Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Μοσχαράκι Φρικασέ !!!

Ενα από τα φαγητά που αγαπάμε πολύ !!!

Υλικά
1 και 1/2 κιλού  ποντίκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4-με 5  μαρούλια
άνηθο-δυόσμο
πιπέρι αλάτι
1 αυγό
λεμόνι

Εκτέλεση:
Βράζουμε καλά 1 και 1/2 του κιλού μοσχαράκι (ποντίκι).Έχουμε ήδη πλύνει και ζεματίσει τα μαρούλια μας.
Σοτάρουμε 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ελαιόλαδο,ρίχνουμε και τα μαρουλάκια  μας μαζί με το ζουμάκι  από το βρασμένο κρέας ,μπόλικο άνηθο,δυόσμος,αλατάκι και μαύρο πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 15λεπτα .
Τοποθετούμε και τις μερίδες από το βρασμένο μοσχαράκι ,συμπληρώνουμε αν χρειασθεί ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15λεπτα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.


Φτιάχνουμε αβγολέμονο με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο,δηλαδή χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο και το χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα,ρίχνουμε και τον κρόκο συνεχίζουμε το κτύπημα , ρίχνουμε τον χυμό ενός λεμονιού και σιγά σιγά ζουμάκι από το φαγητό μας για να μην κόψη το αβγουλάκι μας.Περιχύνουμε το μείγμα στο φαγητό μας και έτοιμο.Καλή μας όρεξη!!!

  Μαρία Χατζηφωτίου- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ