Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 λεμόνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 φλυτζάνια πουρές ντομάτας φρέσκιας η σε κουτί τύπου πουμαρό
5-6 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
Ξεπλένουμε καλά τις μερίδες κοτόπουλο και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Τρίβουμε με λεμόνι τις μερίδες .
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα 2/3 από το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά,σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας,τον μαιντανό,και τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα ,σιγοβράζουμε για 45 περίπου λεπτά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες όσο μαγειρεύουμε το κοτόπουλο τις κόβουμε και τις σοτάρουμε σε τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ενώ βράζει το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πήξει η σάλτσα .[μπορεί πρίν ρίξετε τις πατάτες να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό ζεστό κι ίσως λίγο αλάτι ].
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 λεμόνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 φλυτζάνια πουρές ντομάτας φρέσκιας η σε κουτί τύπου πουμαρό
5-6 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
Ξεπλένουμε καλά τις μερίδες κοτόπουλο και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Τρίβουμε με λεμόνι τις μερίδες .
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα 2/3 από το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά,σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας,τον μαιντανό,και τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα ,σιγοβράζουμε για 45 περίπου λεπτά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες όσο μαγειρεύουμε το κοτόπουλο τις κόβουμε και τις σοτάρουμε σε τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ενώ βράζει το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πήξει η σάλτσα .[μπορεί πρίν ρίξετε τις πατάτες να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό ζεστό κι ίσως λίγο αλάτι ].
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ