Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά !!!




Απίθανη γεύση πανεύκολη χορταστική -ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ οπωσδήποτε !!!

 Υλικά μερίδες5 με 6
    7 αυγά
    2 κόκκινες πιπεριές
    2 πράσινες πιπεριές
    250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    ½ ματσάκι μαϊντανό
    100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
    50 ml γάλα
    λάδι
    αλάτι
    πιπέρι



Τι κάνουμε

Κόβουμε σε κυβάκια τις πιπεριές και σε φέτες τα φρέσκα μανιτάρια. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.


Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε.



Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την τριμμένη γραβιέρα και τα σωταρισμένα λαχανικά.






Σε ένα ταψί, αφού το βουτυρώσουμε, ρίχνουμε την ομελέτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC πάνω-κάτω για περίπου 40 λεπτά.
Οταν κρυώσει την κόβουμε και σερβίρουμε -Τέλεια !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού !!!

Πεντανόστιμα και πολύ εύκολα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού!

Υλικά
    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 κεσεδάκι των 200γρ. γιαούρτι αγελαδινό (χωρίς πέτσα)
    250 γρ. σπορέλαιο ή 250 γρ. μαργαρίνη
    1 κουτ. του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
350 γρ. τυρί φέτα
1 αυγό
 2-3 κουτ. της σούπας κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Για το άλειμμα
 Κρόκος ενός αυγού


  
Για τη ζύμη
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το αλάτι. Ζυμώνουμε λίγο και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Για τη γέμιση
Σε ένα πιάτο τρίβουμε το τυρί με το χέρι ή το πατάμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το αυγό, ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη, κόβουμε στρογγυλά με μια κούπα. Με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγη γέμιση, διπλώνουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες. Και επαναλαμβάνουμε.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Μηλόπιτα Θεική !!!



Ένα υπέροχο γλυκό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας!




Για τη ζύμη

    1 βιτάμ
    2 αυγά
    1 ποτήρι ζάχαρη
    1 φαρινάπ
    1 βανίλια
    1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

    4 – 5 μήλα
    1 κουτ. γλυκού κανέλα
    1 ποτήρι ζάχαρη
    4 – 5 κουτ. σούπας κονιάκ





Σε ένα μπολ τρίβουμε τα μήλα. Έπειτα προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη,  το κονιάκ και τα ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε το ταψί και το αλευρώνουμε (όχι με την φαρινάπ με αλεύρι για όλες τις χρήσεις).

Ξεχωρίζουμε το ¼ από το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ξεχωρίζουμε το ¼ της ζύμης και την υπόλοιπη την απλώνουμε στο ταψί.

Στην συνέχεια προθέτουμε στο ταψί την γέμιση.





Το αλεύρι και την ζύμη που ξεχωρίσαμε, τα ανακατεύουμε ώστε να γίνει σφιχτό ζυμάρι.

Έπειτα τρίβουμε το ζυμάρι πάνω από την γέμιση ώστε να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του ταψιού.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στην μεσαία σκάλα για 45 λεπτά με 1 ώρα.

Τρουφάκια ΜΟΝΟ με 3 υλικά !!!



Υλικά
    300 ml κρέμα γάλακτος
    275 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    80 γρ. τρούφα γάλακτος
    80 γρ. τρούφα κουβερτούρας


 Τι κάνουμε   
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.

Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε να πιάσει θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 - 6 ώρες έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί.


Για να κάνουμε τα μπαλάκια χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι με το οποίο παίρνουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε, πλάθουμε γρήγορα με τα χέρια, το βουτάμε και το γυρίζουμε στην τρούφα, έτσι ώστε να πάει παντού. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για όλα τα τρουφάκια. Έπειτα τοποθετούμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο και τα διατηρούμε εκεί.


Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τρουφάκια με μερέντα -φανταστικά κι εύκολα !!!

Τρουφάκια με μερέντα.
Φανταστικά και πολύ εύκολα!


Υλικά

    1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
    400γρ. πραλίνα φουντουκιού
    250ml κρέμα γάλακτος
    1 σφηνάκι κονιάκ
    200γρ. τρούφα σοκολάτας




Αλέθομαι στο μούλτι τα μπισκότα.

Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί. Στη συνέχεια προσθέτουμε στη σαντιγί, την πραλίνα φουντουκιού, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.





Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα, έτσι ώστε η ζύμη να πλάθεται ευκολότερα.

Μετά από μία ώρα, πλάθουμε τα τρουφάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα βουτάμε στην τρούφα.


Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Αμέθυστα-υπέροχο γλυκάκι !!!


Για τη ζύμη:

    500γρ. ή 2 ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο
    1 κουτάκι μπύρα (330ml)
    2 πακετα αλεύρι φαρίνα απ
    ξυσμα από ένα πορτοκάλι
    τριμμένη ινδική καρύδα (για πασπάλισμα)

Για τη γέμιση:

    400γρ. μαρμελάδα φράουλα ή ότι σας αρέσει
    230γρ. ή 1 ποτήρι νερού ψιλοκομμένα καρύδια

Για το σιρόπι:

    460γρ. ή 2 ποτήρια νερού νερό
    440γρ. ή 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
    2 κουτ. σούπας μέλι


 
Για να κάνουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο, τη μπύρα, το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας σε ένα μπολ καλά τα καρύδια με τη μαρμελάδα φράουλαΠαίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης το κάνουμε μπαλάκι και το πιέζουμε με την παλάμη μας, έτσι ώστε να πλατύνει και τοποθετούμε πάνω του μία κουταλιά από τη γέμιση. Το κλείνουμε προσεκτικά από τις άκρες προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μία μικρή μπάλα.




Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολλα) και βάζουμε τα μπαλάκια με το άνοιγμα προς τα κάτω, έτσι ώστε να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180oC μέχρι να ροδίσουν.

Σιρόπι
Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να ετοιμάσουμε το σιρόπι. Αφού έχουν κρυώσει τα αμέθυστα τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και πασπαλίζουμε με την καρύδα.

Καλή επιτυχία!

Αρωματικά - Ροξάκια !!!




Για τα ροξάκια


    250γρ. ή 1 κούπα γάλα
    220γρ. ή 1 κούπα σπορέλαιο
    20γρ. νωπή μαγιά ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
    2 αυγά
    5 κουτ. σούπας κακάο
    1 κουτ. γλυκού κανέλα
    1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
    100γρ. καρύδια
    1 μπέκεν πάουντερ
    5 κούπες αλεύρι





Για το σιρόπι


    880γρ. ή 4 κούπες ζάχαρη
    880γρ. ή 4 κούπες νερό
    1 ξυλάκι κανέλα




Για τα ροξάκια

Βάζουμε στο μούλτι τα καρύδια, τη κανέλα και το γαρύφαλλο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Στη συνέχεια, σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, το σπορέλαιο, τη λιωμένη μαγιά και σιγά σιγά τις 4 κούπες αλεύρι, στις οποίες έχουμε ανακατέψει το μπέκεν πάουντερ.

Κρατάμε το 1/3 από τη ζύμη και σε αυτό προσθέτουμε το κακάο και τη σκόνη καρυδιού. Στην υπόλοιπη ζύμη ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλέυρι (1 κούπα).

Χωρίζουμε τη λευκή ζύμη στα τέσσερα, όπως και αυτή με το κακάο. Ανοίγουμε τη λευκή ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα και το κακάο το πλάθουμε σαν κορδόνι. Το τοποθετούμε στη μία άκρη του ορθογωνίου και το τυλίγουμε μαζί. Αν θέλουμε ανοίγουμε λίγο το ρολό μας, ώστε να μακρύνει και το χωρίζουμε σε 10-12 ίσα μέρη, τα οποία γυρίζουμε έτσι ώστε να βλέπουμε το ροξάκι και τα πατάμε λιγάκι.

Ψήνουμε στους 180oC (30 λεπτά), μέχρι να ροδίσουν τα ροξάκια μας καλά.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ξυλάκι κανέλας για 6 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε τα ροξάκια από το φούρνο, τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο και έτσι όπως είναι ζεστά τους ρίχνουμε από πάνω το ζεστό σιρόπι (θέλουμε τόσο τα ροξάκια, όσο και το σιρόπι να είναι ζεστά). Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και έπειτα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τα αφήνουμε μέχρι να ρουφήξουν όλο το σιρόπι.

Σημείωση

Αν δεν χωράνε όλα τα ροξάκια να ψηθούν ταυτόχρονα, βάζετε τα μισά να ψηθούν στο φούρνο, κάνετε το μισό σιρόπι και τα σιροπιάζετε. Έπειτα βάζετε στο φούρνο τα άλλα μισά ροξάκια και ετοιμάζετε το άλλο μισό σιρόπι για να τα σιροπιάσετε.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόσουπα βελούδινη !!!


Υλικά
    1 κοτόπουλο
    1 καρότο
    1 πατάτα
    1 κρεμμύδι
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    αλατοπίπερο
    6 κουταλιές σούπας κοφτές  ρύζι καρολίνα

ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

    1 αβγό
    2 λεμόνια
    1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι



Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει και μόλις αρχίσει να αχνίζει, χύνουμε το νερό, το ξεπλένουμε και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με νερό πάλι να το σκεπάζει.

Προσθέτουμε καρότο, πατάτα, κρεμμύδι, αλατοπίπερο και ελαιόλαδο και το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία τουλάχιστον για 40 λεπτά και παραπάνω .Οταν βράσει βγάζουμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα λαχανικά με την τρυπητή κουτάλα  σε μία πιατέλα, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 10 -15 λεπτά.

Τότε φτιάχνουμε το αβγολέμονο με τον παρακάτω τρόπο που μου τον είπε κάποιος φίλος σεφ, που δούλευε στον Αστέρα και δεν κόβει ποτέ το αβγό, αλλά και η σούπα παίρνει μία βελούδινη υφή. Βάζουμε στο μούλτι το αβγό, το χυμό από το λεμόνι και το αλεύρι και τα χτυπάμε 2 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε το υλικό αυτό στην κατσαρόλα  κι ας είναι πάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε.




Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε με το χέρι σε κομματάκια και βάζουμε μερικά μέσα στην σούπα καθώς και καρότο και πατάτα σε κομματάκια. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, ρίχνουμε και πιπεράκι από πάνω και καλή μας όρεξη!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Πατατοκεφτέδες στο πι & φι !!!



- Τέλειοι ως μεζές αλλά και ως κύριο φαγητό.

Υλικά


    1 κιλό πατάτες
    2 αυγά
    400 γραμ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε άλλο αλμυρό τυρί)
    2 κρεμμύδια τριμμένα
    7 φιλαράκια μαϊντανό
    2 κουτ. σούπας δυόσμο
    αλάτι
    πιπέρι
    αλεύρι όσο χρειαστεί (περίπου 1 κιλό)
    λάδι για το τηγάνισμα



Βράζουμε τις πατάτες και τις διαλύουμε με ένα πιρούνι, όπως ακριβώς στον πουρέ. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τα αυγά, τη γραβιέρα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο να γίνει μία ζύμη που να πλάθεται. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Τους γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές και προσέχουμε να μην μας αρπάξουν. Μόλις ροδίσουν τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, έτσι ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.




ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ
Αν δεν βάλετε την σωστή ποσότητα αλεύρι, οι πατατοκεφτέδες κατά το τηγάνισμα σκορπίζουν. Τηγανίστε έναν και τσεκάρετε. Η σωστή ποσότητα αλευριού είναι το μυστικό για την επιτυχία τους. Θέλουμε να είναι κάπως σφιχτοί.

Γίνονται πραγματικά φανταστικοί!!

Καριόκες !!!


Yλικά
    200 γρ. νερό
    200 γρ. ζάχαρη
    250 γρ. καρύδια σπασμένα
    2 κουτ. σούπας κακάο
    4 κουτ. σούπας κονιάκ
    150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
    1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
    1 κουτ. γλυκού κανέλα
    500 γρ. κουβερτούρα



   
Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το κακάο και τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα σπασμένα καρύδια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε το μίγμα σε μια λαδόκολλα, έτσι ώστε να το τυλίξουμε και να γίνει σαν μπαστούνι (όπως τον κορμό όμως πιο λεπτό). Το πλάθουμε καλά μαζί με την λαδόκολλα και το πιέζουμε. Αφού πάρει την θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.






Το βγάζουμε, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το πατάμε λίγο αν έχει ατέλειες. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Παίρνουμε μία μία τις φέτες με 2 κουτάλια και τις βουτάμε στην κουβερτούρα γύρω γύρω. Έπειτα τις βάζουμε σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και το τοποθετούμε σε ένα κρύο δωμάτιο.

Αν το επιθυμείτε μπορείτε να τις τυλίξετε με αλουμινόχαρτο, αφού κρυώσουν.

Καλή επιτυχία!