Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο εύκολη & νόστιμη!!


Υλικά
3 νεροπότηρα τριμμένο και καλά στιμμένο κολοκύθι
2 νεροπότηρα φέτα τριμμένη
λίγο δυόσμο
λίγο πιπέρι
1 νεροπότηρο γάλα
1 νεροπότηρο αλεύρι
1/2 νεροπότηρο λάδι
4 αυγά

Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε σε ένα αλευροβουτυρωμένο ταψί (όχι πολύ μεγάλο) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170-180 περίπου) μέχρι να ροδίσει (30-40 λεπτά περίπου).

Tips
1.Με λιγότερη φέτα  έχεις πιο πολύ τη γεύση από το κολοκύθι (οπότε αλατίστε λίγο τα κολοκυθάκια, θα βοηθήσει να φύγουν και τα πολλά υγρά από το κολοκύθια) και αντί για δυόσμο μπορείς να βάλεις μαϊντανό και άνηθο ή το ένα από τα δύο. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται λίγο αλεύρι βάλτε με μέτρο για να μην σας σφίξει
2.Μαζί με τα κολοκυθάκια μπορείτε να τρίψετε και καρότα!
3.Άφησε για το τέλος το γάλα για να βάλεις όσο τραβάει το μείγμα , να μην είναι ούτε σφιχτό, ούτε υδαρές.


 stroumfaki.gr

Τσίζ κέικ με βύσσινο ατομικά,

Υλικά συνταγής

    Για τη βάση
    250 γραμμ. μπισκότα digestive
    80 γραμμ. βούτυρο ξεπαγωμένο

    Για την κρέμα
    250 γρμ κρέμα γάλακτος
    100 γρμ ζάχαρη άχνη
    300 γρμ τυρί κρέμα
    1 (ξύσμα) από 1λεμόνι

    Για τη σάλτσα βύσσινο
    1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
    1½ κουτ.σούπας  κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ να γίνουν σκόνη .
Την βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο,
Ανακατεύουμε καλά να πάει το βούτυρο σε όλο το μπισκότο να βραχεί .
Εχουμε βουτυρώσει φορμάκια στρογγυλά χάρτινα ειδικά για φούρνο και βάζουμε στό καθένα από μία στρώση  από το μείγμα. [γίνετε και με φορμάκια σιλικόνης η αντικολλητικά.
Τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ώσπου να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ελαφρώς και προσθέτουμε το ξύσμα το κρέμα τυρί μαζί και τα χτυπάμε πολύ ελαφρά να γίνουν ένα,
Αδειάζουμε μοιράζοντας την κρέμα πάνω στα ψημένα κρύα μπισκότα και τα τοποθετούμε  στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεί.
Στραγγίζουμε το χυμό από την κονσέρβα βύσσινο τον βάζουμε σε κατσαρολάκι  μαζί με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα να δέσει ,το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μεσα και τα βύσσινα ,
Οταν κρυώσει την ισομοιράζουμε πάνω από τα ατομικά τζίζ κέικ και τα ξαναβάζουμε ψυγείο .Καλή επιτυχία!

Οταν το σερβίρουμε το ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε λίγο σιροπάκι για στόλισμα,
Σημείωση
Επειδή είναι λίγο δύσκολο το στρογγυλό να μας βγεί κάντε το σαν τούρτα σε ταψάκι  το ίδιο είναι σε γεύση .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Γαριδομακαρονάδα !!

 Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγή

Υλικά
 Γαρίδες
 πιπεριές πορτοκαλί κόκκινη κίτρινη πράσινη από 1 ψιλοκομμένες μακρόστενα
1 σκόρδο σκελίδα 
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι μικρό κομμένο μακρόστενα ψιλά κομματάκια
μαιντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
3 κουταλιές τις σούπας ούζο
2 ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλατοπίπερο
μακαρόνια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] βράζουμε τα μακαρόνια
2] Εχουμε ψιλοκόψει ολα τα λαχανικά να είναι έτοιμα
3[Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σωτάρουμε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα ,προσθέτουμε και τις γαρίδες το ούζο  και μαγειρεύουμε προσεκτικά γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά περίπου

Τα υλικά λιώνουν όλα σχεδόν κατά το βράσιμο

4]προσθέτουμε και το πελτέ κ τις ντομάτες ψιλοτριμμένες και περιμένουμε να πήξει   η σάλτσα .
5]Προσθέτουμε και τα μακαρόνια ανακατεύουμε ,σβήνουμε την φωτιά και ..έτοιμα !!
Η συνταγή είναι δική μου.Υπέροχη γεύση!!


Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαιντανό.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ζύμη με γιαούρτι (τύπου «κουρού») ιδανική επιλογή για πεντανόστιμα τυροπιτάκια με μόλις τρία υλικά!


Η ζύμη γιαουρτιού είναι η ιδανική επιλογή για πεντανόστιμα τυροπιτάκια.
Φτιάχνεται δε πολύ εύκολα και με μόλις 3 υλικά, που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε ψυγείο και ντουλάπι.



– Μερίδες: 40 μικρά ή 20 μεγάλα πιτάκια
– Χρόνος προετοιμασίας: 10′


Υλικά για τη ζύμη:
 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
440γρ. γιαούρτι στραγγιστό
 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μείγμα με τα δάχτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο.

Βήμα 2

Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.

Βήμα 3

Για να ετοιμάσετε τα πιτάκια, χωρίζετε τη ζύμη σε 2 – 3 μέρη και τα πλάθεται σε μπάλες. Παίρνετε μία – μία τις μπάλες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε
φύλλα πάχους 1/4εκ.

Βήμα 4

Με το στόμιο ενός ποτηριού, ή με κουπ πατ διαμέτρου 7εκ. κόβετε στρογγυλούς δίσκους. Στο τέλος μαζεύεται τη ζύμη που μένει μετά το κόψιμο, την ξαναπλάθεται σε μπάλα και την ανοίγετε ξανά σε φύλλο, για να κόψετε και άλλους στρογγυλούς δίσκους.
Συνεχίζετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Παίρνετε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης και βάζετε από 1 κοφτό κουτ. γλυκού γέμιση στη μέση.
Ύστερα διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο και πιέζετε τις άκρες με πιρούνι βουτηγμένο σε νερό.

Αραδιάζεται τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί, µε ένα πινέλο τα αλείφεται με το µίγµα του αβγού και ακολουθείτε τις οδηγίες ψησίματος κάθε συνταγής.

Εκτός από πιτάκια, μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη στα 2 και την ανοίξετε δυο φύλλα, για να φτιάξετε μία μέτρια πίτα με την γέμιση της αρεσκείας σας.
Επίσης, εάν ανοίξετε όλη την ζύμη σε ένα φύλλο μπορείτε να κάνετε τάρτα ή ανοιχτή πίτα.

i

Μουσταλευριά παραδοσιακή συνταγή !!




 Υλικά

6 φλιτζάνια έτοιμο βρασμένο μούστο
1 φλιτζάνι κόρν φλάουρ  η αλεύρι
1 κουτ. σούπας κοφτή μέλι
κανέλα
σουσάμι
καρύδια προαιρετικά χοντροκοπανισμένα

Οδηγίες

 Βάζουμε στην κατσαρόλα τα 5 φλυτζάνια μούστου να βράσουν .

προσθέτουμε και το μέλι.

Στο έκτο φλιτζάνι διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντάς το διαρκώς για να μην σβολιάσει ,έως ότου ο μούστος πάρει μία βράση.

Αφήνουμε τον μούστο να σιγοβράσει.και συνεχίζουμε το σιγανό βράσιμο  μέχρι ο μούστος να γίνει διαυγής και να δέσει.

Σερβίρουμε  τη μουσταλευριά σε βρεγμένα ρηχά πιάτα που έχουμε πασπαλίσει με κανέλα και με σουσάμι από πάνω αφού την βάλουμε πρώτα σε μπολάκια να κρυώσει τα αναποδογυρίζουμε ή τα σερβίρουμε στο  μπολ.

 


 




Σημείωση

Μπορούμε μετά τα 10 λεπτά βρασμού να προσθέσουμε και χοντροκομμένα καρύδια .

Πασπαλίζουμε αν δεν βάλουμε μέσα από πάνω ψιλοτριμμένα καρύδια  κανέλα και σουσάμι

Το μέλι αν δεν το θέλετε το αφαιρείτε

Σας την έδωσα όπως την φτιάχνω χρόνια εγώ καρύδια δεν βάζω γιατί με ενοχλούν .

Για έξτρα μυρωδιά προσθέστε 1 κλωναράκι αμπαρόρυζα

 κατά προαιρετικά! Καλή επιτυχία !!!




Χτένι με ρύζι μανιτάρια κ.τ.λ !!! Αυτές οι γεύσεις θα σας ενθουσιάσουν !!

·Υλικά

χτένι με ρύζι
υλικά για το χτένι
1 1/2 χτένι μοσχάρι
1 κρεμμυδι χοντροκομμενο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ντοματοχυμός
150 γραμ φέτα
ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
μπαχάρι λίγη κανέλα
μια πρέζα ζάχαρη





Εκτέλεση χτένι
πλένουμε και στραγγίζουμε το χτένι και το σοτάρουμε!!! όταν είναι έτοιμο και από τις δυο πλευρές ριχνουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το σοτάρισμα.
στην συνέχεια ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την φέτα αυτή την βάζουμε 5 λεπτακια πριν σβήσουμε το φαγακι μας!!!!


Υλικά για το ρύζι
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβακια
1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα χοντροκομμενα
1 κομματάκι βούτυρο
1 ποτηράκι του κρασιού σάλτσα από το χτένι μας
αλατι πιπέρι
2 ποτήρια βρασμένο νερό'


Εκτέλεση για το ρύζι
βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ριχνουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια να μαραθούν και να φύγουν όλα τα υγρά τους στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα από το χτένι αλατι πιπέρι και το νεράκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να φύγει σχεδόν όλο το νερό από το ρυζάκι μας τότε το βγάζουμε από την φωτιά το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και περιμένουμε μισή ωρίτσα να γίνει το ρυζάκι μας σπυρωτό!!! αυτή η γεύση θα σας ενθουσιάσει!!!

Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας

Ομελετο-πίτσα φουρνιστή !!

Υλικά
8 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο ή 2 μικρότερα, κομμένα σε ροδέλες.
8 φέτες bacon
2 πιπεριές πράσινες
250 γρ, τυρί Milner ή αντίστοιχο κομμένο σε μπαστουνάκια
250 γρ μοτσαρέλα (αυτήν στο σακουλάκι μέσα σε ζουμί)
200 ml κρέμα γάλακτος
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια. Προσθέτουμε το bacon και σοτάρουμε για λίγο ακόμη. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, βάζουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τ’ αφήνουμε 2-3 λεπτά, γυρίζοντας τα συνεχώς. Βουτυρώνουμε κουμπωτή φόρμα με έλασμα. Στρώνουμε στον πάτο τα λουκάνικα. Από πάνω τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε το Milner σε μπαστουνάκια και πάνω από αυτό τη μοτσαρελα σε φέτες. Χτυπάμε σε βαθύ μπωλ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα υλικά στη φόρμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-40’. Αφήνουμε 10΄ να κρυώσει και τοποθετούμε την φόρμα σε πιατέλα. Προσεκτικά ξεφορμάρουμε.

Tips συνταγής:
1.Τα τυριά είναι αυτά που κάνουν την διαφορά στην ομελέτα. Και κυρίως η φρέσκια μοτσαρέλα η οποία λιώνει όμορφα και «μαστιχωτά».
2. Κάτω από την κουμπωτή φόρμα τοποθετείστε ένα ταψάκι για να αποφύγετε τυχόν διαρροές στην αρχή αν δεν έχει κουμπωθεί σωστά η φόρμα.

 reset gatou.com

Σάλτσα πάπρικα με πιπεριές Φλωρίνης !!


ΥΛΙΚΑ
1200γρ.περιπου πιπεριες Φλωρινης
1-2 φρεσκες καφτερες πιπεριες
η,αν θελετε 1 κ.γ.μπουκοβο
1 μεγαλη ωριμη ντοματα,η,2 μετριες
2 σκελιδες σκορδου
1 κ.σ.ζαχαρη
2 κ.σ.ξυδι
1/2 φλυτζανι τσαγιου παρθενο ελαιολαδο
αλατι-πιπερι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
πλενουμε και σκουπιζουμε τις πιπεριες,τις λαδωνουμε ελαφρα και τις πασπαλιζουμε με αλατι.Τις απλωνουμε σε ταψι ντυμενο με αλουμινοχαρτο και τις ψηνουμε στο γκριλ του φουρνου,σε αποσταση μια σκαλα πανω απο τη μεση.
Οταν η φλουδα εχει μαυρισει και καει σε μερικα σημεια,τις γυριζουμε να ψηθουν και απο την αλλη,τις βγαζουμε απο τον φουρνο και τις κλεινουμε σε καθαρη πλαστικη σακουλα(αυτο θα βοηθησει στο ευκολο ξεφλουδισμα)
Μετα απο λιγα λεπτα τις βγαζουμε μια-μια και τις ξεφλουδιζουμε με υπομονη,ωστε να μη καταστρεψουμε την σαρκα τους
Οσο καλυτερα εχουν ψηθει,τοσο καλυτερα και ευκολοτερα θα καθαριστουν
Τραβαμε το κοτσανι και το αφαιρουμε,τις κοβουμε στη μεση και αφαιρουμε τους σπορους,κατοπιν τις πολτοποιουμε στο μουλτι
Χωριζουμε στη μεση την καφτερη πιπερια (αν χρησιμοποιησουμε),αφαιρουμε τις μεμβρανες και τους σπορους και την ψιλοκοβουμε.
Πλενουμε την ντοματα και την τριβουμε στον τριφτη
Σε μια αναλογου μεγεθους μετρια κατσαρολα,βαζουμε τον πολτο της πιπεριας,την καφτερη πιπερια,η,το μπουκοβο,την ντοματα,τον πελτε,τη ζαχαρη,το ελαιολαδο,αλατι,πιπερι και βραζουμε για 10 λεπτα,ανακατευοντας,σε μετρια φωτια.
Κατοπιν προσθετουμε το σκορδο ψιλοκομμενο και συνεχιζουμε το βρασιμο μεχρι να πηξει αρκετα η σαλτσα,περιπου 10-12 λεπτα ακομα.
Εν τω μεταξυ,δοκιμαζουμε και διορθωνουμε την γευση,μπορει να χρειαστει περισσοτερη ζαχαρη,η,σκορδο,αναλογα με το γουστο σας.
Λιγο πριν την αποσυρουμε απο την φωτια,προσθετουμε το ξυδι,αν θελουμε μπορουμε να φτιαξουμε περισσοτερη ποσοτητα και να την σφραγισουμε σε αποστειρωμενα βαζα.
Ταιριαζει πολυ με κρεατα σχαρας και διαφορα ορεκτικα:σε ψητη μελιτζανα,σε φρυγανισμενα ψωμακια,σε ψημενο τυρι φετα.
Επιλεγετε την ποσοτητα με το ποσοτητα αναλογα με το ποσο καφτερες ειναι οι πιπεριες και ποσο πικαντικη θελετε την σαλτσα.
 

Τούρτα σοκολάτα-καραμέλα με επικάλυψη σαντιγί & Φιστίκι Αιγίνης !!!


Υλικά για τη βάση μπισκότου.

150γρ.αλεύρι,80γρ.άχνη ζάχαρη, 40γρ.αμύγδαλο ωμό αλεσμένο σε σκόνη, 125γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, 1 κρόκο αυγού, 1 βανίλλη.Υλικά για τη γέμιση.800γρ. ζαχαρούχο γάλα, 80γρ. μέλι, 200γρ.κρέμα γάλακτος, 200γρ.σοκολάτα κουβερτούρα .

Επικάλυψη τάρτας
200γρ. κρέμα γάλακτος,
 0,50γρ. άχνη ζάχαρη,
 0,50γρ.φυστίκι Αιγίνης.



Παρασκευή μπισκότου.
Βάζουμε όλα τα υλικά για την παρασκευή της βάσης του μπισκότου στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα έως ότου γίνει μια ομοιογενής ζύμη που να ξεκολλά από τον κάδο και να συγκεντρώνεται γύρω από το φτερό.
Στη συνεχεία παίρνουμε από τον κάδο του μίξερ τη ζύμη και την τυλίγουμε με ένα αντικολλητικό χαρτί και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά παίρνουμε τη ζύμη και αφού τη βάλουμε ανάμεσα από δυο αντικολλητικά χαρτιά την ανοίγουμε με τον πλαστή σε ένα λεπτό φύλλο 3 χιλιοστών και την τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα 20-22 εκατοστών.
Όπως έχουμε ανοίξει το φύλλο ανάμεσα στα δυο αντικολλητικα χαρτιά , το παίρνουμε( μαζί με τα δυο χαρτιά ) και το στρώνουμε στη φόρμα.
 Αφού του δώσουμε το σχήμα της φόρμας , στη συνεχεία πάνω από το αντικολλητικο χαρτί της επιφάνειας του φύλλου γεμίζουμε όλη την επιφάνεια με ρύζι η όσπρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά .
Μετά τα 15 λεπτά αφαιρούμε το πάνω αντικολλητικο χαρτί με το ρύζι και ψήνουμε αλλά 7 με 10 λεπτά( ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από τη δύναμη που έχει ο κάθε φούρνος).
Αφήνουμε τη βάση του μπισκότου αφού ψηθεί να κρυώσει παρά πολύ καλά.

Παρασκευή γέμισης.
Σε ένα κατσαρόλακι, σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα με το μέλι και το ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πάρει ένα χρυσάφι χρώμα καραμέλας και αρχίζει να πήζει.
Μόλις πήξει το αδειάζουμε πάνω στη ψημένη τάρτα .Βάζουμε την τάρτα με τη στρώση της καραμέλας για 10 λεπτά στο ψυγείο.
 Στη συνεχεία σε ένα μικρό κατσαρόλακι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρεμά γάλακτος με την κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια ). Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου γίνει ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.
Μόλις το σοκολατένιο μείγμα είναι έτοιμο το ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα και ξαναβάζουμε τη τάρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Παρασκευή επικάλυψης.

Στο μίξερ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα την κρεμά γάλακτος με την αχνή ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί .Μετά από 30 λεπτά βγάζουμε τη τάρτα από το ψυγείο και τη στολίζουμε με τη σαντιγί και το ψιλοκομμένο φιστικί Αιγίνης. Το γλυκό μας διατηρείται στο ψυγείο.

Συνταγή

Μαρμελάδα μήλου χωρίς ζάχαρη !!



Υλικά
 Για κάθε ένα κιλό μήλα
χυμό από ένα λεμόνι
και 1 φλιτζανάκι νερό
λεμόνι για να μην μαυρίζουν οσο τα καθαρίζετε 


 
Εκτέλεση Καθαρίζετε τα μήλα και βάζετε σε μια λεκάνη με χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν όταν είναι όλα έτοιμα τα βάζετε στην κατσαρόλα προσθέτοντας και τα φλιτζανάκια το νερό όσα κιλά μήλα τόσα φλιτζανάκια
τα βράζετε για 45 λεπτά περίπου περιμένοντας φύγουν όλα τα υγρά!!!
και μετά τα πολτοποιείτε με το ραβδομπλεντερ
και αφήνετε να πάρουν άλλη μια βράση προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού
όσο είναι στην φωτιά η μαρμελάδα εσείς πλένετε τα βαζάκια και τα βάζετε σε μια πετσέτα στην σχάρα του φούρνου σας στους 120 για 20 λεπτακια! μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα την βάζετε στα ζεστά βαζάκια την κλείνετε καλά και την αφήνετε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν!!!!


Συνταγή  Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας

Σουφλέ Ζυμαρικών. Φτιάξτε το !!!



Την συνταγή την έχω δουλέψει μαζί με έναν ΙΤΑΛΟ ΣΕΦ και φίλο μου και έχουμε καταλήξει σε αυτά τα υλικά και σε αυτή την εκτέλεση που είναι πολύ νόστιμη μετά από πολλές δοκιμές ΚΑΙ αξίζει να ΤΗΝ φτιάξετε.
αυτό το φαγητό θα το λατρέψετε ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΚΑΙ στους ΦΙΛΟΥ Σας 


ΥΛΙΚΑ
ποσότητα για ένα κανονικό ταψί για 4 άτομα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 καρότα
1Μικρη συσκευασία μανιτάρια άσπρα η κονσέρβα
1 μικρό παριζακι η 300 γραμμάρια ζαμπόν η παριζα
300 γραμμάρια μπέικον
200 γραμμάρια ενταμ τριμμένο
200 γραμμάρια Γκούντα τριμμένο
200 γραμμάρια ρεγκατο τριμμένο
1 πακέτο λαζάνια
1 κρέμα γάλακτος 500 ml
4 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
1 κούπα γάλα εβαπορέ
Λίγο ελαιόλαδο
1 συσκευασία χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο 250 ml
*Τα μανιτάρια να τα καθαρίσετε με ένα μικρό μαχαίρι η με έναν καθαριστή μην τα πλύνετε διότι έχουν την ιδιότητα να ρουφούν την υγρασία και αυτό δεν θα είναι καλό στο τσιγάρισμα διότι από μόνα τους έχουν μέσα πολύ νερό!!!
* Όλα τα τυριά τα ανακατεύεται όλα μαζί σε ένα μπολ.
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 





Εκτέλεση συνταγής--Εκτέλεση της γέμισης


Σε ένα μικρό κατσαρόλι η σε ένα βαθύ τηγάνι τεφάλ ρίχνουμε λίγο λάδι κόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε έπειτα πρόσθετε τα 3 καρότα τριμμένα και τα τσιγαρίζετε και αυτά ,πρόσθετε σε μικρά κομματάκια το ζαμπόν η το παριζακι ότι εσείς θέλετε + το μπέικον και αυτό σε μικρά κομμάτια και ανακατεύετε και τσιγαρίζετε και αυτά, στη συνεχεία προσθέτουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Αφού τσιγαριστούν λίγο και τα μανιτάρια ρίχνουμε το μικρό πουμαρό χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε.
Μόλις βράση το μείγμα μαζί με την ντομάτα και δείτε ότι μείνει με το λάδι σβήνετε το μάτι και το αφήνετε να πάρει την φωτιά του.
Έπειτα σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι την μέση και αφού βράσει ρίχνουμε 2 κουταλιές αλάτι της σούπας ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα λαζάνια για 10 λεπτά. Στην αρχή ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν.



Αφού βράσουν τα λαζάνια τα σουρώνουμε και αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα που έχουν βράσει και ρίχνουμε μέσα σε αυτή ένα κομμάτι βούτυρο, μόλις το βούτυρο λιώσει σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα τα λαζάνια βάζουμε και το καπάκι της κατσαρόλας και κουνάμε πάνω κάτω την κατσαρόλα κρατώντας το καπάκι για να μην μας φύγει για να τσιγαριστούν τα μακαρόνια και το βούτυρο να πάει παντού.
Μετά παίρνετε ένα ταψί τετράγωνο η πυρίμαχο ότι έχει ο καθένας και το βουτυρώνουμε παντού με το υπόλοιπο κομμάτι από το βούτυρο, και έπειτα ρίχνουμε στο ταψί τα βρασμένα λαζάνια να πάνε σε όλη την επιφάνεια. Μετά ρίξτε την γέμιση που έχουμε φτιάξει στο τηγάνι και το μισό μέρος από τα τυριά που τα έχουμε ανακατεύσει σε ένα μπολ όλα μαζί. Και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μα την πιρούνα να πάνε παντού όλα τα υλικά και να είναι ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια με το υπόλοιπο μέρος από το τριμμένο τυρί το οποίο ρίχνουμε από πάνω ξανά ομοιόμορφα για να κάλυψη όλη την γέμιση και το ταψί και να μην φαίνονται τα μακαρόνια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλο το γάλα εβαπορέ και τα αυγά και τα κτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα με το γάλα και στη συνέχεια ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Αμέσως μετά ρίχνουμε πάλι ομοιόμορφα την κρέμα γάλακτος η οποία πρέπει να πάει παντού στο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά τοποθετούμε και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 200 βαθμούς. Και έχουμε και το νου μας!!!
*Είναι ένα φαγητό πολύ όμορφο στην γεύση λίγο δύσκολο στην εκτέλεση για αρχάριους επίσης είναι λίγο λιπαρό και τα υλικά ίσως σας φανούν λίγο ακριβά, λόγο κρίσης αλλά μια μέρα θα το φτιάξετε . καλή επιτυχία!!!

Συνταγή από  Alexios Nikoloutsopoulos-Οι Κουζινίστας
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Τάρτα με πατάτες & αλαντικά!!



Ζυμη:
 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 αυγό
αλάτι 
 2-3 κουταλιές γάλα ώστε να γίνει μια ζύμη  σφιχτή

 
Γέμιση: 

2 μεγάλες πατάτες σε λεπτές φέτες που τις εχω λαδώσει και ψήσει λίγο στο γκριλ 
5 φέτες ζαμπόν,σε κομμάτια 
5 φέτες μπέικον σε κομμάτια
γκούντα σε κομμάτια 
1/2 χωριάτικο λουκάνικο χωρίς το εξωτερικό σε μικρά κομμάτια
 1  κρεμμύδι τριμμένο
 1  μια κόκκινη πιπεριά σε φετάκια
 1  κουτί εβαπορέ
 1  φουσκωτή κουταλιά σούπας. ψιλό σιμιγδάλι
 μοσχοκάρυδο, πιπέρι και λίγο αλάτι


Οδηγίες
Σoτάρω σε λίγο λάδι κρεμμύδι αλαντικά και πιπέρια. 

Ρίχνω το γάλα και σιμιγδάλι και αμέσως τις πατάτες τυρί μπαχαρικά και μόλις πάρει μιά βράση το βγάζω από την εστία.
Στρώνω τη ζύμη σε λαδωμένη ταρτιέρα ρίχνω και τη γέμιση από πάνω λίγο τυρί τριμμένο και ψήνω σε 170 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.

Συνταγή από 
Μαρτσια Μπασιου-

Μωσαικό το διαφορετικό σοκολατένιο με Θεική γεύση !!!



 Διαφορετική γεύση και εμφάνιση για το  γνωστό μας μωσαικό ψυγείου .
Για  γενέθλια  για την γιορτή μας για δωράκι για τα παιδάκια !!
Δοκιμάστε το κι έτσι θα ενθουσιαστείτε από το γευστικό του αποτέλεσμα !!

 Υλικά
1πακέτο μπισκότα πτι μπέρ
3  κουταλιές σούπας τις σούπας  κακάο
1 κούπα τσαγιού βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια  [προαιρετικά ]
1 κούπα τσαγιού  κρέμα γάλακτος
2 φακελάκια νιφάδες κουβερτούρα Γιώτης ,η 1 σοκολάτα κουβερτούρα 250 γραμμαρίων [διαλέξτε η το ένα η το άλλο ]
3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη άχνη






Για στόλισμα
Λίγα πτι μπέρ ολόκληρα
3 καραμέλες χρωματιστές μαλακές σαν σφουγγαράκι που είναι [στα σούπερ μάρκετ ]

Οδηγίες
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα η τις νιφάδες ,η την κουβερτούρα ανάλογα τι θα επιλέξετε,και αφού λιώσει και το ανακατέψουμε το αφήνουμε στην άκρη,
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο ,την άχνη και το κακάο να γίνει πολύ αφράτο.
Περνάμε τα καρύδια [αν βάλετε ] στο μίξερ η μούλτι να λιώσουν ελαφρώς και τα βάζουμε σε ένα μπολ,

Τα ανακατεύουμε μαζί με τα σπασμένα σε κομματάκια μπισκότα.
Ενώνουμε το μείγμα σοκολάτας με το μείγμα βουτύρου και τα ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα -καρύδια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα [καλύτερα είναι να έχουμε από αυτές που ανοίγουν αλλά βγαίνει εύκολα κι έτσι ]
 Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες να το δείτε να έχει σταθεροποιηθεί καλά,και το ξεφορμάρεται για να ρίξουμε το γλάσο



Γλάσο υλικά
400 γραμ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη [η 4 κουβερτούρες ]
2 1/3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι μέλι


 Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι, τα
ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε
συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν το μείγμα βράσει, και το
προσθέτουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη χωρίς
να ανακατεύουμε, ώσπου η σοκολάτα να αρχίζει να λιώνει.
Αρχίζουμε τότε να ανακατεύουμε, ξεκινώντας από το κέντρο προς
τα έξω, ώσπου να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το ανακατεύουμε ελαφρά κάθε 5
λεπτά, ώσπου το μείγμα να παγώσει ελαφρώς, και να αποκτήσει ένα
πιο ανοικτό χρώμα.
Μία φανταστική σοκολατένια κρέμα που μπορούμε να την φάμε σκέτη,
ή να την χρησιμοποιήσουμε σε τάρτες, κέικ, ή για επικάλυψη τούρτας. 

Στολίστε το γλυκό με τις καραμελίτσες κι ότι άλλο σας αρέσει ,βουτήχτε και στρογγυλές καραμέλες στρογγυλές στο γλάσο η φουντούκια αφήστε να κρυώσουν και βάλτε επάνω είναι υπέροχο !!! Καλή επιτυχία!!!!

Σημείωση 
Μπορείτε να κάνετε και αυτό το γλάσο με λιγότερα υλικά το οποίο το χρησιμοποιούμε για όλα τα γλυκά μας 
Υλικά
 200 γρ.κουβερτούρα γάλακτος εδώ  τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ.κρέμα γάλακτος 35-36%λιπαρά
1 κ.κ μέλι
Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος,το μέλι και την τοποθετούμε στη φωτιά.
Όταν πάρει βράση,την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και με μία σπάτουλα σιλικόνης  ομοιογενοποιούμε πολύ καλά.
Γλασάρομαι αμέσως την τούρτα μας ή το κέικ μας. 

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Πεινιρλί με υπέροχη γεύση !!




Πανεύκολα και πεντανόστιμα !!!

Υλικά  για την ζύμη
500 γραμ,αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή η 20 γραμ.νωπή
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγο βούτυρο λιωμένο
νερό χλιαρό
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ

Οδηγίες
Όλα τα υλικά τα στερεά σε μπολ .
Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και συγχρόνως ζυμώνουμε να γίνει ελαστική η ζύμη και να πλάθεται.
Ψυγείο για 30 λεπτά'
Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη λίγο παχύ ,κόβουμε σε λωρίδες τόσης απόστασης όσο μεγάλα θέλουμε τα πεινιρλί.
 Τα περνάμε με πινέλο με το λιωμένο βούτυρο
Γεμίζουμε κατά μήκος  με ότι μας αρέσει
Σχηματίζουμε βαρκούλες με ενισχυμένα σε ύψος τα πλαϊνά τοιχώματα να σταθεί η γέμιση  και τα φουρνίζουμε για τόσο χρόνο να λιώσουν τα υλικά που επιλέξαμε,αλλά να ψηθεί και η ζύμη
Αν θέλετε σχηματίστε βαρκούλες αλοίψτε με βούτυρο ψήστε για 15 λεπτά  γεμίστε τα και ξαναφουρνίστε . '
Τα γεμίζουμε με ότι υλικό μας αρέσει
Εδω χρησιμοποιήσαμε φέτα τυρί τριμμένο ανακατεμμένο με λίγο γκούντα  και ψιλοκομμένο άνηθο για πιό απλα ,εσείς μπορείτε να προσθέσετε φετούλες μπέικον κομμένες σε λωρίδες με  τυρί που να λιώνει η λουκανικάκια με τυρί και νταματούλα σε ροδέλες η ότι  ΄αλλο σας αρέσει !! Αυτοσχεδιάστε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ωραίο !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ














Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τιραμισού πανεύκολο !!!


Υλικά:
200 ml espresso
200 ml. Μαρσάλα [ποτό]
4 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
75 γρ. ζάχαρη
500 γρ. τυρί κρέμας π.χ. Μασκαρπόνε (μπορείτε να βάλετε και κάποιο άλλο τυρί κρέμα)
300-300 γρ. σαβουαγιάρ
Κακάο σκόνη

Eκτέλεση:
Κτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το τυρί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια και μετά τα αναμιγνύουμε με το μείγμα του τυριού πολύ απαλά, ώστε να γίνει αφράτο.
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στον καφέ και το ποτό που έχουμε αναμίξει και στρώνουμε εναλλακτικά τα σαβουαγιάρ την κρέμα και το κακάο σε ένα ταψάκι , αρχίζοντας σαβουαγιάρ  και τελειώνοντας με κρέμα.
Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο όλη την επιφάνεια
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.
έαν δεν θέλουμε να φάμε ομά τα αυγά μπορούμε να κάνουμε το εξής:
Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, αφού τα χτυπίσουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς μέχρι να κάψει,Καλή επιτυχία!!

Συνταγή από  Argiro Porpatoneli

Γαλακτομπούρεκο Δέν υπάρχει η γεύση του !!!!!














Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι,  ανακατεύουμε καλά να λιώση η ζάχαρη και μετά δεν το ξαναπειράζουμε ,Από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει σε 10 λεπτά το κλείνουμε.το αφήνουμε στην άκρη οταν θα έρθει η στιγμή να σιροπιάσουμε αφαιρούμε την κανέλα κ τη λεμονόφλουδα. 
.Σε ένα κατσαρολΆκι βάζουμε και τα 200 γρ βούτυρο να λιώση και το κρατάμε για το να περάσουμε τα φύλλα  με ένα πινελάκι




 
ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, ανακατεύουμε καλά  και αφήνουμε να σιγοβράσει ..Σε ένα μπόλ  σπάμε τα αυγά βάζουμε 2 βανίλιες και το σιμιγδάλι  και ανακατεύουμε .. ρίχνουμε όλο αυτό το υλικό μέσα στο γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ..Σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζουμε φύλλο και βουτύρωμα με το πινέλο  .φύλλο και βουτύρωμα 6 φύλλα με τέτοιο τρόπο ώστε να περισσεύουν  για να μπορούμε να το κλείσουμε βάζουμε την κρέμα  και βάζουμε πάλι τα υπόλοιπα φύλλα ,μην ξεχνάτε να βουτυρώνετε κάθε φορά[ το μυστικό της νοστιμιάς].το κλείνουμε με μια σπατουλίτσα γύρω γύρω τα φύλλα στο ταψάκι να μπούν μέσα μ ενα κοφτερό μαχαίρι το χαράσουμε όχι μέχρι κάτω το χάραγμα . αλείβουμε πάλι το τελευταίο φύλλο με βούτυρο με το πινελάκι πάντα για να είναι λίγη η ποσότητα ,Βρεχουμε το χέρι μας και το ραντίζουμε μια φορά για  να μην σηκωθούν τα φύλλα και το ψήνουμε, όχι στον αέρα ..στους 180 βαθμούς.Αν έχει κρυώσει το σιρόπι εντελώς το περιχύνουμε ..το ένα πρέπει ζεστό και το  άλλο κρύο .. τέλειοο!! Καλή επιτυχία!!!Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ