Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Η πιο γρήγορη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο !!!




Τόσο εύκολη, τόσο νόστιμη και χορταστική !!!

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά
4 με 5 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
4 με 5 φέτες μπέικον
1 πακετάκι mix  τυριών  [πουλάνε στα σούπερ μάρκετ έτοιμα ]
1 χούφτα κεφαλοτύρι 
λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι
4 αυγά
Λίγο  πιπέρι  -αλάτι δεν έβαλα καθόλου ,αν θέλετε εσείς προσθέστε μέσα στα τυριά λίγο 
Μπορούμε να τρίψουμε και μόνοι μας διάφορα τυριά .. 




 Τι κάνουμε 

Βράζουμε τα μακαρόνια κανονικά  να κρατάνε λίγο και τα στραγγίζουμε .



 Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα τυριά και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε .
Ψιλοκόβουμε και το ζαμπόν και το μπέικον και τα κρατάμε χωριστά



Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ καλά και κάνουμε μία στρώση λεπτή από λίγα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με λίγο από το τυρί και τα αλλαντικά 




Ρίχνουμε ξανά άλλα λίγα από τα μακαρόνια από πάνω και ξανά λίγο από τα τυριά και αλλαντικά πασπάλισμα και τελειώνουμε με την τελευταία στρώση μακαρόνια και από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά .Χτυπάμε το γιαούρτι λίγο με τον αυγοδάρτη σε ένα μπολ και προσθέτουμε χτυπώντας και τα αυγά




Ρίχνουμε το μείγμα τελευταία από πάνω και το κουνάμε να πάει παντού και να σκεπάσει όλο το ταψάκι με ένα κουτάλι το πιέζουμε λίγο να εισχωρήσει και λίγο υλικό μέσα στο φαγητό .



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα και ψήνουμε μέχρι να την δούμε να πάρει το χρώμα που βλέπετε στις φωτογραφίες περίπου 20 λεπτά.




 Την κόβουμε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε !! 
Ειλικρινά είναι τέλεια να την φτιάξετε !!! 
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









 














Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο !!!



Yλικά
3-4 κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη και στημένα  καλά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στο μούλτι
4 αυγά
Μισό φλιτζάνι λάδι
Μισό φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
2 κουταλιές σούπας μεγάλες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μαϊντανό
Άνηθο (εγώ βάζω μπόλικο
 300 γραμ. τυρί φέτα [εγώ βάζω την πικάντικη]
Αλάτι (με προσοχή λόγο του τυριού)
Πιπέρι προαιρετικά
Βάζω και κεφαλοτύρι τριμμένο ή ότι άλλα τυριά έχω από μικρές ποσότητες
Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και πράσινη κέρατο ή την κλασική
Και δυόσμος 


Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το χυλό τον αδειάζουμε στο ταψί που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με γαλέτα
Πάνω από τον χυλό ραντίζω με λαδάκι και πασπαλίζω με την γαλέτα πάλι (μερικές φορές πασπαλίζω και με το τριμμένο κεφαλοτύρι όπως κάνουμε και πάνω σπό την μπεσαμέλ)

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς έως να κάνει 'ενα ωραίο χρώμα
(Η στρώση της πίτας πρέπει να είναι λεπτή και όχι  παχιά!!)
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Φωλίτσες με μπέικον & αυγά στον φούρνο !!!










Εντυπωσιάστε με τις καταπληκτικές φωλίτσες !!Ωραίες για μπουφέ- παιδικά πάρτυ κι όχι μόνο !!

Υλικά για 4 φωλίτσες
4 λωρίδες μπέικον
4 αυγά
λίγο αλάτι -πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο λάδι για το ταψί

Τι κάνουμε

Έχουμε ταψάκι με θήκες .
Λαδώνουμε καλά τις υποδοχές και βάζουμε κυκλικό το μπέικον όπως το δείχνει η φωτογραφία.


 Σπάμε από ένα αυγό στην κάθε θηκούλα.



 Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου


Με την βοήθεια σπάτουλας βγάζουμε τις φωλίτσες


Τις τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .



 Έχουν καταπληκτική γεύση και ετοιμάζονται αμέσως !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Μελιτζάνες με μπέικον στην κατσαρόλα !!!






Πεντανόστιμο φαγητό στα  γρήγορα !!!! Το μπέικον κάνει την γευστική διαφορά !!!

Υλικά μερίδες 3
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες κυβάκια μεγάλα
2 πατάτες κομμένες κυβάκια
1 κουταλιά σούπας πελτέ
2 ώριμες ντομάτες λιωμένες με το χέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο  κομμένο λεπτές φετούλες
2 τεμάχια μπέικον ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σημείωση Αν θέλετε αντί για αλάτι βάζετε 1 κύβο βιολογικό

Τι κάνουμε
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο της μελιτζάνες  τις πατάτες και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν καφέ οι μελιτζάνες


 Προσθέτουμε και τα κομματάκια μπέικον και ανακατεύουμε


Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και τον πελτέ και τον ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και σε  2 λεπτά προσθέτουμε και τις λιωμένες ντομάτες καθώς και αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη και τον μαϊντανό


 Αφού περάσουν 2-3 λεπτά σοτάροντας σκεπάζουμε σχεδόν το φαγητό μας με νεράκι και αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράζει.


Σε 20 λεπτά περίπου δυναμώνουμε την φωτιά και με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε να πήξει και να δέσει η σάλτσα του



Σερβίρουμε και λαμβάνουμε πολύ ωραία σχόλια κι ευχαρίστηση βλέποντας να γλύφουν
 και το πιάτο !!! Καλή όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Το πιό εύκολο κουρκούτι για τραγανό αποτέλεσμα !!!


 Φτιάξτε αυτό το εύκολο κουρκούτι και βούτηξε λαχανικά θαλασσινά και απολαύστε τα τραγανά και νόστιμα !!! Εδώ εγώ τηγάνισα πρώτα κολοκυθάκια που έγιναν μούρλια και μετά στο ίδιο κουρκούτι ψάρι γλώσσα απίθανο κι αυτό !!!

Υλικά:
1και 1/2 γεμάτο φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

νερό όσο πάρει να γίνει παχύς χυλός [προσθέτουμε ανακατεύομαι με ένα πιρούνι μέχρι να το πετύχουμε λίγο λίγο να

δούμε όταν βουτήξουμε ότι θέλουμε να τηγανίσουμε να στέκεται ελαφρώς επάνω του ]

1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού αλάτι

λάδι ελαφρύ για το τηγάνι ή και ελαιόλαδο



Τι κάνουμε

Αν τηγανίσουμε κολοκυθάκια τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες ή μακρόστενα όπως τις τηγανητές πατάτες

Τα βάζουμε σε σουρωτήρι τα αλατίζουμε και τ αφήνουμε λίγο να ιδρώσουν

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί αρκετά βουτάμε τα κολοκυθάκια στο χυλό και τηγανίζουμε


Βάζουμε  τα κολοκυθάκια πάνω σε απορροφητικό χαρτί . Τα σερβίρουμε ζεστά.



Για ψάρι αλατίζουμε το ψάρι το βουτάμε στο χυλό και τηγανίζουμε .έτσι απλά έχουμε τα πιο τραγανά λαχανικά ή θαλασσινά
Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γίγαντες κατσαρόλας απίθανοι !!!


Τόσο νόστιμοι μα τόσο νόστιμοι !!!!

Υλικά



1 πακέτο γίγαντες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκορδάκι
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κοφτές σούπας πελτέ ντομάτα
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρεδάκια 
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο

 Βάζουμε από βραδύς τους γίγαντες στο νερό για όλη την νύχτα αφού πρώτα τους πλύνομε .
Τους ξεπλένουμε τους βάζουμε στην κατσαρόλα σκεπάζουμε με νερό χλιαρό και βράζουμε για 3 τέταρτα .
Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο σε χλιαρό νεράκι ,το κρεμμύδι με το σκόρδο αποκλειστικά λιωμένα μαζί στο μούλτι γιατί κάνουν έτσι πολύ ωραία δεμένη σαλτσούλα.
Τον άνηθο το σέλινο το καροτάκι αλάτι πιπέρι και λίγη ζάχαρη .

Μαγειρεύουμε μέχρι και η σάλτσα του να δέσει αλλά και να ψηθούν οι γίγαντες καλά .
Αν σωθεί το ζουμί της κατσαρόλας κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε λίγο χλιαρό νεράκι .
Τέλειο !! Από τα φαγητά που γλείφεις και το πιάτο  τόσο νόστιμο !!! Καλή όρεξη !!
Ολα τα φαγητά μας είναι καλό να τα συνοδεύουμε με σαλατούλα !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ