Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Λουκουμάδάκια τραγανά από έξω & γεμάτα σιρόπι μέσα !!!




Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γραμ. αλεύρι σκληρό
1/4 κούπας ρύζι ότι ρύζι έχετε λευκό βρασμένο  με 1 λίτρο νερό να γίνει λευκό το ζουμί.στραγγίζετε το ρύζι και κρατάτε το ζουμί να έχετε 2 κούπες
λίγο αλάτι,
1 κουταλιά σούπας μέλι την οποία διαλύομαι μέσα στο ρυζόνερο.

                                              Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά , το αλάτι,το αλεύρι και το νερό να έχομε έναν χυλό όπως η τσίχλα,δηλαδή μαστιχωτο
 Σκεπάζομε με μεμβράνη και βάζομε σε ζεστό και υγρό μέρος να φούσκωση και να φτάσει σχεδόν στα χείλη του μπολ.θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν εχει φούσκες πάνω/
Εν τω μεταξύ ετοιμάζομαι το σιρόπι το οποίο αφήνομε να κρυώσει καλά
                                                      σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη/2,5 κούπες νερό /
1γενναια κουταλιά μέλι
χυμό μισού λεμονιού
Βράζομαι το σιρόπι καλά 10-15 λεπτά περίπου,κατεβάζομαι,ρίχνομαι τον χυμό λεμονιού,καυτό μέλι το οποίο ανακατεύομαι να διαλυθεί.
                                                  
Σε ένα βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λαδάκι να κάψει.
Παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα από τον χυλό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Έχουμε και ένα φλιτζάνι με νερό δίπλα και βουτάμε το κουταλάκι για να μην κολλάει η ζύμη πάνω.
Αφήνουμε τα λουκουμαδάκια να ανεβούν στην επιφάνεια και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε πιατέλα με χαρτί για να βγάλουν το λάδι τους.
Οταν τελειώσουμε με όλο τον χυλό,όταν θέλουμε να σερβίρομαι,ξανατηγανιζομε τα λουκουμαδακια πάλι στο λάδι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα και τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι. σερβίρομαι με καβουρδισμένο και σπασμένο σουσάμι και κανελιτσα.απέξω είναι τραγανά,και στην πρώτη μπουκιά το  σιρόπι γεμίζει το στόμα. ούτε λαδίλα μυρίζουν και είναι στητά.  καλή επιτυχία!!

 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Από  Roula's sweet corner-Roula Psittaki συνταγή

Κρητικά γνήσια καλιτσούνια με γέμιση σπανάκι -τυριά!!!!


Υλικά για το ζυμάρι
1 κιλό και λίγο παραπάνω αλεύρι σκληρό η για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτήρι νερού λάδι ελαιόλαδο
1 αυγό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά η 2 κύβοι νωπή μάγια
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι το οποίο ρίχνομε μέσα στο αλεύρι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού μαχλεπι κοπανισμένο σε σκόνη..αγοράστε έτοιμο μαχλέπι κοπανισμένο διότι όταν ανοίγετε το φύλο αν εχει κομματάκια θα σας σκάσει το φύλο
1 ποτήρι νερού γάλα ζεστό
1 ποτήρι νερού νερό ζεστό'
ΔΕΙΤ συνταγές περισσότερες πατώντας ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση για την ζύμη.
Προθερμαίνομαι τον φούρνο στους 50 βαθμούς κι όταν ζεσταθεί τον κλείνομε.
Βάζομε σε ένα πολύ μεγάλο μπολ την ζάχαρη,το αυγό,την μαγιά,το Χαλέπι,το λάδι,το γάλα χλιαρό και τα ανακατεύομε με το χέρι μας μέχρι να λιώσει  η ζάχαρη και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί..θα έχομε σαν ένα πηχτό χυλό..ρίχνομε το αλεύρι λίγο λίγο μαζί με το ζεστό νερό μέχρι να έχομε ζύμη απαλή και σφιχτή..αν χρειαστούμε αλεύρι προσθέτομε..η ζύμη σας θα είναι εύπλαστη κι απαλή..την κάνετε πολλά μπαλάκια τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε μια ευρύχωρη λεκάνη όταν  τα τελειώσετε τα βάζετε στον σβηστό άλλα ζεστό φούρνο κι αφήνεται να φουσκώουν ..θα φουσκώσουν πολύ πάρα πολύ..αφήστε τα εκεί μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.


Γέμιση
1 κιλό μυζήθρα μαυρομάλλα το οποίο τρίβετε στο πολυμίξερ η στο μούλτι η στον τρίφτη του κρεμμυδιού και το αλατίζετε.
200γρ.στάκα
200 γρ πηχτόγαλο φρέσκο η φρέσκια μυζήθρα
λίγη γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη περίπου 100γραμμάρια
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο η μισή κούπα κρέμα γάλακτος
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι  όσο θέλετε εσείς δοκιμάζετε...και βάζετε όσο θέλετε
λίγο αλεύρι πασπαλισμένο από πάνω για να τραβά  τα υγρά.περιπου ένα φλιτζάνι τσαγιού
σπανάκι όσο θέλετε περίπου 2 κιλά ψιλοκομμένο αλατισμένο και στυμμένο πολύ καλά στο σουρωτήρι των μακαρονιών .το στύβετε με τα χέρια σας να φύγουν όλα τα υγρά..μετά το ανακατεύετε με δυο τρεις κουταλιές αλεύρι για να μην βγάλει άλλα υγρά..το ανακατεύετε με τα τυριά.
Ανακατεύετε σε μια μεγάλη λεκάνη όλα τα τυριά και το σπανάκι κι το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί το ζυμάρι σας.


Επάλειψη
1 αυγό χτυπημένο με δυο τρεις κουταλιές εβαπορέ αδιάλυτο
σουσάμι και μαυροκούκι για το πασπάλισμα.
(η δόση για το αύγωμα είναι για ένα ταψί φούρνου..εσείς επαναλαμβάνετε για όσα ταψιά θέλετε να φτιάξετε)

Εκτέλεση για τα καλιτσούνια
Παίρνετε το ζυμάρι σας από τον φούρνο που θα εχη φούσκωσει πολύ,παίρνετε κομματάκια όσο μεγάλα θέλετε ,τα αλευρώνετε πάλι κι ανοίγετε φύλο στο χέρι η στην μηχανή για  μηχανοκίνητο φύλο δεν το κάνετε πάρα πολύ λεπτό διότι τα τυριά μέσα θα βγάλουν υγρά και η ζύμη είναι αφράτη και κριτσινιστή όποτε δεν τους ταιριάζουν φύλο πάρα πολύ λεπτό..όχι όμως  χοντρό σαν τυρόπιτα..κόβετε τετράγωνα κομμάτια μεγάλα η μικρά ότι θέλετε εσείς ,βάζετε μια γεναία κουτάλια σούπας γέμιση μέσα και τα κλείνετε σαν φακελάκι..τα αραδιάζετε στο ταψί του φούρνου σας.οταν τα τελειώσετε τα αυγώνετε και τα πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροκούκι..βάζετε τα ταψιά στον φούρνο να φουσκωνόσουν δείτε να φουσκώσουν πολύ και να είναι αφράτα..ανάβετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε ένα ένα ταψί μέχρι να ροδίσουν καλά πολύ καλά.Οσο ψήνετε και κάνετε την διαδικασία να μην υπάρχουν ρεύματα αέρος στον χώρο.να υπάρχει ζεστή ατμοσφαίρα να μην χάσουν τα καλιτσούνια το σχήμα τους..τρώγονται ζεστά καυτά..όταν κρυώσουν τα ξαναζεσταίνετε και είναι σαν της ώρας.


Σημείωση
 Μπορείτε να φτιάξετε τα Καλιτσουνάκια και να τα βάλετε σε σειρές με φύλα κατάψυξης ανάμεσα η μεμβράνη που τα έχετε αλευρωμένη πριν..βάζετε στρώσεις καλιτσούνι φύλλο κλπ.και φυλάτε στην καταψυξη.οταν θέλετε να τα ψήσετε τα βάζετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 50 βαθμούς και σβηστό κι  αφού τα αυγατίσετε και σισαμώσετε ,περιμείνετε φουσκώσουν καλά και τα ψήνετε όπως ανωτέρω.

Σημείωση.
 Αν δεν βάλετε σπανάκι γίνονται νόστιμα  Καλιτσουνάκια μόνο με τυριά.

Σημείωση.
Αν κάνετε πολύ λεπτό φύλο ζύμης κόβετε μακρόστενα κοματια του φύλου βάζετε μέσα μια κουταλιά μείγμα μακρόστενο και τυλίγετε σαν καραμέλα..Βάζετε κατάψυξη και μπορείτε να τα τηγανίσετε..το φύλο πρέπει να είναι λεπτό και να το τυλίξετε δυο τρεις φόρες για να μην χυθοΎν τα τυριά..τα τηγανίζετε κατεψυγμένα κατευθείαν από την κατάψυξη αλλιώς θα χυθούν όλα τα τυριά αν τα ξεπαγώσετε ..αφου κάψει  το λάδι κατεβάζετε λίγο την θερμοκρασία ..και τηγανίζετε..
Καλή επιτυχία!!
Η συνταγή είναι δική μου μετά από πειραματισμούς και πολλές δοκιμές!!Είναι πολύ ωραία δοκιμάστε την !!! 
Συνταγή από
Roula's sweet corner -Roula Psittaki

Εκμέκ με άρωμα μαστίχας !!!!


 Για τη βάση

    500 γρ. κανταΐφι
    125 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

    1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
    6 κρόκους
    200 γρ. ζάχαρη
    100 γρ. κορν φλάουρ
    100 γρ. βούτυρο παγωμένο
1/2 κουτ,γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
    2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαντιγί

    500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    50 γρ. άχνη ζάχαρη
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    φυστίκι Αιγίνης σπασμένο για διακόσμηση
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

    Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα που τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά για να πάρει μία βράση. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη βάση

    Ανοίγουμε το καταΐφι με τα δάχτυλά μας (ξάσιμο). Δε θέλουμε να έχει καθόλου κόμπους και πρέπει να το κάνουμε αέρινο. Το απλώνουμε σε ένα ταψί (25x35 εκ.) σε όλη του την επιφάνεια.
    Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ραντίζουμε το κανταΐφι με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
    Αφαιρούμε από το φούρνο και όπως είναι καυτό ρίχνουμε πάνω του το κρύο σιρόπι από πάνω με μία κουτάλα και φροντίζουμε να πάει παντού.
    Το κανταΐφι με το ψήσιμο θα μαζέψει λίγο αλλά με το που ρίξουμε το κρύο σιρόπι θα ανοίξει πάλι.
    Το αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξει το σιρόπι.
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Για την κρέμα

    Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και έπειτα τη μισή ζάχαρη χωρίς να ανακατέψουμε και ξεκινάμε να ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (προσοχή θέλουμε να ζεσταθεί και όχι να καεί το γάλα). Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
    Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα . Προσθέτουμε τη βανίλια και το κορν φλάουερ την μαστίχα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το σύρμα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε μέσα λίγο από το γάλα μας.
    Ουσιαστικά αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι μία πατισερί.
    Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός. Ρίχνουμε το γάλα μέσα στα αυγά έτσι ώστε να ανεβάζουμε σιγά σιγά τη θερμοκρασία των αυγών.
    Τέλος ρίχνουμε όλο το μείγμα με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και την βάζουμε ξανά στο μάτι, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Από καιρό σε καιρό δοκιμάζουμε λίγο το μείγμα. Το κορνφλάουρ μέχρι να ψηθεί δίνει μια γεύση αλευρίλας που δεν τη θέλουμε. Οπότε συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις δοκιμάσουμε και δεν καταλάβουμε το κορν φλάουερ, τότε η κρέμα μας θα είναι έτοιμη.
    Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
    Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο, το οποίο είναι κομμένο σε κύβους και παγωμένο από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο με μια μαρίζ.
    Απλώνουμε όλη την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο και καλά κρυωμένο καταΐφι . Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και στρώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μίας πλαστικής σπάτουλας.
    Παίρνουμε μία μεμβράνη και σκεπάζουμε έτσι ώστε η μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα καλά (για να μην κάνει κρούστα) και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για περίπου 2-3 ώρες.

Για τη σαντιγί

    Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και την βανίλια μέχρι να σφίξει σε σαντιγί και να έχει την υφή γιαουρτιού. Προσοχή μην την παραχτυπήσουμε και ''κόψει''.
    Ρίχνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα αφού έχουμε αφαιρέσει τη μεμβράνη και την απλώνουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Κάνουμε γραμμές πάνω στη σαντιγί και πασπαλίζουμε με σπασμένο φυστίκι Αιγίνης. 
πηγή  http://akispetretzikis.com/
Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου-


Ψωμάκια καταπληκτικά !!!!





 Υπέροχα  ψωμάκια εύκολα!!Γεμίζουμε με οτι μας αρέσει και απολαμβάνουμε !!

Υλικά
300 γραμ.γαλα χλιαρο 
1αυγο
 1μαγια 
λιγο αλατι
λίγη ζάχαρη
3 κουτ,σούπας ηλιέλαιο
500 γραμ αλεύρι 
 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρικη και Συνταγές 

Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε ,θα το δούμε να γίνετε μία μαλακή ζύμη.


Αφου φουσκώσει το χωρίζουμε στα 8 μπαλίτσες τα βάζουμε σε ταψί τα αλοίφουμε με γάλα και τα ραντίζουμε με σουσάμι .και τα αφήνουμε να φουσκώσουν .
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 15- 20 λεπτά..
 Μαρία Καραθανάση-Τζεβελέκου-Οι Κουζινίστας

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Λουκουμάδες !

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγές

Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 αυγό
1κουταλιά μαργαρίνη λιωμένη
1 φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
 λίγο αλάτι
 αλεύρι όσο πάρει ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε να φουσκώσει.
Κόβουμε μικρά μπαλάκια κάνουμε κορδονάκι με τα χέρια μας ενώνουμε τις άκρες και τηγανίζουμε.
 Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
 Για να τα κάνουμε νηστίσιμα αντικαθιστούμε το γάλα με νερό και παραλείπουμε το αυγό. Γίνονται εξίσου νόστιμα! 
Eva Triantafilidou

Ντόνατς με γέμιση μερέντας!

 Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

 Υλικά

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 αυγό
1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές ζάχαρη
λίγο αλάτι
αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Μερέντα
άχνη ζάχαρη   για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ζυμωνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να φουσκώσει.
Πλαθουμε στρογγυλά ντονατσάκια και τηγανιζουμε.
Τα χαράζουμε στη μέση και τα αλειφουμε με μερέντα.
 Τέλος τα βουτάμε στην άχνη! 
Eva Triantafilidou

Κρουασανάκια με μερέντα !!!

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Υλικά

400γρ αλεύρι
ενα κεσεδάκι γιαούρτι(220γρ)
 1 φακελάκι μαγιά
δυο κουταλιές σούπας ζάχαρη
 100γρ μαργαρίνη
1 αυγό και λιγο αλάτι.

 Εκτέλεση

 Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει Βάζοντας όλα τα υλικά
. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα δυο και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο δυο στρογγυλά φύλα.
Κόβουμε το κάθε φύλο μας στα 4 σχηματίζοντας ενα σταυρό και μετά διαγώνια σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
Βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού από ενα κουταλάκι γεμάτο μερέντα το ρολάρουμε και γυρίζουμε τις άκρες για να δώσουμε το σχήμα του κρουασάν. Βάζουμε τα κρουασάν μας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170-180! Καλή Επιτυχία !!
Eva Triantafilidou



Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Γιαουρτογλυκό τύπου Ραβανί με λευκή σοκολάτα & μαστίχα !!! Μούρλια !!!!



Υλικά
σιρόπι
μιάμιση κούπα ζάχαρη
μιάμιση κούπα νερό
χυμό μισού λεμονιού
φλούδα μισού λεμονιού
φτιάχνομε πρώτα το σιρόπι ..βράζομε όλα τα υλικά μαζί περίπου 10 λεπτά να έχομε πηχτό σιροπάκι ..αφήνομε στην άκρη να κρυωση
γλυκό
ένα γιαουρτάκι 200 γραμμαρίων
μιάμιση κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά η 4 μέτρια
λίγους κόκκους μαστίχας κοπανισμένους με ένα κουταλάκι ζάχαρη σε σκόνη
μισό κουταλάκι σόδα η ένα χαρτάκι μπαικιν παουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
100 γραμμάρια λευκή κουβερούρα λιωμένη σε μπαιν μαρι
5 κουταλιές λιωμένο βούτυρο η μαργαρίνη
αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα στο τέλος
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο για επάλειψη στο τέλος

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Εκτέλεση
Βάζομε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι,την μισή ζάχαρη,την μαστίχα κοπανισμένη το κονιάκ το μπέκιν ,το γιαούρτι και τα ανακατεύομε καλά και τα αφήνομε μια ώρα στην άκρη να φουσκώσουν..μετά από μια ώρα χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη καλά να ασπρίσουν έχομε εν τω μεταξύ λιώσει την κουβερτούρα και το βούτυρο κι τα αφήνομε να περιμένουν..όταν φουσκώσουν τα αυγά ρίχνομε μέσα το μείγμα με το σιμιγδάλι και το γιαούρτι χτυπώντας συνέχεια..μετά ρίχνομε μέσα την λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια με το μίξερ και τέλος το βουτυρο.βαζομε σε ένα ταψάκι μικρο 25χ25 εκατοστά η στρογγυλή φόρμα 24 εκατοστά την οποία έχομε ντύσει με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ..ψήνομε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα να ροδίση καλά το γλυκό..μην περιμένετε να φούσκωση πολύ...όταν το βγάλομε από τον φούρνο το περνάμε με πινέλο και  με το λιωμένο βούτυρο τις 3 κουταλιες που φυλάξαμε αφήνομε να το πιει καμιά ώρα περίπου και μετά σιγά σιγά με μια κουτάλα το περιχύνουμε με το κρύο πηχτό σιρόπι  να τραβηξη καμιά ώρα περίπου και βάζομε σε πιατέλα και σερβίρομε..Καλή επιτυχία!!!!
 Roula's sweet corner

Κορνεδάκια !!! Πιό τέλεια δεν γίνετε !!!!




Υλικά:

    2 πακέτα σφολιάτα (εγώ παίρνω της Pillsbury)
    βούτυρο και αλεύρι, για τα χωνάκια
    2 αυγά

Υλικά για κρέμα:

    1 λίτρο γάλα
    1 πακέτο γκαρνί (με τα 2σακουλάκια)
    3 άνθος αραβοσίτου βανίλια, για κρύο γάλα

Η κρέμα είναι η θεική κρέμα που μας έδωσε η Γιάννα για το μιλφέι.


Υλικά για το σιρόπι:

    3μιση φλιτζάνια ζάχαρη
    2μιση φλιτζάνι νερό
    1 βανίλια

Βράζουμε τα υλικά για 25 λεπτά.

 Γαρνίρισμα:

    1 φακελάκι γκαρνί
    200 ml γάλα
    κερασάκια μαρασκίνο


Εκτέλεση:

Αν δεν έχουμε τα ειδικά χωνάκια φτιάχνουμε με χαρτόνι, συρραπτικο και αλουμινόχαρτο.  

    Κόβουμε το χαρτόνι και φτιάχνουμε τα χωνάκια όπως στην φώτο

    Τυλίγουμε το χαρτόνι καλά με το αλουμινόχαρτο:

    Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε το αλουμινόχαρτο:   ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΒΗΜΑ, την πρώτη φορά που τα φτιάξαμε μας κόλλησαν χωρίς αυτά και χάλασαν.



    Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού και τυλίγουμε γύρω από τα χωνάκια όπως στην φώτο:

  Να καβαλάτε καλά το ένα πάνω στο άλλο γιατί όταν ψήνεται, φουσκώνει και  ξεκολλάει. Όταν το τυλίξετε πατήστε ελαφρά εκεί που ενώνονται για να μην σας κάνει τρύπες.
    Χτυπάμε 2 αυγά και αυγουλώνουμε τα κορνεδάκια.
    Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο, θα δείτε να χρυσαφίσουν.
    Όταν ψηθούν, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε το σιρόπι.
 Ζεστο σιρόπι κρύα κορνεδάκια.  Τα περνάμε από το σιρόπι, μην μαλακώσουν πολύ και χαλάσουν.


    Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την γέμιση.  Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα κορνεδάκια μας.



    Χτυπάμε στο μίξερ τα 200 ml γάλα και 1 φάκελο γκαρνί για να φτιάξουμε την σαντιγί.  Με κορνέ βάζουμε στο επάνω μέρος.  Βάζουμε κ μισό κερασάκι μαρασκίνο και ΕΤΟΙΜΑ!!
 Ναταλία Μουρατίδου-Οι Προκομένες/οι - Συνταγές

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές





Γεμιστές φρατζόλες με ζαμπόν τυρί & ότι άλλο σας αρέσει !!!



ΥΛΙΚΑ(για δύο φρατζόλες)

1/2κ.αλεύρι(250γρ.Γ.Ο.Χ. και 250γρ.για ζυμωτό ψωμί)
1 φακελάκι μαγιά
1κ.γ.ζάχαρη
1 1/2κ.γ.αλάτι
2 γεμάτες κ.σ.βούτυρο
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 αυγό
1/2 φλ.τσ.χλιαρό γάλα
1/4 φλ.τσ.χλιαρό νερό(για να διαλύσουμε το αλάτι)
νερό χλιαρό όσο πάρει(επειδή έχει υγρά η ζύμη θα χρειαστούμε περίπου
το1/4 φλυτζανιού του τσαγιού ή λίγο λιγότερο).


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
8 φέτες ζαμπόν
2 φλυτζάνια χοντροτριμμένα τυριά(γραβιέρα,κασέρι,ρεγκάτο ή ότι άλλο τυρί έχετε στο ψυγείο σας)
2 φλυτζάνια χοντροτριμμένη φέτα
πάπρικα ή σκόνη σκόρδου ή μίγμα ανάμεικτων μπαχαρικών
(επίσης μπορούμε να βάλουμε ελιές,λιαστή ντομάτα,μανιτάρια,ψιλοκομμένη πιπεριά ανάλογα με το γούστο μας)

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι,την μαγιά,τη ζάχαρη,το βούτυρο και τα τρίβουμε ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνουν σαν ψίχουλα.Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο,το γάλα,το λεμόνι.Έπειτα διαλύουμε το αλάτι σε 1/4 φλ.τσ.χλιαρό νερό και το προσθέτουμε.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά όσο χλιαρό νερό πάρει(περίπου 1/4
φλ.τσ.).Η ζύμη μας δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια και πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική.Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει περίπου μιάμιση ώρα.Μετά την χωρίζουμε στην μέση.Πέρνουμε την μισή και την ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενό χοντρό φύλλο.Βάζουμε την γέμιση,κλείνουμε σε ρολό και κάνουμε το ίδιο με το άλλο κομμάτι ζύμης.

Τοποθετούμε τις φρατζόλες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα,τις χαράζουμε ελαφρώς,τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα ακόμα.Πριν τις βάλουμε στον φούρνο τις αλείφουμε με τον κρόκο ενός αυγού διαλυμένο με λίγο γαλατάκι Ψήνουμε στους 180 βαθμούς,αντιστάσεις για 30 λεπτά.(Στην μισή ώρα βγαίνουν πολύ αφράτες και μαλακές,αν τις θέλετε πιο ξεροψημένες και τραγανές ψήνετε περίπου 40 με 45 λεπτά).
 Kiriaki Kiki Fotarelli

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τα Σιμίτια του πασά!!

Πεντανοστιμα και πανευκολα με λιγα υλικα φτιαξτετα θα τα λατρεψετε...!!!

ΥΛΙΚΑ για 16 τεμάχια
100γρ βιτάμ λιωμένο,
1κούπα χλιαρό γάλα,
1/4 κούπας λάδι ,
1/4 κούπας χλιαρό νερό,
1 αυγό,
 1φακελάκι μαγιά ,
2 κσ ζάχαρη,
1 κγ αλάτι.
αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα μαλακό.


Γιά την γέμιση
 Τυρί φέτα και μαιντανός.

Για την επάλλειψη
1 κρόκο αυγού,
 καβουρδισμένο σουσάμι ,
2 κσ νερό,
1 κσ μέλι.
 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με το αυγό ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι το αφήνουμε να φουσκώσει τόσο χρόνο όσο θέλουμε να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά για την επάλλειψη.
 Σε τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι, σε μπολάκι χτυπάμε το κρόκο του αυγού και σε ένα άλλο μπολάκι διαλύουμε 2 κσ νερό με μία κσ μέλι μόλις τα ετοιμάσουμε παίρνουμε ζύμη τόση όσο ένα αυγό το πατάμε λίγο πρός τα κάτω με το χέρι μας δεν χρειάζεται πλάστης και το γεμίζουμε  με φέτα και μαιντανό γυρίζουμε  πρός τα κάτω πατήστε ελαφρά και αλείφτε πρώτα με το νερόμελο μετά με το αυγό και βουτάμε  στο καβουρδισμένο σουσάμι χαράζουμε  ένα σταυρό στην μέση για να ψηθεί καλά και μέσα  ψήνουμε  σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.
Την συνταγή την βρήκα σε ξένο σάιτ είναι πεντανόστιμα!!!
 Gogo Samiou

Σπανακοπρασόπιτα!!




   Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγές

Ξέρω ότι είναι μια πίτα μέσα σε πάρα πολλές που υπάρχουν στο διαδίκτυο, όμως αυτή είναι η
δική μου πίτα και θα ήθελα να υπάρχει στην σελίδα μου για αυτό είπα να την βάλω!!! Δεν

είναι κάτι πολύπλοκο άλλα είναι κατά την γνώμη μου μια απλά μια υπέροχη πίτα!!! 

Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1/2 πράσα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
4 αυγα
350 γραμ φέτα
ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι μπόλικο
προετοιμασία φύλλου
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2015/05/pites-fylla/



 
εκτέλεση
καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε πολλά νερά προσθέτοντας μέσα λίγο ξίδι
στην συνέχεια το κόβουμε σε πάχος 2 δάχτυλα περίπου και το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη
εκεί ριχνουμε πάνω από το κομμένο σπανάκι αλατάκι και με τις χούφτες μας το πατάμε να
μαραθεί.
όταν έχει βγάλει αρκετά υγρά και έχει μείνει η μισή ποσότητα σε όγκο το στύβουμε δυνατά
και το βάζουμε στην άκρη!!!!
<<το πράσινο ζουμάκι δεν το πετάμε το κρατάμε να κάνουμε ένα πιλαφάκι με πολλές
βιταμίνες>>
στην συνέχεια πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα και τ σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα
βάζουμε και αυτά στο σπανάκι μας προσθέτουμε και τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
τα αυγα την φέτα και το πιπέρι!!!!
Προσοχή στο αλατι πρώτα δοκιμάζετε και μετά συμπληρώνετε γιατί υπάρχει από το στύψιμο
και έχει και η φέτα μπόλικο, βάζετε και λίγο ακόμα λαδάκι γιατί έχει και από τα πράσα που
σοτάρατε και τ' ανακατεύετε όλα μαζί!!!!!!!!

 
σε ένα μεγάλο ταψί λαδωμένο στρώνετε ένα φύλλο προσθέτετε ξανά λαδάκι και βάζετε και το
δεύτερο φύλλο εκεί ρίχνετε την μισή ποσότητα από την γέμιση και μετά άλλο ένα φύλλο και
την υπόλοιπη γέμιση τέλος βάζετε άλλα 2 φύλλα και έτοιμη η πιτούλα σας!!!!!!!!!
με ένα μυτερό μαχαίρι την χαράζετε και ρίχνετε από πάνω λίγο ακόμα λαδάκι και βρε χετε τα
χέρια σας και την ραντίζετε.
την ψήνετε στους 180 μέχρι να ροδίσει και καλή σας όρεξη!!
συμβουλή μου
1) μπορείτε να φτιάξετε πίτες να τις σκεπάσετε με μια μεμβράνη και να τις έχετε στον
καταψύκτη σας για ώρα ανάγκης
2) μπορείτε να έχετε το σπανάκι καθαρισμένο και στημένο στην κατάψυξή μέσα σε
μπολάκια!!!!

 Γιαγια Μαιρη εν δραση-οι κουζινίστας

Τέλειο και αφράτο κέικ με ινδοκάρυδο !

 Υλικά
2 κούπες αλεύρι φαρίν απ 
1κούπα ινδοκάρυδο
 4 αυγά 
 2 κούπες ζάχαρη 
1 κούπα βούτυρο 
 1/2 κούπα γάλα.
Για περισσότερες  συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρικη και Συνταγές

Εκτέλεση

Χτυπάμε ολα τα υλικά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα 4' αδειάζουμε σέ φόρμα κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 β 60' .Βγάζουμε απο τόν φούρνο αφήνουμε να κρυώσει κ το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα!
Αλείφουμε τό κέικ μέ μερέντα η γκανάζ σοκολάτας η πασπαλίζουμε μέ ζάχαρη άχνη! 
 Maria Kalokathi

Πως φτιάχνουμε παντεσπάνι για τις τούρτες μας!



Υλικά για το μεγάλο ταψί νο 30-35 η 2 φόρμες των 22 εκατοστών συν μια φόρμα ψηλή των 17 εκατοστών

9 αυγά μεγάλα χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1,5 κούπα αλεύρι φαριναπ συν μισή κούπα αλεύρι φαριναπ και 3 κουταλιές σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
1 φακελάκι μπαικιν η μια κουταλιά σούπας
λίγο κρεμόριο στην μύτη του κουταλιού του γλυκού (αν δεν έχετε δεν πειράζει)
λίγο αλάτι στην μύτη του κουταλιού του γλυκού
1+2/3 κούπας ζάχαρη
βανίλια σε χαρτάκι  η υγρή βανίλια ένα κουταλάκι του γλυκού,η σποράκια από ένα φασόλι βανίλιας ,
ξύσμα λεμονιού από ένα μικρο λεμόνι
1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο ζεστό
1/4 κούπας νερό βραστό καυτό
      Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Εκτέλεση
προθερμαίνομαι τον φούρνο στους 175 βαθμούς
Βουτυρωνόνουμε  τρεις φόρμες δύο των 22 εκατοστών και μία των 18 εκατοστών και ντύνομε πάτο και πλαϊνά με αντικολλητικο χαρτί ντύνομε μια μεγάλη φόρμα των 30-35 εκατοστών με αντικολλητικό  χαρτί..όλα βουτυρωμένα τα αφήνομε στην άκρη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ το μπαικιν το αλάτι αφήνομε στην άκρη
χωρίζομε κρόκους ασπράδια σε δυο ξεχωριστά μεγάλα μπολ
χωρίζομε την ζάχαρη σε δυο μέρη και την βάζομε σε δυο ξεχωριστά μπολάκια κι αφήνομε στην άκρη.
Μαρέγκα
Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο αν βάλομε,ένα χαρτάκι βανίλια,το ξύσμα και την μισή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα πολύ ώρα να γίνουν σφιχτή μαρέγκα που να στέκεται,αφήνομε στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους άλλο ένα χαρτάκι βανίλια καλά πολύ καλά να ασπρίσουν και να πήξουν ρίχνομε κουταλιές κουταλιές μια την φορά από το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια παίρνομε και με μαριζ κουταλιές από την μαρέγκα εναλλάξ με το αλεύρι και χτυπάμε συνεχώς να ενσωματωθούν στα μισά περίπου ρίχνομε μέσα το βραστό νερό ανακατεύομε να ανσωματωθεί συνεχίζομε με αλεύρι , μαρέγκα,ρίχνομε και το βούτυρο λιωμένο ανακατεύοντας συνέχεια..τελειώνομε με το αλεύρι και ενσωματώνομε απαλά την υπόλοιπη μαρέγκα μοιράζομε το μείγμα μας στις φόρμες η στην φόρμα και ψήνομε στους 175-180 βαθμούς για μια ώρα περίπου αν πρόκειται να φτιάξομε μια μεγάλη φόρμα η 35-40 λεπτά αν πρόκειται να μοιραστούμε στις φόρμες τις μικρότερες τις βάζομε όλες μαζί στην σχάρα του φούρνου και τις ψήνομε με το μικρότερο ταψάκι στην μέσα μεριά του φούρνου..για να δούμε αν είναι έτοιμα δοκιμάζομε με την λάμα του μαχαιριού..αλλά ποτέ πριν περάσουν 30 λεπτά αλλιώς θα καθίσει το γλυκό μας..αν βγει καθαρή η λάμα βγάζομε κι αναποδογυρίζουμε σε σχάρα αφήνοντας να κρυώσουν..μετά τα τυλίγομε σε μεμβράνη για να μην ξεραθούν και ετοιμάζομε την τούρτα μας..κόβομε αφου κρυώσουν καλά σε όσους δίσκους θέλομε..Καλή επιτυχία!!
Σημείωση.
Για μια μικρή τούρτα χτυπάμε 4 αυγά χωριστά με μισή κούπα ζάχαρη και μια κούπα αλεύρι ,1 βανίλια.ενα κουταλάκι μπαικιν 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο,3 κουταλιες καυτό νερο και ψήνομε στους 175 με 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά..η δοση κάνει  για φόρμα 24 εκατοστα
 Σημείωση
Αν θέλομε να κάνουμες μία τούρτα μέτρια χτυπάμε 6 αυγά με 1+1/2 κούπα αλεύρι 1 κούπα ζάχαρη 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο 3 κουταλιες σουπας ζεστό νερό .Ψήνομε για 40 με 50 λεπτά .Μετά τα 30 λεπτά τσεκάρομε με το μαχαίρι . 
Η συνταγή είναι από την Αλεξία Αλεξιπτώτου μα παρεμβάσεις υλικών δικές μου Roula's sweet corner