να γίνει τραγανή η Γκουλιάρα) και απλώνουμε το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια και σκορπάμε τα κυβάκια βούτυρου. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο κάτω ράφι για το μισό χρόνο και τον υπόλοιπο στο μεσαίο. Η πίτα μας πρέπει να είναι ξεροψημένη και τραγανή.

Συνταγή από  Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζετα

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί !!




 Υλικά

κολοκυθοανθοί
φέτα
πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο λάδι
μπόλικο δυόσμο




Για κουρκουτι
1 κουτάκι μπύρα
αλεύρι όσο πάρει να γίνει χυλός
λίγο αλάτι
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τι κάνουμε
Πλένουμε στραγγίζουμε τους ανθούς ,
Ετοιμάζουμε την γέμιση με τα παραπάνω υλικά.
Τους γεμίζουμε όλους να είναι έτοιμοι
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι και το αφήνουμε για 15 λεπτά να  σταθεί.
Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς στο κουρκούτι και τους τηγανίζουμε !!
Lena Kallitexnida