Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Μήλα στο τηγάνι !!!


Υλικά συνταγής:
Μήλο: 1 πολύ μεγάλο ή 2 μικρά
Αλεύρι: 1 κούπα
Αυγό: 1 μεγάλο
Γάλα: 1/4 κούπας περίπου
Ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας
Κανέλα: λίγη για πασπάλισμα
Λάδι: όσο χρειάζεται για τηγάνισμα

Οδηγίες:
1. Βάζετε σε μπολ το αλεύρι και προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και το μισό γάλα. Ανακατεύετε και προσθέτετε κι άλλο γάλα (πρέπει να πάρετε ένα πυχτό χυλό). Κρατάτε το χυλό κατά μέρος.
2. Ξεφλουδίζετε το μήλο και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε το κεντρικό μέρος με τα σπόρια. Το κόβετε σε φέτες περίπου 0.5 εκ. πάχος.
3. Βάζετε λάδι σε τηγάνι, περίπου 2 εκ. ύψος να ζεσταθεί. Βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του μήλου στο χυλό και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν καλά. Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυριζετε και από την άλλη.
4. Βγάζετε τα μήλα σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη και με κανέλα και σερβίρετε αμέσως.
 radicio

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Σπετσοφάι - ένας μεζές με πιολύ μεράκι !!!


____________________________________
ΥΛΙΚΑ:
1κιλό λουκάνικα μοσχαρίσια η χοιρινά
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
2τομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
3πιπεριές πράσινες σε μεγάλους κύβους
3πιπεριές κόκκινες σε μεγάλους κύβους
4-5πιπεριές κέρατα σε μεγάλους κύβους
1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Ενάμιση ποτήρι χυμό τομάτας
Αλάτι-πιπέρι-μπουκοβο
1κούπα ελαιόλαδο
1κούπα λευκό κρασί
Ενα κουταλάκι ζάχαρη (για την σάλτσα)

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λαχανικά να σωταριστουν.Λιγο πριν ροδίσουν ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα διαγώνια σε χοντρά κομμάτια και αφού σωταριστουν και αυτά σβήνουμε με το κρασάκι.Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό τομάτας την ζάχαρη και τα μπαχαρικά.Αλατι εαν χρειάζεται!Αν χρειαστεί προσθέτουμε μια κούπα νερό.Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.Καλη απόλαυση !!!
Συνταγή από τον φίλο Σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Σπιτικές κοτομπουκιές με χωριάτικες πατάτες φούρνου !!!




__________________________________
ΥΛΙΚΑ(για τις κοτομπουκιές)
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
3 αβγά
2φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1φλυτζάνι τσαγιού φαρινα
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κάρυ
1φλυτζάνι τσαγιού γάλα
Ελαιόλαδο για(το τηγάνι)


ΥΛΙΚΑ(για τις πατάτες φούρνου)


Ενάμιση κιλό πατάτες
3ντομάτες
1φλυτζάνι τσαγιού ελιές γεμιστές με πιπεριά
1κονσέρβα ζαμπόν
1κεσεδακι στραγγιστό γιαούρτι
1φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3κουταλιές τής σούπας μουστάρδα
Χυμό απο δύο λεμόνια
Κύμινο
Κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο σκόρδο
Μισό ποτήρι νερό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


_________________________
Αφού πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα κόβουμε σε κύβους και τα αφήνουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό.Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε φρυγανιά- αλεύρι και το αλάτι με τα μπαχαρικά.Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αφού κρυώσει το κοτόπουλο ξεκινάμε να το βουτάμε στο αυγό και μετά στο μείγμα τής φρυγανιας.Μόλις τελειώσουμε το παναρισμα το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια τηγανίζουμε.Τώρα για τις πατάτες.Τις καθαρίζουμε-πλένουμε και κόβουμε σε φέτες.Τις στρώνουμε στο ταψί και τοποθετούμε ανάμεσα ζαμπόν,ντομάτα,ελιές και το σκόρδο.Φτιάχνουμε το ντρεσινγκ με το γιαούρτι, το λάδι την μουστάρδα,τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά.Ρίχνουμε πάνω στις πατάτες το ντρεσινγκ που φτιάξαμε ,προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου μιάμιση ωρα.Καλό θα είναι να σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για την πρώτη ώρα ψησίματος. Καλή επιτυχία !!!
 Συνταγή από τον φίλο σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος





Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μακαρόνια με διάφορα λαχανικά & κιμά στο φούρνο !!! Απερίγραπτη η γεύση του !!!


 Φτιάξτε το !!!
Πραγματικά υπέροχο φαγητό σε γεύση αλλά και εμφάνιση !!!

Υλικά
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
1 κολοκυθάκι  μέτριο κομμένο σε μικρά καρέ
1 καρότο μεγάλο κομμένο σε καρέ
3με 4 ντομάτες κομμένες ψιλά κομματάκια να είναι ώριμες 
1με 2  κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
400 γραμ κιμά
τυρί γκούντα  1 με 2 κούπες τσαγιού
3 αυγά
λίγο γάλα Νουνού 1 κουπάκι του καφέ
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού γλυκιά πάπρικα
ξύσμα από  1 πορτοκάλι
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά κοφτή ντομάτα πελτέ 

Τι κάνουμε
Κόβουμε όλα τα λαχανικά 




Βράζουμε τα μακαρόνια 5 λεπτά λιγότερο απ όσο γράφει στην συσκευασία τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνομαι στην κατσαρόλα .
Χτυπάμε 3 αυγά μαζί με το γάλα το ρίχνουμε επάνω στα μακαρόνια ρίχνουμε και λίγο τυρί και ανακατεύουμε καλά --τα αφήνουμε στην άκρη




Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και για ελάχιστα λεπτά τα σοτάρουμε

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας
Προσθέτουμε αμέσως μετά και το ξύσμα από το πορτοκάλι τις ντομάτες και ανακατεύουμε για λίγο
Ρίχνουμε και το κιμά πατώντας με την κουτάλα να διαλυθεί και να μην σβολιάσει



Προσθέτουμε την 1 κουταλιά σούπας πελτέ αραιωμένο σε 1/2  ποτήρι του νερού νερό ,λίγο αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη την πάπρικα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμίσουν τα υγρά να γίνει πηχτή σάλτσα και λίγη .
Στρώνουμε σε πυρέξ ταψάκι λίγα μακαρόνια ,από πάνω σχεδόν καλύπτουμε με το υλικό των λαχανικών πασπαλίζουμε με λίγο τυρί
Ξανά  μία στρώση μακαρόνια λίγο από πάνω από το υλικό και πασπάλισμα με τυρί και τέλος μακαρόνια ξανά και σκέπασμα με όλο το υλικό λαχανικών κιμά και τελειώνει το φαγητό μας με τυρί σε όλη την επιφάνεια .



 Το ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο αέρα πάνω κάτω ίσα που να λιώσουν τα τυριά 15 λεπτά περίπου και μετά αφού κρυώσει το  α π ο λ α μ β α λ ά ν ο υ μ ε  !!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ