Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Χαλβάς Φαρσάλων με ινδοκάρυδο!!!

Υλικά
 3/4 κουπας ελαιολαδο ελαφρυ 'η σπορελαιο,(εγω εβαλα σπορελαιο,
2 κουπες νισεστε, 'η κορν φλαουρ (εγω εβαλα νισεστε),
3 κουπες ζαχαρη,
4 κουπες νερο,
 Για την καραμέλα
1  κουπα ζαχαρη για την καραμελα,
1/2 κουπα ινδοκαρυδο,
2 βανιλιες


Ανακατευω σε ενα μπολ τις 3 κουπες ζαχαρη,το νισεστε,το λαδι,το νερο και τις βανιλιες
Το αφηνω στην ακρη
 Σε κατσαρολα μεγαλη ριχνω λιγο,λιγο τη ζαχαρη να γινει καραμελα
Δηλαδη ριχνω λιγη και οταν λιωσει ,ριχνω αλλη λιγη και συνεχιζω ετσι μεχρι να λιωσει ολη και να σκουρηνει στο χρωμα

Προσθετω το μιγμα με το νισεστε και ανακατευω συνεχεια,προσθετω και το ινδοκαρυδο και ανακατευω μεχρι να δεσει το μιγμα και να ξεκολλαει απο την κατσαρολα
Αδειαζω το χαλβα σε ενα ταψακι 28-30 εκ και τον στρωνω με ενα κουταλι


Πασπαλιζω με ζαχαρη και τον βαζω στο γκριλ του φουρνου στην πιο υψηλη θερμοκρασια για 10 λεπτα περιπου να καραμελωσει η επιφανεια
Οταν κρυωσει πασπαλιζω με μπολικο ινδοκαρυδο!!!!!!!
Από 
Μαρια Μαρδα

Λουκουμάδες Souper !!!

Έτοιμοι οι λουκουμάδες!!!  Από την εικόνα σίγουρα θα καταλάβετε πόσο ΣΟΥΠΕΡ λουκουμάδες είναι!!!

Υλικά
1  κούπα γάλα χλιαρό,
1  κούπα νερό χλιαρό,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη(εγώ έβαλα 2 κουταλιές ζάχαρη),
4 κουταλιές της σούπας λάδι,
2 φακελάκια μαγιά,
3 και 1/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ

 Τι κάνουμε
Ανακατεύουμε στο νερό τις μαγιές,ρίχνουμε το γάλα,το αλάτι,τη ζάχαρη και το λάδι και τέλος το αλεύρι να γίνει πηχτός χυλός
Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα να ανέβει η ζύμη
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να κάψει
Μόλις φουσκώσει η ζύμη την πατάμε με το χέρι να κάτσει
Δίπλα μας έχουμε ένα μπολάκι με κρύο νερό,ένα κουταλάκι του γλυκού, και μια τρυπητή κουτάλα!
Παίρνουμε τη ζύμη μέσα στη χούφτα ,ζουλάμε και κόβουμε με το κουταλάκι αφού πρώτα το βρέχουμε στο νερό
Σερβίρουμε με μπόλικο μέλι και κανέλα!!!

Από  Μαρια Μαρδα

Το φραουλένιο γλυκάκι της γιαγιάς!



Δεν ξέρω πώς αυτό το γλυκάκι έγινε το "γλυκάκι της γιαγιάς’'. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι πολύ δροσερό, πολύ γρήγορο, οικονομικό και μπορείς να φας αρκετό χωρίς πολλές ενοχές. Δεν λέω, τις έχει τις θερμιδούλες του, αλλά και πάλι είναι ελαφρύ! Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, γιατί φούρνο μπορεί να μη χρειαζόμαστε για το γλυκό μας αλλά σίγουρα θέλουμε ψυγείο για αρκετή ώρα. Τα υλικά πιθανότατα να τα έχουμε και στο σπίτι, ειδικά αν υπάρχουν μικρά και... μεγάλα παιδιά.

Υλικά και οδηγίες

Για τη βάση

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. γάλα
για την κρέμα
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 λίτρα γάλα
180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:

1 φακελάκι ζελέ φράουλα
λίγες φράουλες φρέσκιες
Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως εύκολα. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι.

Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά - αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες. Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.

Σημείωση:
Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.

www.bostanistas

Μελιτζάνες ψητές ο τέλειος μεζές !!


Ο τέλειος μεζές !!
 Υλικά
3 μελιτζάνες,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη,
μαιντανό,
αλάτι,
ξίδι,
λάδι 
και φέτα κομμένη σε κυβάκια

 Τι κάνουμε
Ψήνουμε τις μελιτζάνες ,καθαρίζουμε τη φλούδα και τις αφήνουμε με το κοτσάνι.
Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το σκόρδο και το ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες,μετά προσθέτουμε την πιπεριά ,τον μαιντανό,το αλάτι,το ξίδι το ελαιόλαδο και τέλος την φέτα.Καλή επιτυχία!!!
Από την φίλη  Μαρια Μαρδα

* Φράουλα γλυκό κουταλιού από το ωραιότερο !!!!

·






Ετοιμο το γλυκό φράουλα!!!

Οτι και να πώ..........Οοοοτι και να πώ..............Θα είναι λίγο!!!
Η συνταγή είναι της φίλης μου Sofi Tsiopou

1 κιλό φράουλες,
700 γρ ζάχαρη,
το χυμό από 1 μικρό λεμόνι,
 1  κουταλιά της σούπας γλυκόζη



Τι κάνουμε 
Πλένουμε και κόβουμε τα κοτσανάκια απο τις φράουλες
Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μεγάλο μπολ και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη



Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για ένα 24ωρο,η ζάχαρη έχει μισολιώσει
Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φράουλες και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τη γλυκόζη
Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά!!!


Τόσο απλαααααά!!
Ευχαριστώ πολύ Σόφη μου για την ωραία σου συνταγή!!!!
Από την φίλη 
Μαρια Μαρδα

 

Κορμός στο πί και φί !!!




Υλικά

250 γρ Βιτάμ,
200 γρ ζάχαρη άχνη,
1 κουβερτούρα,
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
2 κουταλάκια του γλυκού λικέρ,
2 κουταλιές κακάο !!


Στο μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ να αφρατέψει,προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη,το λικέρ,το κακάο και την κουβερτούρα αφού πρώτα την έχουμε λιώσει.
Σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια,τα βουτάμε σε γάλα και τα ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα.
Τυλίγουμε τον κορμό με μεμβράνη, τον βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα και τον βάζουμε στη κατάψυξη η στο ψυγείο!!
Από την φίλη 
 Μαρια Μαρδα



Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Σπιτικό τυράκι τέλειο !!!!




Τώρα που ξέρω να φτιάχνω και καλό τυρί Δεν φοβάμαι τιποτα !!!

 Υλικά
10 κιλά γάλα φρέσκο (κατσικίσιο και πρόβειο)!!!!!!!!


Βράζω το γάλα για να παστεριωθεί και μετά το αφήνω να κρυώσει,περίπου στους 35 βαθμούς
Στα 10 κιλά γάλα βάζω 5 γραμ  υγρή τυρομαγιά διαλυμένη σε μια κουταλιά της σούπας νερό και ανακατεύω καλά
Σκεπαζω την κατσαρόλα και περιμένω περίπου μιά ώρα να πήξει

Οταν πήξει κόβω με μια κουτάλα και ρίχνω μέσα σε μια τσαντίλα το τυρί,δένω σφιχτά και αφήνω να στραγγίσει καλά μέχρι την άλλη μέρα
Την επομένη μέρα το τυρί είναι έτοιμο
Το κόβω σε χοντρές φέτες ,το πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και το βάζω στο ψυγείο για δυό μέρες
Μετά τις δυό μέρες βάζουμε το τυρί σε άλμη!!
Σημείωση
Τυρομαγιά βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη υγιεινής  ή σε μεγάλα σούπερ μάρκετ .

Από την φίλη 
Μαρια Μαρδα

Κέικ με Νουτέλα και τυρί μασκαρπόνε!!!!



Υπέροχο κέικ με Νουτέλα και τυρί κρέμα. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό σπογγώδες κέικ, εξαιρετικό για πρωινό και σνακ με τις ιδιαίτερης γεύσεις του τυριού και της νουτέλας!

Υλικά συνταγής
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
125 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο μαλακό τυρί κρέμα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ. αλεύρι για πίτσα (τύπου 00)
5-6 κ.σ. Νουτέλα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο  στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε το τυρί ρικότα ή ανθότυρο, συνεχίζετε το χτύπημα και μόλις ενσωματωθεί προσθέτετε και το τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα επιλογής σας. Χτυπάτε να ενσωματωθεί και αυτό πλήρως.
Προσθέτετε στο μείγμα το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και από πάνω απλώνετε τις 5-6 κ.σ. νουτέλας φροντίζοντας να πιέσετε με το κουτάλι και να εισέλθει μέρος νουτέλας και μέσα στο κέικ.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ μέχρι να φουσκώσει το κέικ ή μέχρι όταν βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στην άκρη του κέικ που δεν θα υπάρχει νουτέλα και βγει καθαρή. Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς και μετά το ξεφορμάρετε.

blog.giallozafferano.it


Πατατοσαλάτα τέλεια !!!

Οτι και να πώ γι αυτήν θα είναι λίγο !! Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με κάποιες μικρές αλλαγές από μένα !

Υλικά
10 μικρές πατάτες,
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη,
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
αλάτι,πιπέρι,
το χυμό από ένα λεμόνι,
1 κουταλιά ξίδι,
1/2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι,
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα'
 Τι κάνουμε
Αφού βράσουμε τις πατάτες τις ξελουδίζουμε και με ένα πιρούνι τις πατάμε καλά να λιώσουν'
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τελευταία τη μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε !!
Ετοιμη και πεντανόστιμη!!
Από την φίλη  

Μαρια Μαρδα

Κρακεράκια με απίστευτη γεύση !!!



 
 Οτι και να πω θα είναι λίγο για τη γεύση τους !!!

Υλικά
150 γρ γκούντα τριμμένο,
100 γρ γραβιέρα τριμμένη,
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά,
λίγο μαύρο πιπέρι,
100 γρ βούτυρο λιωμένο,
200 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό



 Τι κάνουμε
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό (αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή και τρίβεται προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά

Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο
Με κουπ κατ φτιάχνουμε τα κρακεράκια

Τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα

Από την φίλη 
 Μαρια Μαρδα

Λεμονόπιτα με τραγανό φύλλο και κρέμα τυριού




Μια πανεύκολη υπέροχη συνταγή για μια ξεχωριστή υπέροχη πίτα. Λεμονόπιτα με υπέροχο τραγανό φύλλο με ζύμη Pillsbury και μοναδική κρέμα τυριού με λεμόνι. Απολαύστε τη…

Υλικά συνταγής

    450 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε
    2 λεμονιών το χυμό + ξύσμα
    2 πακέτα φρέσκια ζύμη για μικρά κρουασάν ζύμη Pillsbury των 230 γρ. το ένα
    1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη + 3 κ.σ. ζάχαρη επιπλέον
    3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον βούτυρο για άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με αλουμινόχαρτο ή με χαρτί ψησίματος ένα πυρέξ 23 X 33 εκ. περίπου, το βουτυρώνετε ελαφρώς με ένα πινέλο και στρώνετε από πάνω το ένα φύλο/ζύμη με τα ημισέληνα στη βάση και τα τοιχώματα του πυρέξ.
    Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, το 1/2 φλ. ζάχαρη το χυμό των 2 λεμονιών, το ξύσμα 1 1/2 λεμονιών και χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ χειρός, μέχρι να έχετε ένα λείο, κρεμώδες, αφράτο μείγμα. Στρώνετε και ισιώνετε το μείγμα πάνω από το φύλλο/ζύμη.
    Ξετυλίγετε το δεύτερο φύλλο/ζύμη ημισέληνα για κρουασάν, το στρώνετε πάνω από τη κρέμα λεμονιού-τυριού. Τη “τεντώνετε ελαφρά και καλύπτετε καλά τη κρέμα περιμετρικά. Αλείφετε το φύλλο με ένα πινέλο με τις 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο. Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο ξύσμα 1/2 λεμονιού και τις 3 κ.σ. ζάχαρης, τα ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το μείγμα όλη την επιφάνεια της πίτας.
    Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά, για 30 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί για 20 λ να μισοκρυώσει. Ξεφορμάρετε τη πίτα από το ταψί , σηκώνοντάς τη με το χαρτί ψησίματος και τη μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής. Τη κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και το απολαμβάνετε.
sintayes.gr

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Υπέροχη Τούρτα Εκλέρ, που Δεν Χρειάζεται Ψήσιμο!!!




Όταν βλέπουμε ένα λαχταριστό έδεσμα, που κάνει να τρέχουν τα σάλια μας, φανταζόμαστε ότι η προετοιμασία του απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Αλλά δεν ισχύει πάντα αυτό.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η παρακάτω συνταγή: μία ασυνήθιστη τούρτα εκλέρ από μπισκότα, που δεν χρειάζεται καν ψήσιμο. Μια πανεύκολη συνταγή, ακόμα και για τους πιο αρχάριους. Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για να τη δοκιμάσετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Υλικά

Για τη ζύμη:


1 πακέτο μπισκότα ή κρακεράκια

2 συσκευασίες έτοιμο μείγμα κρέμα βανίλια
500 ml γάλα
2,5 κ. σ. κορν φλάουερ
3 κ. σ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια

Για το γλασάρισμα:

2 κ. γ. κακάο

1 κ. σ. γάλα
50 γρ. βούτυρο


Εκτέλεση

1. Το έτοιμο μείγμα κρέμας βανίλιας μπορείτε να το αγοράσετε, αλλά αν θέλετε να φτιάξετε τη κρέμα μόνοι σας, ακολουθήστε τις εξής οδηγίες:

Χωρίζουμε το γάλα σε δύο ίσα μέρη. Βάζουμε στη φωτιά το ένα μέρος γάλα, μέχρι να πάρει βράση. Στο υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το κορν φλάουερ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον κρόκο αυγού. Χτυπάμε το μείγμα, και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο γάλα που έχει βράσει.

2. Ανακατεύουμε τακτικά και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει για 5 λεπτά.

3. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει στη συνέχεια στο ψυγείο. Καλύψτε τη κρέμα με μια διάφανη μεμβράνη.

4. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ, και την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Καλύπτουμε μια στρώση με μπισκότα, και μια στρώση κρέμας. Συνεχίζουμε τις στρώσεις με τα μπισκότα και την κρέμα. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι με μπισκότα.

5. Για την προετοιμασία του γλάσου: ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, και στη συνέχεια προσθέτουμε γάλα, και βάζουμε το μείγμα στη φωτιά. Όταν θα αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το γλάσο και το ρίχνουμε πάνω από τη στρώση μπισκότων.

6. Στη συνέχεια, αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Μπουρίτο με πίτσα και μπέικον!!!






Αν έχεις βαρεθεί την κλασσική συνταγή της πίτσας ήρθε η ώρα να αλλάξεις τον τρόπο που τη φτιάχνεις.

Υλικά

1 ζύμη για πίτσα Pillsbury

400 gr κονκασέ ντοματάκια ψιλοκομμένα

Φύλλα βασιλικού

Αλάτι

400 gr μοτσαρέλλα

400 γρ τσένταρ

400 γρ μπέικον

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσα και στη συνέχεια τοποθετούμε το κονκασέ, το βασιλικό και το αλάτι. Θα πρέπει να απλωθεί σε όλη τη ζύμη καθώς στη συνέχεια θα προσθέσουμε το μπέικον, τη μοτσαρέλα και το μισό μπέικον ψιλοκομμένο. Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολάκια τη πίτσα και έπειτα τυλίγουμε με το υπόλοιπο μπέικον το ρολό αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε ισάριθμα κομμάτια. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 250 βαθμούς κελσίου και μόλις ροδίσει αφαιρούμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Ρύζι με λαχανικά σαλάτα!!

  
 Ρύζι βασμάτι ή άγριο ή κίτρινο 1 σακουλάκι ή 1 ποτήρι του νερού
3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 Ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά κερατο
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτάκι ψιλοκομμένα μανιτάρια ή τόνο rio mare
στραγγισμένο
3-4 κουταλιές λάδι
καλαμπόκι κονσέρβας 1 κουτάκι μικρό στραγγισμένο
χυμό λεμονιού 
αλάτι άν δεν βάλω κύβο  και  πιπέρι




 Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο νερό μαζι με λίγο αλάτι ή μόνο 1 κύβο και επιλογήν
Αφού το σουρώσουμε το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ  μαζί με όλα τα ψιλοκομμένα υλικά
Προσθέτουμε το λάδι και λεμόνι και ανακατεύομε
Δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι ή λεμόνι και προσθέτουμε.Καλή όρεξη !!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτες γεμιστές!!!






Ένας υπέροχος συνδιασμός ψητής πατάτας με διάφορα τυριά και μυρωδικά, ότι καλύτερο για ένα γρήγορο και φυσικά νόστιμο φαγητό!
Θα χρειαστείς

1 κιλό πατάτες
250 γρ. τυρί κρέμα
100γρ. τριμμένο τυρί
4-5 κλαδάκια μαϊντανό
μπέικον
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζεις τις πατάτες ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να διαλυθούν. Μόλις είναι έτοιμες τις κόβεις κατά μήκος και αφαιρείς με ένα κουτάλι λίγο από το εσωτερικό τους για να βάλεις την γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το εσωτερικό της πατάτας, τα τυριά, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπέικον, αλάτι και πιπέρι. Μόλις ετοιμάσεις την γέμιση τοποθετείς τις πατάτες σε ένα ταψάκι, τις γεμίζεις και τις βάζεις να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνεις για λίγο να κρυώσουν και σερβίρεις.

Φοντάν σοκολάτας μόνο με τέσσερα υλικά!!!


Υπέροχο φοντάν σοκολάτας με μόνο τέσσερα υλικά. Το πιο ωραίο φοντάν που έχετε δοκιμάσει!!!



Υλικά

250 γρ σοκολάτα
160 γρ βούτυρο
140 γρ ζάχαρη
4 αυγά

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο (σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί).
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας.
Τοποθετούμε σε φόρμα ή φορμάκια (ακόμη καλύτερα) και ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου στους 100 ° C.

Tip Συνοδεύσετε το με παγωτό βανίλια

Μανιταροκεφτέδες!!!

Για τους λάτρεις των μανιταριών. 
Ένα νοστιμότατο ορεκτικό, διαφορετικό από τα άλλα αλλά πεντανόστιμο.

Υλικά συνταγής
250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά στρογγυλά
4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη [προσοχή στο αλάτι αν βάλετε αλμυρά τυριά ή μπέϊκον]
3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή άλλα κίτρινα τυριά τριμμένα
2 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένο [προαιρετικά]

Για το τηγάνισμα:
2 αβγά χτυπημένα καλά
Αλεύρι για αλεύρωμα
Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση συνταγής

Σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια, *αφαιρείτε τα κοτσανάκια, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε στις 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνετε να σωταρισθούν για 2′ ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσουν, βάζετε σε μπολ τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια με το λάδι τους και προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Αν η ζύμη είναι ακόμα αραιή προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι ή τριμμένα τυριά.

Κάνετε μπαλάκια από το μείγμα το “περνάτε” στο αλεύρι που έχετε τοποθετήσει σε ένα βαθύ πιάτο, μετά το περνάτε από τα χτυπημένα αβγά ώστε να καλυφθούν καλά και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα σε καυτό ηλιέλαιο [φριτέζα].

*Τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε διότι έχουν την ιδιότητα να ρουφούν σαν σφουγγάρι τα υγρά. Γιαυτό και απλώς τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
 

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Φραουλένιο γλυκάκι !!!






Υλικά και οδηγίες

Για τη βάση

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. γάλα
για την κρέμα
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 λίτρα γάλα
180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:

1 φακελάκι ζελέ φράουλα
λίγες φράουλες φρέσκιες
Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως εύκολα. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι.

Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά - αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες. Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.

Σημείωση:
Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.

Σπιτικό παγωτό καϊμάκι !!!






Μια εύκολη συνταγή για παγωτό φτιαγμένο... από τα χεράκια σας!

ΥΛΙΚA
3 κούπες καϊμάκι ή κρέμα γάλακτος (με όλα τα λιπαρά της)
3 κούπες γάλα πλήρες
1 κούπα ζάχαρη
3 κοφτά κ.γ. σαλέπι
1 κοφτό κ.γ. κρυστάλλους μαστίχας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μπλέντερ (ή σε γουδί) τη μισή ζάχαρη με τη μαστίχα μέχρι να γίνουν σκόνη. Διαλύουμε το σαλέπι σε μισή κούπα γάλα.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνουμε.

Όταν το γάλα γίνει χλιαρό, προσθέτουμε το σαλέπι διαλυμένο στο γάλα και την μαστίχα με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και

προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το καϊμάκι (ή την κρέμα γάλακτος αν δεν βρούμε καϊμάκι).

Από την ώρα αυτή ξεκινάμε να ανακατεύουμε την κρέμα στην κατσαρόλα, αφού χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 20-25 λεπτά, για να μην σβολιάσει η κρέμα και για να μπορέσει λίγο να πήξει.

Αφού τελειώσουμε με το ανακάτεμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και αφήνουμε το περιεχόμενο να κρυώσει λίγο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε την κρέμα σε μπολ και την τοποθετούμε στην κατάψυξη. Κάθε μία ώρα βγάζουμε το παγωτό και το χτυπάμε με μίξερ χειρός ή στο μπλέντερ. Μετά από 2 χτυπήματα είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε το παγωτό με σιρόπι βύσσινο ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι και ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμυγδαλάκια.

  syntageskardias.blogspot

www.pontos-news

Τάρτα μήλου με κανέλα χωρίς ζύμη!



Είναι τόσο εύκολη και τόσο νόστιμη που σίγουρα θα την  δοκιμάσετε !!

Υλικά για τάρτα 6 ετόμων

3 μήλα
3 αυγά
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
1 πακετάκι βανίλια
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βουτυρώστε ένα ταψάκι
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες
Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη
Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο
Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο
Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά
Οταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα

Και λίγα αμύγδαλα από πάνω, προαιρετικά:

 speedrecette

Ποντιακή πατατόπιτα!!


 Μια πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή!

Συστατικά

Για τη ζύμη

– 500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

– αλάτι

– νερό όσο πάρει η ζύμη (περίπου 1 ποτήρι)

Για τη γέμιση

– 1 λίτρο γάλα

– 6 αυγά

– 300 γρ. φέτα τριμμένη

– 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο

– 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες

– πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης


Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, τις βράζουμε για 5΄ σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε (αν θέλουμε μπορούμε να τρίψουμε τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη, οπότε δεν χρειάζεται να τις βράσουμε).

Σε μια λεκάνη βάζουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης μαζί και τα ανακατεύουμε.

Σε άλλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι, λίγο αλάτι και λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.

Προσθέτουμε νερό αν η ζύμη είναι σφικτή ή αλεύρι αν είναι πολύ μαλακή.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, κρατάμε λίγη για να κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια της πίτας και την υπόλοιπη την χωρίζουμε σε τρία μπαλάκια.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, βάζουμε πάνω το ένα μπαλάκι, και με έναν πλάστη αρχίζουμε σιγά-σιγά να ανοίγουμε φύλλο, αλευρώνοντας συχνά για να μην κολλήσει η ζύμη.

Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος (οβάλ ή στρογγυλό), και βάζουμε το πρώτο φύλλο επάνω στο σκεύος.

Το λαδώνουμε ελάχιστα και συνεχίζουμε ανοίγοντας τη δεύτερη μπαλίτσα σε φύλλο με την ίδια διαδικασία.

Μόλις βάλουμε και το δεύτερο φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε.

Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο με λίγο μικρότερη διάμετρο από τα προηγούμενα και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.

Με τη ζύμη που κρατήσαμε στην αρχή φτιάχνουμε πλεξούδες ζύμης και στολίζουμε –αν θέλουμε– την επιφάνεια της πίτας.

Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 70΄ στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο.

Πηγή: icookgreek

h/archangelosmichail.gr

Μπριάμ φούρνου!

 Εύκολο γρήγορο υγιεινό φαγάκι για το καθημερινό μας τραπέζι !!!


 Υλικά μερίδες 5
4-5 μέτρια κολοκυθάκια
6-7 πατάτες μέτριες
2 κρεμμύδια ξερά
μαιντανό
άνηθο
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας πελτέ [μπορούμε και με φρέσκιες ώριμες ντομάτες]
αλάτι - πιπέρι
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο


Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κομμάτια μικρά όπως στην φωτογραφία μάσα στο ταψί που θα τα φουρνίσουμε

Καθαρίζουμε πλένουμε και κοβουμε και τις πατάτες σε ότι σχήμα μας αρέσει'
Κόβουμε κρεμμύδια σε μακρόστενα κομμάτια,κόβουμε και τις σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φετούλες

Ψιλοκόβουμε μαιντανό  και άνηθο ρίχνουμε και το αλατοπίπερο και όλα μαζί τα ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε και την ντομάτα αραιωμένη σε 1 ποτήρι νερό και ξαναανακατεύουμε .
Ρίχνουμε από πάνω τέλος το λάδι μαζί και 2 ποτήρια νερό γιατί το πίνουν όλο μέχρι να ψηθούν και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 200 βαθμούς για 3 τέταρτα με 60 λεπτά να ψηθούν .
Εγώ πολλές φορές τα ψήνω σε γάστρα την κλείνω και γίνετε ακόμα πιο νόστιμο !!
Αν θέλετε προσθέστε και λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο δίνει απίστευτη μυρωδιά και γεύση
Εγώ εδώ έχω βάλει λίγο ..Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Σάμαλι μοσχομυρωδάτο !!!

Σάμαλι: το μοσχομυρωδάτο γλυκό που φτιάχνεται με σιμιγδάλι και μαστίχα Χίου, με μπόλικο σιρόπι Το γλυκό αυτό δε φουσκώνει, μένει όπως το βάζουμε στο ταψί και απλώς ψήνεται.

 ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέϊκιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη

ΣΙΡΟΠΙ

1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1 ½ ποτήρι νερό
Χυμό ενός λεμονιού
Φλούδες ενός λεμονιού
3 βανίλιες άρωμα
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα κλείνουμε με μια διάφανη μεμβράνη, τα σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και τα αφήνουμε τέσσερις ώρες, μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να πήξει.
Αφού λαδώσουμε καλά ένα ταψί 30 εκατοστών, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το χαράζουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια. Πάνω σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε από ένα μοσχοκάρφι ή από ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο. Ψήνουμε στον αερόφουρνο στους 170 βαθμούς κελσίου περίπου για 40 λεπτά. Όταν κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι


Καλή επιτυχία
Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου

 prettylife.gr/