Υλικά μερίδες 4
600 γραμ μοσχάρι ελιά κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι -πιπέρι-λίγη ζάχαρη
λίγο κουρκουμά
Ι πακέτο κριθαράκι χοντρό
Τί κάνουμε
Πλένουμε στραγγίζουμε το κρέας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρέας και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό το πιπέρι τον κουρκουμά και λίγη ζάχαρη -προαιρετικά- τα γυρνάμε σοτάροντας για λίγο ακόμα και ρίχνουμε ζεστό νερό μέσα τόσο όσο να σκεπάζει αρκετά το κρέας.
Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα προσέχοντας μην τελειώσει το νερό -αν σωθεί προσθέτουμε μόνο ζεστό.
Μόλις δούμε ότι το κρέας έχει σχεδόν μαγειρευτεί προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αλάτι.
Οταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε με ανοιχτή την κατσαρόλα για 12 λεπτά ακριβώς -κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε επάνω να πιεί τυχόν ζουμί.
Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα .
Στα φαγητά μου χρησιμοποιώ πάντα λίγο κουρκουμά σε όλα γιατί κάνει πολύ καλό να το κάνετε κι εσείς .Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ