Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Μπισκότα υπέροχα μαλακά γεμιστά!!




CHOCO ORANGE & CHOCO BERRY!!!

Η καλύτερη συνταγή γι'αυτά τα υπέροχα μαλακά μπισκότα,γεμιστά με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και επικάλυψη σοκολάτας!!!
Σας υπόσχομαι ότι είναι πολύ πιο νόστιμα από τα αγοραστά!!!

ΥΛΙΚΑ
4 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
100 γρ.άχνη ζάχαρη
50 γρ.αλεύρι
50 γρ.κορν φλάουρ
1 κ.γ κοφτό μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
μαρμελάδα πορτοκάλι ή φράουλα ή όποια άλλη θέλουμε


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι.
και ρίχνω κουταλιά κουταλιά την άχνη.Χτυπάω λίγο ακόμα και προσθέτω 1-1 τους κρόκους και τη βανίλια.
Σταματώ το μίξερ και ρίχνω με ένα μικρό σουρωτήρι σε 3 δόσεις το αλέυρι που το έχω κοσκινήσει με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Βάζω το μίγμα σε κορνέ με στρογγυλή τρύπα μπροστα μεγάλο (θα το πάρει όλο) και αραδιάζω σε 2 ταψιά με λαδόκολα μπαλίτσες με διάμετρο 5 εκ.περίπου σε απόσταση η μία από την άλλη.
Ψήνω στους 160 με αέρα για 10-12 λεπτά να χρυσίσουν καλά.
Δεν ξεκολάνε αμέσως γι αυτό αφαιρώ τι ςλαδόκολες μαζί με τα μπισκοτάκια πάνω στον πάγκο μου και τα αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν.
Βάζω στα ταψιά άλλες λαδόκολες και αραδιάζω το υπόλοιπο μίγμα μου σε μπαλίτσες.
Βγαίνουν 4 ταψιά περίπου 40 μπισκοτάκια.

Λιώνω τη σοκολάτα μου σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα και αφού κρυώσουν τα κούκις βάζω λίγη μαρμελάδα από την κάτω πλευρά του μπισκότου και αμέσως περιχύνω με ένα κουταλάκι από λίγη σοκολάτα και στρώνω λίγο την επιφάνεια.Τα τοποθετώ σε επιφάνεια με λαδόκολα να στεγνώσει καλά η σοκολάτα.
Να πω ότι η μαρμελάδα μας δεν θα πρέπει να έχει πολύ σιρόπι,δηλ.να είναι όσο το δυνατό σφιχτή για να μην νοτίσουν τα μπισκοτάκια μας!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τα δικά μου τα γέμισα με σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι και φράουλα!
Επίσης να πω ότι δεν πρέπει το μίγμα να μείνει πολύ ώρα μέσα στο κορνέ ή στο μπολ γιατί όσο μένει ξεφουσκώνουν τα αυγά...(εγώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα)
γι αυτό μπορείτε να κάνετε τη μισή δόση και να ψήσετε 2 ταψιά μαζί!






Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Τζιζκέικ με βάση από σπιτικά μπισκοτάκια !!







Το δικό μου τσιζκέικ με σπιτικά μπισκοτάκια που περίσσεψαν στο σπίτι.Ότι μπισκοτάκια ή κουλουράκια έχουμε δεν τα πετάμε,αλλά φτιάχνουμε ένα γρήγορο και φανταστικό γλυκάκι!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
250 γρ.μπισκότα ή κουλούρια (εγώ έβαλα τις ''Γατίσιες Πατουσίτσες''χωρίς την εσωτερική γέμιση)
100 γρ.μαργαρίνη (μπορούμε να βάλουμε και 80 γρ.) σε θερμ.δωμ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
600 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη (λευκή σαντιγι)
200 γρ.γάλα κρύο
1 βανίλια
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
300 γρ.γλυκό βύσινο με το σιρόπι του ή μαρμελάδα με κομματάκια φρούτου (εγώ εβαλα σπιτικό γλυκό βύσινο)
1/2 με 3/4 κούπα νερό
1 κ.σ κορν φλάουρ (κοφτή)
Ή μπορούμε να παραλείψουμε όλα τα παραπάνω και χρησιμοποιήσουμε σκέτο το γλυκό ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ'ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά για την σάλτσα και βράζω μέχρι να πυκνώσει.Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Στο μουλτι ή σε πολυμηχάνημα με κόφτη ρίχνω τα μπισκότα και το βούτυρο και τα αλέθω να ενωθούν και να γίνουν σαν άμμος.
Στρώνω το μίγμα μπισκότου σε τσέρκι 26-28 εκ.και το πατάω με την ανάποδη ενός κουταλιού να το ισιώσω.
Σ'ένα μπολ χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνω το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο και τα χτυπάω για 1 λεπτό.Προσθέτω και την σαντιγι να ενωθεί χτυπώντας άλλο 1 λεπτό.
Αδειάζω το μιγμα αυτό πάνω από τη βάση μπισκότου και βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά 3-4 ωρίτσες.
Αφου παγώσει και λίγο πριν σερβίρω στρώνω απο πάνω τη σάλτσα μου.
Πανεύκολο και πεντανόστιμο!


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Έχω να σας πω ότι τα μπισκοτάκια ''Γατίσιες Πατουσίτσες'' που έβαλα μου έδωσαν μια πολύ Αφράτη Βάση για τσηζ κέικ!!!!

Χιονάτη πάστα ρολό !!




Αφράτο παντεσπάνι ρολό,σιροπιαστό και γεμιστό με υπέροχη κρέμα και τυλιγμένο σε ινδοκάρυδο!!!

Ένα πολύ εύκολο και οικονομικό γλυκό αφού αυτή η δόση βγάζει 22 πάστες και στο τέλος δεν πιστεύεις ότι το έφτιαξες εσύ!!!
'
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά
1 κούπα αλεύρι+2 κ.σ κορν φλάουρ ή νισεστές (κοσκινισμένα 2 φορές)
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
4 κ.σ σπορέλαιο+2 κ.σ γάλα εβαπορέ
1 πρέζα αλάτι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
200 γρ.τυρί κρέμα
200 γρ.γάλα φρέσκο παγωμένο
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
1 βανίλια
3-4 κ.σ ζαχαρούχο γάλα (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλω την κρέμα)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 βανίλια
200-300 γρ.ινδοκαρυδο τριμ.για το τύλιγμα


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω βράζοντας το σιρόπι μόνο 1 λεπτό ρίχνοντας τη βανίλια στο τέλος και το αφήνω να κρυώσει.
-Χτυπάω τα αυγά+ζάχαρη+βανίλια+αλάτι 8-10 λεπτά να φουσκώσουν πολύ καλά.
Ρίχνω συνεχίζοντας το χτύπημα στη δυνατή ταχύτητα και σε σταθερή ροή λίγο λίγο το λάδι που το έχω ανακατέψει με το γάλα.
Σταματώ το μίξερ και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα τα Στερεά υλικά σε 3-4 δόσεις κοσκινίζοντας τα πάλι με 1 σουρωτηράκι.
Τα αυγά δεν πρέπει να ξεφουσκώσουν και δε θα ξεφουσκώσουν αν ακολουθήσετε τις οδηγίες!


Αδειάζω το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 12 λεπτά περίπου.
Δεν τ αφήνω να πάρει πολύ χρώμα.Αν στα 12 λεπτά το τρυπήσω με οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Ξεχωρίζω με μαχαίρι το παντεσπάνι γύρω γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού και το κόβω στη μέση (Δείτε φωτό)
Ξεκολλώ το 1 κομμάτι από την λαδόκολλα και το ξαναβάζω  πάνω σε αυτήν με την ψημένη επιφάνεια τούμπα προς τα κάτω και το τυλίγω μαζί με αυτήν σε ρολό από την μακριά πλευρά.
Το ίδιο κάνω και με το 2 κομμάτι και τα αφήνω να κρυώσουν.
Εντωμεταξύ χτυπάω το Γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί και ρίχνω το τυρί κρέμα τη βανίλια και το ζαχαρούχο χτυπώντας να αφρατέψουν.
Ανοίγω προσεκτικά το 1 ρολό,απλώνω λίγη κρέμα (3 κ.σ περίπου) και τυλίγω πάλι σε ρολό.
Κόβω με πριονωτό μαχαίρι για ψωμί φέτες πάχους 4 εκ.περίπου
Βουτάω τις φέτες στα γρήγορα στο σιρόπι που έχει κρυώσει,από τη μια πλευρά πρώτα και έπειτα από την άλλη με τη βοήθεια μιας πιρούνας ή τρυπητής κουτάλας (ότι σας βολεύει) και τα βουτάω μέσα σε ένα μπολ με ινδοκαρυδο και τα τυλίγω καλά.
Τα τοποθετώ σε καραμελόχαρτα (χάρτινες θήκες) και βάζω τις πάστες στο ψυγείο να παγώσουν.
Την ίδια διαδικασία κάνω και με το 2 ρολό παντεσπάνι.
Βγαίνουν 22 πάστες!!!
Το σιρόπι πρέπει να το πιουν όλο μη το φοβηθείτε!
Επίσης η δόση αυτής της κρέμας φτάνει για 1 δόση παντεσπάνι ακόμα (δηλ.θα σας περισσέψει κρεμούλα,εκτός αν χτυπήσετε εναλλακτικά
100 γρ.κρέμα γάλακτος
100 γρ.τυρί κρέμα
2-3κ.σ ζαχαρούχο
1 βανίλια
Αυτή η δόση κρέμας θα σας βγει ακριβώς για 1 δόση παντεσπάνι!!!


Εκτέλεση φωτό Συνταγή από  Οι λιχουδιές της Σόφης




Τσιζκέικ με λευκή σοκολάτα & βατόμουρο !!!





Θα χρειαστείτε:

Για τη βάση:

    200 γρ. κρακεράκια ή μπισκότα digestive
    2 κ.σ. ζάχαρη
    1/3 κούπα βούτυρο (80 γρ.)
    3 κ.σ. (30 γρ.) σκόνη αμυγδάλου

Για την κρέμα:

    200 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
    4 αυγά
    900 γρ. τυρί κρέμα
    1/2 κούπα + 1 κ.σ. (125 γρ.) ζάχαρη
    3 κ.σ. αλεύρι
    1 βανίλια
    4 σταγόνες έλαιο αμυγδάλου (προαιρετικά)
    Μαρμελάδα ή σιρόπι βατόμουρο

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα υλικά για τη βάση, θρυματίζοντας τα κρακεράκια ή τα μπισκότα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

3. Πιέστε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού για κέικ.

4. Ανακατέψτε τα αυγά, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια, και το έλαιο αμυγδάλου καλά σε ένα μεγάλο μπολ.

5. Προσθέστε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.

6. Βάλτε τη μισή κρέμα στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα.

7. Βάλτε μερικές κουταλιές από τη μαρμελάδα βατόμουρο πάνω από την πρώτη στρώση κρέμας και απλώστε ομοιόμορφα.

8. Βάλτε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη μαρμελάδα και απλώστε ομοιόμορφα.

9. Χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι – ή άλλο εργαλείο – κάντε στη κορυφή του τζιζκέικ κουκκίδες με την μαρμελάδα, με μικρότερες κουκκίδες προς το κέντρο.

10. Με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα περάστε μέσα από τις κουκκίδες για να φτιάξετε ένα σπιράλ σχέδιο.

11. Ψήστε για 1 ώρα, μέχρι να είναι ψηθεί καλά η κρέμα. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε το τζιζκέικ στο ψυγείο για 8 ώρες. Αφαιρέστε το από το ταψί και απολαύστε!

Πως σας φαίνεται η ιδέα ενός τζιζκέικ με βατόμουρο και λευκή σοκολάτα; Θα το δοκιμάσετε; Μοιραστείτε αυτή την υπέροχη συνταγή με τους φίλους σας!

Δείτε το βίντεο Για βοήθεια πατήστε το από κάτω λίνκ
 https://www.youtube.com/watch?v=Xfw89dWA3ew


Via olasimera

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Σοκολατένια μπαμπαδάκια !

 

Σοκολατένια μπαμπαδάκια by Mairh
δεύτερη εκδοχή μου

Οι Λιχουδιές της Σόφης
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
260 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
40 γρ κακάο
100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά σε θερμ.δωμ.
2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη+200 ml γάλα κρύο (χτυπημένα σε σαντιγί)
ή 300 γρ .κρέμα γάλακτος+1 βανίλια+1 κ.σ άχνη ζάχαρη (χτυπημένα σε σαντιγί (ότι γέμιση προτιμάτε εγώ έβαλα την πρώτη επιλογη.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο
λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τη σαντιγί και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστώ.
-Σ'ένα μπολ ρίχνω το γάλα,τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύω.Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο,
το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια.Ανακατεύοντας ρίχνω και το αλεύρι μέχρι να έχω ένα μείγμα παχύρευστο και κολλώδες.
(Εγώ χρησιμοποίησα μίξερ,αλλά γίνεται και στο χέρι)
Αδειάζω το μείγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένες και αφήνω το μίγμα μου να φουσκώσει
μέχρι το χείλος από τις θήκες 30 λεπτά.
Ψήνω στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτάκια περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
-Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο και προσθέτω στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.
-Βουτάω τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι,αφού κόψω πρώτα λίγο το καπάκι από πάνω.
(Εγω δεν το αφαίρεσα όλο,απλά το έκοψα μέχρι να στέκεται)
για να σιροπιαστούν καλύτερα για 2 λεπτά περίπου
Τα βάζω σε πιατέλα να κρυώσουν.
Τα γεμίζω με σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ και αλείφω την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο κονιάκ.
Εγώ τα πασπάλισα και με λίγο ινδοκάρυδο που μ'αρέσει πολύ!!!
Είναι υπέροχα και πανεύκολα!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το σιρόπι δεν πρέπει να περισσέψει,θα το ρουφήξουν όλο!!!
 

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τούρτα & πάστες καρδούλες !!



 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ
 220γρ φαρίνα απ
 8κουτ .σούπας.κακάο
1.μπέικιν πάουντερ
 1πρεζα αλάτι
 280γρ. ζάχαρη
 8 αυγά χωρισμένα κρόκος-ασπράδι
1βανιλια
4κουτ.σούπας.νερό

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
 Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα, μετά σε άλλο μπολ χτυπάμε στους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατ;eψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό.
Σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε τα στερεά υλικά και τη μαρέγκα στο μείγμα σιγά-σιγά.
 Στρώνουμε από μια λαδόκολλα σε 2 ταψιά της κουζίνας ρίχνουμε το μισό μείγμα στο ένα ταψί και το άλλο μισό στο άλλο ταψί ισιώνουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά...
Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε με κούπα ότι σχέδιο θέλουμε.Eμένα μου έβγαλε μια τούρτα 26εκ. και 6 πάστες


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
 1000γρ.φυτική κρέμα γάλακτος
35% λιπαρά
8 κουτ.σούπας. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε


Τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν σαντιγί Για γαρνίρισμα εγώ έβαλα καρύδα ροζ και χρωματιστό κας -κας.Συνταγή Mina Papa

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Το σιγουράκι Ραβανί !





Είναι τόσο εύκολο που μπορεί να το φτιάξει και ένας αρχάριος! Φουσκώνει πολύ και ΔΕΝ ξεφουσκώνει!!

ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 φακελάκια μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού
1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό 500 γραμ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ


5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 βανίλια
φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν 5 λεπτά.

Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο,το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα,τη βανίλια το ξύσμα,και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός.Το αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψιά 30 εκ. και ψήνω στους 170 βαθμούς  40 λεπτά περίπου.
Το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.

Βράζω το νερό με τη ζάχαρη,φλούδα και χυμό λεμόνι,4-5 λεπτά.

Προσθέτω τη  
βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψω και όταν λιώσει το βούτυρο,σιροπιάζω λίγο λίγο (γιατί το ραβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι,το χλιαρό γλυκό.Είναι όνειρο!!!Καλή επιτυχία !!!

Από την φίλη Οι Λιχουδιές της Σόφης

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Ξηρομερίτικο λαδορεβανί !





H πιο τέλεια συνταγή για λαδορεβανί που έχω φτιάξει!!!

Υλικά
700γρ ελαιόλαδο ή (400 ελαιόλαδο και 300 σπορέλαιο)
1.400γρ νερό
1 κιλό ζάχαρη
500γρ σιμιγδάλι ψιλό
500γρ σιμιγδάλι χονδρό
3 κ.σ αλεύρι
3 βανίλιες
χυμό 1 λεμονιού
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
σουσάμι άψητο
γαρίφαλλα ολόκληρα ή αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα τους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζω το λάδι,ζάχαρη,νερό,χυμό και ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και βράζω για 10 λεπτά ακριβώς.

Ρίχνω τα σιμιγδάλια και το αλεύρι μεμιάς και τις βανίλιες χαμηλώνω τη φωτιά και όταν το μίγμα ξεκολλάει από την ξύλινη κουτάλα μου το βάζω στο ταψί που το έχω πασπαλίσει με σουσάμι.το στρώνω με μια σπάτουλα,το χαράζω,το πασπαλίζω με σουσάμι και λίγη ζάχαρη (προαιρετικά),βάζω στο κάθε κομμάτι απο 1 αμύγδαλο χωρίς φλούδα ή απο 1 γαριφαλάκι ολόκληρο και το ψήνω στους 190 45 λεπτά.
 Όταν το βγάλω ρίχνω από πάνω λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλλο σκόνη!!! 
Από Οι λιχουδιές της Σοφης .

Τηγανόψωμα με τυρί και ελιές .



Εύκολα και πεντανόστιμα τηγανόψωμα για όλες τις ώρες!!!


ΥΛΙΚΑ
2 1/2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 1/2 κουτ.γλ. αλάτι ψιλό
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί,βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ,τη λαδώνω καλά κι από πάνω,τη σκεπάζω και την αφήνω να φουσκώσει.Κόβω μπαλάκια ζύμης με λαδωμένα χέρια και γεμίζω με τυράκι τριμμένο,ή ελιές.Κλείνω σε πουγκακι τα πατάω να πλατύνουν και τα τηγανίζω.Γίνονται αφράτα και δε ρουφάνε πολύ λάδι!
Οι Λιχουδιές της Σόφης

Υπέροχος χαλβάς Φαρσάλων !



ΥΛΙΚΑ

3/4 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
2 κούπες νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά
λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω σε ένα μπολ τις 3 κούπες ζάχαρη,το νερό,το λάδι και το νισεστέ.Τα αφήνω στην άκρη.Σε κατσαρόλα μεγάλη,ρίχνω λίγο λίγο τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.Δηλ.ρίχνω πρώτα λίγη και όταν λιώσει ρίχνω άλλη λίγη.Και συνεχίζω έτσι μέχρι να λιώσει όλη και να σκουρήνει το χρώμα της.Προσθέτω το μίγμα με το νισεστέ και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μίγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.Προσθέτω και τα αμύγδαλα.Το αδειάζω σε ταψάκι 28-30 εκ.το στρώνω με ένα κουτάλι,πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη,και το βάζω στο γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά να καραμελώσει η επιφάνεια!
Οι Λιχουδιές της Σόφης

Πίτσα εξπρές .


Η ζύμη της μόνο με 2 υλικά!!!!!
ΥΛΙΚΑ
400 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400γρ γιαουρτι (2 κεσεδάκια)
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 κουτάκι χυμο ντομάτας
2 κ.σ κέτσαπ
2 κ.σ ελαιολαδο
αλατοπίπερο
ρίγανη
παπρικα γλυκια ή καυτερή

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Οτι αλλαντικα και τυρια μας αρέσουν,πιπεριες,μανιτάρια
Εκτελεση
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και αφήνω τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί 30 λεπτά.Την απλώνω σε λαδωμένο μεγάλο ταψί του φούρνου με τα χέρια λαδωμένα κι αυτά,και την ψήνω 10 λεπτα στους 180.Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί για τη σαλτσα σ ενα μπολ,βγάζω το ταψί απο το φουρνο,απλωνω τη σαλτσα,βάζω οτι άλλα υλικα θέλω και ξαναψήνω για άλλα 15 λεπτά περιπου να ροδοκοκκινήσει.Εξωτερικά είναι τραγανη και μεσα αφράτη!!!Είναι απλά πεντανόστιμη!!!
Οι Λιχουδιές της Σόφης

Λουλουδόψωμο με σπιτική πραλίνα



 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κούπα γάλα χλιαρό
1/2 κούπα λιωμένο φρέσκο αγελαδινο βουτυρο
3 κ.σ ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού(προαιρετικά)
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 κ.γ κοφτό αλάτι
400 γρ.περίπου αλεύρι για όλες τις χρησεις
γάλα εβαπορε για το άλλειμα

Εκτέλεση
Σ'ένα μεγάλο μπολ ρίχνω όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη με τη μαγιά.Προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω μια ζύμη αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα.Αφήνω τη ζύμη μεσα σε μια σακουλίτσα να ξεκουραστει 15 λεπτα.Ανοιγω φυλλο πάχους 1 εκ.και κοβω με ένα στρογγυλο ποτηρι διάμετρο 8-10 εκ.κυκλάκια.Τα αλλείφω με την πραλίνα και τα τοποθετώ σε ταψάκι 28-30 εκ.περιπου με λαδοκολα,το ένα δίπλα στο αλλο.Τα αφήνω να φουσκώσουν άλλα 15 λεπτά.(Δείτε το σχεδιο της φωτο)Αλείφω με εβαπορε γαλα και ψήνω στους 170 αντιστασεις 25-30 λεπτα περιπου.
Αν δε θελετε να φτιάξετε πραλίνα,χρησιμοποιείστε Μερέντα!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397γρ.)
150 γρ κουβερτούρα
150 γρ βιτάμ
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
4 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)
1 φλιτζάνι τριμμένο φουντούκι (σκόνη)

Εκτέλεση
Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Προσθέτω το ζαχαρούχο με την άχνη, το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα.
Τέλος προσθέτετω τα τριμμένα φουντούκια
Μόλις κρυώσει το μείγμα το βάζω στη συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμο.

Γλυκιά μπουγάτσα εύκολη !!



ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
250 γρ.φρέσκο βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνω σουρωμένα ένα ένα τα φύλλα.

Τα περιχύνω καλά με το λιωμένο βούτυρο,και τα ψήνω στους 180 για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνω το γάλα,τα αυγά,τις βανίλιες και τη ζάχαρη και τα χτυπάω καλά και περιχύνω τα μισοψημένα φύλλα.
Ξαναψήνω για άλλα 25 λεπτά να ροδοκοκκινίσει καλά-καλά.
Πασπαλίζω με άχνη και κανέλα!
Από ,,Οιχουδιές της Σοφης .


Κέικ βουτύρου δίχρωμο !!



Ένα καταπληκτικό,μοσχοβολιστό κέικ βουτύρου δίχρωμο!!!

Μαλακό και ''γεμάτο'' σε γεύση και άρωμα,με τέλεια υφή σκέτη απόλαυση!!!
ΚΕΙΚ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΔΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ!!!
ΥΛΙΚΑ
500γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ.φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμ.δωμ.
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
4 αυγά
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
2 κουτ.σούπας σοκολάτα ρόφημα σκόνη
1 κ.σ κακάο σκόνη
200 γρ.μερέντα για το γέμισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψει καλά και να γίνει κρέμα.
-Προσθέτω 1-1 τα αυγά,βανίλιες,ξύσμα,χαμηλωώνω την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνω εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το μπέικιν.
-Σε ένα μπολ ρίχνω το 1/3 του μείγματος,προσθέτω τη σοκολάτα ρόφημα σκόνη και το κακάο και λίγο γαλατάκι έξτρα να αραιώσει και ανακατεύω καλά.
-Σε φόρμα βουτυρωμένη αδειάζω εναλλάξ κουταλιές από το λευκό μείγμα με το σοκολατένιο.

Πριν την τελευταία στρώση ρίχνω και μερικές κουταλιές μερεντα.
-Ψήνω στους 180 πάνω κάτω για 45-50 λεπτά.

Περιμένω να γίνει χλιαρό και ξεφορμάρω!!!
Το γλάσο από πάνω που βλέπετε είναι λιωμένη βανίλια(γλυκό υποβρύχιο) και λιωμένη Μερέντα!!!

Εκτέλεση φωτό Οι λιχουδιές της Σοφης .





Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Πανεύκολα ζουμερά σοκολατένια μάφινς γεμιστά !!






 

ΓΕΜΙΖΩ 24 ΥΠΟΔΟΧΕΣ ΓΙΑ ΜΑΦΙΝΣ!

Πανεύκολα ζουμερά σοκολατένια μάφινς γεμιστά με μπισκότο και φανταστικό φρόστινγκ με ζαχαρούχο γάλα,
το οποίο εγώ προσωπικά το λάτρεψα!!!
Μόνο με 2 βασικά υλικά και έπειτα παίζεις με τη φαντασία σου!!!
Είναι ιδανικό για γέμιση και επικάλυψη σε κέικ και σε τουρτες!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 24 ΜΑΦΙΝΣ
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη καστανή
1/2 κούπα κακάο
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα βραστό νερό
1 αυγό
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.σ ξύδι
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
24 μπισκότα γεμιστά (ότι σας αρέσει)

-Σ'ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από το νερό και τα μπισκότα και τα ανακατεύω με συρμα.
Προσθέτω στο τέλος το βραστό νερό,ανακατεύοντας καλά.
Στρώνω χάρτινες θήκες στις υποδοχές για τα μάφινς και βάζω από 1 μπισκότο στην κάθε μία.
Μοιράζω το μίγμα για κέικ,σχεδόν μέχρι πάνω(δε φουσκώνουν πάρα πολύ).
Ψήνω το κάθε ταψί χωριστά στους 180 12 λεπτά περίπου.Στα 12 λεπτά τα τσεκάρω με οδοντογλυφίδα.
ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΨΗΣΕΤΕ!!!
Αφήνω να κρυώσουν καλά.




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΣΤΙΝΓΚ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ!!!
200 γρ.βούτυρο τύπου LURPAK (ΟΧΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ)
300 γρ ζαχαρούχο γάλα (3/4 περίπου από την κονσέρβα)
2-3 κ.σ κακάο (ανάλογα πόσο σκούρο το θέλετε)
1 βανίλια (ή ότι άλλο άρωμα σας αρέσει)

-Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό,αλλά όχι λιώμα γιατί δε θα σταθεί η κρέμα μας.
Σ 'ένα μπολ χτυπάω με σύρμα (μπορείτε να το κανετε και στο μίξερ) το βούτυρο με το ζαχαρούχο.
Στρώνει και δένει αμέσως σε κρέμα θα το δείτε.Προσθέτω το κακάο και τη βανίλια.
Βάζω το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρω τα κρύα μάφινς μου!!!!
Αν δεν τα φάτε αμέσως (εμένα εξαφανίστηκαν γιατί τα πήγα κέρασμα σε γάμο!!!) τα διατηρείτε στο ψυγείο.Η βουτυρόκρεμα δεν ''κοκαλώνει''είναι
καταπληκτικη και πιο νοστιμη κρύα!!!!

''Τη συνταγή γι'αυτήν την καταπληκτική βουτυρόκρεμα την είδα από τον Άκη Ανδρεάκο και εγώ έκανα προσαρμογή υλικών ανάλογα με τις γεύσεις μου!!!'' μπορείτε να την βρείτε εδώ:

http://www.daddy-cool.gr/2015/07/voytyrokrema-mezaxaroyxo-eykolh.html

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Μπορείτε να παραλείψετε τα μπισκότα μέσα στα μάφινς και να να τα απολαύσετε σκέτα!!!
Eπίσης αν δε θέλετε να φτιάξετε την βουτυρόκρεμα απολαύστε τα με πραλίνα αραιωμένη με λίγο γάλα όπως έκανα εγώ για τον μικρό μου γιο που τρελλαίνεται!!!!

Μηλόπιτα σκεπαστή κλασική Εγγλέζικη !



Υλικά για τη ζύμη

225 γρ.αλεύρι γ.οχ,
140 βούτυρο κρύο
85 γρ.ζάχαρη
Ξύσμα λεμόνι
2 κρόκοι αυγού
Αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

2 μήλα γκόλντεν

Ξύσμα μισού λεμονιού

1 μύτη από κουταλάκι τζίτζερ σε σκόνη

1 χουφτίτσα σταφίδες ξανθές

1 κρόκο αυγού

30 γραμμάρια ζάχαρη ξανθιά






Εκτέλεση

ανακατέψτε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο αυγού και μερικά «δάκρυα» νερού, ίσα-ίσα για να πάρει η ζύμη.

Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και αφήστε την στο ψυγείο να ξεκουραστεί

Κόβουμε τα μήλα σε οκτώ κομμάτια το ένα, σε τέσσερα το άλλο, όχι μικρότερα, θα γίνει πουρές!
Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη, το τζίτζερ, τις σταφίδες, το ξύσμα και ελάχιστο νεράκι. Σε φωτιά για 10 λεπτά, λίγο να μαλακώσουν.
Προσοχή! Πρέπει τα μήλα να κρυώσουν, αλλιώς αποτύχαμε.

Πάνω σε μια επιφάνεια ή στον πάγκο της κουζίνας βάλτε αλεύρι και ανοίξτε τη ζύμη. Αν βγαίνει σε κομματάκια δεν υπάρχει πρόβλημα, σηκώστε τα έτσι όπως είναι και δώστε τους μορφή μέσα στο ταψάκι.
Βάλτε όλα τα μήλα στο ταψάκι.
Ετοιμάστε το δεύτερο φύλλο και τοποθετήστε το πάνω στο ταψί. Ρολάρετε καλά τα δύο στρώματα ζύμης, να κλείσει όμορφα γύρω από το ταψάκι.

Περάστε λίγο από το μείγμα αυγού-γάλακτος πάνω από τα χείλη της ζύμης και πάνω από όλη την επιφάνεια της τάρτας.
Κάνετε πέντε-έξι μαχαιριές στην τάρτα και ψήστε 45-50 λεπτά σε φούρνο 180 βαθμών.

Εγώ έκανα τη διπλή δόση, γιατί είναι πολύ μικρή η συγκεκριμένη. Καλή επιτυχία!

Συνταγή 
Εφη Καρεκλά

Λευκή τούρτα αμυγδάλου, με επικάλυψη από ελβετική μαρέγκα βουτύρου!


Το παντεσπάνι υλικά
5 αυγά
125 ζάχαρη
100 αλεύρι
70 αμύγδαλο σκόνη

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ. Αδειάζουμε σε ταψακι βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20ο στους 170ο. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κόβουμε σε 3 δίσκους.

Κρέμα
350 γάλα
150 κρέμα γάλακτος
80 ζάχαρη
40 κορν φλάουρ
1 αυγό και 3 κρόκους
30 γρ. Λικέρ Αμαρέτο
250 κρέμα γάλακτος χτυπημένη με παχύρρευστη μορφή

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το 1/3 από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Αφρατευουμε τη κρέμα προσθέτοντας το Αμαρέτο. Χτυπάμε τα 250 γρ. Κρέμας γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και Αδειάζουμε στη κρέμα. Ομογενοποιούμε.

Σιροπι
150 ζαχαρη
150 νερο
30 γρ. Λικέρ Αμαρέτο

Συναρμολόγηση

Βρέχουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι και Αδειάζουμε το 1/3 της κρέμας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.


Για το γλάσο από πάνω 

ΥΛΙΚΑ:
80 γρ. νερό
210 γρ. ασπράδια (5 αυγά περίπου)
250 γρ. ζάχαρη ψιλή + 50 γρ.
Άρωμα βανίλιας
λίγο αλάτι
450 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το νερό με τα 250 γρ. ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετούμε το θερμόμετρο και περιμένουμε να αρχίσει ο βρασμός.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ και όταν αρχίσει ο βρασμός του σιροπιού ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα. Οταν αρχίσει να γίνεται μαρέγκα προσθέτουμε και τα 50 γρ. έξτρα ζάχαρη και συνεχίζουμε. Συγχρόνως παρακολουθούμε το θερμόμετρο (από τη στιγμή που άρχισε ο βρασμός θα πάρει 4-5 λεπτά να φτάσει στους 118 βαθμούς C ).
Όταν το θερμόμετρο δείξει 118 βαθμούς, αποσύρουμε αμέσως και ακουμπάμε για μερικά δευτερόλεπτα πάνω σε μουλιασμένη πετσέτα για να σταματήσουμε την άνοδο της θερμοκρασίας.

Φέρνουμε την κατσαρόλα στο μίξερ, το οποίο συνεχίζει να δουλεύει και ρίχνουμε το σιρόπι από ψηλά λίγο-λίγο, σαν κλωστή πάνω στη μαρέγκα (να μην πέφτει στα τοιχώματα του μίξερ ή στο σύρμα, γιατί θα κάνει κρυστάλλους). Συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να κρυώσει και να γίνει σφιχτή μαρέγκα (αγκαλιάστε με τις παλάμες τον κάδο για να δείτε αν έχει κρυώσει).
Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ. Βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε το Κ ή φτερό.Σε δυνατή ταχύτητα, ρίχνουμε το βούτυρο σε κύβους. Όταν ρίξουμε όλο το βούτυρο, χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και συνεχίζουμε.
Θα δούμε το μείγμα μας να αλλάζει όψη. Κάποια στιγμή ίσως νομίζετε ότι έχει κόψει, αλλά θα ξαναφτιάξει αμέσως!Και θα έχουμε μια αφράτη κρέμα! Προς το τέλος ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και τη βανίλια.

Καλή επιτυχία!!!