Υλικά
Κεμπάπ (από τον κρεοπώλη με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά)
Πίτες για σουβλάκια
Γιαούρτι στραγγιστό
Σάλτσα ντομάτα
μαιντανό
πάπρικα γλυκιά (κόκκινο πιπέρι γλυκό)
λάδι
Ψήνουμε τα κεμπάπ σε ταψάκι με ενσωματωμένη σχαρίτσα, όπου ρίχνουμε λίγο νερό στον πάτο και παρακολουθούμε αν χρειαστεί κι άλλο νερό στην διάρκεια.
Αντιστάσεις, 180, για 30', γυρνόντας τα στη μέση του ψησίματος. ΠΡΟΣΟΧΗ μην σας στεγνώσουν.
Φτιάχνουμε σε κατσαρολάκι σάλτσα ντομάτα με: 1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη και 1 κονσέρβα ντοματάκι, αλάτι, λάδι, λίγο νερό, θυμάρι ή ρίγανη.
Σε μεγάλο πιάτο βάζουμε πρώτα την πίτα μας, από πάνω λίγη σάλτσα, τα 2 κεμπάπ, και από πάνω το γιαούρτι με λίγο κόκκινο πιπέρι. Γαρνίρουμε με μαιντανό.
Bianca Neroo-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ