Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Λαζάνια με κιμά & κρέμα !!!

Υλικά
500 γρ. λαζάνια
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 καρότα
2 σκ.σκόρδο
300 γρ. πολτό ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη
1 φλ. κόκκινο κρασί
1 κ.γ.  βασιλικό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι

γιά τη μπεσαμέλ:
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 λ. γάλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια τα καρότα. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο γιά 3'-4', ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να καβουρδίζεται, ανακατεύοντας και ξεσβολιάζοντας συνέχεια, γιά 7'-8' περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 1' προσθέτουμε τη ντομάτα,το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει με τη σάλτσα ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μείνει με λίγη σάλτσα.

Μπεσαμέλ
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και όταν αρχίσει να καίει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα 2'-3' σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα όπως είναι από την συσκευασία του  και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει αρκετά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και βγάζουμε από τη φωτιά.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Πολλοί δεν βράζουν τα λαζάνια από πριν, αλλά αν δεν σας αρέσουν αρκετά σκληρά, προτιμήστε να τα ζεματίσετε γιά 1' σε αλατισμένο νερό που βράζει. Εχουμε βουτυρώσει το σκεύος που θα τα βάλουμε. Στον πάτο απλώνουμε μιά μεγάλη κ.σ. μπεσαμέλ  Απλώνουμε μιά σειρά λαζάνια, χωρίς κενά (μπορεί να χρειαστεί να κόψουμε κάποια στις άκρες). Μοιράζουμε επάνω τον μισό κιμά με τη σάλτσα του και συνεχίζουμε με στρώση λαζάνια, μπεσαμέλ με παρμεζάνα, στρώση λαζάνια, στρώση κιμά, λαζάνια και τέλος μιά στρώση μπεσαμέλ. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο γιά 40'-45' περίπου. Στην αρχή σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, που θα αφαιρέσουμε μετά από 15'. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί τουλάχιστον 30' πριν το κόψουμε, ενώ είναι ακόμα καλύτερο μερικές ώρες αργότερα.
 

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Καριόκες !!!

Η καριόκα είναι ένα κλασικό γλυκό.Με αυτήν τη συνταγή μπορείτε να τις φτιάξετε και μόνες σας ώστε να έχετε ανά πάσα στιγμή μία γλυκιά λιχουδιά στο σπίτι  σας!

ΥΛΙΚΑ:
220 γρ άχνη ζάχαρη
225 γρ βούτυρο
2 1/2 κούπες τριμμένο καρύδι
300 γρ γάλα
3 πακέτα τριμμένα στο μπλέντερ μπισκότα πτι- μπέρ ή κομμένα κομμάτια
50 γρ Κακάο
750 γρ Κουβερτούρα
3 κ.σ. λάδι





 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε μια κατσαρόλα το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε τη ζάχαρη και το κακάο και μετά ρίξτε τα αλεσμένα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατέψτε. Ρίξτε μέσα το γάλα και ζυμώστε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε λίγο κονιάκ ή όποιο άλλο ποτό θέλετε! Του πάει πολύ! Πλάσετε σε μικρά ρολά και τυλίξτε τα σε διαφανή μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο . Αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.


Λιώστε σε μπεν – μαρί την κουβερτούρα με λίγο λάδι.
Κόψτε το ρολό σε κομμάτια, όχι πολύ λεπτά και βουτηχτέ τα ένα ένα κομμάτι στην κουβερτούρα. Βγάλτε τα ένα ένα και αφήστε τα πάνω σε λαδόκολλα ή σε αλουμινόχαρτο στο ψυγείο να κρυώσουν. Τόσο απλά!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μόνο με 4 υλικά τούρτα τριπλής σοκολάτας !!!



Μια πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά για μια υπέροχη τούρτα τριπλής σοκολάτας. Μια τούρτα με σοκολάτες, κουβερτούρας, γάλακτος και λευκή σοκολάτα για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
275 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
300 γρ. γρ. σοκολάτα λευκή, σπασμένη σε κομμάτια
550 γρ. κρέμα γάλακτος [200 γρ. + 200 γρ. + 150 γρ. -κάθε δόση σε διαφορετικό μπολ]

Εκτέλεση

Παίρνω μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή αντίστοιχη μικρή στρογγυλή φορμίτσα και τοποθετώ εσωτερικά με ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανη μεμβράνη, το οποίο εφαρμόζω καλά στις γωνίες και στα τοιχώματα της φόρμας. Φροντίζω ώστε οι άκρες της μεμβράνης να εξέχουν καλά από τα χείλη της φόρμας.

Μοιράζω τα 3 είδη σοκολάτας σε 3 διαφορετικά μεγάλα μπολ. Ζεσταίνω τα πρώτα 200 γρ. κρέμα γάλακτος σε μια μέτρια κατσαρόλα, μέχρι να κάψει, χωρίς όμως να την αφήσω να πάρει βράση. Την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξω ένα παχύ, πυκνόρρευστο μείγμα. Το αδειάζω στη μακρόστενη φόρμα, ισιώνω την επιφάνεια και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί κάπως το μείγμα.

Ζεσταίνω τα άλλα 200 γρ. κρέμας γάλακτος και την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύω καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω το λιωμένο μείγμα σοκολάτας γάλακτος επάνω στο σχεδόν στερεοποιημένο μείγμα κουβερτούρας. Ξαναβάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά.

Τέλος ζεσταίνω τα 150 γρ. κρέμας γάλακτος που έχουν απομείνει και τη ρίχνω στο μπολ με τη σπασμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στην στερεοποιημένη σοκολάτα γάλακτος.

Σκεπάζω τη φόρμα με τις άκρες της διάφανης μεμβράνης που εξέχει από τα τοιχώματα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά όλα τα μείγματα σοκολάτας και να γίνουν διακριτά μεταξύ τους στρώματα.

Όταν πρόκειται να σερβίρω, αναποδογυρίζω τη φόρμα για να ξεφορμαριστεί το γλυκό, αφαιρώ με προσοχή τη μεμβράνη και διακοσμώ την τουρτίτσα με σοκολατάκια ή ζαχαρωτά της αρεσκείας μου. Κόβω σε φέτες και σερβίρω.
sintayes.gr

Κολοκυθάκια τραγανά τραγανά με κουρκούτι !!!


Υλικά

    6 κολοκυθάκια κομμένα όπως οι πατάτες που τηγανίζουμε
    350 ml μπίρα
    Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 200 γραμμ.)
    Αλάτι
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Αδειάζουμε την μπίρα σε μπολ και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι το  πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να έχει σβόλους.

Στο μεταξύ πλένουμε τα κολοκυθάκια Αν είναι μικρά, τα κόβουμε κατά μήκος. Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε φέτες και μετά όπως τις πατάτες για τηγάνι. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄, να ιδρώσουν. Στη συνέχεια τα βουτάμε στο χυλό και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι να χρυσαφίσουν
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Λουκουμάδες με σοκολάτα !!!



Οι αγαπημένοι μας λουκουμάδες σκεπάζονται με σοκολάτα!

Υλικά

Αλεύρι - 3 φλιτζάνια του τσαγιού

Νερό - 3 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό

Μαγιά νωπή - 30 γρ

Καλαμποκέλαιο - για το τηγάνισμα

Αλάτι - 1 κουταλιά του γλυκού

Για την σάλτσα σοκολάτας

Πραλίνα φουντουκιού - 350 γρ

Γάλα - 4 κουταλιές σούπας

Νερό
 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
οδηγίες

Τι κάνουμε

Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με 1 φλιτζάνι από το χλιαρό νερό. Κατόπιν βάζουμε στο μπολ με την μαγιά 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε περίπου 20 λεπτά για να φουσκώσει. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό , το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε διαρκώς ώσπου να γίνουν χυλός.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Μετά γεμίζουμε την χούφτα μας με τον χυλό που φτιάξαμε, την πιέζουμε και καθώς βγαίνει ο χυλός από το πάνω μέρος της χούφτας το κόβουμε με ένα κουτάλι βρεγμένο και το ρίχνουμε με προσοχή στο καυτό λάδι. Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός ή ανάλογα με το πόσους λουκουμάδες θέλουμε να φτιάξουμε.

Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα τους αφαιρούμε προσεκτικά και τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Φτιάχνουμε την σάλτσα σοκολάτας λιώνοντας με την διαδικασία μπεν μαρί την πραλίνα μέχρι να γίνει ρευστή, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Αποκτά ένα σκούρο σοκολατί χρώμα και γίνεται πιο σφιχτή, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία ρευστή σοκολάτα. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες μας και είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Χοιρινή τηγανιά- Ολη η νοστιμιά στο πιάτο μας !!!

Οικονομική γρήγορη πεντανόστιμη !!  Εδώ θα δείτε 2 τρόπους να την φτιάξετε εξ ίσου πολύ νόστιμοι και οι δύο !!!

Υλικά Συνταγής τρόπος 1

    1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
 1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
    1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
    1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
    1 κ.σ. μουστάρδα
    1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
    1 κ.γλ. ρίγανη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε για 6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κομματάκια κρέας.
Σβήνουμε με το τσίπουρο προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα,
Αραιώνουμε και την μουστάρδα σε 1 κούπα τσαγιού νερό και την προσθέτουμε μέσα στην τηγανιά.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πιεί όλα τα υγρά και να μείνει με το λάδι ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε και την ρίγανη τέλος με το κρασί δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις δούμε και μείνει η τηγανιά με το λάδι της είναι έτοιμη να την σερβίρουμε μαζί με τηγανιτές πατάτες που ταιριάζει απόλυτα !!! Καλή σας όρεξη !!


 Υλικά συνταγής τρόπος 2

     1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
    250γρ. κρέμα γάλακτος
    1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
    ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
    ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
    αλάτι
    πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
    Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
    Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
    Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα.

 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Κρέπες με γέμιση σοκολάτα & τριμμένο φουντούκι !!!


Κρέπες με γέμιση σοκολάτα, ο γλυκός πειρασμός που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί !!!

Υλικά για κρέπες

2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κούπα τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο καλό
λίγο ψιλοτριμμένο φουντούκι προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά  ,προσθέτουμε και το γάλα ,το αλάτι το βούτυρο,και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας  να γίνει χυλός .Τον σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά προσθέτουμε 2-3 σταγόνες λάδι,και με ένα φλυτζανάκι του καφέ παίρνουμε από το μείγμα,το ρίχνουμε στο τηγάνι το κουνάμε πέρα δώθε να σχηματιστεί στρογγυλή κρέπα και μόλις ψηθεί από κάτω την γυρνάμε και από πάνω πλευρά να ψηθεί.
Τις βγάζουμε τοποθετώντας την μία πάνω από την άλλη μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Γεμίζουμε με ότι θέλουμ αλμυρό ή γλυκό




Υλικά για γλάσο:
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κούπα κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση για γλάσο:
Ετοιμάστε το γλάσο σε μπέν μαρί  ενώνοντας την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος
Αλείφουμε τις κρέπες με το γλάσο και λίγο τριμμένο φουντούκι τις κλείνουμε καλά  σαν βεντάλια η σαν χωνί στολίζουμε με σοκολάτα εμπορίου.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Φραντζόλα γεμιστή !!!





Υλικά
1 φραντζόλα σταρένια στυλ μπαγκέτας
10 φέτες του τοστ τυρί γκούντα
5 κομμάτια μικρά φιλέτο κοτόπουλο μακρόστενα κομμένα
αλουμινόχαρτο

Για από πάνω
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές λάδι
8 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι σούπας γεμάτο σκόνη σκόρδο
1 κούπα τσαγιού τυρί τριμμένο π.χ,πεκορίνο




 Τι κάνουμε

Παίρνουμε την φραντζόλα και την κόβουμε σε 5 κομμάτια ισομεγέθη .
Με την βοήθεια του μαχαιριού αφαιρούμε την ψίχα από την μέση.
Σε 3 μπολάκια βάζουμε αλεύρι φρυγανιά τριμμένη και χτυπημένο 1 αυγό .
Παίρνουμε τα κομματάκια φιλέτο τα βουτάμε πρώτα στο αλεύρι μετά στο αυγό και τέλος φρυγανιά.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία τα τηγανίζουμε γυρνώντας κι από τις δυο πλευρές να ψηθούν και να ροδίσουν .
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.





 Βάζουμε διπλές τις φέτες τυρί όπως βλέπετε στην φωτογραφία τοποθετούμε στην μέση το κοτόπουλο τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε μέσα στην τρύπα του ψωμιού . Το ίδιο κάνουμε σε όλα τα κομμάτια ψωμιού.













 Μόλις τα γεμίσουμε όλα κόβουμε κάθε κομμάτι ψωμιού στα 3

 Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί τα τοποθετούμε σαν φραντζόλα στην μέση ενωμένα και ετοιμάζουμε το υλικό που θα το περάσουμε από πάνω .


 Σε μπολάκι βάζουμε λιωμένο το βούτυρο το λάδι την σκόνη σκόρδου το τυρί τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά.


 Το απλώνουμε με ένα κουτάλι επάνω σε όλη την επιφάνεια του ψωμιού

 Το τυλίγουμε καλά με το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά στους 170 βαθμούς .
 Το ξετυλίγομαι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε !!!
 Καλή απόλαυση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Ψαροκροκέτες !!!


Ψαροκρόκέτες - Είναι νόστιμες...  Έχουν πολλά Ω3 λιπαρά που  κάνουν καλό στον οργανισμό. Και βέβαια θα κάνουν τα μικρά (και τα μεγάλα) παιδιά να τις  λατρέψουν !!


          υλικά

    1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
    500γρ πουρές πατάτας ανάλατος
    2 αυγά
    1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι
    3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
    αλάτι
    πιπέρι
    φρυγανιά για την κρούστα


    
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τον μπακαλιάρο,τον ξεψαχνίζουμε και βγάζουμε εαν έχει μείνει κάποιο αγκάθι.
Ανακατεύουμε τον μπακαλιάρο με τον πουρέ,προσθέτουμε τα αυγά (τα οποία έχουμε χτυπήσει και ανακατέψει πρώτα με το αλεύρι) και αλατοπιπερώνουμε.


Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 60' για να σφίξει και στην συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια η μακρόστενα μπαστουνάκια τα οποιά τα βουτάμε πρώτα σε νερό και μετά στην φρυγανιά.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις κροκέτες μας.Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι.Έαν θέλουμε συνοδεύουμε με την σως για ψάρια.
Αν το φιλέτο είναι παστό, τότε άφησέ το από το βράδυ στο νερό να ξαλμυρίσει
Την επομένη αλάτισε ελάχιστα και πίεσε το φιλέτο να φύγουν τα υγρά του
Κόψε κάθε φιλέτο σε 4 παραλληλόγραμμα κομμάτια
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σνίτσελ κοτόπουλο !!!


Γρήγορη και εύκολη συνταγή με κοτόπουλο που αρέσει σε όλα τα παιδιά;  Πεντανόστιμα σνίτσελ από κοτόπουλο;

Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (λεπτά κατά προτίμηση)
150 γρ. περίπου αλεύρι
2 αβγά
250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
λάδι για τηγάνισμα
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Χτυπάμε τα αβγά ολόκληρα σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά. Πασπαλίζουμε τα σνίτσελ (και τις 2 πλευρές) με αλεύρι, τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα βουτάμε στο πιάτο με τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε καυτό λάδι και αφού ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη. Τέλος τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το λάδι.

Συνοδεύονται ιδανικά με πατάτες τηγανιτές και ρύζι!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόπιτα παραδοσιακή Σκοπέλου !!!


 Σκοπελίτικη παραδοσιακή τυρόπιτα τραγανή και αφράτη !!!



Υλικά

    500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    500 γρ. φέτα σκληρή
    λάδι
    αλάτι

    Εκτέλεση

Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και δημιουργείτε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι και αλάτι. Αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι να πάρε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά, αλλά ούτε και πολύ σκληρή. Κόβετε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια και την αφήνετε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.







Ρίχνετε στο τραπέζι αλεύρι, τοποθετείτε το ένα μπαλάκι ζύμης και με τον λεπτό πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό.


 Ρίχνετε  λάδι τινάζοντας το σε όλη την επιφάνεια  και παίρνετε ένα κομμάτι φέτας και το τρίβετε πάνω στο φύλλο. Αρχίζετε να τυλίγετε τις δύο αντίθετες μεριές του φύλλου προς το κέντρο (όχι σφιχτά). Τέλος το γυρίζετε σα σαλιγκάρι. Βάζετε το τηγάνι μπόλικο λάδι να ζεσταθεί  αρκετά. Ρίχνετε μέσα την πίτα και μόλις ψηθεί από την μια μεριά τη γυρίζετε και από την άλλη. Τη βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι και την τρώτε όσο είναι ζεστή.
Ένα μυστικό  είναι ότι το λάδι που θα ρίξετε στο τηγάνι πρέπει νά είναι άφθονο, έτσι ώστε όταν ρίξετε την πίτα να φουσκώσει σαν λουκουμάς.

Σημείωση Μπορούμε να την ψήσουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 18ο με 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ