Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Σουτζουκάκια με πουρέ !!!



500 γραμ.κιμά
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
1 μεγάλη φρυγανιά βρεγμένη με το κρασί και  στιμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοφτό
λίγο αλάτι
λίγο κίμινο
λίγο ελαιόλαδο μαζί με λίγο βούτυρο

Σάλτσα
1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/2 ποτήρι νερού νερό
αλάτι πιπέρι



Τι κάνουμε
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ.
Μουσκεύουμε την φρυγανιά μέσα στο κρασί την στίβουμε ελαφρώς και την προσθέτουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε και το αυγό ,το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το κίμινο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με λίγο βούτυρο.

 Βγάζουμε τα σουτζουκάκια και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τον χυμό το νερό και ελάχιστο αλατοπίπερο.Αφού πάρει λίγες βράσεις ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκακια και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
*Αν θέλουμε τα σουτζουκάκια πρίν τα τηγανίσουμε τα περνάμε από λίγο αλεύρι να δέσει η σάλτσα [τα τινάζουμε καλά]

Πουρές
Πατάτες
γάλα
βούτυρο
Αλάτι

Τι κάνουμε
Βράζουμε τις πατάτες τις ξεφλουδίζουμε τις πολτοποιούμε στο μίξερ τις βάζουμε σε κατσαρόλα μετά στην φωτιά και ανακτεύοντας προσθέτουμε αλάτι γάλλα και 1 με 2 κουταλιές βούτυρο ανακατεύουμε κι έτοιμος .
Η ποσότητα των υλικών είναι ανάλογα με πόσο πουρέ θέλετε.
Γάλα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να μας ικανοποιεί το πόσο πηχτό τον θέλουμε.Καλή όρεξη !!!

Από την φίλη μου Eva Triantafilidou.
MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Κριθαράκι με ζαμπόν στο τηγάνι- έτοιμο σε 15 λεπτά! !!!




Μοναδική γεύση πανεύκολη ετοιμασία χαμηλό κόστος και πολύ χορταστικό !!!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε δεν μένει τίποτα υπέροχο και μελωμένο !!!
ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ !!!!

Υλικά μερίδες 4
250 γραμ.κριθαράκι χονδρό ή μέτριο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοτριμμένο ή περασμένο στο μούλτι.
1  κουταλιά κοφτή πελτέ ντομάτας
1/2 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας ή 3 φρέσκες ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδου -τρίψτε την μαζί με το κρεμμύδι-
αλάτι-πιπέρι -λίγη ζάχαρη
λίγο λάδι
1 κύβο κνορ ότι γεύση υπάρχει σπίτι
1 κομμάτι παριζάκι γαλοπούλα 'η σε ζαμπόν ψιλοκομμένο  το κομμάτι περίπου 4 δάχτυλα σε ποσότητα δεν χρειάζεται πολύ.

Για  το σερβίρισμα
τυρί πικάντικο ανθότυρο
η κεφαλοτύρι τριμμένο


Τι κάνουμε
Σε τηγάνι βαθύ βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο και το ψιλοκομμένο αλλαντικό που θα προτιμήσουμε.
Σε 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε να διαλυθεί με ξύλινη κουτάλα και αμέσως προσθέτουμε τον χυμό ή τις ψιλοκομμένες ντομάτες-εγώ εδώ έβαλα χυμό που έχω φτιάξει και φυλάω σε βάζα-προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι την ελάχιστη ζάχαρη τον κύβο και 1/2 ποτήρι νερού νερό ή και λίγο παραπάνω θα το δείτε κατά την ώρα του μαγειρέματος αν θέλει περισσότερο και το προσθέτουμε λίγο λίγο.



Μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά περίπου για 10 λεπτά.
Το αφήνουνουμε να μελώσει για λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πικάντικο ανθότυρο ή τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας που είναι πολύ νόστιμη.Καλή σας όρεξη είναι πραγματικά πεντανόστιμο ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Το συνόδευσα με μία μπαλίτσα τυρί κρέμα με πράσο.




*Πατατοντοματοσαλάτα !!!


 Πολύ νόστιμη πρόταση για μία χορταστική σαλάτα !!!

Υλικά
Πατάτες
ντομάτες
ντοματίνια
αγγούρι
κρεμμύδι
μαιντανό
αγγούρι
λάδι μηλόξυδο
αλάτι
λίγες ελιές
μαγιονέζα προαιρετικά
κρουτόν ή σπασμένη σε μικρά κομματάκια φρυγανιά.

* Οι οι ποσότητες των υλικών ανάλογα τις μερίδες που θέλετε.



 Τι κάνουμε
Πλένουμε καλά και βράζουμε τις πατάτες προσέχοντας να μην παραβράσουν και λιώσουν.
Τις βγάζουμε να κρυώσουν από το νερό τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε ή τις ανοιγουμε με ένα πιρούνι σε κομμάτια.
Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

*Αν θέλουμε βάζουμε λίγη μαγιονέζα στο κέντρο του πιάτου ανακατεύουμε να πάει σε όλη την σαλάτα καιλίγα κρουτόν ή κομματάκια φρυγανιάς .
Σε περίοδο νηστείας δεν βάζουμε μαγιονέζα .





Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Γίγαντες φούρνου !!!




 Απλή παραδοσιακή συνταγή για πεντανόστιμους γίγαντες στον φούρνο !!!
Σκέτο λουκουμάκι !!!


Υλικά
500 γραμ. γίγαντες
1/2 και λιγότερο κούπα τσαγιού λάδι 
2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
8 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι -πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1/2 κούπα  τσαγιού χυμό ντομάτας
1 γενναία κουταλιά σούπας πελτέ
1 κύβο κνορ




 Τί κάνουμε
Βάζουμε από το βράδυ στην κατσαρόλα τους γίγαντες αφού πρώτα τους πλένουμε καλά.
Τους σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε όλη την νύχτα.


Το πρωί τους σουρώνουμε βάζουμε νερό να τους σκεπάζει και 2 με 3  δάχτυλα πιο πάνω και βράζουμε μέχρι να δαγκώσουμε έναν και να έχει σχεδόν βράσει.
Θέλουν περίπου 60 λεπτά.
Τους αδειάζουμε στην γάστρα ή στο ταψί ρίχνοντας μαζί και 1/2 ποτήρι του νερού από το ζουμί που βράσανε.




Σάλτσα.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον χυμό σάλτσας και τον πελτέ μέσα κατ ευθείαν στο τηγάνι και ανακατεύουμε να διαλυθεί με ξύλινη κουτάλα,τον μαϊντανό,τον άνηθο,τον μαϊντανό,το αλατοπίπερο την ζάχαρη [λίγη] τον κύβο και 1/2 ποτήρι του νερού νερό.




Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Συγχρόνως έχουμε ανάψει τον φούρνο στους 180 βαθμούς να γίνει προθέρμανση.




Ρίχνουμε την σάλτσα επάνω από τους γίγαντες ανακατεύουμε καλά κλείνουμε την γάστρα    και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά να δούμε να έχουν λίγο σάλτσα μην βγουν στεγνοί ,αν  πιουν όλο το ζουμί τους προσθέστε λίγο νεράκι κι αφήστε να πάρουν δυο -- τρεις βράσεις.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Αν δεν υπάρχει γάστρα ψήστε σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο . 













Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Μανιταρόπιτα ξεσκέπαστη πανεύκολη !!!



Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια υπέροχη μανιταρόπιτα με μπέικον και ζαμπόν. Ένα υπέροχο ορεκτικό, ή συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο σας που θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητά του και την ωραία γεύση του.

Υλικά συνταγής

    1 φύλλο σφολιάτας
    10 φέτες ζαμπόν κομμένες σε κυβάκια
    10 φέτες μπέικον κομμένες σε φέτες
    10 φέτες τυρί του τοστ κομμένες σε κυβάκια
    150 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
    400 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
    200 ml κρέμα γάλακτος
    1 αυγό χτυπημένο
    3 κ.σ. ελαιόλαδο [*]
    αλάτι πιπέρι



Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί ή μεγάλη ταρτιέρα. Απλώνετε με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη σφολιάτα ώστε να “τετραγωνιστεί” και τη στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού ή της ταρτιέρας. Αφαιρείτε περιμετρικά με ένα μαχαίρι τη σφολιάτα που περισσεύει.
    Ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις φέτες μανιταριών, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και το μπέικον σε φέτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και μισοκρυώσουν.
    Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε το αυγό. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το ζαμπόν, τα 3/4 της ποσότητας του τυριού για τόστ, το μείγμα μανιταριών-μπέικον. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά, τα ρίχνετε πάνω από τη σφολιάτα και τα απλώνετε ομοιόμορφα.
    Στρώνετε από πάνω την υπόλοιπη 1/4 ποσότητα τυριού για τόστ και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί τσένταρ. Σκεπάζετε το ταψί ή ταρτιέρα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-12 ακόμα λ, μέχρι να ροδίσουν το τυριά.

[*] Προαιρετικά βάλτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο και πασπαλίστε με άλλη 1 κ.σ. βούτυρο πάνω από τα τυριά, πριν τη βάλετε στο φούρνο, για περισσότερη γεύση και άρωμα.

Photo

 sintayes.gr

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Μπισκότα με γέμιση σοκολάτας ονειρεμένα !!!



Υλικά:

    300 γραμμάρια αλεύρι
    130 γραμμάρια  ζάχαρη άχνη
    150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
    1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
    1 αυγό
    Κρέμα φουντουκιού και κακάο
    Ζάχαρη άχνη για να διακοσμήσει

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά). Κάνουμε τη ζύμη μια μικρή μπάλα και την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με έναν πλάστη κάνοντας πολύ λεπτή. Παίρνουμε ένα καλούπι στρογγυλό, είτε ένα ποτήρι  (ιδανικό θα ήταν 4 ή 5 cm σε διάμετρο) και σχηματίζουμε τα μπισκότα. Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα φουντουκιού με κακάο και κλείνουμε τη ζύμη πιέζοντας ελαφρά τις άκρες με τα δάχτυλά μας. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (εξαρτάται από λίγο σχετικά με το μέγεθος). Υπολογίζει 15-20 λεπτά το μέγιστο). Σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
jenny.gr

Μηλοπιτάκια !!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σφολιάτα
2 μήλα
Τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
Κανέλα
Ζάχαρη
Λίγο λεμόνι
Λίγο νερό
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα





Τι κάνουμε
Κόβουμε τα μήλα στην μέση καθαρίζουμε το εσωτερικό μέρος αι κόβουμε σε ψηλές φέτες (οπως ειναι τα πατατακια) τα μήλα. Τα βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε μισό λεμόνι και ένα ποτηράκι του κρασιού νερο ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για δυο λεπτά στην μεσαία σκάλα να μαλακώσουν. 




Παίρνουμε το ένα φύλλο από την σφολιάτα το κόβουμε σε 6 ίσα μέρη αλείφουμε με το τυρί βάζουμε μια κουταλιά ζάχαρη απλωμένη σε όλη την λωρίδα και μετά βάζουμε τις φέτες το μήλο να εξέχουν από την μια άκρη 1 πόντο Το εξωτερικό μέρους του μήλου πρέπει να είναι εκτός της σφολιάτας. Τα μήλα τα βάζουμε στην σειρά της λουρίδας της σφολιάτας το ένα να καβαλάει το άλλο. Βάζουμε λίγη κανέλα διπλώνουμε το υπόλοιπο φύλλο ώστε να γίνει σαν φάκελος με τα μήλα μέσα και να εξέχουν 1 πόντο και αρχίζουμε από την μια άκρη και κάνουμε ένα ρολό. Το τοποθετούμε σε ταψάκια για μαφιν και ψήνουμε για 40 λεπτά στον αέρα. Μόλις βγουν τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.
* Μόλις ψηθούν πρέπει να βγουν αμέσως από το ταψί γιατί κολλάνε'

Από George Zolis

Σοκολατάκια με τυρί κρέμα & τρούφα !!!

Υλικά

Για 30 σοκολατάκια

400 γραμμάρια μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα ή βανίλια
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
30 -35 φουντούκια
400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Τρούφα σοκολάτας
Τρίμμα καρύδας
30 ξυλάκια (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε σε μούλτι ή με μίξερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι  την κρέμα τυριού μαζί με τα θρυμματισμένα μπισκότα.

Όταν γίνουν μια ενιαία μάζα τα πλάθουμε σε μπαλάκια σαν μικρά κεφτεδάκια και τοποθετούμε στο εσωτερικό τους από ένα φουντούκι.
Τα απλώνουμε σε ένα πιάτο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσουν.

Ετοιμάζουμε την σοκολάτα λιώνοντας την σε μπεν μαρι .
Βγάζουμε τα μπαλάκια από το ψυγείο και καρφώνουμε από ένα ξυλάκι στο καθένα.

Βουτάμε κάθε σοκολατάκι μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και μετά το βουτάμε στην τρούφα ή στο τρίμμα καρύδας , μπορούμε να αφήσουμε μερικά μόνο με την σοκολάτα .
Όταν λιώσουμε την σοκολάτα την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει πριν βουτήξουμε σε αυτήν τα μπαλάκια για να μην λιώσουν.
Από sidari.gr

Κριτσινάκια με παρμεζάνα & γραβιέρα Κρήτης !!!



Για τις δύσκολες ώρες!!!!



Υλικά
200γρ λάδι
200γρ νερό
150γρ σησάμι καβουρντισμένο
400γρ τυρί (γραβιέρα Κρήτης)
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 αλεύρι φαρίνα
μια κουταλιά της σούπας, ρίγανη, λίγο πιπέρι μια κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού μπεικιν


 Για πασπάλισμα
200 γρ παρμεζάνα
400 γρ γραβιέρα Κρήτης

 Τι κάνουμε
Όλα τα υλικά μαζί ζυμώνουμε φτιάχνουμε μπαστουνάκια
και τα περνάμε από τυρί τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο μέχρι να τα δούμε να πάρουν ωραίο χρώμα περίπου 20 λεπτά .

Από τον φίλο George Zolis