Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Υπέροχο γλυκό με ινδοκάρυδο!!




Υλικά

1 βιτάμ (250γρ)
1 ποτήρι γάλα

2 ποτήρια ζάχαρη
8 αυγά χωρισμένα
300γρ καρύδα απ' την οποία κρατάμε λίγο για το γαρνίρισμα
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ  ή 3κουτ.γλυκού.
1 αλεύρι φαρίνα 500 γραμ.

 
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κ.σ. γλυκόζη

 
Πάμε να το φτιάξουμε:
1)Κάνουμε τ'ασπράδια μαρέγκα, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βιτάμ μέχρι ν'αφρατέψουν και εννώνουμε τα δύο μίγματα απαλά!
2)Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μίγμα αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι (θα γίνει πικνό σαν το μίγμα του κέικ)
3)Αδειαζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 38εκ το μίγμα και ψήνουμε στους 180β για 1ωρα αντιστάσεις

 
4)Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά 4-5' και μόλις βγει το γλυκό το σιροπιάζουμε, πασπαλίζουμε και με την καρύδα που έχουμε κρατήσει και το αφήνουμε να κρυώσει...
Το κόβουμε σε κομμάτια και το τσακίζουμε!!

Σημείωση
Οταν σιροπιαζουμε ΠΑΝΤΑ το ένα ζεστό το άλλο κρύο συνήθως το σιρόπι και πάντα λίγο λιγο με κουτάλα και προσοχή να μην βουλιάξει το γλυκό μας .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!!!!
Gianna Lachanaοι προκομένες /οι-συνταγες

Μπουγάτσα Θεική !!

Υλικά συνταγής

    1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο Πολίτικο για γλυκα
    150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
    1&1/2 φρέσκο γάλα
    200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    200 γρ. ζάχαρη
    1 αλάτι αλάτι
    2 βανίλιες
    2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
    Για την επικάλυψη:
    κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
 Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ. Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε προς τα µέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο. Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα, όπως στο γαλακτομπούρεκο.Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200°C για 25΄-30΄, να ροδίσει καλά το φύλλο. Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη.
Συνταγή που την φτιάχνω από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Τυρόπιτα το κάτι άλλο !!!!!


Ωραία είναι τα σχέδια στα τυροπιτάκια αλλά σαν αυτή την ευκολία δεν υπάρχει!!!!!!!!
Λίγο ζυμαράκι κάτω ,γέμιση και πάλι ζυμαράκι!
Ευχαριστώ και πάλι για την ιδέα την Xenia Frapa.
Την ζύμη την έκανα με
2 κούπες γάλα χλιαρό,
1 κούπα σπορέλαιο,
2 κουταλιές ζάχαρη,
2 κουταλάκια αλάτι,
2 αυγά,
2 μαγιές
 και 1 μισή κιλό αλεύρι περίπου.


Στην γέμιση έβαλα φέτα ,τυρί κρέμα,λίγο σπορέλαιο μαύρο πιπέρι και ρίγανη.Από πάνω άλειψα με αυγό και γάλα.Έριξα και λίγο σουσαμακι και μιαμ μιαμ.......
Από Δήμητρα  Τσαμπαλάκη.

Πατατόπιτα παραδοσιακή από Τήνο!



 Υλικά

    2½ κιλά πατάτες
    100 ml ελαιόλαδο+λίγο επιπλέον για το ταψί
    1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε ψιλά καρέ
    4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
    200 γρ. γραβιέρα Τήνου, τριμμένη, ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
    100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
    100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα ή 1 κοφτή κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
    100 γρ. γάλα
    τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις τρυπάμε για να δούμε αν έγιναν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο λαχανικών ή τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Οση ώρα βράζουν οι πατάτες σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο λάδι, μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει κάπως. Το αφήνουμε να κρυώσει και μόλις λιώσουμε τις πατάτες, το προσθέτουμε ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τα τυριά, το υπόλοιπο λάδι (εκτός από 2 κουτ. σούπας που κρατάμε για να αλείψουμε την επιφάνεια) και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 30×40 εκ. και απλώνουμε το μείγμα της πατατόπιτας ομοιόμορφα ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Αλείφουμε με ένα πινελάκι προσεκτικά την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Η πατατόπιτα συνοδεύει, θαυμάσια, μπιφτέκια ή κοτόπουλο ψητό, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι μπορεί να είναι από μόνο του κύριο γεύμα, ειδικά αν το συνοδεύσουμε με μια σαλάτα της αρεσκείας μας.\Food & Drink

Σπετσοφάι !! Ολη η νοστιμιά στο πιάτο μας !!






 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Ξεκινώντας να σας πω ότι βασική προϋπόθεση είναι το καλό λουκάνικο.
Στην προκειμένη περίπτωση έχω πάρει ένα πικάντικο !!
Οι δοσολογίες των υλικών δεν παίζουν σημαντικό ρόλο ,μπορούμε να βάλουμε πιο πολύ κρεμμύδι η λιγότερες πιπεριές.





Υλικά
Λουκάνικο  γύρω στα 500 γραμ [στην συγκεκριμένη συνταγή έχω πάρει με κρασι,πράσο.πορτοκάλι.] κομμένο ροδέλες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
6 πράσινες πιπεριές κέρατα Φλωρίνης
5 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι





Εκτέλεση
Βάζουμε λαδάκι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει σοτάρουμε το λουκάνικο

το ροδοκοκκινίζουμε καλά

και μόλις γίνει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα

στο ίδιο λαδάκι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια

μόλις γυαλίσουν καλά προσθέτουμε το σκορδάκι και τα σοτάρουμε λίγο ακόμη.




Ρίχνουμε τις πιπεριές μας και τα σοτάρουμε όλα μαζί.

περιμένουμε να μαραθούν λίγο οι πιπερίτσες και σβήνουμε με το κρασάκι

και αναβλύζει ευωδιά που όμοια της δεν υπάρχει..

Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και την ζαχαρίτσα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντοματούλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές

Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε τα λουκάνικα μέσα στην σαλτσούλα και βράζουμε για 10 λεπτά

το τελικό μας αποτέλεσμα είναι αυτό!! Μελωμένο ζουμάκι,πικάντικο και έτοιμο προς κατανάλωση

εδώ είμαστε !!!! ρακί και σπετζοφαϊ !!Καλή όρεξη !!
 Συνταγή από Deby Ilia-

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Τυρόπιτα τσαλακωτή πανεύκολη -πεντανόστιμη του πεντάλεπτου!!!




 Υλικά
1 πακέτο φύλο κρούστας
500 γραμ.φέτα τυρί
ελαιόλαδο
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα









Εκτέλεση
Λαδώνουμε την επιφάνεια του ταψιού μας
Στρώνουμε 4 φύλα κρούστας λαδώνοντας κάθε επιφάνεια .
Με το χέρι τρίβουμε το τυρί φέτα τόσο όσο να γεμίσει η επιφάνεια αραιά.
Συνεχίζουμε φύλο ,λάδι ,τυρί ,τόσες φορές μέχρι να μας απομείνουν 3 φύλα για σκέπασμα τις τυρόπιτας μας.




Σημείωση ,τα φύλα που βάζουμε στην μέση δεν τα αφήνουμε να περισσεύουν αλλά τα βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί.Θέλουμε να περισσεύουν μόνο 2 από κάτω και 2 από πάνω.


 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Την κλείνουμε γύρω γύρω και την χαράζουμε .
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά ,προσθέτουμε και το γάλα τα χτυπάμε μαζί και το ρίχνουμε επάνω από την τυρόπιτα μας .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί και να ροδίσει .
ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ !!!
Μαγειρική και Συνταγές 





Μηλοπιτάκια!!!


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
10γρ μπεικιν
 100γρ νερό 
50γρ λάδι 
50γρ βούτυρο 
50γρ ζάχαρη 
λίγο αλάτι

 ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 
3 μήλα
 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
 λίγη κανέλα


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.Τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά τους. 
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό το λάδι και το βούτυρο για 2 λεπτά. 
Κοσκινίζουμε αλεύρι με μπεικιν , προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά. 
Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει μια ζύμη.παίρνουμε ζυμάρι σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού ,το ανοίγουμε με τα χέρια και βάζουμε λίγο από τη γέμιση.Το κλείνουμε σε μπαλάκι.Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά).Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
 

Εrini managou

Μπαμπαδάκια όνειρο!!!!


Υλικά
25γρ μαγιά νωπή (1κυβο)
60ml νερό χλιαρό
60ml γάλα φρέσκο
60 γρ βούτυρο
60γρ ζάχαρη
3 αυγά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
(εγώ έβαλα και 1 φακελάκι βανιλίνη)
Σιρόπι: 1/2 κιλό ζάχαρη
360ml νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού
2 κ.σ κονιάκ ή ρούμι
Γαρνίρισμα: 200 γρ κρέμα γάλακτος
1 βανιλινη
3-4 κ.σ άχνη ζάχαρη
Κερασάκια
Τριμμένα φιστίκια Αιγίνης 


Διαλύω την μαγιά στο χλιαρό νερό και το βάζω σε μπολ ,προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω .σκεπάζω και αφήνω 1/2 ώρα . Μοιράζω το μείγμα σε φορμάκια και ψήνω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν και τα τρυπάω με οδοντογλυφίδα .

Σιρόπι:
 Βράζω για 4-5 λεπτάκια την ζάχαρη με το νερό και προσθέτω βανίλια και το κονιάκ .Σιροπιάζω τα μπαμπαδακια με καυτό σιρόπι και αφήνω να κρυώσουν.Μέχρι να κρυώσουν Χτυπώ την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και προσθέτω την βανίλια και την ζάχαρη άχνη.κόβω τα μπαμπαδακια και με κορνε βάζω σαντιγί.στολίζω με κερασάκι και τριμμένο φιστίκι !!! Ευχαριστώ πολύ Zoe Zizi- xenia frapa -Οι Προκομένες/οι - Συνταγές

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Φιλέτο βακάλαου στο φούρνο:

 Υλικά

4 φιλέτα βακαλάου 
2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κολοκυθάκι  κομμένο σε λεπτές φέτες
2 καρότα κομμένα σε μακρόστενα φετάκια
1/2 ποτήρι λευκό κρασί 
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά τις σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι κοφτό μέλι
θυμάρι 
αλάτι
πιπέρι 
Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
Πλένουμε τα  φιλέτα βακαλάου και τα στραγγίζουμε καλά. 
Σε ενα πυρέξ κόβουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα δυο ντομάτες σε ροδέλες ενα μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες ενα κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες και δυο καρότα σε μακρόστενα φετάκια.

 Βάζουμε τα φιλέτα μας απο πάνω. 
Σε ενα μπολ βάζουμε μισό ποτήρι λευκό κρασί μισή κούπα ελαιόλαδο μια κουτάλια της σούπας μουστάρδα με μέλι θυμαρι αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολυ καλα να ομογενοποιηθούν ολα μαζι και περιχυνουμε το φαγητό μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας!
Eva Triantafilidou

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Πορτοκάλι κέικ !!Το πιό μοσχομυριστό!!!



 Πραγματικά ένα μυρωδάτο  αφράτο κέικ που παραμένει μέσα υγρό με το άρωμα πορτοκαλιού οικονομικότατο και  πολύ γρήγορο !!!
Μπορούμε να το φτιάξουμε χωρίς μίξερ με την βοήθεια του αυγοδάρτη ,έτσι το φτιάχνω κι εγώ η χρησιμοποιώ το μιξεράκι χειρός για ευκολία να μην λερώνω πολλά !! Θα ήθελα να το δοκιμάσετε όλοι θα σας αρέσει πάρα πολύ !!


Υλικά  η Δοσολογία είναι διπλή για ταψί τετράγωνο 26x35
για φόρμα του κέικ κάντε την μιση δόση στα υλικά που σας γράφω
δηλαδή χωρίστε τα στην μέση

2 ποτήρια του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 πορτοκάλια μέτρια η 2 μεγάλα ολόκληρα πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι πολτοποιημένα [με την φλουδα μαζί ]
4 αυγά  
3 ποτήρια του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
 3 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα 




 Αν θέλετε λιγότερο χωρίστε τα υλικά στην μέση και χρησιμοποιήστε την κοινή φόρμα για κέικ στρογγυλή η μακρόστενη


Εκτέλεση

 Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα .Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !Πολύ νόστιμο και για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!



Σημείωση
Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω αραιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι,η το πασπαλίζουμε με άχνη.
 Εγώ το προτιμώ με άχνη ζάχαρη είναι τέλειο ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ !!!!
 Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


 Αφράτο και μοσχομυριστό !!!

Μαγειρική και συνταγές