Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Πίτα με μανιτάρια το κάτι άλλο !!!!

Γρήγορη πανεύκολη πεντανόστιμη !! Θα την φτιάξετε πολλές φορές !!!!

Υλικά 
1 φύλλο σφολιάτας
600 γρ. Μανιτάρια
150 γρ. Μπέικον
250 γρ. Σκληρό τυρί
250 ml. Κρέμα γάλακτος
1 ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 
  Κόβετε το μπέικον σε κύβους και το τσιγαρίζετε.
  Προσθέτετε τα μανιτάρια, το ζωμό, πιπέρι, λίγο αλάτι και τα ψήνετε περίπου 15 λεπτά.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος των υλικών,τρυπάμε την σφολιάτα με ένα πιρούνι και την βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς γύρω στα δέκα λεπτά να ψηθεί.
 Όταν μισοψηθεί η σφολιάτα βάζετε από πάνω τα υλικά σας, τρίβετε το τυρί , βάζετε την κρέμα γάλακτος πάνω από αυτά και ψήνετε την πίτα για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
 fanpage.gr
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Πέννες στο φούρνο με αλαντικά-τυριά με πολύ οικονομικό τρόπο !!

Yπάρχει τρόπος να φτιάξουμε ένα μεγάλο ταψί φαγητό πολύ ωραίο με πολύ λίγα χρήματα !!Πάμε στο σούπερ μάρκετ και ζητάμε τα περισσεύματα τυριών αλλαντικών τα οποία τα αγοράζουμε σε πολύ προσιτή τιμή . Σας δείχνω ενδεικτικές τιμές και φτιάχνουμε ή πίτσα ή αυτό το υπέροχο φαγητό ή τα χρησιμοποιούμε σε ότι φαγητό μπαίνουν τυριά -αλλαντικά-το καλό είναι ότι μέσα στο σακουλάκι μπαίνουν ποικιλίες από περισσεύματα και το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο γευστικό !  Υπάρχει κρίση και ψάχνουμε οικονομικές λύσεις !!




Υλικά
1 πακετάκι πέννες 0.80 σέντς
1 σακουλάκι αλλαντικά -τυριά 1.84 ευρώ
λίγο τριμμένο γκούντα για από πάνω  1.55
1 κρέμα γάλακτος μικρή [δεν χρειάζεται να είναι μάρκας ψάξτε θα βρείτε με 1.30 ευρώ]
6 -7 φετούλες μπέικον 0.96 σεντς
Αν θέλετε κι αν υπάρχει στο ψυγείο φέτα τρίψτε λίγη ανάμεσα δίνει ωραία γεύση
λίγο βούτυρο 


 Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες τις στραγγίζουμε τις ρίχνουμε στο ταψί .Ρίχνουμε 1 γεμάτη κουταλιά σούπας βούτυρο η λάδι ότι προτιμάτε και ανακατεύουμε .
Ρίχνουμε όλα τα υλικά  κομμένα σε κομματάκια μαζί και λίγη φέτα αν βάλουμε και ανακατεύουμε καλά.Από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο τυρί γκούντα [έβαλα και λίγο μέσα ] ρίχνω την κρέμα γάλακτος να πάει παντού λίγα ως ελάχιστα κομματάκια βούτυρο διάσπαρτα και ψήνω στους 180 βαθμούς να ροδίσει !!
Τα παιδάκια κι όχι μόνο το λατρεύουν καλή επιτυχία και είμαι σίγουρη θα σας αρέσει πολύ !!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Κοκορετσάκι με πατάτες στο πήλινο!!








Υλικά για την κοκορετσάκι

    1 συκωταριά αρνίσια η κατσικίσια
    λίγα εντεράκια
    2 σκελίδες σκόρδο ξύδι ρίγανη
    αλάτι – πιπέρι



Υλικά για πατάτες
πατάτες
ελαιολαδο
λεμόνι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
ρίγανη




Τι κάνουμε
Πλένουμε καλά τα εντεράκια μέσα κι απέξω
Βάζουμε σε λεκανίτσα αλάτι με ξύδι τα τρίβουμε και τα ξαναξεπλένουμε καλά
Ρίχνουμε χυμό λεμονιού τα τρίβουμε λίγο και τα αφήνουμε στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα
Πλένουμε το όλη την συκωταριά και την κόβουμε κομμάτια
Τα περνάμε σε σούβλα η εδώ εγώ τα πέρασα σε καλαμάκι από σουβλάκι γιατί τα έφτιαξα μικρά.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με την ρίγανη '
Μπήγομαι και το σκόρδο εδώ κι εκεί ανάμεσα στα κομμάτια,
Τυλίγουμε με τα αντεράκια αφού τα περάσουμε από πάνω λίγο σαν σταυρωτά.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες τις αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε χυμό από λεμόνι αραιώνουμε σε μισό ποτήρι νερού  2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
λίγη ρίγανη λίγο λάδι τα ανακατεύουμε πολύ καλά βάζουμε και τα κοκορετσάκια [αφού πρώτα βγάλουμε με προσοχή τα καλαμάκια] στην μέση αφού τα κυλήσουμε πρώτα λίγο στο ζουμάκι το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς .
Εγώ το έβαλα σε πήλινη γαστρούλα κι έγινε λουκουμάκι ,αν δεν έχετε πήλινη η απλή γάστρα σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο .Καλή επιτυχία !!
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Φιλέτο κοτόπουλο με χρωματιστες πιπεριές !

 Γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο!

Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλο
3 χρωματιστές πιπεριές -πράσινη -κόκκινη -κίτρινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μικρή κρέμα γάλακτος
λίγο λάδι
1 χυμό από 1 πορτοκάλι
1 ποτηράκι κρασιού κρασί
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
2 σκελίδες σκόρδο








Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκίτσες το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε.
βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε το σκόρδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές ολα κομμένα σε λεπτές λουριδίτσες και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε και τις μπουκίτσες και σοτάρουμε για λίγο .
Καθώς και το αλατοπίπερο
Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό από το πορτοκάλι.



Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό περίπου 1/2 ποτήρι του νερού και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα .
Προσθέτουμε αμέσως την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και σε 5 λεπτά το αποσύρουμε από την φωτιά.Γίνετε πολύ γρήγορα είναι πεντανόστιμο και το συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει .Καλή όρεξη !!!

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Πίτσα με κιμά!


Υλικά για την ζύμη

    800 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί
    200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    2 φακελάκια μαγιά ξηρή
    1 κ.σ. αλάτι
    1 κ.σ. ζάχαρη
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    650 ml περίπου χλιαρό νερό


Ετοιμάζουμε την ζύμη

Ανακατεύω τη μαγιά και τη ζάχαρη με μία κούπα από το νερό και αφήνω για 5 λεπτά
Αναμιγνύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω την μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό.
Αρχικά με ένα πιρούνι ανακατεύω και όταν αρχίζει να σχηματίζεται η ζύμη αρχίζω να τη δουλεύω με τα χέρια.
Αφού γίνει μια ωραία, λεία ζύμη την βάζω σε μπολ που έχω αλευρώσει, την αλευρώνω και από πάνω και την αφήνω σε ζεστό μέρος  για μία ώρα περίπου ή όσο πάρει να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια ζυμώνω και πάλι λίγο τη ζύμη και η την χρησιμοποιώ αμέσως η την τυλίγω σε μεμβράνη και την τοποθετώ στην κατάψυξη να την χρησιμοποιήσω όταν θέλω.



Για πάνω από την πίτσα

400γρ. κιμάς ανάμεικτος
75γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200γρ. ντομάτες ώριμες σε κυβάκια κομμένες ή κονκασέ
1/2  φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κ.γ. ρίγανη
    αλάτι
    πιπέρι

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

υπόλοιπα  υλικά
  100γρ. φέτα τριμμένη
  2 φλιτζ. γκούντα
  3 κ.σ. ελαιόλαδο
 μαϊντανό και κρίκους κρεμμύδι συν φέτα για το σερβίρισμα

Ετοιμάζουμε την σάλτσα με κιμά.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο multi. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για να τον «σπάσουμε» και να τσιγαριστεί ομοιόμορφα.
Αφού σοταριστεί  ο κιμάς, ρίχνουμε τις ντομάτες ή κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 1 ώρα. Αν τελειώσουν τα υγρά του και χρειάζεται κι άλλο βράσιμο, ρίχνουμε λίγο νεράκι ζεστό, για να μη σταματήσουμε το μαγείρεμα.
Έπειτα ανακατεύουμε με το κεφαλοτύρι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί και «ανοίγουμε» τη ζύμη.
Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά πρώτα την σάλτσα κιμά και μετά τα υπόλοιπα και ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι.
Την ψήνουμε στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και μισοφέγγαρο κρίκους κρεμμύδι κατά προτίμηση ,η λίγο ξερό βασιλικό .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Πίτσα αλλαντικών στην πέτρα!





Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Υλικά για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι,
30γρ. φρέσκια μαγιά,
3 με 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ηλιέλαιο ),
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ,
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ,
1 με 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό ( μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω νερό ),
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.



Υλικά για τη γέμιση:
500γρ. Γκούντα,
200γρ. σάλτσα ντομάτα βασιλικού ,
2 ψιλοκομμένες πιπεριές ,
400γρ. μπέικον ,
200γρ. μανιτάρια σε φέτες ,
3 λουκάνικα Βιέννης ψιλοκομμένα ,
150γρ. μοτσαρελα ,
1 ντομάτα μέτρια ψιλοκομμένη ,
μαύρο πιπέρι ,
Καγιέν πιπέρι .


Παρασκευή ζύμης :
Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με το κουταλάκι του γλυκού της ζάχαρης και μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό ( προσοχή το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό για να μην καεί η μαγιά ).
Τυλίγουμε το μπολ με τη μαγιά με μια μεμβράνη και αφήνουμε την μαγιά να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου .
Μετά από 20 λεπτά παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ μέσα στο όποιο κοσκινίζουμε το αλεύρι .
Στη συνεχεία τοποθετούμε μέσα στο μπολ όλα τα υλικά ( σησαμέλαιο , αλάτι ,μέλι , χλιαρό νερό ) με τελευταίο τη φρέσκια μαγιά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πετυχούμε μια ζύμη ομοιογενή που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα του μπολ (μπορούμε να ζυμώσουμε τη ζύμη είτε στο μίξερ χρησιμοποιώντας το γάντζο , είτε με τα χεριά μας).
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο το τυλίγουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου ( εκτός ψυγείου ).
Μετά τη 1 ώρα ξαναζυμωνουμε την ζύμη για λίγα λεπτά και την πλάθουμε ( αφού πρώτα την έχουμε χωρίσει ) σε δυο μπάλες.
Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με το πλαστή σε ορθογώνιο η στρογγυλό σχήμα , ανάλογα με τις προτιμήσεις μας ( το πάχος της ζύμης πρέπει να είναι 1-1,5 εκ. περίπου ).
Παίρνουμε δυο ταψιά 28 c.m. στρώνουμε πάνω δυο αντικολλητικα χαρτιά και απλώνουμε από πάνω τους τις ζύμες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για μίση ώρα πριν τις γαρνίρουμε με τα υλικά της συνταγής
μας.
Παρασκευή γέμισης:
Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη σάλτσα ντομάτας με άρωμα βασιλικού , στη συνεχεία ρίχνουμε την μίση ποσότητα από τη γκούντα , τη μοτσαρελα, το μπέικον ,τις πιπεριές , τη ντομάτα , τα λουκάνικα , τα μανιτάρια και πάλι από πάνω ρίχνουμε γκούντα και τελειώνουμε ρίχνοντας μαύρο και Καγιέν πιπέρι.
Διαδικασία ψησίματος.
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις έχοντας από την αρχή της προθέρμανσης τη πέτρα μέσα στο φούρνο .
Μετά από μίση ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς κελσίου και βάζουμε τη πίτσα στο φούρνο .
Αφήνουμε το φούρνο περίπου για 10 λεπτά σε λειτουργία και στη συνεχεία κλείνουμε εντελώς το διακόπτη του φούρνου και αφήνουμε μέσα στο φούρνο τη πίτσα να συνεχίζει να τη ψήνει η πέτρα .
Βγάζουμε τη πίτσα από το φούρνο περίπου μετά από μίση ώρα ( η πέτρα ψήνει τη πίτσα από κάτω προς τα πάνω για αυτό και πρέπει στα δέκα λεπτά περίπου να κλείσει εντελώς ο φούρνος για να μην καεί η γέμιση της από πάνω ).
Ψήσιμο χωρίς πέτρα.
Ψήνουμε τη πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 35 περίπου λεπτά στη μεσαία σχάρα ( η διάρκεια ψησίματος εξαρτάται πάντα από τη δύναμη του φούρνου).
Από τη δοσολογία για αυτή τη ζύμη γίνονται δυο πίτσες 28 c.m.
Σημείωση : μπορείτε να βάλετε και μια γέμιση της αρέσκειας σας.
Καλή επιτυχία.
Viki Stog.


Σοκολατένιο κέικ πειρασμός !











Ένας σοκολατένιος πειρασμός στο πιάτο σας.
Μια δική μου δημιουργία με υλικά που αγαπώ και λατρεύω.
ΥΛΙΚΑ:
160 γρ μαργαρίνη (έβαλα το «κλασσικό χωριό με ελαιόλαδο» Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή να έχει μαλακώσει πολύ…. όχι να έχει κάψει.
4 αυγά,
200 γρ. ζάχαρη,
1 κουτάκι μικρό γάλα εβαπορέ (170 γρ) ,.
3 κ .γ στιγμιαίο καφέ,
3 κ. σ. μαύρο ρούμι
4 κ. σ κακάο,
175 γρ . σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη,
1 πορτοκάλι το χυμό και το ξύσμα,
2 βανίλιες,
300 γρ, αλεύρι φαρίνα,
μια πρέζα αλάτι




ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
150 γρ κουβερτούρα 55%κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά,
1 κ. γ. ηλιέλαιο για να γυαλίσει το γλάσο,
15 γρ. . μέλι
Εκτέλεση για το γλάσο:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και την τεμαχισμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία..Μόλις λιώσει προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε να διαλυθεί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο..Ανακατεύουμε πολύ καλά. και περιχύνουμε αμέσως το κρύο σοκολατένιο κέικ.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200 ml νερό,
150 γρ ζάχαρη
3 κ. σ κακάο,
λίγο λικέρ καφέ
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Βράζουμε τα 3 πρώτα υλικά για 3 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το λικέρ καφέ.

 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Κοσκινίζουμε δυο φορές το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα 160 γρ, ζάχαρη (την υπόλοιπη 40 γρ. την κρατάμε στην άκρη… θα τη χρησιμοποιήσουμε όταν χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα). Ρίχνουμε και τη μαλακωμένη μαργαρίνη ( βούτυρο) στον κάδο και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίζει το μείγμα . (περίπου 10 λεπτά). Συνεχίζουμε ρίχνοντας έναν – έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα και τη λιωμένη κουβερτούρα. Ρίχνουμε το στιγμιαίο καφέ, το ρούμι, το ξύσμα και το χυμό από το ένα πορτοκάλι. Στο τέλος προσθέτουμε και τις 2 βανίλιες και σταματάμε το μίξερ Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα ρίχνοντας τμηματικά τα 40 γρ, ζάχαρη που κρατήσαμε μέχρι να κάνουμε μια στητή μαρέγκα με κορυφές. Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ με τα χτυπημένα υλικά εναλλάξ τη μαρέγκα και το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις.
Έχουμε αλείψει με βούτυρο μια φόρμα και μετά την έχουμε αλευρώσει και έχουμε τινάξει το αλεύρι πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και το ψήνουμε για μισή ώρα με 40 λεπτά στον αέρα στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις ψηθεί τη βγάζουμε και περιχύνουμε το κέικ όπως είναι μες στη φόρμα με 1 κούπα σιρόπι σοκολάτας..(όχι έτοιμο σιρόπι σοκολάτα)
Το αφήνουμε 2 ώρες περίπου να ρουφήξει το σιρόπι και το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα να στραγγίσει πολύ καλά.
Μετά από 2 ώρες περίπου το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο της σοκολάτας..
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ





Μακαρονόπιτα με απάκι & πιπεριά Φλωρίνης !

ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλή φόρμα του κέικ)
500 γρ. χονδρά μακαρόνια, για παστίτσιο
αλάτι
200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
200 γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
200 γρ. απάκι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
150 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά
μπόλικο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
120 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
1 πακέτο φύλλο κρούστας


TI EINAI TO AΠΑΚΙ
 
Αλλαντικό το οποίο παρασκευάζεται στα Ανώγια της Κρήτης από άπαχο χοιρινό κρέας. Μαρινάρεται για δύο με τρεις ημέρες σε ξύδι φτιαγμένο από κρασί. Μετά κρεμιέται σε ειδικό χώρο όπου καπνίζεται με αρωματικά φυτά και τυλίγεται σε ένα στρώμα από μπαχαρικά και μυρωδικά, αποκτώντας έτσι χαρακτηριστική υπόξινη και αρωματική γεύση. Μπορεί να καταναλωθεί όπως είναι ή να ζεσταθεί για λίγα λεπτά στο τηγάνι, στο φούρνο ή στα κάρβουνα. Μπορεί ακόμα να προστεθεί σε κάποιο λαδερό φαγητό όπως φασολάκια ή φασολάδα, να γίνει βάση για διάφορες σάλτσες ζυμαρικών ή να χρησιμοποιηθεί στην πίτσα αντί για άλλα αλλαντικά, προσφέροντάς της εξαιρετικό άρωμα.
Διατροφική αξία: 1 λεπτή φέτα (28-30 γραμ.)/ 34 θερμίδες. Περιέχει βιταμίνες Β1, Β12 και νιασίνη, ψευδάργυρο, κάλιο, σίδηρο και μαγνήσιο, πρωτεΐνη, νάτριο (αλάτι) και χοληστερίνη.

Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 5-6 λεπτά. Τα σουρώνουμε και χωρίς να τα αφήσουμε να κρυώσουν τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε με τα τυριά, το απάκι, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι, τα αβγά και τις πιπεριές.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε ένα ένα με τη βοήθεια ενός πινέλου, ώστε να καλύπτονται ο πάτος και τα τοιχώματα και οι γωνίες τους να προεξέχουν αρκετά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 200°C, στον αέρα.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια πιέζοντάς τα ελαφρά. Σκεπάζουμε με τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν. Βουτυρώνουμε και άλλα 2-3 φύλλα και καλύπτουμε την πίτα τοποθετώντας το ένα επάνω στο άλλο και διπλώνοντας προσεκτικά τις άκρες τους προς τα μέσα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα.
Καλή επιτυχία.
 Φάνης Χατζησκουλής.

Παγωτό τηγανιτό !

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Υλικά:
4 φύλλα κρούστας (ζύμη ψυγείου, όχι κατεψυγμένα )
350 γρ. παγωτό βανίλια
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
λάδι για το τηγάνισμα
1 κ.σ. μέλι
ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)


Εκτέλεση
1. Βουτυρώνουμε καλά ένα φύλλο.

2. Τοποθετούμε 2 μικρές μπάλες παγωτού χαμηλά κάτω, στο κέντρο του φύλλου.

3. Διπλώνουμε το φύλλο και από τις δύο πλευρές μέχρι την μέση.

4. Βουτυρώνουμε ξανά το φύλλο και το τυλίγουμε.

5. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.

6. Τοποθετούμε τα τυλιγμένα παγωτά στην κατάψυξη για μια ώρα τουλάχιστον.

7. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι (πρέπει να είναιπολύ καυτό, περίπου 170 βαθμούς, για να ψηθεί γρήγορα και να μην λιώσει το παγωτό που είναι στο κέντρο).

8. Τηγανίζουμε το παγωτό μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές

Καλή επιτυχία.

Φάνης Χατζησκουλής.

Μύδια με ντοματίνια & λιγκουίνι !

 Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Υλικά :

1 πακέτο λιγκουίνι
1 κιλό μύδια
1 ποτήρι κρασιί λάδι
σκόρδο
1 ποτήρι το κρασιού λευκό κρασί
ντοματίνια
μαϊντανό
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση :
Σε μία κατσαρόλα βράζω (στο μισό χρόνο από ότι συνήθως) τα ζυμαρικά, σουρώνω και τα βγάζω.  Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και σοτάρω το σκόρδο.  Προσθέτω το κρασί και τα ντοματίνια (ολόκληρα ή κομμένα στη μέση τα μεγαλύτερα).  Αφού αρχίσουν να μελώνουν προσθέτω τα μύδια (τα οποία έχω καθαρίσει από έξω και έχω αφαιρέσει τα μουστάκια τους)και το αλάτι.  Σε πολύ λίγο ανοίγουν και σοτάροντε οπότε προσθέτω και τα ζυμαρικά μου ανακατεύοντας καλά για λίγα λεπτά.  Απορροφούν τα υγρά και γίνοντε μυρωδάτα.  Σερβίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι.
Καλή επιτυχία.
Έφη Πελέκη.

*Τονοσαλάτα!


ΥΛΙΚΑ:
2 κονσέρβες τόνο Αλοννήσου σε νερό
200 γρ . καλαμπόκι
5-6 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε λεπτές ροδέλες (πίκλες), 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό πολύ ψιλοκομμένο, 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, άνηθο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2-3 αντζούγιες ψιλοκομμένες, 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη, ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη, 1 καρότο τριμμένο
Η Διαδικασία πολύ εύκολη και απλή.
Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά.


ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ:
Σε ένα μικρό μπολάκι αναμειγνύουμε
2 κ. σ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και 3 κ. σ. μαγιονέζα. Προσθέτουμε μισό κ. γ μουστάρδα ντιζόν
αλάτι, πιπέρι
. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά της σαλάτας.
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Εάν δεν έχουμε μουστάρδα ντιζόν βάζουμε 1 κ. γ. απαλή μουστάρδα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά ελαφρά. Η τονοσαλάτα μας είναι έτοιμη. Την βάζουμε στο ψυγείο για 2- 3 ώρεςνα αναμειχθούν οι γεύσεις
Μπορούμε να την ετοιμάσουμε και για έναν μπουφέ.,
Σε αυτή την περίπτωση: Αδειάζουμε όλη την τονοσαλάτα σε μια φόρμα και στο πάνω μέρος βάζουμε κομμένο σγουρό μαρούλι. Την βάζουμε στο ψυγείο να αναμειχθούν οι γεύσεις.. Λίγο πριν σερβίρουμε την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και την διακοσμούμε.
Καλή επιτυχία.
 Marianna KarasMarianna's γευσεις!!!!!!!!!




Μηλόπιτα με σαντιγί !


Υλικά :

2 πακέτα πτι-μπερ
200 γραμμάρια βούτυρο
1 1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
6 μήλα σε κυβάκια
1 κουτάλι κανέλα
1 κουτάλι γαρύφαλλο
1 μορφατ
1 ζαχαρούχο γάλα λίγα καρύδια 
 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σπάμε τα μπισκότα, βράζουμε τα μήλα με το νερό, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο και την κανέλα ώσπου να μαλακώνουν. Σπάμε τα μπισκότα και τα ραντιζουμε με το βούτυρο.  Μόλις μαλακώσουν τα μήλα, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσουν.  Χτυπάμε τη σαντιγί με το ζαχαρούχο και τοποθετούμε από πάνω από τα μήλα. Πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.
Ματούλα Βλαχοπούλου.




Αλμυρό κέικ !

 Τέλειο κολατσιό για το σχολείο.

Υλικά :
1 γιαούρτι στραγγιστό,
1 φλιτζάνι (του νες καφέ) σπορέλαιο,
3 αυγά,
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο (αλμυρό),
200 γρ.φέτα τριμμένη,
5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο,
2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλάκι  μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι, το σπορέλαιο και τα αυγά για 2 λεπτά περίπου.  Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα.Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία.
 Μαρία Μάρδα.
Περισσότερες συνταγές Εδώ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Σπιτική ζύμη σφολιάτα βήμα βήμα !






 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Φτιάχνουμε 2 φύλλα σπιτικής σφολιάτας.
Υλκά για  τη ζύμη :
1 σφηνάκι τσίπουρο ή ξύδι ή κρασί , (εξαρτάται για ποιο λόγο θα χρειαστούμε τη σφολιάτα, εγώ εδώ εβαλα τσίπουρο για να φτιαξω hot dog αλλά Ελληνικά με σπιτική σφολιάτα )
1 σφηνάκι ελαιόλαδο,
αλάτι,
200 ml χλιαρό νερό 
όσο αλεύρι πάρει
ΒΙΤΑΜ λιωμένο για τα φύλλα
Εκτέλεση (δείτε τις φωτογραφίες):
Ανοίγουμε φύλλο.
12200735_1052537268123658_563424923_n
Το περνάμε με λιωμένη μαργαρίνη.
12202027_1052537761456942_958174626_n
Κλείνουμε από δεξιά και αριστερά να σχηματιστει μια πλατιά λωρίδα . Το περνάμε και πάλι με λιωμένη μαργαρίνη .
12204847_1052537864790265_1624551119_n
Συνεχίζουμε να κλείνουμε από τη μια μεριά τώρα ώστε τε να “εχουμε μια πιο στενή λωρίδα Περνάμε και πάλι με λιωμένη μαργαρίνη.
12211979_1052538271456891_1942370939_n
Κλεινουμε από πάνω και κάτω. Το περνάμε με λιωμένη μαργαρίνη. Σχηματίζουμε φάκελο….
12207912_1052538361456882_480403383_n12202546_1052538488123536_1865273587_n
Τα βαζουμε σε πλαστική μεμβράνη όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την ίδια διαδικασία την κάνουμε αλλες δυο φορές, μετά από 6-7 ώρες. Το φύλλο γίνεται τετράγωνο έτσι για τετράγωνο ταψί.  Μπορούμε όμως να μαζέψουμε τη ζύμη μας μια μπάλα και να ξανανοίξουμε φύλλο κανονικά στρογγυλό.
Καλή επιτυχία.