Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ρυζόγαλο καραμελέ!


Ένα ρυζόγαλο ,μια αρωματική απόλαυση που σε ταξιδεύει σε ένα δικό του κόσμο ένα ρυζόγαλο στυλ καραμέλας Brûlée


Υλικά
100 γρ. ρύζι Καρολίνα
νερό, περίπου 2 φλιτζάνια του τσαγιού, λίγο αλάτι
900 ml γάλα , μισό ξύλο κανέλας, ροδόνερο, 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή
2 κ. σ γεμάτες κορν φλάουρ,
2 κρόκοι αυγού, ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, σαφράν (προαιρετικά), λίγη καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουν





Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει..Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι χωρίς να το ξεπλύνουμε. Το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10- 15 λεπτά, ανακατεύοντας που και πού . Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγαλύτερη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , τα αρωματικά ξύσματα, την ζάχαρη και την κανέλα αφού κρατήσουμε 150 ml γάλα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 150 ml γάλα που κρατήσαμε, τους κρόκους και το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα.,
.Μόλις το γάλα είναι έτοιμο να βράσει, κατεβάζουμε για λίγο την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια κουτάλα προσθέτουμε καυτό γάλα στο μείγμα των αυγών - κορν φλάουρ χτυπώντας με ένα πιρούνι όπως στο αυγολέμονο. Μόλις έχουμε προσθέσει αρκετό καυτό γάλα και έχει ζεσταθεί το μείγμα , το αδειάζουμε όλο στην κατσαρόλα .


 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προσθέτουμε και το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύουμε πάνω στο μάτι περιμένουμε να πήξει το ρυζόγαλό μας . Το ρυζόγαλο δεν θα πρέπει να πήξει…. θα πρέπει να είναι ρευστό ..καθώς πέφτει η θερμοκρασία του θα αρχίσει να πήζει.
Σερβίρουμε σε μπολ, , και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια κάθε μπολ με ζάχαρη και καραμελώνουμε με το φλόγιστρο .
Αν δεν έχουμε φλόγιστρο Θα πρέπει να έχουμε πυρίμαχα μπολ τα οποία θα τοποθετήσουμε σε ένα βαθύ ταψί με νερό και καραμελώνουμε στο γκριλ . Καλή επιτυχία!!!




Μπισκοτάκια με τζίντζερ & κανέλα.

 Δείτε περισσότερες συνταγές  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά
250 γρ. Βούτυρο
100 άχνη
100 καστανή  ζάχαρη
60 γραμ. Μελάσα
1 αυγό
1 κ.σ. Τζίντζερ τριμμένο σκόνη
1 κουταλάκι κανέλα
1 1/2 κουταλάκι σόδα
560 γραμμάρια αλεύρι
 
Εκτελεση
 Ανακατευουμε ολα μαζί και μετά τα κόβουμε με κουπ πατ.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά στον αέρα.

Μπεκρήδες ή Σκαλτσούνια !

 Υλικά ζύμης
2 ποτήρια, σπορέλαιο 
1 ποτήρι κρασί άσπρο,
2 φαρίνες ,
1 κσ ζάχαρη,

Γέμιση
Μαρμελάδα ότι μας αρέσει


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Εκτέλεση
 Ολα τα υλικά μαζί φτιάχνουμε την ζύμη ,την αφήνουμε να ξεκουραστεί,παίρνουμε την ζύμη κ την ανοίγουμε τον πλάστη σε ενα φύλλο χοντρό κόβουμε σε δίσκους με ένα κουπ πατ όσο ενα πιατάκι του καφέ.
Εχουμε αναμείξη την μαρμελάδα με τα καρύδια γεμίζουμε κάθε φυλλαράκι στο κέντρο κλείνουμε  πιέζοντας στο πλάι με ενα πηρούνι ψήνουμε  στον φούρνο 200 β μέχρι να ροδίσουν όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!Καλή επιτυχία!

Νηστίσιμα κρουασάν με σοκολάτα κουβερτούρα & μαρμελάδα κεράσι.



Υλικά:
500 γρ.αλεύρι
1κ.γ. μπέικιν...
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαχλέπι-κακουλέ
2 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. σπορέλαιο
1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/3 φλ. χλιαρό νερό
1/3 φλ. ζάχαρη
κουβερτούρα κομμένη τετραγωνάκια
μαρμελάδα της αρεσκείας μας.


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο χέρι.
Aφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο σκεπάζοντάς την σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε κύκλο και κόβουμε σε 8 ίσα μέρη όπως την πίτσα.
Βάζουμε ένα τετραγωνάκι σοκολάτας ή μια κ.σ μαρμελάδα στη βάση του τριγώνου και τυλίγουμε προς τη μύτη του.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τ' αφήνουμε άλλα 10΄στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185-190 C για 25-30΄.
Μόλις τα βγάλουμε απ’ το φούρνο τ' αλείφουμε με μαργαρίνη.
 Πασχαλης Νακ ΝακΕλληνικές....gourmed-ιές!!!

Γαριδομακαρονάδα!!


Υλικά:

1 κιλό φρέσκες γαρίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο (προαιρετικά)
1/4 φλ. ούζο
1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες ή κονκασέ
2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. σπαγγέτι
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες και αφήνουμε το κεφάλι επάνω. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2΄. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε για 1΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1΄-2΄, βγάζουμε τις γαρίδες σε πιατέλα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7΄- 8΄. Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες, να βράσουν για 2΄- 3΄ με τη σάλτσα. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα στραγγίζουμε με τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1΄, να βράσουν με τη σάλτσα. Στολίζουμε με μερικές ολόκληρες γαρίδες που τις έχουμε κρατήσει για ντεκόρ, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, και σερβίρουμε αμέσως!!!

Λαχταριστά τυροπιτάκια κουρού, ζεστά και αχνιστά!!

Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ζύμη
1 Βιτάμ (πλάκα)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κιλό αλεύρι περίπου που φουσκώνει μόνο του
Ένα κρόκο αυγού με λίγο νεράκι για αλειμμα.
Εκτέλεση
Βάζω το Βιτάμ στο φούρνο μικροκυμάτων ίσα να μαλακώσει, προσθέτω το γιαούρτι και το ανακατευω με το σύρμα και τέλος προσθέτω το αλεύρι, γίνεται μια μαλακή και ευπλαστη ζύμη

Γεμίζουμε κλείνουμε καλά και ψήνουμε 180 βαθμούς .

Γέμιση
250 γρ φέτα
200 γρ ανθότυρο
1 αυγό
Πιπέρι
Λίγο λάδι


Σοκολατίνα τούρτα !


 Για το παντεσπάνι:

190 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
130 αλεύρι
1 κ.γ. Μπέκιν
10 γρ. Κακάο.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχάρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικον και το κακάο και ανακατεύουμε σπάλα με μια μαρίζ. Αδειάζουμε σε 22αρι τσέρκι και ψήνουμε για 20 ´ στους 170ο.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Κόβουμε σε δύο η τρείς δίσκους.

Για το σιρόπι

100 γρ. Νερό
100 γρ. Ζάχαρη
80 γρ. Μαύρο ρούμι.

Για τη κρέμα Γκανάζ

500 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι

 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα  το μέλι και τη ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει. Αφηνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματιου για 1-2 ωρες.

Συναρμολόγηση

Βαζουμε το πρώτο παντεσπανι σε ένα τσέρκι και το σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε τη μισή Γκανάζ. Βάζουμε το επόμενο παντεσπάνι και ρίχνουμε την υπόλοιπη Γκανάζ. Αν θέλουμε κρατάμε λίγη για γαρνίρισμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες πρίν να ξεφορμάρουμε.Στολίζουμε όπως μας αρέσει !!

 Εφη Καρεκλά-Οι λιχουδιές της Εφης

Τούρτα με μπισκουί, μους σοκολάτας και επικάλυψη απο σοκολάτα Γκανάζ!

 Για τη βάση
60 γρ. Λευκό αμύγδαλο
70 γρ. Φιστίκι Αιγίνης
50 γρ. Άχνη
70 κουβερτούρα
50 κρέμα γάλακτος
10 γρ. Κορν φλάουρ
60 γρ. Ασπράδι

Χτυπάω στο μπλέντερ το αμύγδαλο, το φιστίκι και την άχνη. Προσθέτω το κορν φλάουρ. Ρίχνω το ασπράδι χωρίς να το χτυπήσω και ανακατεύω. Λιώνω τη σοκολάτα μαζί με τη κρέμα και αδειάζω στο πρώτο μείγμα. Αδειάζω σε 2 τσέρκια 20αρια και ψήνω στους 170´ για 10-12´.

Για τη μους

250 γρ. Γάλα πολύ ζεστό
500 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
400 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή.
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
50 γρ. Κουαντρο.


 
Για τη κρέμα Γκανάζ

500 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι



Ζεσταίνω το γάλα σε σημείο βρασμού και το αδειάζω στη σοκολάτα. Ανακατεύω πολύ καλά και προσθέτω το ξύσμα και το Κουαντρό. Αδειάζω σε ταψάκι και σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται στη μους. Αφήνω να παγώσει καλά



Φτιάχνω τη Γκάναζ

Σε ένα τσέρκι βάζω το μπισκουί και προσθέτω τη μισή μους. Συνεχίζω με το επόμενο μπισκουι και την υπόλοιπη μους. Αφήνω να παγώσουν πολύ καλά για 4-5 ώρες και ρίχνω τη Γκανάζ και στολίζω τη τούρτα μου !!!


Γκανάζ 

Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα  το μέλι και τη ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει. Αφηνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματιου για 1-2 ωρες.
 Οι λιχουδιές της Εφης-Εφη Καρεκλά
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Μπακλαβάς υπέροχος !!


Υλικά
1 κιλό φύλλο-
500γρ καρύδια- 
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη-
λίγη φρυγανιά τριμμένη-
σουσάμι καβουρδισμένα-
κανέλα 

 Σιρόπι 
 5 κούπες ζάχαρη -
5 κούπες νερό
2 σούπαςκουταλιες μέλι
και λίγο λεμόνι
Τα βράζουμε για 10 λεπτά. 
Δείτε περισσότερες συνταγές  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά 
Στρώνουμε 3 φύλα κάτω [λάδι στο κάθε φύλο άλειμμα] και μετά κάθε φύλο κι από λίγο πασπάλισμα με το μείγμα καρύδι κτλ.Δεν ξεχνάμε επειδή είναι νηστίσιμος κάθε φύλο θα το περνάμε με λάδι.
Σιροπιάζομαι κρύο το γλυκό ζεστό το σιρόπι .Καλή επιτυχία!
 Morfo Tsiotra




Κέικ αμυγδάλου με γλάσο βανίλιας !


Αχνη με βανίλια και νερό όσο πρέπει για να γίνει σαν λεπτή κρέμα να μπορεί απλωθεί!!

Υλικά
1 φαριν απ
1/2 φλ αμυγδαλόψιχα τριμμ
350 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 Βιτάμ
1 1/2 φλ ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κ.γλ μπ πάουντερ
1 φλ κρανμπερις αποξηραμένα ελαφρός αλευρωμένα
1 φλ κ κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας


Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη Βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατε΄ψουν συνεχίζουμε με τους κρόκους και το κονιάκ


Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν  πάουντερ και τη βανίλια Ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν Κλείνουμε το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνουμε τη μαρέγκα
την αμυγδαλόψιχα και τα κράνβερις Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μια ώρα περίπου και στολίζετε με άχνη


 Συνταγή  roula mitrou που είδα ως βασιλόπιτα με άχνη

Σοκολατόπιτα με φουντούκια!



ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
1 κούπα (των 250 ml) ζάχαρη
1 κούπα φουντούκια αλεσμένα
1 κούπα (125γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Για το γλάσο:
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπαιν-μαρί και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. Χτυπάμε ελαφρά να ενωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. και στρώνουμε μέσα το μείγμα. Κάνουμε στη μέση 1-2 κύκλους με ένα μαχαίρι για να παραμείνει επίπεδο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

ΓΛΑΣΟ
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα ώσπου να ξεκινήσει να φουσκώνει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί. Χαράζουμε σε κομμάτια το γλυκό, περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο, την απλώνουμε καλά και ξαναχαράζουμε για να εισχωρήσει το γλάσο στα κενά.
Τη συνταγή την έχω μάθει εδώ και χρόνια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Μανιάτικα Λαλάγγια!

 
ΥΛΙΚΑ

600 γρ, αλεύρι. σκληρό κίτρινο 90 -100 ml ελαιόλαδο Μεσσηνίας. 40 γρ. νωπή μαγιά (εγώ δεν είχα και έβαλα 2 φακελάκια ξερή μαγιά), 100 ml χλιαρό νερό, λίγο αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη,
προαιρετικά λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλο αν σας αρέσει, ελαιόλαδο Μεσσηνίας για το τηγάνισμα






ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το λάδι ομοιόμορφα μέχρι να είναι λαδωμένο όλο το αλεύρι. Τα αφήνουμε 3-4 ώρες στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό από το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε και λίγη ζάχαρη.
Μόλις φουσκώσει η μαγιά μας τη ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το λαδωμένο αλεύρι και αρχίζουμε να αναμειγνύουμε τα υλικά. Ρίχνουμε το αλάτι, την κανέλα , το γαρίφαλο και λίγο- λίγο το νερό μέχρι να ‘εχουμε μια ζύμη προς τη σφιχτή ζύμη .Σκεπάζουμε τη ζύμη μας μέχρι να φουσκώσει. 




Πλάθουμε λεπτά μακριά κορδόνια και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τελειώσουμε το πλάσιμο… Αυτά εν τω μεταξύ αρχίζουν να φουσκώνουν. Καλό είναι να μην φουσκώσουν… .Γι αυτό τα τηγανίζουμε λίγα - λίγα
Τα τηγανίζουμε ρίχνοντάς τα διπλωμένα στα τέσσερα σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν .Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με μέλι.
Συνοδεύονται πολύ ωραία με διάφορα τυριά. .
ΜΥΣΤΙΚΟ!!!. 

Όσο πιο λεπτά είναι τα κορδόνια, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα λαλάγγια. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 Marianna KarasMarianna's γευσεις!!!!!!!!!








Πιροσκί εύκολα νόστιμα με γέμιση πατάτας κ.τ.λ

 Ζύμη για πιροσκί

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. αλάτι
1 κ. σ. λευκό ξύδι
5 κ. σ. ελαιόλαδο περίπου 500 γρ. αλεύρι
 

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γέμιση

5-6 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
προαιρετικά φέτα
Λάδι για τηγάνισμα.


Ολα τα υλικά μαζί της ζύμης και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.

Στην γέμιση εγώ εβρασα τις πατάτες και αφού τις έλιωσα με το πιρούνι και κρύωσαν, προσθεσα την φέτα και την γραβιερα, όλα τα άλλα που έγραψα στην συνταγή είναι μια άλλη επιλογή, επίσης μπορούμε η γέμιση να έχει μόνο πατατουλες και φέτα ή προσθέστε, παριζα ή ψιλοκομμένο λουκάνικο, αυτά τα ολίγα"!!!
 Maria Ntai

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Κουραμπιέδες με λάδι καταπληκτικοί !!!




Απίθανοι κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο παραδοσιακή συνταγή που μου την είπε μία γιαγιά από την Λαμία!!Είναι πιο υγιεινοί και πιο οικονομικοί αρκετά!!!

Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
2-3 βανίλιες  σκόνη σε χαρτάκι συσκευασία
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
5 περίπου φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
χυμό από 1/2  μικρό λεμόνι
4 κουταλιές τις σούπας ούζο [η κονιάκ] έβαλα ούζο εγώ
Αμύγδαλα καβουρντισμένα κομματάκια [εγώ δεν έβαλα ]
Ζάχαρη άχνη για από πάνω 



  Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι,το λεμόνι,τις βανίλιες,το ξύσμα πορτοκαλιού,την ζάχαρη την άχνη και τα χτυπάμε για 4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα
Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα αν βάλουμε και το ούζο και αμέσως λίγο λίγο το αλεύρι,μέχρι να δούμε να σφίξει η ζύμη αρκετά και να πλάθετε. Δουλέψτε με το χέρι τώρα όχι μίξερ
Φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες κόβοντας σε μέγεθος καρυδιου ζύμη και κάνοντας μπαλίτσες που τις πατάμε μετά λίγο .Τους τοποθετούμε λίγο αραιά σε λαδωμένο ταψί γιατί απλώνουν γι αυτό και σας λέω να τους κάνετε μικρούς μεγαλώνουν.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα πάνω κάτω 180 βαθμούς.Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε και τους αφήνουνουμε να κρυώσουν εντελώς προσοχή εντελώς γιατί θα σπάσουν αλλιώς,

Μόλις κρυώσουν τους ραντίζουμε αν θέλουμε προαιρετικά με λίγο ούζο και  πασπαλίζουμε με την άχνη !! εγώ δεν τους ράντισα  .Καλή επιτυχία !!!
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

CINNABONS!!!



Ζύμη:

600 γρ. αλεύρι
120 γρ. ζάχαρη
8 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
220 γρ. χλιαρό γάλα
70 γρ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κ.γ. αλάτι

Γέμιση:

200 γρ. καστανή ζάχαρη
3-4 κ.σ. κανέλα
70 γρ. μαργαρίνη

Σάλτσα τυριού:

110 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. άχνη
120 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. βανίλια υγρή

 Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τ' αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1- 1 1/2 ώρες σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί.
Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο 55 X 40 εκ.
Το αλοίφουμε με τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης - κανέλας σε όλη την επιφάνεια.
Τυλίγουμε το φύλλο μας προσεχτικά σε ρολό από την φαρδιά μεριά και το κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ.

 


Τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολα το ένα μακρία από το άλλο γιατί φουσκώνουν πολύ και τα αφήνουμε για 20-30 λεπτά.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Καθώς θα ψήνονται τα ρολάκια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα μπολ την πολύ καλά μαλακωμένη μαργαρίνη και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια μαλακή σάλτσα.
Όταν ψηθούν τα cinnabons και καθώς είναι ζεστά τα αλοίφουμε με τη σάλτσα τυριού.



Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πένες στον φούρνο με μιξ τυριών & λουκανικάκια !

Υλικά
1 πακέτο πένες
1 πακετάκι τυρί 250 γραμ μιξ τυριών [στα σούπερ μάρκετ έτοιμο]
10 λουκανικάκια κοκτέιλ κομμένα σε ροδέλες
250 γραμ φέτα
1 κούπα τυρί τριμμένο γκούντα
1 κρέμα μικρή γάλακτος ,ή 1 κουτάκι μικρό εβαπορέ κατά προτίμηση
αλάτι πιπέρι.




 

Eκτέλεση
Βράζουμε τις πένες ,τις στραγγίζουμε και ρίχνουμε τις μισές στο ταψί η πυρέξ που θα το ψήσουμε.
Ρίχνουμε από πάνω τα μισά από τα τυριά ανακατεύουμε και στρώνουμε στο ταψί ομοιόμορφα .
Ρίχνουμε την φέτα τριμμένη με τα χέρια να πάει παντού και προσθέτουμε και τα λουκανικάκια κομμένα σε ροδέλες σε όλη την επιφάνεια.


Ρίχνουμε στις   υπόλοιπες  πένες μερικά από τα τυριά ανακατεύουμε και τα στρώνουμε επάνω από την φέτα .
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια ότι υπόλοιπο τυρί μας έχει μείνει περιχύνουμε από πάνω με την κρέμα γάλακτος η το νουνου γάλα και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς  για 15 με 20 λεπτά κι έτοιμο το υπέροχο φαγάκι μας !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ   ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ