Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

souffle savouarin ala Pas !!!



Επειδή από χθες περίσσεψαν αρκετά μακαρόνια με κιμά [μπορείτε να το φτιάξετε κι από την αρχή δηλαδή μακαρόνια με κιμά και να συνεχίσετε την συνταγή ]  κι επειδή τα παιδιά δεν τρώνε δεύτερη μέρα το ίδιο και δεδομένου ότι δεν πετάμε τίποτα ποτέ .. Τους το σέρβιρε αλλιώς !!
Έκανα ένα ωραιότατο σουφλέ ! Έστρωσα τα μακαρόνια σε πήλινο ταψάκι, κι αφού τσιγάρισα καρότο, πιπεριά τα έριξα από πάνω και τα ανακάτεψα να πάνε παντού!






Έκοψα κομματάκια ζαμπόν τα έριξα κι αυτά μέσα , 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό ντομάτας , ανακάτεμα πάλι , μπόλικο τριμμένο τυρί κασέρι του τοστ , χτύπησα 5 αυγά με μισή κούπα γάλα και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι τα έριξα μέσα κι από πάνω πασπάλισα με ξερό δυόσμο ! το έψησα στο φούρνο αντιστάσεις στους 200 β. για 20 λ. και άλλα 5 λεπτά  στο γκριλ για χρωματάκι ! έγινε μούρλιααα !! Φτιάξτε το και καλή όρεξη !!!

Πασχάλης Νακ Νακ
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πατάτες γάλακτος - Ενα πραγματικά υπέροχο φαγητό !!!


Ένα πραγματικά υπέροχο φαγητό !!


ΥΛΙΚΑ:
Ενάμιση κιλό πατάτες
500ml γάλα εβαπορέ
500γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2ποτήρια νερό
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1σκελίδα σκόρδο
100γρ βούτυρο


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες.Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και βουτυρονουμε ενα ταψί.Παίρνουμε το σκόρδο και αλείφουμε το ταψί.Ανακατεύουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με τα μπαχαρικά και στρώνουμε στο ταψί τις μισές.Ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα από το τυρί και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.Ρίχνουμε το γάλα και το νερό στο ταψί και προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο.Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα και λίγο πρίν είναι έτοιμο προσθέτουμε από πάνω και το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζουμε να ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα!
Καλή σάς επιτυχία!

Από τον φίλο Σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος facebook


Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Mπουκίτσες τυριού !!!


 Υλικά
1 κουτάκι μπύρα
1 αυγό
1 κουτ,γλυκού μπέικι πάουντερ
λίγο αλάτι
2 φλυτζάνια αλεύρι
τετράγωνα κομμάτια σκληρό τυρί
Τι κάνουμε
Φτιάχνουμε το κουρκούτι με όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε καλά.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια σκληρό τυρί τα βουτάμε στο κουρκούτι  και τηγανίζουμε .
Αν περισσέψει χυλός τον φτιάχνουμε ωραιότατες τηγανίτες με μέλι .
Από την φίλη Eva Triantafilidou

Μαρμελάδα βερίκοκο !!!


 Χωρίς κόπο απίθανη μαρμελάδα στο τσακ μπαμ !!


Υλικά
Οσα βερύκοκα θέλετε
ζάχαρη αναλογία πιό κάτω
λίγο χυμό λεμονιού




Τι κάνουμε
Πλένουμε τα βερίκοκα (τα οποία πρέπει να είναι ώριμα) καλά τα ανοίγουμε βγάζουμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια .
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα τα βάλουμε σε νεροπότηρο να μετρήσουμε την ποσότητα για να υπολογίσουμε την ζάχαρη.
Αν λοιπόν βγούνε π.χ έχουμε 6 ποτήρια βερίκοκα ψιλοκομμένα προσθέτουμε 5 ποτήρια ζάχαρη και  ούτω καθ εξής δηλαδή όσα ποτήρια βερίκοκα τόση ζάχαρη σε ποτήρια μείον ένα ποτήρι.


Βάζουμε λοιπόν τα βερίκοκα στην κατσαρόλα από πάνω ρίχνουμε την ζάχαρη ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας που και που περίπου 20 λεπτά.
Αμέσως προσθέτουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι και σε λίγα λεπτά αποσύρουμε την μαρμελάδα από την φωτιά.
Οταν κρυώσει την φυλάμε σε βάζα και εγώ την βάζω στο ψυγείο !!
Στην συγκεκριμένη που μόλις την έφτιαξα δοκιμαστικά χρησιμοποίησα φρουκτόζη Ζωγράφου κι έγινε τέλεια !!!
Για φρουκτόζη βάζουμε 6 ποτήρια βερίκοκο 3 φρουκτόζη ..ανάλογα πόσα ποτήρια βερίκοκο στην μέση τα ποτήρια φρουκτόζη !
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πατατοκεφτέδες το κάτι άλλο !!!



 Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 αυγά
400 γραμ, γραβιέρα η ότι άλλο αλμυρό τυρί
2 κουτ σούπας δυόσμο
7 κλωνιά μαιντανό
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για όλες της χρήσεις όσο χρειαστεί περίπου στο κιλό
λάδι για το τηγάνισμα


 Βράζουμε τις πατάτες και με ένα πιρούνι της πατάμε να γίνουν όπως στον πουρέ.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά -αυγά,γραβιέρα, το μαιντανό ,τον δυόσμο το αλάτι το πιπέρι και ανακατεύουμε .
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σε ποσότητα τόση ώστε να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη .
Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία προσέχουμε να μην αρπάξουν


Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τους βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να αποροφηθούν τα περιττά λάδια .
Προσοχή για να μην  διαλυθούν πρέπει να βάλουμε την σωστή ποσότητα αλεύρι -να είναι κάπως σφιχτοί και γίνονται φανταστικοί !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τυρόπιτα τραγανή - λαχταριστή !!!


 
Για τη ζύμη:

    3 ½ κούπες αλεύρι
    1 κουτ. γλυκού αλάτι
    3 κουτ. σούπας ξίδι
    70 ml λάδι
    2 κούπες χλιαρό νερό (στη ζύμη θα βάλετε, όσο πάρει)
    νισεστέ (για το άνοιγμα των φύλλων)


Για τη γέμιση:

    300γρ. φέτα
    250γρ. τριμμένο gouda
    2 αυγά
    1 φλυτζάνι του καφέ εβαπορέ
    πιπέρι

Για το τέλος:

    1 κρόκο αυγού
    σουσάμι


   
Για τη ζύμη:
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λάδι, το ξίδι, το αλάτι και το χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί). Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Κάνουμε τη ζύμη μας μπαλίτσα, τη βάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε είτε με μια υγρή πετσέτα είτε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση:
Όσο η ζύμη μας ξεκουράζεται μπορούμε να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα και προσθέτουμε το gouda, τα αυγά, το εβαπορέ και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
 

Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και λαδώνουμε με ελαιόλαδο το ταψί μας. Ανοίγουμε ένα φύλλο χρησιμοποιώντας νισεστέ (βάζουμε νισεστέ πάνω και κάτω από τη ζύμη και ανοίγουμε το φύλλο, βάζουμε νισεστέ μέχρι να ανοίξει το φύλλο μας). Τοποθετούμε το φύλλο μας στο λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση, την απλώνουμε καλά, να πάει παντού. Έπειτα ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο, με τον ίδιο τρόπο που κάναμε το πρώτο και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Κόβουμε ότι περισσεύει από τις άκρες (μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για τυροπιτάκια)  και το υπόλοιπο το περιστρέφουμε (όπως φαίνεται στη φωτογραφία). Αλείφουμε την πίτα με τον κρόκο ενός αυγού, κόβουμε την πίτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Βάζουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο και την ψήνουμε πάνω- κάτω για 1 ώρα στους 200οC.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού !!!



ΥΛΙΚΑ:
Ζύμη:
750γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1στραγγιστό γιαούρτι των 200γρ
1ποτήρι τού κρασιού ελαιόλαδο
1σφηνάκι ξύδι
1κουταλιά τής σούπας αλάτι
Νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι 


Γέμιση:
1κιλό κοτόπουλο βρασμένο
300γρ παριζα
3πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
250γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
250γρ τυρί φέτα τρίμμα
3αυγά
1φλυτζάνι τσαγιού γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κύμινο
Κάρυ
(οι ποσότητες κατά προτίμηση!)
Κρύα σάλτσα:
2κουταλιές τής σούπας πελτε τομάτας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο ζάχαρη
Μισό φλυτζάνι τσαγιού νερό
(ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ)



ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ζύμη:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το κρύο νερό.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα και ξεκινάμε αμέσως την γέμιση.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο την πιπεριά και προσθέτουμε το βρασμένο κοτόπουλο ,την παριζα και τα μπαχαρικά σε χαμηλή φωτιά πάντα για δύο λεπτά.


Απλώνουμε την κρύα σάλτσα στο ένα φύλο που έχουμε απλώσει σε λαδωμενο ταψί και ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω το τυρί φέτα τρίμμα και το τριμμένο κίτρινο τυρί.

Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, ραντίζουμε με λίγο νερό,χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα.
Καλή σάς επιτυχία!

Από τον φίλο Σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Πανσέτες με μπύρα !!!


 Μεζεδάκι χωρίς καθόλου κόπο !!

Υλικά
Πανσέτες χοιρινές 
Λάδι
Αλάτι
Πάπρικα
1 κουτάκι μπύρα
μουστάρδα γλυκιά απαλή 
Μπέικον [προαιρετικά ]
Πατατούλες κομμένες σε ροδέλες 

Τι κάνουμε 
Βάζουμε τις πανσέτες σε ένα πυρέξ μαζί και οι πατάτες ,προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγα κομματάκια μπέικον .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου .Καλή όρεξη !!

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Πίτα του αγρού !!!



__________________
ΥΛΙΚΑ:
_______
Για την γέμιση θα χρειαστούμε:
4 πιπεριές φλωρίνης
1 φλυτζάνι τσαγιού τραχανά
3 πιπεριές πράσινες
3 κολοκύθια μέτρια
2 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 αβγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένο
500γρ τυρί γραβιέρα τριμμένη
2 κύβους λαχανικών
(πιπεριές,κολοκύθια, πατάτες όλα κομμένα σε κύβους)
________________________
Για το ζυμάρι θα χρειαστούμε:
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
3 κουταλιές τής σούπας ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
600γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
(Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι)



ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό με το λάδι το ξύδι και το αλεύρι,ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.Τώρα για την γέμιση σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι το κολοκύθι και την πατάτα και μόλις ξεκινούν να παίρνουν χρώμα ρίχνουμε τής πιπεριές τον τραχανά τούς κύβους άνηθο ψιλοκομμένο και δυόσμο ψιλοκομμένο τα σοτάρουμε όλα αυτά μαζί για πέντε λεπτά.Μόλις κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε τα αβγά (πάντα χτυπημένα) και το τυρί ανακατεύοντας ελαφρά.Ανοίγουμε δύο φύλλα πάχους ενός εκατοστού αλείφουμε λάδι στο ταψί και τοποθετούμε το ένα φύλλο και ρίχνουμε το μείγμα καλύπτουμε στην συνέχεια με το άλλο φύλλο και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα στον αέρα.Καλή σάς όρεξή!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Από τον σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Μπουγάτσα !!!




Υλικά:
Για την κρέμα:
1 κουτί γάλα εβαπορέ
750ml νερό
3κουταλιές τής σούπας βούτυρο
3βανιλιες
1φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2αβγά
1φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
5κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
1συσκευασία ζύμη σφολιάτας
Ζάχαρη άχνη και κανέλλα



Τρόπος παρασκευης:
Ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρη, της βανιλιες ανακατεύουμε καλά και σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το κορν φλαουερ να ενωθούν.Μόλις λοιπόν ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι με το κορν φλαουερ που ανακατεψαμε πριν και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει το μείγμα σε χαμηλή φωτιά!Βουτυρονουμε ένα ταψί σε μέγεθος τόσο όσο είναι η σφολιατα,απλώνουμε το ένα φύλλο (τρυπαμε με ένα πιρούνι την κάτω σφολιάτα)και μόλις έχει κρυώσει λίγο η κρέμα χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα ανακατεύουμε και απλώνουμε την κρέμα στο ταψί και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε! ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
Aπό τον φίλο σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Κρεμμυδοκεφτέδες !!!

Υλικά
Ψιλοκομμένα φυλαράκια πράσινα από φρέσκα κρεμμυδάκια 
4-5 ψιλοκομμένες λιαστές ντοματές 
δύο αυγά
αλατάκι πιπεράκι 
αλεύρι - νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός κουταλιά -κουταλιά σε καυτό λάδι τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ! 
 Για την σος γιαουρτιού : 
Ενα κεσεδάκι γιαούρτι ανακατεύουμε στο μίξερ του φραπέ με ένα φλυτζ του καφέ λάδι , 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο και μπούκοβο ανάλογα πόσο καυτερό το θέλεις !! Σερβίρουμε ή ρίχνοντας πάνω στους κεφτέδες ή βάζουμε σε μπολ και βουτάμε !!
 Πασχαλης Νακ Νακ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο !!!



Υλικά:
Για 2μεγάλα ταψιά τού φούρνου.
Ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1φακελάκι ξερή μαγιά
1σφηνάκι ελαιόλαδο
500ml χλιαρό νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σάλτσα:
1φλυτζάνι τσαγιού χυμό τομάτας
3κουταλιές τής σούπας κέτσαπ
1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1κουταλια τής σούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη και θυμάρι
(ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά σε ενα μπολάκι)
Γέμιση:
Παριζα
Κίτρινο τυρί
Ντομάτα σε φέτες
Πιπεριά σε φέτες
Χωριάτικο λουκάνικο
(ποσότητες κατά προτίμηση)



Τρόπος παρασκευης:
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό και την μαγιά,αλάτι,πιπέρι,το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό εύπλαστο ζυμάρι.Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.Ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού, απλώνουμε πάνω την σάλτσα και στρώνουμε πάνω τα υπόλοιπα υλικά για την πίτσα.Ψήνουμε σε αέρα για περίπου 30λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.Καλή σάς όρεξή !!

Συνταγή από τον φίλο Σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Ροδίτικα πιταρούδια !!!



Υλικά:
4 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1-2κουταλιές τής σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι




Τρόπος παρασκευής:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι , ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.Το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και μετά παίρνουμε ένα κουτάλι και κουταλιά,κουταλιά τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι! Καλή επιτυχία !!!!

Συνταγή από τον φίλο Σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

CHEESECAKE !!!

________________
Υλικά:
_______
Για την βάση:
500γρ μπισκότα digestive
250γρ λιωμένο βούτυρο
Για την γκαναζ σοκολάτα:
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250ml κρέμα γάλακτος πλήρες
Για την κρέμα:
300ml κρέμα γάλακτος πλήρες
200γρ ζάχαρη άχνη
2 βανιλιες
650γρ τυρί κρέμα
Για την σαντιγί:
1συσκευασία περιεχόμενο των 2φακέλων σαντιγί Γιωτης garni σοκολάτα
400ml κρύο γάλα





Τρόπος παρασκευής:
_____________________
Σε ένα μεγάλο πυρεξ η ταψί στρώνουμε τα μπισκότα αφού προηγούμενος τα έχουμε θρυμματιση και ανακατέψει με το λιωμένο βούτυρο.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.Ρίχνουμε την γκαναζ σοκολάτα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα.


Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με ζάχαρη άχνη και βανιλιες μέχρι να ξεκινά να πήζει ελαφρώς η σαντιγί.Μόλις λοιπόν ξεκινά να πήζει ελαφρώς ρίχνουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πήξει! Απλώνουμε στο ταψί ,βάζουμε ψυγείο και μετά χτυπάμε την σαντιγί σοκολάτα βάζοντας τα δύο φακελάκια σαντιγί με 400ml κρύο γάλα και χτυπάμε πέντε λεπτά στο μίξερ μέχρι να πήξει! Στρώνουμε και την σαντιγί σοκολάτα στο cheesecake γαρνιρουμε με κεράσια και σερβίρουμε!
Καλή σάς επιτυχία!

Συνταγή από τον φίλο Σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Πανεύκολη και πεντανόστιμη τούρτα ψυγείου χωρίς καθόλου ψήσιμο!


Τούρτα με σαβαγιάρ, ανάλαφρη κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας. Μια πολύ πολύ εύκολη συνταγή, απαιτεί ελάχιστα υλικά, έχει ανάλαφρη υφή και απολαυστική γεύση. Ιδανική για τούρτα γενεθλίων και για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

26 μπισκότα σαβαγιάρ

1 morfat creamy

1 ζαχαρούχο γάλα

2 βανίλιες

100 γρ. σοκολάτα γάλακτος

50 γρ. κουβερτούρα

100 ml κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι γάλα

2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση συνταγής

Για τη κρέμα: Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το morfat creamy να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει και να πήξει η κρέμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το λικέρ. Βρέχουμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο ή κανονικό στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότων. Βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Για την επικάλυψη σοκολάτας: Βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε βρασμό τη ρίχνουμε πάνω από τις σοκολάτες. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει και κατόπιν τη διακοσμούμε ανάλογα με τα γούστα μας.


diaforetiko

Via:athensmagazine

Μπισκοτογλυκό με γλάσο λεμονιού !!!



Ένα δροσερό μπισκοτογλυκό με γλάσο λεμονιού! Μια υπέροχη συνταγή για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με βάση μπισκότου και άρωμα λεμονιού και γλάσο λεμονιού. Ένα γλυκό που θα λατρέψετε μικροί με μεγάλοι…
Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

1/2 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα

100 γρ. μαργαρίνη

200 γρ. μπισκότα τύπου digestive

1 φλ. τριμμένα καρύδια ή φουντούκια

2 κ.γ. τρίμμα λεμονιού

Για το γλάσο λεμονιού:

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

40 γρ. μαργαρίνη μαλακή

2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώστε ένα πυρέξ 15,5 x 25 εκ. Βάλτε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 4-5 λ μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Λιώνετε το βούτυρο. Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς στο multi. Βάζετε σε μπολ τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς, προσθέτετε και 2 κ.γ. τρίμμα λεμονιού. Προσθέστε το ζεστό βούτυρο στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Βάζετε το μείγμα μπισκότου στο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνεια πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη, τη μαργαρίνη λιωμένη και 2 1/2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Χτυπήστε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει λείο και απλώστε το πάνω στη βάση μπισκότου. Το ισιώνετε με μια μαρίζ και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 30 λ. Όταν παγώσει το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Βασική ιδέα:www.lifestylefood.com.au
olasimera.gr

Πέννες ala Pas !!!


Υλικά:
1 συσκευασία πέννες Ριγκατόνι 500 γρμ.
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα σε κυβάκια
2 πιπεριές κέρατα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό σε κυβάκια
1 μέτριο καρότο σε κυβάκια
φύλλα φρέσκου κρεμμυδιού ψιλοκομμένα
½ κούπ τσαγ. χυμό ντομάτας
φρέσκο βασιλικό, δυόσμο ,λίγο τζίτζερ και αλάτι


Βράζουμε τις πέννες κι αφού βράσουν τις σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω μια κουταλιά βούτυρο να κάψει και σοτάρω μέχρι να το απορροφήσουν.!
Ετοιμάζω τη σάλτσα:
Σε ένα τηγάνι τηγανίζω το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει καλά και το σουρώνω.Σε μια κατσαρόλα με το ίδιο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια με τα  φρέσκα φυλλαράκια μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτω τις πιπεριές  και τα καρότα συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Ρίχνω την ντομάτα με τον χυμό και λίγο ζεστό νερό και   αφήνω να πάρουν μια βράση προσθέτοντας τα μυρωδικά,  αλάτι και τζίντζερ. Προσθέτω και το λουκάνικο και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει η σάλτσα ! σερβίρω με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και ρεγκάτο τριμμένο !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας !!!

 Υλικά:

Για την καρυδόπιτα

6 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο
2 κ.γ μπέικιν
Για το σιρόπι
2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ χυμό λεμονιού
3 κ.σ κονιάκ
Για την κρέμα
2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου(όχι στιγμής)
1 κούπα ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
Για το γλάσο σοκολάτας
200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
200γρ κρέμα γάλακτος
30-50γρ μέλι
Λίγο κονιάκ(προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό,την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά,την κανέλα,το γαρύφαλο,το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα
Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μεχρι να ομογενοποιηθούν
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι(33χ28 εκ περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου(βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα,το οποιο πρέπει να βγει στεγνό)
Προσεκτικά και με μια κουτάλα(όχι απότομα και όλο μαζί)ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια
Σε ενα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα,το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει
Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω απο την καρυδόπιτα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ενα ομογενοποιημένο μέιγμα
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό
Η βάση είναι από την κλασσική συνταγή για καρυδόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου
mytaste.gr