Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Σπανακοτυρόπιτα μοσχοβολιστή & πεντανόστιμη !!!

 Πεντανόστιμη και μοσχοβολιστή σπανακοτυρόπιτα!! 
Aπό τις πιο κλασικές πίτες που φτιάχνουμε σε όλη την Ελλάδα !!!

Υλικά:

Για τη ζύμη
*500 γρ. αλεύρι
*100 ml ελαιόλαδο
*20 ml ξίδι από λευκό κρασί
*10 γρ. ζάχαρη
*1 ½ κουτ. γλ.αλάτι
*210 ml νερό
*200 ml ελαιόλαδο για άλειμμα

Για τη γέμιση
*2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
*3 φρέσκα κρεμμυδάκια
*1 κιλό σπανάκι
*½ ματσάκι δυόσμο
*1 ματσάκι καυκαλίθρες
*4 κλωνάρια ρίγανη
*1/3 ματσάκι άνηθο
*ξύσμα από 1 λεμόνι
*500 γρ. φέτα
*μπόλικο πιπέρι
*αλάτι

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη
Σε ένα μίξερ με τον γάντζο προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι από λευκό κρασί, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό.

Χτυπάμε για 5 λεπτά. Αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να ανακατέψουμε τα υλικά με τα χέρια μας για 5 λεπτά.

Μόλις η ζύμη αρχίσει να ενώνεται και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ σε 5 λεπτά την αφαιρούμε από το μπολ.

Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα άλλο μπολ και το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση
Σε βαθύ τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι το οποίο σπάμε σε κομμάτια με τα χέρια μας και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Χοντροκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε και τις καυκαλίθρες, τη ρίγανη, τον άνηθο, το ξύσμα από 1 λεμόνι, τη φέτα την οποία σπάμε με τα χέρια μας,μπόλικο πιπέρι και αλάτι.
Ανακατέυουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη.




Για το το φύλλο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.

Μόλις είναι έτοιμη και η ζύμη μας, μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας και χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι η αλεύρι τον πάγκο μας.

Ξεκινάμε με ένα πλάστη να ανοίγουμε το πρώτο από τα 6 ζυμαράκια μας.
Αν δούμε ότι κολλάει το ζυμάρι, προσθέτουμε κι άλλο σιμιγδάλι.




Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο (Πάντα ανοίγουμε το ζυμάρι, γυρνώντας τον πλάστη προς το μέρος μας ), και σχηματίσουμε κύκλο διαμέρτου 40-50 εκ.



Εντωμεταξύ αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. με ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο χωρίς να ακουμπάει το πινέλο στα φύλλα. Δεν πρέπει τα ακουμπάμε με το πινέλο για να μπαίνει αέρας και να μην κολλάνε τα φύλλα μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο τα φύλλα μας θα γίνουν πιο τραγανά.

Χρειαζόμαστε περίπου 200 ml ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα μας συνολικά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλα 2 φύλλα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τη βάση της πίτας μας.

Πρώτα δημιουργούμε τοιχώματα στην πίτα μας και μετά γεμίζουμε τα κενά της πίτας με τα κομμάτια της ζύμης δημιουργώντας έτσι υφές στην πίτα μας.

Απλώνουμε τη γέμιση καλά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και την πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία για ακόμα 3 φύλλα, βάζοντας τα πάνω από τη γέμιση καλύπτοντας το σπανάκι.



Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο τελευταίο φύλλο, το βάζουμε από πάνω και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα με τα χέρια μας.
Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαίρι. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο .
Ψήνουμε για 45-60 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και πάρει χρώμα.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πίτα ζεστή η κρύα.

Από http://mygreekitchen.gr
My Greekitchen




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ











Πιτούλα στο Π & Φ πολύ οικονομική !!!

Eίναι μια πιτούλα χωρίς φύλλο, πλούσια σε γεύση!
Εύκολη, γρήγορη, οικονομική! Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε...




Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 2,70 ευρώ
Μερίδες: 24 κομμάτια

Υλικά:
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες γάλα
4 αβγά
λάδι
πιπέρι
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
150 γρ. γκούντα τριμμένη
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο




Εκτέλεση:
-Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα υγρά στοιχεία και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά και τα αλλαντικά μας.



-Λαδώνουμε το ταψί μας και περιχύνουμε τον χυλό που φτιάξαμε. Πασπαλίζουμε με λάδι την επιφάνεια του χυλού και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς. Καλή όρεξη !!!
Από http://www.halkidikifocus.gr




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ












Eκλέρ ταψιού !!!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν λατρεύει τα εκλερ!!!!

Υλικά:
Για την Κρούστα:
* 1 κούπα νερό
* ½ κούπα βούτυρο
* 1 κούπα αλεύρι
* 4 μεγάλα αυγά
Για την κρέμα:
* 250 γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
* 1 κουτί 140 γρ. στιγμιαία κρέμα
Για την Επικάλυψη:
* 226 γρ. σαντιγί
* Σταγόνες σοκολάτας
* Σιρόπι Καραμέλα


Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και Βουτυρώνουμε το ταψί μας. ( εγώ χρησιμοποίησα πυρέξ )
Για την Κρούστα:
Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο στο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Αφαιρούμε το σκεύος από τη θερμότητα και προςθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σπάμε μέσα και τα αυγά ένα ένα , και ανακατέυουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Απλώνουμε με σπάτουλα τη ζύμη στο ταψί μας ομοιόμορφα .και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. ( η ζύμη θα έχει φουσκώσει σε πολλά σημεία. Την αφήνουμε ως έχει. )




Για τη γέμιση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Έπειτα βγάζουμε την κρέμα βανίλιας από το ψυγείο και προσθέτουμε μέσα την κρέμα τυριού , αφού προηγουμένος την έχουμε χτυπήσει στο μίξερ.
Ανακατέυουμε μαζί μέχρι να ενωθούν και να μην υπάρχουν σβώλοι.
Όταν η κρούστα είναι εντελώς κρύα , απλώνουμε την κρέμα από πάνω ομοιόμορφα.
Από πάνω στρώνουμε και τη σαντιγί, αφού την έχουμε χτυπήσει καλά πρίν στο μίξερ.
Περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας και ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Αφήνουμε το Εκλαίρ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρουμε!
Από  http://mygreekitchen.gr
 My Greekitchen



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Το καλύτερο τιραμισού !!!

 The Best Tiramisu!!!

Υλικά:

* 500 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
* 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
* 200 γρ. κρέμα γάλακτος
* 2 συσκευασίες μπισκότα σαβαγιάρ
* 1 ½ με 2 κούπες  καφέ φίλτρου
* 1 κουτ.σούπας κονιάκ
* Κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και το τυρί κρέμα Philadelphia και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον καφέ και το κονιάκ.
Βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ στο μείγμα καφέ και τα βάζουμε στη σειρά σε μακρόστενο τάπερ η πυρέξ.



Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω απο τα σαβαγιάρ , παςπαλίζουμε κακάο, και στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ απο πάνω.
Απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με κακάο, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον 3 με 4 ώρες πριν σερβίρουμε.
Από My Greekitchen ----
 http://mygreekitchen.gr

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπιτα θαύμα!!!


 Δοκιμάστε την και απολαύστε την !!!


Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο στήθος και μπούτι, χωρίς κόκκαλα και πέτσα
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3-4 πράσσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
3-4 κ.σ τραχανά ξινό
1 1/2 φλ. κρασί λευκό
150 γρ τυρί τριμμένο (χρησιμοποιώ κασσέρι ή γραβιέρα)
1 πακέτο φύλλο της αρεσκείας σας (σήμερα την έκανα με λεπτό φύλλο)
Ελαιόλαδο
3-4 κόκκους μαύρο πιπέρι
αλάτι - πιπέρι τριμμένο

Το κοτόπουλο στη κατσαρόλα με νερό, ίσα - ίσα να το σκεπάζει, μαζί με τρεις - τέσσερις κόκκους μαύρο πιπέρι και το βράζουμε μέχρι να γίνει. Δεν πρέπει να είναι καθόλου ωμό. Στραγγίζουμε το ζωμό και τον κρατάμε στη κατάψυξη γιατί σίγουρα θα μας χρειαστεί για άλλο φαγητό στο μέλλον. Πετάμε τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει για να το μαδήσουμε. Ξεπλένουμε τη κατσαρόλα και τη στεγνώνουμε. Βάζουμε στο μάτι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσσα. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί και ρίχνουμε το τραχανά, αλάτι (προσοχή γιατί έχουμε και το τυρί) και πιπέρι. Κλείνουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, μήπως χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.

Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ και απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα, αφού πρώτα τα λαδώσουμε. Στο κάτω μέρος βάζω 5 φύλλα. Ένα ολόκληρο φύλλο, εναλάξ με ένα διπλωμένο. Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε. Επαναλαμβάνουμε με άλλα πέντε φύλλα από πάνω, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και λαδώνουμε καλά το επάνω - επάνω. Χαράζουμε τη πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια της πίτας με μαυροκούκι ή σουσάμι.Καλή σας όρεξη!

Από την φίλη Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί !!!


 Τα αλμυρά κέικ είναι μία πολύ καλή λύση. Είτε στο τραπέζι του πρωινού, είτε για το δρόμο, το σχολείο ή το γραφείο, είναι υγιεινά και δίνουν την ενέργεια που χρειάζεται κάποιος από το πρώτο γεύμα της ημέρας.

70 ml. ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
220 γρ. τριμμένο τυρί (οποιοδήποτε είδος της επιλογής σας - Regato, γραβιέρα, φέτα, ανάμικτα)
100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γαλοπούλα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ ξηρή ρίγανη (προαιρετικά)
λίγο πιπέρι και αλάτι

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τους κρόκους αυγών σε ένα μεγάλο μπολ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τα ασπράδια και το αλάτι στο μπολ του μίξερ. Χτυπάμε με τη μέγιστη ταχύτητα, μέχρι να φτιάξουμε μία μαρέγκα. Η μαρέγκα πρέπει να στέκεται στα τοιχώματα του μπολ και όταν γύρουμε το μπολ να μετακινείτε ολόκληρη σαν μία μάζα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ απαλά έτσι ώστε να μη χάσει τον αέρα που έχει μέσα. Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά. Εισάγουμε προσεκτικά μια οδοντογλυφίδα ή ξύλινο σουβλάκι στο κέντρο του κέικ. Αν βγαίνει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν όχι, τοποθετούμε το ξανά στο φούρνο για άλλα 3-4 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φόρμα. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Από την φίλη Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Γλυκό ψυγείου με κρέμα λεμόνι !!!

Αφράτο και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα λεμόνι.

Υλικά:

* 2 κουτιά λεμόνι στιγμιαία κρέμα λεμόνι-υπάρχει κρέμα στιγμής Γιώτης
*1 βανίλια
* 2 πακέτα κράκερς ή μπισκότα petit beurre
* 220 γρ. κρέμα γάλακτος
*ξύσμα και χυμό απο ειναι λεμόνι
Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμόνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη.

Στο μπολ του μίξερ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και το φρέσκο χυμό λεμονιού, μέχρι να αφρατέψει . (Προσθέστε τη ζάχαρη, αν θέλετε)

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε μακρόστενο τάπερ η πυρέξ.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Τοποθετούμε άλλη μια στρώση μπισκότα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος απλώνουμε την  σαντιγί ομοιόμορφα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.
 Από
My Greekitchen
 http://mygreekitchen.gr

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

*Μαρμελάδα φράουλα !!!

Η αγαπημένη των παιδιών …… κάθε ηλικίας με γεύση ακαταμάχητη όταν είναι σπιτική. Μια απλή και γρήγορη συνταγή με την υπογραφή του Ν. Τσελεμεντέ για μια υπέροχη μαρμελάδα που θα λατρέψετε.

Υλικά
1 κιλό φράουλες ώριμες
700 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις φράουλες, τις σκουπίζετε και αφαιρείτε το πράσινο κοτσάνι με τα φυλλαράκια τους. Αν είναι μικρές τις αφήνετε όπως είναι, αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 5΄περίπου.
Ρίχνετε τις φράουλες στο σιρόπι και βράζετε για 5′, μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους. Αφαιρείτε τον αφρό, που δημιουργείτε στην επιφάνεια του σιροπιού με τρυπητή κουτάλα.
Βγάζετε τις φράουλες και τις αφήνετε στην άκρη. Βάζετε στην κατσαρόλα με το σιρόπι το χυμό λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να πάρει μια – δυό βράσεις ακόμη. Ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα τις φράουλες και τις βράζετε για 5-6 λεπτά μέσα στο σιρόπι.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα, σκεπασμένη με πετσέτα κουζίνας, για 12 ώρες τουλάχιστον μέχρι να κρυώσει καλα.
sintayes.gr

Μελιτζανόπιτα με τραγανό φύλλο και πλούσια αφράτη γέμιση !!!

Υλικά:

*3-4 μελιτζάνες φλάσκες
*3 πράσα κομμένα στη μέση, πλυμμένα καλά και ψιλοκομμένα
*½ πακέτο φύλλο κρούστας
*250 γρ. γραβιέρα
*150 γρ. κεφαλοτύρι
*100 γρ. φέτα
*1 ½ κ.γ. κύμινο
*2 κλωνάρια δενδρολίβανο (μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα)
*100 ml ελαιόλαδο





Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και χαράζουμε τη σάρκα τους με ένα μαχαιράκι, εσωτερικά, σταυρωτά.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Ρίχνουμε λάδι, πιπέρι, αλάτι και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες.



Όταν ψηθούν αφαιρούμε από το φούρνο και όταν κρυώσουν λίγο αδειάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι και την ψιλοκόβουμε.

Ψιλοκόβουμε το πράσο σε ροδέλες.
Σοτάρουμε το πράσο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το κύμινο και το δενδρολίβανο.
Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα

Στη συνέχεια βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί αλείφοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο.
Προσέχουμε να μην ακουμπάμε το πινέλο στο φύλλο.


Προσθέτουμε τη γέμιση στη μέση.
Τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί τα γυρνάμε προς τα μέσα ένα ένα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου και κλείνουμε την πίτα μας με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε καλά ένα ένα.
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.


Από My Greekitchen
 http://mygreekitchen.gr

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα Πιροσκί με φέτα. Απλά τέλεια !!!.

Το τέλειο βραδινό, και όχι μόνο, σνάκ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Τα πιροσκί τρώγονται και κρύα αλλά συνήθως τα βάζω για λίγο στην τοστιέρα και μπούμ….τέλεια.Καλή όρεξη.!


Υλικά:

Για τη ζύμη
* 1 κούπα χλιαρό νερό
* 1 κούπα χλιαρό γάλα
* 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
* 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
* 1 κουτ. γλ. αλάτι
* 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

* 2 1/2 κούπες τυρί φέτα, τριμμένο
* 1 1/2 κουτ. γλ. ρίγανη
* 1 αυγό
* 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι
* Λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση :

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη , ανακατέυουμε με κουτάλι, και αφήνουμε για λίγα λεπτά .

Στη συνέχεια, συνδέουμε τον γάντζο, και προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Χτυπάμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, αφράτη και ελαστική.



Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί φέτα, αυγό, τη ρίγανη και το πιπέρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε με τον πλάστη, η με το χέρι κάθε μπάλα σε κύκλο.

Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας απο τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο , πιέζοντας ελαφρώς με τα δάκτυλά μας τις άκρες .


Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα πιροσκί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετούμε τα πιροσκί σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το επιπλέον λάδι και σερβίρουμε .

Από My Greekitchen
 http://mygreekitchen.gr

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Παγωτό βανίλια με κομμάτια σοκολάτας με μόνο 3 υλικά !!!!



Εύκολα και γρήγορα έχουμε σχεδόν 2 λίτρα παγωτό με πολύ λιγότερο κόστος , απ’ότι θα το αγοράζαμε από έξω και σίγουρα πιο » υγιεινό «… γιατί ξέρουμε ακριβώς απο τι είναι φτιαγμένο αυτό που τρώνε τα παιδιά μας.

Υλικά:

* 500 γρ κρέμα γάλακτος
* 1 ζαχαρούχο γάλα
*1 εβαπορέ γάλα
*1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
*1 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος έως ότου σταθεροποιηθεί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη.
Ρίνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας  και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι. (Φροντίζουμε να κλείσουμε το σκεύος με καπάκι)
Τοποθετούμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει.

Από My Greekitchen
http://mygreekitchen.gr

Mπουγάτσα με τυρί !!!

Η αλμυρή εκδοχή της μπουγάτσας και εξίσου αγαπημένη γεύση.  Αφράτη, µε τυρένια κρέμα που ξεχειλίζει και τραγανά φύλλα, θα γίνει η αγαπημένη μικρών και μεγάλων.

Υλικά:

*1/2 kg φύλλο κρούστας
*1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
*3 κ.σ βούτυρο
*200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
*1 lt γάλα φρέσκο
*2 αυγά
*2 κρόκους αυγών
*πιπέρι
*1 kg φέτα

Εκτέλεση:

Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Με το που λιώσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσει. Μόλις καβουρντιστεί ελαφρά το σιμιγδάλι, προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, έως ότου πήξει και έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.

Θρυματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε και αυτή στο υπόλοιπο μείγμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα μεσαίο σε μέγεθος ταψί και ξεκινάμε να βάζουμε τα φύλλα ραντίζοντας με λίγο λάδι, κάθε φορά που προσθέτουμε ένα φύλλο και αφήνοντας τις άκρες αυτού λίγο πιο έξω από το ταψί. Όταν βάλουμε 8 με 9 φύλλα βάζουμε τη γέμιση μας και καλύπτουμε με τις περισευούμενες άκρες των φύλλων. Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν μείνει από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, έως ότου η μπουγάτσα μας έχει ροδοκοκκινήσει.

Από My Greekitchen
 http://mygreekitchen.gr

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό σοκολάτα με Merenda !!!


Ορμήξτε λοιπόν στο παγωτό Merenda, χωρίς τύψεις . Πόσες φορές στη ζωή μας είμαστε παιδιά;



Υλικά
410 ml γάλα συμπυκνωμένο 304 ml ή 397 γρ. γάλα συμπυκνωμένο ζαχαρούχο 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος230 γρ. Merenda2 κ.σ γλυκόζη1 αυγό 3 κ.σ κοφτές κακάο100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες (προαιρετικά)
Βάζουμε τα γάλατα και τη φυτική κρέμα για 2 ώρες στη κατάψυξη.
Κοσκινίζουμε το κακάο. Χτυπάμε το αυγό και το βάζουμε σε μπεν μαρί, μαζί με τη γλυκόζη για να το παστεριώσουμε. Ανακατεύουμε το μείγμα πάνω στη φωτιά και τοποθετούμε ένα θερμόμετρο. Μόλις το θερμόμετρο δείξει 70 βαθμούς, αφαιρούμε το μπεν μαρί από τη φωτιά. Προσθέτουμε στο μείγμα και το κακάο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για να ξεκουραστεί το μείγμα.

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το συμπυκνωμένο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τη Merenda και το μείγμα του αυγού με τη γλυκόζη και το κακάο. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα απόλυτα ομογενοποιημένο μείγμα. Βάζουμε σε ειδικό μεταλλικό κουτί για παγωτό, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στη κατάψυξη.
Μετά από δύο με τρεις ώρες αφαιρούμε από τη κατάψυξη, προσθέτουμε τη σοκολάτα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το παγωτό για να διανεμηθεί σωστά. Αν δεν προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας, προσπερνούμε αυτό το βήμα και αφήνουμε το παγωτό να παγώσει τουλάχιστον για 8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Από την φίλη Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερός κορμός με πουτίγκα σοκολάτας και μπανάνα !!!



Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών. Μαγικά βράδια στο μπαλκόνι με φεγγαράδα και φίλους που ήρθαν στο σπίτι και θέλεις να τους κεράσεις κάτι δροσερό. Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά μέσα από αυτόν τον υπέροχο, εύκολο και κορμό. 


Υλικά
1 φάκελο κρέμα στιγμής σοκολάτα (προτιμώ τη ΓΙΩΤΗΣ, γιατί έχει βελούδινη υφή)
1 1/2 φλ. γάλα
300 γρ σαντιγί
6 Graham Crackers (τα αυθεντικά Graham Crackers είναι μεγαλούτσικα είναι περίπου 12 Χ 6 εκ) η συνταγή υπάρχει πιο κάτω.
2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος


 Τί κάνουμε


Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα 23 x 13 x 8 cm και την ντύνουμε εσωτερικά με μεμβράνη. Σε ένα χτυπάμε το γάλα με το μείγμα της κρέμας σοκολάτα και μόλις πήξει προσθέτουμε ένα φλ. σαντιγί. Τοποθετούμε 2 Graham Crackers σπάζοντας τις άκρες για να χωρέσουν. Απλώνουμε το 1/4 από τη κρέμα σοκολάτας και από πάνω βάζουμε τις μισές φέτες μπανάνα, επαναλαμβάνουμε με άλλο 1/4 από τη κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε τα στρώματα τελειώνοντας με ένα στρώμα Graham Crackers. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Σερβίρουμε αμέσως ή τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.


Από  την φίλη
Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ραβανί με κρέμα σοκολάτα !!!


Τα λόγια περιγραφής είναι περιττά !!!! Απλά δοκιμάστε το !!!

Υλικά:

*1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

* 1 Κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

* 1 κούπα ζάχαρη

* 1/2 κούπα γάλα

* 5 αυγά

* 1/2 κουτ. άλατι

* 1 βανίλια

Σιρόπι:

*2 κούπες ζάχαρη

* 2 κούπες νερό

* 2 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο

* 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

* 1 κουτ.σούπας ξύσμα λεμονιού

* 1 κουτί στιγμιαία κρέμα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180 ° βαθμούς και Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα απαλό, ελαφρύ κίτρινο χρώμα.
Ανακατέυουμε μέσα και το γάλα.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και το σιμιγδάλι.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα , το κοσκινισμένο αλεύρι με τη βανίλια, το αλάτι και το σιμιγδάλι , και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν.

Αφού το ραβανί έχει κρυώσει, περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι, και αφήνουμε να απορροφηθεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τέλος απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα ομοιόμορφα πάνω απο το ρεβανί.

Σκεπάζουμε καλά το πυρέξ και διατηρούμε στο ψυγείο.

Από My Greekitchen  

Από http://mygreekitchen.gr

Αυτήν την σπιτική Νουτέλα πρέπει να την δοκιμάσετε !!!

Φίλοι μου αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε.
Είναι εύκολη, γρήγορη και σίγουρα πιο υγιεινή . Γιατί να ξοδεύουμε χρήματα για προϊόντα που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι ;  και το κυριότερο’ γιατί να δίνουμε στα παιδιά μας προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης γεμάτα ζάχαρη , χρώματα και συντηρητικά ;  Εγώ σίγουρα όχι.
Χρησιμοποίησα λάδι καρύδας και πραγματικά η γεύση είναι φανταστική.
Εσείς που αγαπάτε την καρύδα χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας και θα με θυμηθήτε. Εάν πάλι δεν είστε και τόσο «φίλοι» της , τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιέλαιο .Είναι καταπληκτικό !!


 
Υλικά:

* 1 κούπα καβουρδισμένα φουντούκια
* 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
* 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
* 1 ζαχαρούχο γάλα
* 3 κουτ. σούπας άγλυκο κακάο
* 1/2 κουτ. γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
* ¼ κουτ. γλ. αλάτι


Εκτέλεση:

Πρώτα λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπαίν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα φουντούκια και τα αλέθουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το λάδι, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το κακάο και το αλάτι και συνεχίζουμε το άλεσμα έως ότου το μείγμα είναι όσο το δυνατό λείο.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στην πάστα φουντουκιού.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο κρεμώδη μείγμα .
Διατηρούμε τη νουτέλα σε γιάλινο βάζο, σε θερμοκρασία δωματίου.



Μπόνους: Αφού αδειάσουμε τη νουτέλα σε βάζο, ρίχνουμε ένα ποτήρι χλιαρό γάλα στο μπλέντερ. Χτυπάμε για λίγο και μπούμ….ένα σοκολατούχο γάλα.

Από  http://mygreekitchen.gr

Refreshing Delicious Chocolate Milk with Real Cocoa
Από My Greekitchen ---  

Σπιτικό ψωμάκι μπύρας με φέτα και ελιές !!!

ΨΩΜΙ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ
Υλικά:

* 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
*330 ml μπύρας
* 150 γρ. φέτα, τριμμένη
*1/3 κούπα ελιές Καλαμών, κομμένες σε φέτες
*1/2 κουτ. γλ. ρίγανη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C, και βάζουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα, 25-12cm.
Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την μπύρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αλεύρι .
Ρίχνουμε τις ελιές και τη φέτα την ρίγανη  και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε .
Τις επόμενες 2 ημέρες το ψωμί μας είναι ακόμη καλύτερο.
Από
My Greekitchen
 http://mygreekitchen.gr



Μπράουνι με κρέμα τσίζκεικ !!!

 Ένα αφράτο μπράουνι μαζί με μια εύκολη κρέμα τσίζκεικ κάνουν το απόλυτο Τσίζκεικ με βάση Μπράουνις!

Υλικά:

* 1 φλιτζάνι βούτυρο
* 1 1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
* ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
* 2 αυγά
* 1 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
* ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
* ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 454 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

* 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
* 1 βανίλια
* 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
* 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. και βάζουμε λαδόκολλα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα.

Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί σε χαμηλή φωτιά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατέυουμε καλά.

Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς.»
Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατέυουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη . Προσθέτουμε τη βανίλια.
Σε άλλο μπώλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα έως ότου σταθεροποιηθεί.
Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με το τυρι κρέμα, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατέυουμε και απλώνουμε πάνω απο τη βάση brownie.
Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Από My Greekitchen     

 http://mygreekitchen.gr

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και φράουλες !!!

 Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και φράουλες!!!
Υλικά:

* 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ

-*½ φλιτζάνι χυμό φράουλας η γάλα

*1 Κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

*12 – 16 Μπισκότα Σαβαγιάρ

*1 κουτάκι σαντιγί ΜΟΡΦΑΤ

*ζάχαρη άχνη -την χτυπάμε με την σαντιγί ποσότητα όσο γλυκό το θέλουμε

*1 Κιλό φράουλες φρέσκιες καθαρισμένες και κομμένες στα 4


Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε ξεχωριστά την κρέμα ΓΙΩΤΗΣ και την σαντιγί ΜΟΡΦΑΤ ακολουθώντας τις οδηγίες από τις συσκευασίες.

Στήν κρέμα ρίχνουμε τα 2/3 από τις φράουλες και ανακατέυουμε με κουτάλι.

Εντωμεταξύ , βουτάμε τα σαβαγιάρ σε χυμό φράουλας η γάλα , και τα στρώνουμε σε μακρόστενο τάπερ η πυρέξ.

Από πάνω απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα .
Τέλος απλώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγί , στρώνουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε τα τελευταία κομμάτια φράουλας.

Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

 Από
http://mygreekitchen.gr
                                        My Greekitchen - 


Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Πίτσα από τα χεράκια μας !!!

 Σπιτική πίτσα στα γρήγορα !!! Δεν υπάρχουν λόγια ... !!!!
 Πολύ ωραία λεπτή τραγανή ζύμη !!


ΖΥΜΗ
2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1/2 κουτ.του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ.του γλυκού ζάχαρη
40 γραμ.κρέμα γάλακτος αν δέν έχετε βάλτε γάλα εβαπορέ
1 φακελάκι  μαγιά Γιώτης.

ΣΑΛΤΣΑ
1/2 κουτάκι σάλτσα πουμαρό η 1 γενναία κουταλιά πελτέ ντομάτας αραιωμένο με λίγο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό βασιλικό
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη


ΥΛΙΚΆ ΠΙΤΣΑΣ Ανάλογα το ταψί εγώ χρησιμοποίησα το ταψί του φούρνου.

12 φέτες γαλοπούλα βραστή ,η,ζαμπόν
400 γραμ. τυρί τριμμένο γκούντα έβαλα τριμμένο κασέρι
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
7 φέτες μπέικον κομμένες μακρόστενα κομμάτια
1 φλιτζάνι του τσαγιού μανιτάρια  πλυμένα και στραγγισμένα καλά.



 ΖΥΜΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι ,προσθέτουμε το λάδι,την ζάχαρη,το αλάτι ,σε ένα ποτήρι του νερού χλιαρό [προσοχή όχι καυτό] βάζουμε την μαγιά να διαλυθεί ανακατεύοντας καλά ,προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ξαναανακατεύουμε.
Αρχίζουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας το υλικό του νερού ,μέχρι να γίνει μία ζύμη ελαστική .Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα θα το καταλάβουμε  στο ζύμωμα.Την κάνουμε την ζύμη μας μία μπαλίτσα και την αφήνουμε σκεπασμένη ώσπου να ετοιμάσουμε την σάλτσα.

ΣΑΛΤΣΑ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 5 με 10 λεπτά.



ΤΕΛΙΚΗ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί σαν της φωτογραφίας το πασπαλίζουμε όλο με λίγο αλεύρι να πάει παντού .Βάζουμε στην μέση την μπάλα  ζύμης και με το χέρι ,αλλά ακόμα πιο εύκολα με τον ειδικό πλάστη ροδέλα ανοίγουμε την ζύμη να καλύψει ολόκληρο το ταψί μας .Με τα δάχτυλα κάνουμε λακουβίτσες ελαφρές και με ένα κουτάλι  πασπαλίζουμε ολόκληρη την επιφάνεια με την σάλτσα που ετοιμάσαμε.






Τώρα εγώ βάζω κατ΄ευθείαν από πάνω το τριμμένο γκούντα γιατί λιώνει και πάει μέσα στην ζύμη κι είναι πιο νόστιμη ,μετά απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν ,το μπέικον,την πιπεριά,τα μανιτάρια ,αν έχει περισσέψει καθόλου τυρί πασπαλίστε το από πάνω .


Έχουμε προ θερμάνει το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα και ψήνουμε περίπου για 20 με 30 λεπτά ,με το μάτι καταλαβαίνουμε όταν είναι έτοιμη ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Λουκουμάδες από τους ωραιότερους !!!

 Το πιο ωραίο οικονομικό γλυκάκι !!! Από τους ωραιότερους λουκουμάδες !!
 Αφράτοι,πεντανόστιμοι . Είναι πανεύκολοι και υπερτέλειοι!

 Υλικά

210 γραμ αλεύρι 
50 κορν φλαορ 
1 πρέζα αλάτι 
1 κ.σ. μέλι 
15 γρ μαγιά νωπή 
220 γρ νερό









 Πατήστε το link να δείτε τον πανεύκολο τρόπο που θα τους ετοιμάσετε σε βίντεο -κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ -- https://youtu.be/akatZss-X8g