Τυροπιτάκια του Πατρός Αθανασίου.
Υλικά:
2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο)
2 αυγά (ένα κρόκο κρατάμε για το άλειμμα)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φακελ. μαγιά στιγμής
7,5 με 8 φλιτζάνια αλεύρι
λίγο σουσάμι
1 κουταλάκι γιαούρτι
300 γρ. τυρί φέτα για γέμιση.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε πάνω τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό, όπως τα κρουασάν.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Εγώ τα άλειφω με αυγό και πασπαλιζω με σουσαμι !!180 μέχρι να πάρουν χρώμα .!!!!
Φωτεινή Παρασκευοπούλου - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά:
2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο)
2 αυγά (ένα κρόκο κρατάμε για το άλειμμα)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φακελ. μαγιά στιγμής
7,5 με 8 φλιτζάνια αλεύρι
λίγο σουσάμι
1 κουταλάκι γιαούρτι
300 γρ. τυρί φέτα για γέμιση.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε πάνω τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό, όπως τα κρουασάν.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Εγώ τα άλειφω με αυγό και πασπαλιζω με σουσαμι !!180 μέχρι να πάρουν χρώμα .!!!!
Φωτεινή Παρασκευοπούλου - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ