Για 50 κομμάτια θα χρειαστούμε
Υλικά
Ασβεστόνερο
2 κιλά ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
15 γαρίφαλα
2 ξυλάκια κανέλας
Χυμό από μισό λεμόνι
Καταρχήν πρέπει να μαζέψουμε τα καριδάκια μας όταν είναι τρυφερά χωρίς να σκληραίνουν κ αρχίζουν να κάνουν τσόφλι γύρω στις 15 Μαΐου μαζεύω εγώ περίπου
Τα πλένω πολύ καλά τρυπάω διαμπερώς από τη μια μύτη ως την άλλη με βελόνα πλεξίματος κ βάζω σε Ασβεστόνερο για 3-4 ώρες έπειτα ξεπλένω πολύ καλά 6-7 νερά
Βάζω σε λεκάνη με νερό στον ήλιο για 20 μέρες αλλάζοντας το νερό τακτικά 3 φορές την μέρα
Μετά από είκοσι μέρες βράζω για 5 λεπτά για τρεις φορές βάζοντας κάθε φορά σε κρύο νερό
Φτιάχνω το σιρόπι μόλις αρχίσει κ δένει ρίχνω τα καριδάκια βάζω άλλα 5' σβήνω και αφήνω να κρυώσει αυτό συνεχίζεται για τρεις μέρες στο τέλος ρίχνω χυμό λεμόνι και τοποθετώ σε αποστειρωμένα βάζα.
Ρίτα Μιχάλη -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".