Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ατομικά γλυκάκια στα γρήγορα !!!

Ενα γλυκάκι σκέτη ...γλύκα του λεπτού !!!

Υλικά
Παντεσπάνι τούρτας έτοιμο
1 κρέμα στιγμής σοκολάτα Γιώτης
Garni Γιώτης -- είναι η σαντιγί--
τριμμένα φουντούκια

Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
λίγη φλούδα από λεμόνι ή 1 ξυλάκι κανέλας

Ετοιμασία
Τα βράζουμε για 10 λεπτά όλα μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

 Ετοιμασία γλυκού στο ποτήρι
Κόβουμε το παντεσπάνι με τα μπολάκια ανάποδα για να είναι όλα ίδιο μέγεθος.
Τα τοποθετούμε μέσα σαν βάση στο ποτήρι.
Τα σιροπιάζομαι όλα.
Χτυπάμε στο μίξερ την στιγμιαία κρέμα σοκολάτας Γιώτης και βάζουμε μία στρώση περίπου 2 με 3 δάχτυλα στο ποτήρι.
Χτυπάμε την Garni -Σαντιγί και γαρνίρομαι με σχεδιάκια με την βοήθεια του ειδικού εργαλείου.
Τελειώνουμε γαρνίροντας με τριμμένα φουντούκια και στολίζοντας με πουράκια ή κερασάκια ή ότι άλλο αρέσει.
Η δοσολογία είναι ανάλογα πόσα θέλετε να ετοιμάσετε ..αν θέλετε πολλά διπλασιάστε τα υλικά.
Καλή απόλαυση γιατί πραγματικά είναι τέλειο και πανεύκολο !!
Τα βάζουμε ψυγείο να παγώσουν και να διατηρηθούν !!!

Η συνταγή είναι από Giorgos Georgia Papakyritsis





Πανεύκολα σοκολατάκια #SurvivorGR...Φανταστικά !!!


Σας υπόσχομαι ότι όποιος θα φάει από αυτά τα σοκολατάκια θα μείνει με το στόμα ανοιχτό!Δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω!!! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ !!!

Υλικά:
2 κουβερτούρες 52% Nestlé Dessert Greece
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. βούτυρο ή βιτάμ
100 γρ. άχνη
400 γρ. ινδοκάρυδο




Ετοιμασία  ---ΔΕΙΤΕ στο τέλος το βίντεο που θα σας βοηθήσει πολύ !!

Βάζουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο και την άχνη σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε την μισή ποσότητα ινδοκάρυδου και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και ζυμώνουμε με το χέρι να γίνει σφιχτή ζύμη.



Το τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για  3 ώρες.
Σπάμε την σοκολάτα σε κοματάκια σε μπολ και το λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρι.





Πλάθουμε μπαλάκια με το χέρι και βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα .
Τα ακουμπάμε επάνω σε λαδόκολλα και μόλις τελειώσουν ολα τα πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα -ινδοκάρυδο .

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή σε βίντεο πατώντας εδώ:https://youtu.be/2gu0rUz_s_c

Ζαγορίτικη αλευρόπιτα-τυρόπιτα χωρίς φύλλο !!


 Ζαγορίτικη αλευρόπιτα - τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο τσακ μπαμ νοστιμότατη !!

Υλικά

1 φλιτζάνι = 250ml

1 φ. αλεύρι
1 φ. νερό
4 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. φέτα
120 γρ. βούτυρο
πιπέρι



Προετοιμασία
Βάζετε κομματάκι βούτυρο σε ολόκληρο το ταψί με διαστάσεις 23*28 εκατοστά. Βάζετε το βούτυρο σε κρύο φούρνο στους 220 βαθμούς και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να βράζει.



Όσο ζεσταίνετε το βούτυρο ανακατώνετε το αλεύρι, το νερό και τα αυγά. Αδειάζετε το μείγμα πάνω από το βούτυρο και βάζετε φέτα σε ολόκληρη την επιφάνεια. Κατά προτίμηση βάζετε πιπέρι και ψήνετε την πίτα στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει .

mirodieskainostimies.

Ουγγαρέζικο γκούλας !!!

\
 Το γκούλας είναι γνήσια Ουγγρική σπεσιαλιτέ !!! Συνοδεύουμε με πουρέ,τηγανητές πατάτες ,πιλάφι .

Υλικά

1 κλ. Βοδινή ή μοσχαρίσια σπάλα ή κιλότο, κομμένο σε χοντρούς κύβους
500 γρ. κρεμμύδι
300 ml. Ντοματοχυμό
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 ml. Λάδι
2 φύλα δάφνης
1 κ.σ. γλυκό πιπέρι
½ κ.σ. καυτό πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. maggi σε σκόνη
Πιπέρι, αλάτι
Περίπου 3 ποτήρια νερό

Προετοιμασία

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι (μην χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ), και το τσιγαρίζεται σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας σταδιακά. Είναι σημαντικό να τσιγαριστή καλά το κρεμμύδι επειδή από αυτό θα εξαρτηθεί η πυκνότητα της σάλτσας.

Προσθέτετε το κρέας και βάζετε το αλάτι, το πιπέρι, το πελτέ ντομάτας, την maggi και την γλυκιά πάπρικα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε το ντοματοχυμό, την ζάχαρη και τα τσιγαρίζετε ακόμα λίγα λεπτά ανακατεύοντας πιο συχνά. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να καλύψετε το κρέας και τα φύλα δάφνης και αφήνετε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράζει για 1.5 ώρα μπορεί και περισσότερο. Εξαρτάτε από το είδος του κρέατος.




Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το φαγητό και προσέχετε να έχει αρκετό νερό για την σάλτσα. Αν δεν είναι αρκετό προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Σε καμία περίπτωση δεν προσθέτετε νερό τα τελευταία 20 λεπτά επειδή το φαγητό δεν θα έχει την γεύση και την υφή που πρέπει.

Για το κάθε φαγητό είναι σημαντική η πείρα. Δεν χρειάζεται να βλέπετε την ώρα και τα ml. Απλά να βλέπετε και να δοκιμάζετε το φαγητό σας για να το προσαρμόσετε στην γεύση σας.Καλή όρεξη !!!

mirodieskainostimies.




Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Κις Λορέν - Quiche Lorraine !!!



 Γαλλική τάρτα  διάσημη ανά τον κόσμο. Μια μπουκιά και σε ταξιδεύει ...!!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!

Υλικά
Για την ζύμη

250 γρ.αλεύρι
100 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
100 ml. λάδι
1 κουτ.γλυκού αλάτι

Για την γέμιση

250 γρ.μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια
250 γρ.τυρί edam
2 αυγά
250 ml. κρέμα γάλακτος





Προετοιμασία

Ζυμώνεται την ζύμη με το αλεύρι,το γιαούρτι και το λάδι. Αφήνετε την ζύμη μια ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί. Ανοίγετε την ζύμη και την τοποθετείται σε καλούπι ψησίματος με διάμετρο 24 cm. Από πάνω τοποθετείται το μπέικον και στο τέλος το τριμμένο τυρί. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα περιχύνετε πάνω από το τυρί. Το ψήνεται για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

mirodieskainostimies.


Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Γλυκό ψυγείου με κεράσια !!!


Αυτό το γλυκό ψυγείου με κεράσια θα γίνει το αγαπημένο σας καλοκαιρινό γλυκό !!!

Υλικά:

*2 συσκευασίες κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
*12 μπισκότα σαβαγιάρ
*2 κούπες κεράσια , καθαρισμένα από κουκούτσια
*1 διπλό πακέτο ζελέ κεράσι

Εκτέλεση:

Αρχικά ετοιμάζουμε το ζελέ , σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Σε μεγάλο ορθογώνιο δοχείο βάζουμε μια στρώση μπισκότα σαβαγιάρ.
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και ρίχνουμε μέσα τα μισά κεράσια.
Ανακατέυουμε ελαφρά και απλώνουμε την κρέμα πάνω στη στρώση των σαβαγιάρ .
( απλώνουμε την κρέμα προσεκτικά , προσέχοντας μην αφήσουμε κενά στα τοιχώματα του δοχείου. Αυτό το κάνουμε για να μη περάσει το ζελέ από κάτω ).
Βγάζουμε το ζελέ από το ψυγείο και πολύ προσεκτικά το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
Τοποθετούμε από πάνω προσεκτικά τα υπόλοιπα κεράσια ( θα πέσουν μέσα στο υγρό ζελέ )
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 5 με 6 ώρες πριν σερβίρουμε .
Aπό My Greekitchen
 : http://mygreekitchen.gr

 

Mηλόπιτα κλασική !!!

Μηλόπιτα κλασική- Τι πιο νόστιμο από ένα λαχταριστό κομμάτι μηλόπιτας που μπορεί να συνοδεύεται από παγωτό !!! Δοκιμάστε την !!!

Υλικά

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
5 κ.σ ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση
1 1/2 κιλό μήλα
1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
10 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ νερό
2 φακελάκια βανίλια
1 κ.γ κανέλα σκόνη ή και γαρύφαλλο σκόνη

1 αυγό για την επάλειψη της μηλόπιτας

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τη βανίλια σε μία κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος που έχουν οι φέτες του μήλου. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτουμε τα καρύδια (προαιρετικά), τη βανίλια και τη κανέλα ή και το γαρύφαλλο.

Για τη ζύμη

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το γάντζο για τις ζύμες, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι με το μπέικιν. Η ζύμη πρέπει να είναι σφικτή. Αφαιρούμε από το κάδο και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Βάζουμε στο ψυγείο για δέκα λεπτά. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε δύο φύλλα. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα μέτριο στρογγυλό ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο. Τοποθετούμε τη γέμιση και από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο. Γυρίζουμε τα άκρα σε στεφάνι. Χτυπάμε το αυγό με ελάχιστο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στη χαμηλή σχάρα για περίπου 30 λεπτά και μετά στη μεσαία σχάρα για άλλα 15-20 ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Σερβίρεται και με καϊμάκι ή παγωτό.

Από Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιτάκια με 2 γεύσεις τυριού !!!


Αγαπώ πολύ αυτά τα πιτάκια. Είναι γρήγορα και πικάντικα, ειδικά αυτά με τη κοπανιστή. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μάραθο, σπανάκι, σέσκουλα, μυρώνια ή οτιδήποτε άλλο χορταρικό σας αρέσει. Κάποτε τα είχα κάνει και με κιμά και με πατάτα. Είναι απολαυστικά και πραγματικά λιώνουν στο στόμα!!

Υλικά

Για τη ζύμη
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. νερό
2/3 φλ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο ή ρακί
2 κ.γ κοφτό αλάτι

Για τη γέμιση
1/2 φλ. τριμμένη φέτα
1/2 φλ. κοπανιστή
2 αυγά
φρέσκο δυόσμο
φρέσκια ρίγανη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.

Για τη γέμιση
Φτιάχνουμε τη γέμιση σε δύο διαφορετικά μπολ. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τη ρίγανη. Στο ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το ένα αυγό, τη ρίγανη και το πιπέρι και στο άλλο μπολ ανακατεύουμε τη κοπανιστή, το δεύτερο αυγό, το δυόσμο και το πιπέρι.

Για τα πιτάκια
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Πασπαλίζουμε μία επιφάνεια με αλεύρι και ανοίγουμε δύο φύλλα παραλληλόγραμμα. Στο ένα φύλλο βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε ίσα διαστήματα. Πρέπει να βγάλετε περίπου 10 με 12 κουταλάκια από κάθε γέμιση. Με το δάχτυλο μας βάζουμε λίγο νερό γύρω από το ένα φύλλο. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ζύμης και με το ειδικό εργαλείο τετράγωνα κομμάτια. Πατάμε τις άκρες με τα δάχτυλα μας για να κλείσουν καλά.
Τα τηγανίζουμε και τα απολαμβάνουμε ζεστά.Καλή επιτυχία !!!


Συνταγή από την φίλη  Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΥΑΓΕΣ

Πατάτες με λουκάνικα στον φούρνο !!!


Υπάρχουν κάποιες μέρες, που και η καλύτερη μαγείρισα βαριέται. Θέλει κάτι γρήγορο και ελκυστικό. Κάτι ... διαφορετικό αλλά και εύκολο. Αυτή είναι μία συνταγή που τις συγκεκριμένες μέρες, θα την εκτιμήσετε. Μας έρχεται από τη Πορτογαλία και είναι τόσο νόστιμη!!!


Υλικά
3 φλ. νερό
3 κ.σ ξίδι από κόκκινο κρασί
4 κ.σ πάπρικα
1 1/2 κ.γ αλάτι
1 1/2 κ.γ λευκή ζάχαρη
1 1/2 κ.σ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 λευκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
4 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
6 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1 1/2 κιλό καπνιστά λουκάνικα, κομμένα σε λεπτές φέτες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε το ξύδι. Πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να μη μείνουν σβώλοι. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τις πατάτες και τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Ψήνουμε, με το ταψί ξεσκέπαστο για 1 1/2 έως 2 ώρες. Ανακατεύουμε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Από την φίλη Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υγειεινά Cookies χωρίς ζάχαρη !!!


Τα πιο εύκολα,υγιεινά cookies με σοκολάτα,μέλι και βρώμη.Ένα ιδανικό σνακ για να στείλετε στα παιδιά σας στο σχολείο αλλά και να πάρετε εσείς οι ίδιοι στη δουλειά καθώς σας προσφέρουν απίστευτη ενέργεια!Γίνονται πανεύκολα χωρίς μίξερ και ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!!!

Υλικά (Ingredients):

50γρ. μέλι
50-60γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (50-60gr. butter at room temperature)
170γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι (170gr. orange juice)
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει (200gr. self raising flour)
1 κ.γ. σόδα (1 tsp baking soda)
1 κ.γ. κανέλα (1 tsp cinnamon)
1 πρέζα αλάτι (1 pinch of salt)
170γρ. βρώμη (170gr. oats)
100γρ. σταγόνες κουβερτούρας (100gr. chocolate chips)
65γρ. σταφίδες (65 gr. raisins)


 Τι κάνουμε
Για να δείτε τον τρόπο που θα ετοιμάσετε τα cookies  σε βίντεο που θα σας βοηθήσει πολύ ...Πατήστε το λινκ ΕΔΩ -- Video: https://youtu.be/tjPkeK3S4ak


Chicken Nuggetes με γλυκόξινη σάλτσα !!!



Aπίστευτη νοστιμιά εύκολη μέσα σε λίγα λεπτά !!!


ΥΛΙΚΑ
1 φιλέτο από κοτόπουλο
1/2 κούπα κόρν φλάιρ η νισεστέ η αλεύρι χωρίς γλουτένη
1/2 κούπα τυρί παρμεζάνα
1 αυγό με μια κουτ σουπ λάδι και μια νερό
1 κούπα θρυματισμένα στο μούλτι πατάτακια γεύση bbq
1 κουτ του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουτ του γλυκού ρίγανη αλάτι και λίγο πιπέρι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΩΣ
3 κουτ σούπας βαλσαμικο
1 κουτ της σούπας μέλι
1 κουτ του γλυκού μουστάρδα
1 κουτ του γλυκού κέτσαπ
σταγόνες από χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες,ρίχνουμε το αλάτι και πιπέρι,χτυπάμε το αυγό μαζί με το λάδι και νερό ,σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα πατάκια μαζί με την σκόνη σκόρδου την ρίγανη και την παρμεζάνα.


Παίρνουμε κομμάτια από το κοτόπουλο μας και βουτάμε πρώτα στο κόρν φάουρ μετά στο αυγό και μετά στο μίγμα με τα θρυμματισμένα πατάκια.
Τηγανίζουμε σε φριτέζα η σε μικρο κατσαρολάκι με μπόλικο λάδι κατά προτίμηση αραβοσίτου.

Συνταγή  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Cheesecake Μπουένο !!!

Θα το φτιάχνετε συνέχεια !!!! Θεικό !!!


Υλικά

300 γρ. μπισκότα σοκολατας
150 γρ. μαργαρίνη
350 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. τυρι Philadelphia
120 γρ. ζάχαρη άχνη
7 μπάρες Kinder Bueno

Για το γλάσο σοκολάτας:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος




 Τι κάνουμε

Θρυματίστε τα μπισκότα σε σκόνη στο multi.
Λιώνετε το βούτυρο προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο και το πιέζετε στη βάση του.
Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
Χτυπάτε, σε άλλο μπολ, με το μίξερ χειρός και το τυρί τύπου Philadelphia μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε 1′ να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο, προσθέτετε και τη χτυπημένη σαντιγί και χτυπήστε για ακόμα 1′ να ενσωματωθεί.
Λιώστε σε μπεν μαρί τα 5 από τα 7 Κinder Bueno [ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα στην ελάχιστη θερμοκρασία].
Θα λιώσει η σοκολάτα και θα μείνει η γκοφρέτα.
Θα πάρετε ένα πιρούνι και θα σπάστε και την γκοφρέτα που έχει μείνει.... Προσθέστε αυτό το μείγμα, σοκολάτας -γκοφρέτας, στο μείγμα του cheesecake ανακατέψτε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.


Για το γλάσο σοκολάτας:

Βάζετε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία τη κομματιασμένη σοκολάτα και προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος.
Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας πότε πότε. Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο το αφήνετε λίγο να κρυώσει και μετά περιχύνετε το cheesecake. Κόβετε σε κομματάκια τις 2 υπόλοιπες μπάρες Kinder Bueno γαρνίρετε το cheesecake και το βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

Συνταγή από Marilena Papa-- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Καταπληκτικό τσιζκέικ- Cheesecake - ζουμερό με φράουλες !!!



Αυτό το cheesecake θα γίνει το αγαπημένο σας !!! Εύκολο, γρήγορο με απίθανη γεύση και υφή.Δοκιμάστε το !!!


Υλικά:

* 300 γρ Τυρί κρέμα
* 300γρ κρέμα γάλακτος
* 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
* 250gr μπισκότα digestive, σπασμένα
* 100gr βούτυρο, λιωμένο
* 400gr φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες
* 30γρ ζάχαρη άχνη




Εκτέλεση :

Ανακατέυουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα digestive με το λιωμένο βούτυρο, ώσπου να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη.
Στρώνουμε αυτή τη ζύμη σαν βάση στο ταψί ή πυρέξ 24εκ. πιέζοντας με ένα κουτάλι ομιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην βάση, και με τη βοήθεια σπάτουλας στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα. 
Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο , για 3 ώρες τουλάχιστον .
Λιώνουμε τα 2/3 από τις φράουλες σε μπλέντερ.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον πουρέ φράουλας, την ζάχαρη άχνη και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15′.
Περί χύνουμε το cheesecake με τον πουρέ φράουλας, και από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες φράουλες , κομμένες σε κομμάτια.Καλή επιτυχία !!!

Από My Greekitchen


 http://mygreekitchen.gr


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολη & Γρήγορη Τυρόπιτα !!!

Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή , κατάλληλη για όλες τις ώρες.  Στο πρωινό, στο σχολικό κολατσιό και απογευματινό σνάκ αφού πάει τέλεια με το απογευματινό μας καφέ.

Αυτή η γρήγορη πίτα μας βγάζει ασπροπρόσωπους στο λεπτό.  Έρχονται φίλοι απροειδοποίητα και δεν έχουμε κάτι να τους προσφέρουμε ; Μια γρήγορη τυρόπιτα παρέα με μια κρύα μπύρα είναι ότι πρέπει για τις βραδιές με φίλους.

Υλικά:

* 1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα
* 400 γρ φέτα, τριμμένη
* 1 αυγό
* 1/3 κουτ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 1/2 κούπα γάλα
* 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
*Σουσάμι


Εκτέλεση:

Ανοίγουμε το πακέτο και ξεδιπλώνουμε προσεκτικά τα φύλλα της σφολιάτας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί.

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέυουμε μαζί το αυγό, τη φέτα, το πιπέρι, το ελαιόλαδο. Αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο έτοιμο ταψί.

Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Βουρτσίζουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Χαράζουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε το γάλα απο πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Καλή όρεξη !!!

Από My Greekitchen

  http://mygreekitchen.gr




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανικά στον φούρνο με μανιτάρια κ.τ.λ !!!

 Πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια !!! Με τόσα λαχανικά πολύ γευστικό αποτέλεσμα !!!

Υλικά ποσότητες ανάλογα τις μερίδες που θέλετε.
πατάτες κομμένες κυδωνάτες
μανιτάρια πλευρώτους
πιπεριές κόκκινη και πράσινη  κομμένες σε καρέ
κρεμμύδι ξερό κομμένο λεπτές ροδέλες
μαιντανό
θυμάρι
σκόρδο
ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή ντοματίνια κομμένα στην μέση 
λίγο κουρκουμά σκόνη
λίγο τζίντζερ σκόνη
μουστάρδα αραιωμένη σε λίγο νεράκι
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε ολα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μία γάστρα.
Προσθέτουμε κι ολα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια ,τέλος προσθέτουμε και τα κλωναράκια θυμαριού -τα τρίβουμε όπως την ρίγανη - κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 με 190 βαθμούς ώσπου να ψηθούν και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Για να πάρουν περισσότερο ωραίο χρώμα βγάζουμε το καπάκι προς το τέλος.
Αν δεν σας πειράζουν οι περισσότερες θερμίδες προσθέστε οταν το ξεσκεπάσετε λίγα κομματάκια  κεφαλογραβιέρας ή φέτας ,επίσης μπορείτε να βάλετε οτι λαχανικά σας αρέσουν.Καλή όρεξη !!  
Συνταγή από την φίλη μου Vana Zouka








Αρακάς με πατάτες -καρότο !!!

 Από τα ωραιότερα λαδερά !! Εύκολο γρήγορο μελωμένο-αρέσει σε όλους !!!

Υλικά  μερίδες 4

1 πακέτο κατεψυγμένο αρακά 500 γραμ
4 πατάτες μέτριες κομμένες κυδωνάτες και ξανά στην μέση
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ροδέλες
7 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια 
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι-λίγη ζάχαρη
2 κοφτές κουταλιές πελτέ ντομάτας ή 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κύβο κνορ -προαιρετικά -



Τι κάνουμε
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με τον αρακά κατ ευθείαν παγωμένο απο την συσκευασία.
Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα περίπου 8 λεπτά.


Ρίχνουμε 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό καυτό να μην σταματήσει το μαγείρεμα ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20  λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις 2 κουταλιές πελτέ ή μία μπόλικη, ανακατεύοντας να διαλυθεί .


Αν χρειάζετε προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ξανά.
Προσθέτουμε τις πατάτες τον άνηθο τον κύβο το αλατοπίπερο και την ζάχαρη.


Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε να μαγειρευτούν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα να μελώσει.Καλή όρεξη είναι πεντανόστιμο φαγητό !!!