Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ατομικά λαχταριστά πιτσάκια !!!

 ..Και δεν σταματάς ....!!!

Υλικά
Ζύμη
250 αλεύρι γοχ
250 σκληρό
1 κεσέ γιαούρτι πρόβειο με την πέτσα
1 κεσέ μισό βολυτυρο & μισό λάδι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 κ/σ ξίδι
λίγο πιπέρι
λίγη ρίγανη
λίγη πάπρικα


Γέμιση
τυρί ότι θέλετε
πάριζα
Μπέικον
σάλτσα
πιπεριά
λίγο πιπέρι


Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και ζυμώνουμε για 3 λεπτά βάζουμε την γέμιση με την σειρά που σας δίνω σάλτσα στον πάτο, τυρί, πάριζα, τυρί, Μπέικον, πιπεριά, λίγες σταγόνες σάλτσα, ψήνουμε αέρα 25 λεπτά 200 βαθμούς.



Σημείωση
Αλεύρι μπορείτε να βάλετε για όλες τις χρήσεις χωρίς να κάνετε την μίξη που έκανα εγώ απλά να βάλτε μισό κουταλάκι μπέικιν. Τυρί έβαλα γραβιέρα και παρμεζάνα. Επίσης μπορείτε να βάλτε μόνο λάδι αντι για την μίξη που έκανα εγώ.
Προσοχή ο κεσές από το γιαούρτι δεν είναι των 200γρ αλλά 250γρ
Από τον φίλο  George Zolis-Μαγειρακος

Καζάν Ντιπι Μικρασιάτικο γλυκό !!!


 - To Καζάν Ντιπι είναι ίσως το πιο νόστιμο και ταυτόχρονα απλό Μικρασιάτικο γλυκό!!!

Υλικά

1 λίτρο γάλα (Αν βρείτε βουβαλίσιο ακόμα καλυτέρα) 
7 ½ κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ 
2 καψουλες βανίλια 
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη 
λίγο βούτυρο 
άχνη ζάχαρη ποσότητα να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια του ταψιού .


Τι κάνουμε
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη  και αρχίζουμε την διαδικασία μόλις αρχίσει και αχνίζει ρίχνουμε το κορν φλαουρ και χαμηλώνουμε την φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μόλις αρχίσει και πήζει η κρέμα ρίχνουμε τις βανίλιες ανακατεύουμε για ακόμα δυο λεπτά και βγάζουμε από την εστία.
βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε αρκετά το βούτυρο με την άχνη ,βάζουμε στο ταψί και την κρέμα και το βάζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 220 αντιστάσεις κάτω για 15 λεπτά και μετά πάνω κάτω στους 200 μέχρι να δούμε την κρέμα να παίρνει χρώμα. Είναι σημαντικό στην αρχή να δώσετε πολύ θερμοκρασία στο κάτω μέρος του ταψιού για να καεί η άχνη ζάχαρη αλλιώς δεν λέγετε Καζάν ντιπι. Το σερβίρισμα γίνετε με τα κάψιμο της άχνης προς τα πάνω.
Καλή επιτυχία!!!

Από τον φίλο μου  Μαγειρακος

ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ  ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ
ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΕΔΩ >>   https://www.youtube.com/watch?v=1Ww1dV4-4nA

Τυροψωμάκια τραγανά για όλες τις ώρες !!!


Υπέροχα, τραγανά και πεντανόστιμα τυροψωμάκια, για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, για κολατσιό ή απλά για τη λιγούρα, για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

    400 γρ. αλεύρι σκληρό
    200 γρ. αλεύρι μαλακό
    20 γρ. μαγιά νωπή
    1/2 κ.γ. ζάχαρη
    1 κ.γ. κοφτό αλάτι
    350-400 ml νερό χλιαρό
    250 γρ. τριμμένο τυρί καλαθάκι Λήμνου *
    150 γρ. λιωμένο Flora Soft με βούτυρο


Εκτέλεση συνταγής

    Επάνω σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια μαζί με το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε στο 1/3 του νερού τη μαγιά και την ζάχαρη.
    Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κατόπιν κάνουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε στη μέση της το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο σιγά σιγά και εναλλάξ. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 25 λεπτά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμό μέρος για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει έως ότου διπλασιάσει τον όγκο της.
    Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε το τριμμένο καλαθάκι Λήμνου και ζυμώνουμε ξανά, χωρίς πολύ δύναμη, ώστε να ομογενοποιηθεί το τριμμένο τυρί στη ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρές μερίδες των 20 γρ. και κάνουμε μπαλίτσες επάνω σε αλευρωμένο πάγκο.
    Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας σε ταψάκι, τα σκεπάζουμε με πανί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να διπλασιάσουν τον όγκο τους. Πριν τα ψήσουμε τα ραντίζουμε με νερό για να κάνουν κρούστα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220° για 20-30΄.

* Εναλλακτικά αντί για καλαθάκι Λήμνου μπορείτε να βάλετε ίση ποσότητα φέτας θρυμματισμένη.
 Πηγή

Πίτα με κοφτό Μακαρονάκι ,ζαμπόν & τσένταρ !!!



Πίτα με Μακαρονάκι κοφτό, ζαμπόν και τυρί τσένταρ. Μια πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά συνταγής

    3 φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο [350 γρ.]
    1 φλ. ζαμπόν σε κύβους
    120 γρ. [άψητα] κοφτό μακαρονάκι “κοραλάκι” [μισοφέγγαρο]
    2 1/4 φλ. γάλα
    2 αυγά
    2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
    1 φλ. αλεύρι
    1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
    ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα [προαιρετικά]
    αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

    Ζεματίστε το μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό για 5′ μόνο. Τα στραγγίζετε και τα λαδώνετε.
    Προθερμαίνετε το φούρνο στους  190 βαθμούς και λαδώνετε ή βουτυρώνετε ένα ταψάκι ή πυρέξ 20-22 εκ. περίπου.
    Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα 2 φλ. τυρί, το ζαμπόν και τα μακαρόνια και τα τοποθετείτε στο ταψί.
    Σε άλλο μπολ με το μίξερ χειρός χτυπάτε καλά το γάλα και τα αυγά και το βούτυρο. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Ρίξτε τη κρέμα στο ταψάκι πάνω από τα μακαρόνια και το τυρί.
    Βάζετε το στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 35-40 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο, το περιχύνετε με το υπόλοιπο τυρί και το ξαναβάζετε στο φούρνο για 3′-4′ μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζετε το φαγητό το αφήνετε να “σταθεί” για 10′ και το σερβίρετε.Kαλή όρεξη !!!

Πηγή--Πηγή

Γλυκιά κολοκυθόπιτα !!!


Υλικά για 8 άτομα


    1 κιλό κολοκύθα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
    7 χωριάτικα φύλλα για πίτες
    6 κουταλιές της σούπας μυζήθρα ξερή τριμμένη
    Μισό φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
    60 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
    160 γραμ. ζάχαρη
    2 κουταλάκια κανέλα
    1 κουταλάκι αλάτι
    8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 Εκτέλεση

    Βάζουμε την κολοκύθα στο σουρωτήρι με το αλάτι και το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να βγάλει τα υγρά της.
    Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη μυζήθρα, 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζουμε και στρώνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε προς τα μέσα τα περισσεύματα των φύλλων. Στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα καλά λαδωμένα. Το φύλλο που περισσεύει είτε το κόβουμε είτε το στρίβουμε προς τα μέσα.
    Ραντίζουμε με νερό και χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
    Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την κόβουμε και τη σερβίρουμε.

newsbeast.gr

Κουλουράκια κανέλας !!!

 
Αυτή την συνταγή για τα κουλουράκια κανέλας την είδα απο τη φίλη μου Γωγώ Σαμίου και την ευχαριστώ πολύ!!

Υλικά 
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φαρίνα  όσο πάρει 

Τι κάνουμε

Χτυπάμε λίγο με το σύρμα ενα ποτήρι αραβοσιτέλαιο (εγω έβαλα ελαιόλαδο) με ενα ποτήρι ζάχαρη. 

Προσθέτουμε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλι που έχουμε διαλύσει μέσα ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα ρίχνουμε δυο κουταλάκια κανέλα ενα κουταλάκι γαρίφαλο ενα κουταλάκι μπέικιν και αλεύρι οσο πάρει περίπου 800-850 γρ γοχ η φαρίνα. 
Πλάθουμε κουλουράκια τα ρολάρουμε σε σουσάμι η κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε ταψι με αντικολλητικό χαρτί στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά! Ειναι πολύ νόστιμα και τραγανά!!
Από την φίλη μου  Ζουζουνιες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Γλυκάκι όλο σοκολάτα και δεν αντιστέκεται κανείς !!!!






Από τα πιο ωραία γρήγορα κι εύκολα γλυκά  που θα έχετε δοκιμάσει εγγυημένα!!! Αν δεν το φτιάξετε χάνετε !!! Ετοιμάζετε αμέσως χωρίς καθόλου κόπο -Μπορείτε να το φτιάξετε και μέσα σε μεγάλο μπολ και να σερβίρετε -άλλη μία ωραία ιδέα του Αγίου Βαλεντίνου είναι να το φτιάξετε σε φόρμα καρδούλα και να το απολαύσετε με τον αγαπημένο-η σας !!!!ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΗ!!!


  
Υλικά


    2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
    κεικάκια 7days μιλφέιγ γεύση
    3 κουβερτούρες σοκολάτες των 125 γραμ έκαστη 
    σχεδόν 3 (λίγο λιγότερο) φλιτζάνια κοκκώδες υποκατάστατο ζάχαρης (αυτό που σας δείχνω)
    4 κουτ. της σούπας καλό βούτυρο καλό
    1 κουτ. του γλυκού βανίλια σκόνη
   τρούφα ή φιλέ αμύγδαλο για γαρνίρισμα



   Τι κάνουμε
  
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα, προσθέστε και την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το υποκατάστατο ζάχαρης, το βούτυρο και τη βανίλια.





 
Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
Βάζετε σε κάθε ποτήρι από 1 με 2 κεκάκια 7days και από πάνω με μία κουτάλα σκεπάζετε με το μείγμα σοκολάτας.Τα τοποθετείτε στο ψυγείο και όταν παγώσουν τα  γαρνίρετε με ότι σας αρέσει κι έχετε π.χ τρούφα -αμύγδαλο φιλέ- μία ροζέτα σαντιγί  κι ένα κερασάκι -ή σαντιγί και τρούφα.







Είναι μια αμαρτία,αλλά ΠΟΛΥ ωραία αμαρτία!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Λαχμαντζούν Πολίτικα !!!

Θα τα φτιάχνετε συχνά γιατί αρέσουν πολύ !!!!

Για τις πίτες:
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.
Όλα μαζί 
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.



Για τον κιμά:
Ζυμώνουμε μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο η ανάμικτο μοσχάρι αρνί,με ένα κρεμμύδι ξερό που το έχουμε περάσει από το τηγάνι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο να ξανθίσει λιγο,μισή πιπεριά πράσινη κέρατο,(αν θέλουμε βάζουμε και καυτερή πιπέριτσα)δυο κουταλιές πελτέ ντομάτας,δυο κουταλιές ελαιόλαδο,λίγο μαϊντανό,αλάτι,πιπέρι.


Τι κάνουμε
Αφού φουσκώσει η ζύμη μας κόβουμε 8 μπαλάκια και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε πιτούλες. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί μοιράζουμε τον κιμά και τον απλώνουμε σε κάθε πίτα με ένα κουτάλι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε με μαϊντανό κρεμμύδι και ντομάτα όλα ψιλοκομμένα!

Από την φίλη μου Evi Triantafilidou -- Ζουζουνιες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Τηγανίτες το κάτι άλλο !!!







Να τις φτιάξετε και θα ξετρελαθείτε όλοι μικροί μεγάλοι !!! Είναι πανεύκολες, αφράτες, αρωματικές, νόστιμες, σκέτη τρέλα !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!!

 Υλικά για πολλές τηγανίτες

1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1+1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
4 αυγά
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 3 βανίλιες μασουράκι σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα





 Τι κάνουμε
Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι - το αλάτι -το μπέικιν - την βανίλια και τα ανακατεύουμε.
Χτυπάμε σε άλλο μπολάκι την ζάχαρη με τα αυγά με τον αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μείγμα αυγών μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε και το γάλα και με τον αυγοδάρτη ξαναανακατέβουμε καλά να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός .
Σε περίπτωση που είναι αραιός προσθέστε λίγο αλευράκι και ανακατεύουμε -θέλουμε χυλό που να στέκεται ελαφρώς όχι πολύ πηχτό αλλά ούτε αραιό.
Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει καλά και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το χυλό




 Βάζουμε πολύ προσεκτικά την κάθε κουταλιά και μόλις έχουν ψηθεί από τη μία τις γυρίζουμε από την άλλη-κάθε φορά που τις βγάζουμε από το τηγάνι τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας .





Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μέλι και κανέλα ή με ζάχαρη και κανέλα !!
Δεν υπάρχει η νοστιμιά τους !!! Καλή επιτυχία και όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



* Σε κάθε τηγανιά εγώ άδειαζα το λάδι από το τηγάνι το σκούπιζα με χαρτί κουζίνας και ξανασυνέχιζα --επίσης θέλει προσοχή στο γύρισμα να πάρουν χρώμα από την μία πλευρά και μετά με προσοχή τις γυρνάμε -την θερμοκρασία την έβαλα δυνατή στην αρχή  π.χ στο 3 και μετά κατέβασα και συνέχισα στο 2 μην αρπάξουν -θέλουμε ένα χρυσαφί ομοιόμορφο χρώμα !














Τηγανίτες με μήλα !!!

 Υλικά
1 αυγό
1 ποτήρι γάλα
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 μήλα κομμένα σε κομματάκια καρέ μικρά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 180 με 200 γραμμάρια 
λάδι- καλύτερα ελαφρύ για τηγάνι-
 Τί κάνουμε 
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό ρίχνουμε το γάλα την βανίλια και το μπέκιν και λίγο λίγο το αλεύρι να γίνει ένας χυλός ώστε να πέφτει από το κουτάλι.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι και προσθέτουμε τα μήλα μέσα ανακατεύοντας ξανά.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί  και τηγανίζουμε σε λάδι ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά'
Βάζουμε από πάνω κρυσταλική ζάχαρη ή άχνη ή μέλι και σερβίρουμε .Καλή όρεξη !!!
Από την φίλη μου  Ζουζουνιες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτες ογκρατέν !!!

Γρήγορο φαγητό με σαγηνευτική γεύση !!!

Υλικά -οι ποσότητες ανάνογα το ταψί και τις μερίδες που χρειάζεστε-εδώ για μεσαίο μέγεθος ταψί.
Πατάτες
Διάφορα τυριά -πουλάνε έτοιμο μίξ τυριών-
αλαντικά -όπως ζαμπόν -ή γαλοπούλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
100 γραμ τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
αλάτι -πιπέρι
λίγο λάδι


Τι κάνουμε
Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ βάζουμε μία στρώση πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Από πάνω βάζουμε μία στρώση τυριά,από πάνω βάζουμε μία στρώση αλλαντικών .
Ξανά πάλι μία στρώση πατάτες -τυριά -αλλαντικά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ  το γιαούρτι με το τυρί κρέμα το γάλα και τα αυγά και περιχύνουμε το φαγητό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Καλή όρεξη !!!

Από την φίλη μου  Ζουζουνιες
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Κουλουράκια δίχρωμα για τον καφέ,το τσάι ,το κολατσιό !!!


Υπέροχα οικονομικά μυρωδάτα δίχρωμα κουλουράκια χωρίς καμία δυσκολία ετοιμασίας με πολύ ωραία γεύση !!!

Υλικά για 38 κουλουράκια

450 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
180 γραμ σπορέλαιο
120 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ινδοκάρυδο
1 κουταλιά σούπας κακάο
1 βανίλια μασουράκι
1 φακελάκι 20 γραμ μπέικιν πάουντερ




Τι κάνουμε
Σε μία λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά το σπορέλαιο και την καστανή ζάχαρη.
Προσθέτουμε και την βανίλια το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι.
Όταν αρχίζει να πήζει η ζύμη ανακατεύουμε με το χέρι.
Όταν η ζύμη μας δεν κολλάει στα χέρια την χωρίζουμε στα δύο -στην μισή βάζουμε μία κουταλιά κακάο και στην άλλη μισή βάζουμε μία κουταλιά ινδοκάρυδο και τα ζυμώνουμε χωριστά το κάθε ένα.
Φτιάχνουμε σχεδιάκια κόβοντας και φτιάχνοντας λωρίδες και από τις δύο ζύμες,
Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά .Καλή επιτυχία !!!
Από  την φίλη μου Eva Triantafilidou με τις Ζουζουνιες





Τα καλύτερα Μακαρόν με φανταστική κρέμα !!!

 Είναι εξωτερικά αφράτα και εσωτερικά μαστιχωτά και μπορείτε επίσης να αρωματίσετε και την κρέμα με πικραμύγδαλο.
Εγώ τα λάτρεψα!!!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 38-40 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
500 γρ.λευκά αμύγδαλα
500 γρ.άχνη ζάχαρη
8 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες
λιγότερο από 1/2 κ.γ αλάτι
λίγες σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 κούπες.γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο
1 βανίλια
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
200 γρ. κρύο γάλα
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω με την κρέμα.Σε κατσαρόλα βάζω όλα τα 5 πρώτα υλικά μαζί και βράζω ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει η κρέμα.Την αδειάζω σε ένα μπολ και την σκεπάζω με μεμβράνη να κολλήσει στην επιφάνεια της κρέμας.Την αφήνω να κρυώσει καλά.
-Βάζω στο μπλέντερ σε 3-4 δόσεις τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη και τα κάνω σκόνη σχεδόν.(Μη τα αλέσετε χωρίς την άχνη γιατί θα βγάλουν το λάδι τους...!!!)
 

-Χτυπάω τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτω μεμιάς τα αλεσμενα αμυγδαλα με την άχνη,ανακατεύω με σπάτουλα μέχρι να έχω μια παχιά και κολλώδη μάζα.Δεν ανησυχώ για το ανακατεμα γιατί θα πέσει ο ογκος από τα ασπράδια.Προσθέτω τις βανίλιες και το άρωμα πικραμύγδαλο.

Βάζω το μίγμα σε κορνέ και βγάζω μπαλάκια μικρά με διάμετρο 3 εκ.περίπου σε 2 ταψιά με λαδόκολα.Θα βγουν 4 ταψιά.
Ψήνω τα 2 πρώτα στους 150 με αέρα για 12-14 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά στις άκρες και λίγο προς τα μέσα.(ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΨΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ!!!)
Το ίδιο κάνω και με τα επόμενα 2 ταψιά.
Ξεκολάω τα μακαρόν με μια σπάτουλα αφού κρυώσουν λίγο.
-Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγι και προσθέτω και την κρύα κρέμα χτυπώντας να ενωθούν καλά.
Βάζω την κρέμα σε κορνέ και γεμίζω τα μακαρόν.Αυτό μπορώ να το κάνω και με ένα κουτάλι.
Τα διατηρώ στο ψυγείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν θέλετε φτιάξτε τη μισή δόση αλλά θα σας περισέψει κρέμα μετά και επίσης εγώ τους κρόκους τους βάζω καταψυξη και τους χρησιμοποιώ μέσα στον μήνα!
Αλλιώς φτιάξτε δικιά σας κρεμούλα και χρησιμοποιήστε τους κρόκους εκεί!