Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Σουτζουκάκια Σμυρναίικα !!!

Κλασικό πιάτο λαχταριστό με ρύζι πιλάφι, κάποιο ζυμαρικό ή πουρέ πατάτας . 

Υλικά
3/4 κιλού κιμάς μοσχαρίσιος
4 χονδρές φέτες ψωμί χωρίς κόρα
1/2 φλ.ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ γλυκού κύμινο
αλάτι-πιπέρι

Σάλτσα
3 μέτριες ντομάτες πολτοποιημένες
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ.ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό ή ροζέ
λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Τι κάνουμε
Μουσκεύομαι το ψωμί σε νερό και το στύβομαι και το βάζουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κύμινο το σκόρδο το αλάτι το πιπέρι .
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να ηρεμήσει 30 λεπτά στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας .
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί  τη ζάχαρη ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε ώσπου να απορροφήσουν όλα τα υγρά .
Στο μεταξύ πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενο σχήμα και τα ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί ή στο γκριλ ή στο τηγάνι γκριλ .
Όταν ροδίσουν τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα να πάρουν μια βράση.
Σερβίρονται με ρύζι πιλάφι πατάτες τηγανητές ακόμα και σκέτα με ψιλοκομμένο μαιντανό .Καλή όρεξη !!