Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Μπιφτέκια γεμιστά !!!



Ενα πιάτο έκπληξη ,αφού κανείς δεν υποπτεύεται τι κρύβουν μέσα τους τα μπιφτέκια !!!

Υλικά
500 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος
1 αβγό
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοτριμμένο
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
6 μουλιασμένες φρυγανιές
αλάτι -πιπέρι
3 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ [απαραίτητο ]
λίγο λαδάκι



Τι κάνουμε
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και προσθέτουμε το αβγό το κρεμμύδι, την φρυγανιά ,λίγο λάδι,το ξύδι,το μπέκιν ,το μαιντανό , όλα τα υλικά δηλαδή.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Το ζυμώνουμε λίγο
Πλάθουμε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετούμε στην μέση ένα κομματάκι γκούντα και λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά.
Ξαναζυμώνουμε το μπιφτέκι έτσι ώστε να κλείσουμε μέσα την γέμιση.






 Αλείφουμε τα μπιφτέκια  με λίγο λάδι και τα τοποθετούμε σε καυτή σχάρα ,ή σε κάρβουνα, ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή στο γκριλ της ηλεκτρικής κουζίνας ή στο γκριλ μαντεμένιο τηγάνι όπως εγώ εδώ, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές .
Σερβίρουμε με χόρτα ή με σαλάτα .Καλή επιτυχία !!!



ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα !!!




Υλικά:
Ζύμη:
400 γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1σφηνάκι ελαιόλαδο
1κουταλάκι τού γλυκού αλάτι
Νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι.
Γέμιση:
350γρ ζαμπόν η παριζα σε φέτες
350γρ τυρί γκουντα σε φέτες
Κρέμα:
1ποτήρι γάλα
3ποτήρια νερό
1φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
3κουταλιές τής σούπας βούτυρο
Σάλτσα κρύα:
2 κουταλιές πελτε
1κουταλιά ελαιόλαδο
1κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη ρίγανη





Τρόπος παρασκευής:
Ζύμη:
Σε μία λεκάνη όλα μαζί τα υλικά εκτός τού νερού.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη και μαλακή.
Ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα και απλώνουμε το ένα σε ένα καλά λαδομενο ταψί στρώνουμε την σάλτσα και απλώνουμε το μισό τυρί και το μισό ζαμπόν.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό και το βούτυρο και ρίχνουμε μόλις ζεσταθεί σιγά σιγά το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε και την κρέμα πάνω από τα αλλαντικά και απλώνουμε ακόμη μία στρώση ζαμπόν-τυρί.
Τέλος καλύπτουμε με το άλλο φύλλο ραντίζουμε με νερό την πίτα,χαράζουμε και ψήνουμε σε αέρα για περίπου μία ώρα στους180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από τον φίλο σεφ .Χριστιανός Γιώργος

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Κοτόπουλο με ρύζι στην γάστρα !!!



ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ


 Πολύ νόστιμο φαγητό με το ρύζι να ρουφάει τους χυμούς από το ψημένο κοτόπουλο και τα λαχανικά !!! Σκέτη απόλαυση ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ανεπιφύλακτα !!! Την συνταγή την έχω δεί από τον σεφ κύριο Λαζάρου την φτιάχνω τακτικά και ξετρελαίνονται όλοι !!!

Υλικά
1 κοτόπουλο
1/2  κούπα ελαιόλαδο
2 κουτάκια ντομάτα κονκοσέ τα κομματάκια
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα μισοφέγγαρο
1 λεμόνι ζουμερό μεγάλο το χυμό του
2 ποτήρια νερού νερό στο οποίο  μέσα αν θέλετε αραιώστε 1 ζωμό λαχανικών βιολογικό [αυτό προαιρετικά εγώ έβαλα]
αλάτι -πιπέρι
2 κοφτές κουταλιές μουστάρδα με την απαλή γεύση
μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη -ότι σας αρέσει [εγώ έβαλα εδώ γλυκιά]

Τι κάνουμε
Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά μέσα στην γάστρα .
Τοποθετούμε στην μέση και το κοτόπουλο και το γυρνάμε τούμπα και ξανά  άλλη μία πιέζοντας το με το χέρι να πάρει μέσα του από το μείγμα .
Σκεπάζουμες την γάστρα και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς αέρα για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο μας .




Ρύζι ετοιμασία
Υλικά
1 πακέτο ρύζι καρολίνα
νερό αλάτι



Τι κάνουμε 
Βάζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πλυμμένο ρύζι και βράζουμε για 15  λεπτά και το σουρώνουμε .

Κοτόπουλο
Αφού ψηθεί καλά το κοτόπουλο το βγάζουμε με προσοχή μην διαλύσει και το ακουμπάμε στο καπάκι της γάστρας και το αφήνουμε εκεί.



Κοιτάμε να έχει ζουμάκι η γάστρα που ψήσαμε το κοτόπουλο αν δεν εχει προσθέτουμε 1 ποτήρι νερο και το βάζουμε επάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας μολις πάρει να βράζει ρίχνουμε από το σουρωτήρι μέσα το ρύζι και το σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.


Με κουτάλα σούπας το παίρνουμε και το τοποθετούμε σε ταψάκι όλο και στην μέση βαζουμε το κοτόπουλο μας .


Πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο και ..καλή σας όρεξη και απόλαυση γιατί πραγματικα έχει απολαυστική γεύση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγες πατώντας ΕΔΩ -- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ομελέτα φούρνου γευστικότατη στα γρήγορα για εύκολη λύση !!!




ΦΤΙΆΞΤΕ ΤΗΝ και θα ξετρελαθείτε από την γεύση της θα την φτιάχνετε συχνά !!!!! Δεν περιγράφετε με λόγια πόσο νόστιμη είναι  και δεν στοιχίζει σχεδόν τίποτα !!!
Για περισσότερες μερίδες προσθέστε αυγά και υλικά αυτήν που σας δείχνω ήταν τόσο ωραία που τελικά έφτασε για  2 άτομα γιατί θέλανε κι άλλο κι άλλο   !!!! Φανταστικό καλοκαιρινό φαγάκι !!!

Yλικά μερίδες  3
 5 αυγά
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο καρέ
1  πιπεριά κόκκινη κομμένη τετράγωνα κομμάτια
1 κούπα τσαγιού κομμένο καρέ ζαμπόν ή γαλοπούλα
1 κουταλιά βούτυρο
1 κούπα τυρί τριμμένο τύπου γκούντα
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
αλάτι-πιπέρι




Τι κάνουμε
Σε τηγάνι πάνω στην φωτιά λιώνουμε το βούτυρο
Προσθέτουμε το κρεμμύδι  και την πιπεριά και σοτάρουμε λίγα λεπτά
Προσθέτουμε και το ζαμπόν και ανακατεύουμε σοτάροντας λίγα λεπτά ακόμα.
Αδειάζουμε το υλικό όλο σε ταψάκι 20 με  23 εκ χρησιμοποίησα το μικρό μέγεθος μιας χρήσεως ,




Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα.
Προσθέτουμε το τυρί και ξαναχτυπάμε .
ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι και  ανακατεύουμε





Το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τα σοταρισμένα λαχανικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15  λεπτά περίπου αέρα πάνω κάτω


 Σερβίρουμε κόβοντας τα κομμάτια σαν πίτσα .Καλή σας απόλαυση !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σημείωση
Για να στοιχίσει πιο οικονομικά ζητήστε από το σούπερ μάρκετ τα αποκόμματα αλλαντικών έχουν όλα τα σούπερ και κόψτε τα κομματάκια καρεδάκια. Μου στοίχισαν όπως σας τα δείχνω μόνο 1.03 ευρώ και μπορώ να φτιάξω 3 ομελέτες γιατί είναι πολλά!!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 















Βάρκες πατάτας γεμιστές !!!



Υλικά:
15 μέτριες πατάτες
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
Γέμιση:
1 φλυτζάνι τσαγιού κριθαράκι μέτριο
1φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασσε
3κουταλιές τής σούπας βούτυρο
1κύβο κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κύμινο
Βασιλικό
Δυόσμο
1μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2μετριες φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
150γρ παριζα ψιλοκομμένη
300γρ τυρί κίτρινο τριμμένο



Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες.
Σκαβουμε προσεκτικά κατά μήκος την κάθε πατάτα και τηγανίζουμε!
 Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κριθαράκι και το ρύζι στο βούτυρο,προσθέτουμε το κρεμμύδι,τον κύβο τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και την τριμμένη ντομάτα.

Ρίχνουμε ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού νερό αφήνουμε να μισοβρασει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά τής κατσαρόλας.
Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη παριζα ,ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
Τις τοποθετούμε κατά σειρά σε ένα βουτυρομενο ταψί και καλύπτουμε με το τυράκι από πάνω!!Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα
μέχρι να ροδίσουν!Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Χριστιανός Γιώργος


 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ