Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Χοιρινό λεμονάτο με πιλάφι !!!



 Μαγειρεμένο με πολύ απλό τρόπο ένα υπέροχο φαγητό για  όλη την οικογένεια !!!

Υλικά μερίδες 3

500 γραμ χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο κατά βούληση
χυμό από 2 μεγάλα ζουμερά λεμόνια
αλάτι πιπέρι
1 τσιμπιά  κουρκουμάς
1 καρότο μεγάλο κομμένο μικρά καρεδάκια 


 Πως το μαγειρεύουμε πολύ απλά και εύκολα

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί ,ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο το κρέας το καρότο  και τα σοτάρουμε για λίγο ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε και το πιπέρι μαζί και τον κουρκουμά,το αλάτι το προσθέτουμε στα μέσα του μαγειρέματος για  να μην σφίξει το κρέας 
Προσθέτουμε και το σβήνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια.
Έχουμε ζεστάνει νερό και το ρίχνουμε  μέσα στο κρέας να το σκεπάζει 3 με 4 δάχτυλα και 5 ακόμα  . 
Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά ,προσθέτουμε το αλάτι δυναμώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό και να το δείτε να μείνει με δεμένο το ζουμάκι του.

 Πιλάφι

Για να σας  βγαίνει πάντα σπυρωτό θέλει 1 ποτήρι ρύζι και 3 ποτήρια νερό

Υλικά μερίδες 3
1 μεγάλο ποτήρι του νερού ρύζι
3  από το ίδιο ποτήρι νερό
1 κύβο knor
4 κουταλιές σούπας λάδι



Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολίτσα να ζεσταθεί .
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύομαι μέχρι να το δούμε να αλλάξει χρώμα να καφετίσει ελαφρώς ,
Προσθέτουμε και τον κύβο σε ότι γεύση σας αρέσει.
Ανακατεύουμε - ρίχνουμε το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά στο και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλο το νερό .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ