Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Κοτόπουλο ψητό στην μαρινάδα του !!!



Κοτόπουλο ψητό εύγευστο και πιο υγιεινό με πολύ ωραία μαρινάδα από πολλά μυρωδάτα  μπαχάρια !!! Όσοι το δοκιμάσουν θα γλύφουν και τα δάχτυλά τους!

Υλικά
Εγώ εδώ χρησιμοποίησα μισό κοτόπουλο μερίδες 2

Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 λεμόνια  το χυμό
ξύσμα από 1/2 λεμόνι 
1 κουτ.γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουτ.γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουτ.γλυκού σκόνη κρεμμύδι
1/4  κουτ.γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 κουταλ.σούπας θυμάρι
1 κουτ.σούπας δενδρολίβανο
1 τσιμπιά στην άκρη του κουταλιού του γλυκού κουρκουμά 
λίγο πιπέρι
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο


Τι κάνουμε
Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο Σε ένα μπολ ή ρηχό ταψάκι βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και τα ανακατεύουμε .
Βάζουμε μέσα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα γυρνώντας τα κάθε τόσο και από τις 2 πλευρές





 Ζεσταίνουμε την ψηστιέρα ή το  γκριλ του φούρνου τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ταψάκι ρίχνουμε από πάνω την μαρινάδα και ψήνουμε για 20 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσει


Σε τακτικά διαστήματα για να μην ξεραθεί με προσοχή μην καούμε κι ένα κουτάλι ρίχνουμε από την μαρινάδα επάνω του καθώς ψήνετε .
Εχει απίστευτη γεύση ,σερβίρουμες και ρίχνουμε από πάνω στο πιάτο και λίγη σάλτσα από την ψημένη μαρινάδα και το βουτάμε λίγο καθώς κόβουμε να το φάμε κι  έχει απίστευτη γεύση πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε !!!




Σερβίρετε σκέτο με ότι σαλάτα μας αρέσει η με χόρτα ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές .Καλή επιτυχία !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Κανελόνια με κιμά !!!

 Δοκιμάστε τα και... θα γλύφετε και τα δάχτυλα σας!

Τα υλικά
για τον κιμά
750 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες φρέσκες ώριμες ψιλοκομμένες
1/2 κουτί χυμό ντομάτας (πουμαρό)
1/2 κουτ. γλυκ. ρίγανη
1/2 κουτ. γλυκ. βασιλικό
1/2 κουτ. γλυκ. πάπρικα
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
10 τεμ. χοντρό μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
100 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
1,5 ποτήρι κρασιού λάδι


για την σάλτσα
2 κουταλιές βούτυρο (βιτάμ ή φυτίνη)
1/2 πακέτο χυμό ντομάτας
1 ποτήρι νερό
1/2 κουτ. γλυκ. ζάχαρη


επίσης
1 πακέτο κανελόνια


και για το πασπάλισμα
100 γρ. τυρί ρεγκάτο
100 γρ. τυρί ενταμ


Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τα ρίχνουμε να τσιγαριστούν ελαφρώς. Έπειτα ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.
Μόλις τσιγαριστούν όλα μαζί σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί (5 λεπτά περίπου) και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα τυριά.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά μας και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά του (περίπου 15-20 λεπτά.)
Παράλληλα, βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα 2 κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε και το 1/2 κουτί χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, τον αφήνουμε να κρυώσει και τότε ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια γεμίζουμε μ' ένα κουταλάκι ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο πυρέξ .
Από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα που έχουμε κρατήσει στην άκρη και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. - το ζουμάκι της σάλτσας να είναι στην ίδια επιφάνεια με τα κανελόνια, ούτε να τα σκεπάζει αλλά ούτε να είναι λιγότερο.Σκεπάζουμε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40 λεπτά.


Αφού περάσουν τα 40 λεπτά βγάζουμε το πυρέξ, το ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το ρεγκάτο και το ένταμ και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά (για 2-3 λεπτά).
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


ΤΙΡ
Το ξυλάκι της κανέλας το βγάζουμε μετά τα 5 πρώτα λεπτά βρασμού για να μην είναι πολύ έντονη και βαριά η γεύση του.
Καλό είναι όταν ο κιμάς κρυώσει, να αφαιρέσουμε και τα 10 τεμ μπαχάρι, για να μην τα βρούμε μέσα στα κανελόνια και τα δαγκώσουμε.(Η γεύση που αφήνουν είναι πικρή).
Καλή όρεξη!

Σπετσοφάι !!!


ΥΛΙΚΑ

½ κιλό λουκάνικα χωριάτικα
1 κιλό πιπεριές κόκκινες και πράσινες
1 κρεμμύδι ξερό
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 τομάτες φρέσκιες
1 κουτ. της σούπας πελτέ τομάτας
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε ροδέλες (ότι πάχους θέλουμε) τα χωριάτικα λουκάνικα. Το ίδιο κάνουμε με τις πιπεριές αφού τις έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το αφήνουμε στην άκρη. Κατόπιν ξεκινάμε να ψιλοκόβουμε την φρέσκια τομάτα μας την οποία προσέχουμε μην λιώσουμε κατά την διαδικασία του τεμαχίσματος. Τώρα που έχουμε ετοιμάσει όλα τα υλικά μας τα τοποθετούμε στη γάστρα ή σε ένα πυλινο  και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις το φαγητό μας πάρει χρώμα είναι έτοιμο και  το σερβίρουμε.

Καλή  όρεξη

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα !!!


Υλικά 

    500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
    5-6 σκελίδες σκόρδο
    4 φέτες μπαγιάτικο ψωμιού
    150 ml. κόκκινο κρασί
    ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
    ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Αλάτι

 Για την Σάλτσα
    500 gr. ώριμες ντομάτες
    1 κρεμμύδι ξερό
    2 σκελίδες σκόρδο
    250 ml. κόκκινο κρασί
    1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
    1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    1 ξυλάκι κανέλα
 
  
  3-4 κόκκους μπαχάρι
    2-3 μοσχοκάρφια
    Ελαιόλαδο
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Αλάτι
    Αλεύρι για το τηγάνισμα


    Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
    Αφαιρούμε την κόρα και μουλιάζουμε το ψωμί σε κόκκινο κρασί, αφού μαλακώσει το στραγγίζουμε.
    Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε 1 λεπτό.
    Προσθέτουμε υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια ζυμώνουμε τον κιμά για τουλάχιστον 10 λεπτα!
    Σκεπάζουμε με σελοφάν και τον αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 30 λεπτά.
    Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε ελαφρά με το κόρν φλάουρ ή το αλεύρι.

    Η σάλτσα
    Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    Σε πλάτια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, που θα χωρέσουν κατόπιν τα σουτζουκάκια, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, με το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το κρασί, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και λιγότερο από 1 φλυτζάνι νερό, ανάλογα τα υγρά που έχουν βγάλει οι ντομάτες.
    Βάζουμε την σάλτσα να σιγοβράζει.
    Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια σε ελαιόλαδο, ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
    Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην σάλτσα, που θα έχει πάρει βράση και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ η πατάτες  τηγανιτές 
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρακάς λαδερός !!!


Από τα πιο νόστιμα λαχανικά !!!


Υλικά

•    1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
•    1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
•    3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
•    2 καρότα μέτρια σε ροδέλες
•    2 πατάτες μέτριες κομμένες στα τέσσερα (προαιρετικά)
•    ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•    ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    3 φρέσκιες ντομάτες (περασμένες στο μπλέντερ) ή 1 κουτί χυμό ντομάτας
•    1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τον αρακά.

Ανακατεύουμε για 5' και ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάστα, τις πατάτες, τον άνηθο, το μαϊντανό και 2 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς, 40' περίπου και να μείνει με το λάδι του.

Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό. (Ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται απ' το πόσο τρυφερός είναι ο αρακάς).

Συνοδέψτε το με φέτα.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτες φωλίτσες φανταστικές !!!


 Εντυπωσιάζουμε τους αγαπημένους μας με κάτι διαφορετικό απλό αλλά πολύ πολυ νόστιμο !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!



Υλικά
Για 7 φωλίτσες  στο ειδικό ταψί

2 μεγάλες πατάτες κομμένες λεπτές και ισόπαχες
1 κουτάκι μικρό μέγεθος κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο φυτίνη ή βιτάμ
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή μιξ τυριών
1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπέρι


 10 κοκκινόμαυρος πατάτες 1 ¼ κρέμα γάλακτος τυρί παρμεζάνα 1 ½ φλιτζάνι 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι πιπέρι.



 Τι κάνουμε

Σε ένα μπολ βάζουμε τις κομμένες κυκλικές πατάτες -προσέξτε το μέγεθος να χωράει στις φωλίτσες-Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι το τριμμένο τυρί και το λιωμένο βούτυρο
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ολα  μαζί.


Με το χέρι γεμίζουμε στρώνοντας ωραία τις πατάτες μέσα στις φωλίτσες ---αφού πρώτα τις περάσουμε τις θήκες στο ταψί με λάδι να μην κολλήσουν--, να δημιουργηθεί ένα σαν  βουναλάκι και τελευταία επάνω επάνω ρίχνουμε λίγο τυρί .



Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να δοκιμάσουμε με το πιρούνι και να είναι μαλακές οι πατάτες αλλά και  να ροδίσουν από πάνω .

Μην το φοβηθείτε ότι δεν θα βγούν ωραίες ,χρειαζόμαστε μία σπατουλίτσα τις περνάμε γύρω γύρω και βγαίνουν αμέσως καλό είναι το ταψί θήκες να είναι αντικολλητικό κι όχι σαν το δικό μου αλλά και πάλι βγήκαν άνετα.
Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Σημείωση
Μπορείτε να στρώσετε τις πατάτες σε ταψάκι και να συνεχίσετε την υπόλοιπη διαδικασία γίνετε εξ ίσου ωραίο !!!






Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ρεβιθάδα αρωματική φούρνου !!!

 Μία ρεβιθάδα που θα την φτιάξετε πολλές φορές !!! Πιο αρωματική και γευστική δεν γίνετε !!

Υλικά
500 γραμ ρεβύθια
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα κομμάτια καρέ
1 κύβο κνορ λαχανικών τον οποίο ξύνουμε με το μαχαίρι
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κουρκουμάς
αλάτι πιπέρι
1/2  κούπας τσαγιού λάδι
2 καρότα κομμένα σε ισόπαχες ροδέλες
λίγο ξερό βασιλικό για το σερβίρισμα
2 κουταλιές σούπας σόδα για τα ρεβύθια



 Τι κάνουμε
Πλένουμε και βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό να τα σκεπάζει.
Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε και μέσα στο σουρωτήρι ρίχνομαι την σόδα τα ανακατεύουμε  ένα κουτάλι και τα αφήνουμε ένα τεταρτάκι.
Τα ξεπλένουμε με πολλά νερά και τα ρίχνουμε μέσα στην γάστρα .


 Προσθέτουμε μέσα στα ρεβίθια το κρεμμύδι κομμένο καρέ τον κουρκουμά την σκόνη σκόρδου το αλατοπίπερο το λάδι τις ντομάτες ψιλοκομμένες τον κύβο τον οποίο τον ξύνουμε με ένα μαχαιράκι και τον πελτέ ντομάτας τον οποίο έχουμε αραιώσει σε 1 ποτήρι του νερού νερό και τα καρότα.
Βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει  τα ρεβίθια.


Πάντα προιόντα Agrino Ελληνικά νόστιμα και βραστερά !!



 Σκεπάζουμε με την γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο προθερμασμένο .


Ανοίγουμε την γάστρα και προσέχουμε να έχουν λίγη σάλτσα ,αν έχει σωθεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να πάρει 2 --3 βράσεις .



Σερβίρουμε  προσθέτοντας από πάνω λίγο ξερό βασιλικό .Καλή όρεξη σ αυτό το απίθανα γευστικό φαγητό !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Τσιζκέικ με φρούτα του δάσους !!!

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλυκό με καταπληκτική κρέμα γαρνιρισμένο με μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή ότι άλλο μας αρέσει . Υπέροχο στη γεύση του, πανεύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του, θα το απολαύσετε όλη οι οικογένεια και οι καλεσμένοι σας !!!

Υλικά
1 πακέτο και 1/2 μπισκότα digestive
1 τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια το κανονικό μέγεθος το μικρό
1 κρέμα γάλακτος πλήρες προτίμηση στην φυτική το κανονικό μέγεθος
5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 πλάκα βιτάμ χρησιμοποιούμε το μισό
1 μαρμελάδα φράουλα ,ή φρούτα του δάσους ,ή ότι σας αρέσει αρκεί να μην είναι πηχτή σε περίπτωση που είναι πηχτή περάστε την με λίγες σταγόνες νερό από το μούλτι!



Eκτέλεση
Πολτοποιούμε σε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το μισό και λίγο παραπάνω βιτάμ ,το ρίχνουμε πάνω στην σκόνη μπισκότα και ανακατεύουμε .Στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι μεγέθους τούρτας και καλό είναι σε ταψάκι τσέρκι που ανοίγει και ψήνουμε για 10 λεπτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα με προσοχή μην μας αρπάξει .Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη πολύ και προσθέτουμε και την αχνη και το τυρί κρέμα χτυπώντας συνέχεια .

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ---> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Το στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα από τα κρύα πλέον μπισκότα το βάζουμε ψυγείο κι όταν περάσει 1 ώρα στρώνουμε την μαρμελάδα μας από πάνω κι έτοιμο !!Υπέροχη γεύση !! Το βάζουμε ψυγείο.





Αν η μαρμελάδα είναι πηχτή αραιώνουμε με λίγο ζεστό νεράκι.Καλή επιτυχία!!
Σημείωση
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μαρμελάδα μας αρέσει!

Συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Aμυγδαλωτά !!!




Είναι μία γλυκιά λιχουδιά, με αγνά υλικά που ειδικά αν τα φτιάξετε με τα χεράκια σας, θα τα λατρέψουν οι πάντες!

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. κοσκινισμένη άχνη
130 ml μέλι
130 ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη:
αμυγδαλόψιχα ή ζάχαρη άχνη




Τι κάνουμε
Αραιώστε το μέλι στο χλιαρό νερό. Είναι σημαντικό το νερό να είναι χλιαρό και όχι κρύο, για να μπορεί το μέλι να «διαλυθεί«.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ρίξτε το αραιωμένο νερό με το μέλι και ζυμώστε, όχι όμως για πολλή ώρα, ίσα ίσα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας.

Σχηματίστε μπαλίτσες ή ό,τι άλλα σχήματα θέλετε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περάστε τα από αμυγδαλόψιχα ή εναλλακτικά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη. Τόσο απλά!



Σημείωση
Τα αμύγδαλα ή τα καβουρντίζουμε λίγο και κυλάμε τα αμυγδαλωτά όταν ψηθούν ή όταν τα βάζουμε για ψήσιμο τα πασπαλίζουμε και τα ψήνουμε μαζί.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ