Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Κέικ με κρέμα πατισερί !!!



 Θυμίζει πολύ πολίτικο εκμέκ !!!

Για το κέικ
1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. ζάχαρη
6 αυγά
1/2 φλ. φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
1 φλ. κακάο (άγλυκο)
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα

Κοσκινίζουμε σε ψιλή σήτα (κόσκινο) όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄, έως ότου ενωθούν σε μείγμα. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ κακάο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.



ΠΑΤΙΣΕΡΙ

    250 ml γάλα
    250 ml κρέμα γάλακτος
    80 γραμμ. ζάχαρη
    1 βανίλια
    1 αυγό
    3 κρόκους αυγών
    20 γραμμ. κορν φλάουρ
    20 γραμμ. αλεύρι
    1 πρέζα αλάτι

Για γαρνίρισμα 1 κρέμα φυτικη γάλακτος μικρή .

Βάζουµε σε κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα,προσθέτουμε και τη βανίλια
Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγά σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Αναµειγνύουµε πολύ καλά µε το σύρµα.
Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέµα τα ρίχνουµε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα. Όλο µαζί το ξαναβάζουµε στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε συνεχώς για 5΄-6΄, µέχρι η κρέµα να δέσει. Τη µεταφέρουµε σε µπολ και καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη. Έτσι αποτρέπουµε τη δηµιουργία κρούστας-πέτσας στην κρέµα. Αφού έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου τη φυλάµε στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιµοποιήσουµε.
Όταν πρόκειται να χρησιµοποιήσουµε την κρέµα, αφαιρούµε τη µεµβράνη και µε το σύρµα την αφρατεύουµε ελαφρά.Στρώνουμε την κρέμα επάνω από το κέικ αφού έχει κρυώσει εντελώς και κάνουμε σχεδιάκια με κορνέ και χτυπημένη κρέμα γάλακτος -σαντιγί. Πασπαλίζομε με κανέλα .Συντήρηση στο ψυγείο.




Αλλη λύση είναι αν σας χάλασε ένα κέικ η σας κόλλησε μην το πετάξετε υπάρχουν λύσεις .
Τρίψτε το κέικ και στρώστε το σε ένα πυρέξ .'
Ετοιμάστε ένα σιροπάκι  βράζοντας 2 κούπες ζάχαρη 1 κούπα νερό βράστε το για 10 λεπτά αφήστε να κρυώσει ρίξτε το επάνω στο κέικ ,ετοιμάστε την κρέμα πατισερί στρώστε την από πάνω ομοιόμορφα γαρνίρετε με σαντιγί λίγη κανελίτσα και  στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.Καλή επιτυχία !!!
Από την φίλη  Κυριακή Ταμ -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Τυρομπισκότα !!!


 Τυρομπισκοτάκια που συνοδεύουν την μπύρα ή το κρασάκι μας !!!

ΥΛΙΚΑ για 20 μπισκότα

5 Λιαστές ντομάτες
1Κούπα αλεύρι
1/2 Κούπα βούτυρο Lurpak
1/2 Κούπα σκληρό τυρί
2 Κουτ της σούπας φιστίκια Αίγινας ανάλατα χοντροκοπανισμένα
1/2 κουτ του γλυκό πιπέρι καγιέν



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι και τις ψιλοκόβετε Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα σας μαζί με το βούτυρο Προσθέστε τις ντομάτες το τυρί το πιπέρι τα φιστίκια.


Ζυμώνετε το μείγμα και κάνετε μια μπάλα..αν χρειαστεί ρίχνετε και 3 κουταλιές νερό για να φέρετε την ζύμη και να πλάθεται εύκολα την τυλίγεται σε μεμβράνη και την αφήνετε 30 λεπτά στο ψυγείο.
Ανοίγετε με τον πλάστη μικρά φύλλα κόβετε με κουπ πατ η ότι άλλο εσείς θέλετε από σχήμα 1εκ Βάζετε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10-15 λεπτά.
Τα συνοδεύετε με μπύρα,λευκό η κόκκινο κρασί..!!Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή από την φίλη  Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou

Πατατοκολοκυθοκεφτέδες μοσχομυριστοί !!!!

Οταν τους τηγανίζουμε μοσχομυρίζει όλο το σπίτι !!!!

Υλικά
2 πατάτες βρασμένες και τριμμένες στον τρίφτη
2 κολοκυθάκια τριμμένα χωρίς τα υγρά τους
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
3 αυγά
1 κούπα τυρί φέτα η άλλο τυρί της αρεσκείας σας
3 κουτ της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένο
λίγο αλεύρι
1 κουτ του γλυκού Μπέικιν
Ελαιόλαδο λίγο
Αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά μαζί τα ανακατεύομαι πολύ καλά και τηγανίζουμε σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο!!  Καλή όρεξη !!!

Από την φίλη


Τυρομπαλάκια με 3 τυριά !!!

Δοκιμάστε τα-- είναι όπως φαίνονται λαχταριστά και απίθανα !!!!


ΥΛΙΚΑ
Μια πατάτα βρασμένη
1 κούπα τυρί γκούντα
1 κούπα τυρί ρεγκάτο
1 κούπα τυρί έμενταλ
2 ασπράδια αυγών
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
λίγο πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώστε την πατάτα, ρίξτε τα τυριά, χτυπήστε σε μαρέγκα καλά τα ασπράδια αυγού ,ρίξτε τα μέσα στα τυριά και στην πατάτα προσθέστε το αλεύρι το πιπέρι.
Ανακατέψτε καλά ..αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά ,φτιάξτε μπαλάκια και τηγανίστε σε μπόλικο λάδι σε χαμηλή φωτιά για να ψηθούν καλά μέσα..!!Μπαίνουν και στην κατάψυξη αν θέλετε να τα ετοιμάσετε και να τηγανίσετε όταν  τα χρειάζεστε . Καλή επιτυχία !!!


Gogo Samiou -OI ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Από τα πιο εύκολα & ωραία παγωτά με φράουλα !!!

 Παγωτό που θα το φτιάχνετε συνέχεια !!! Πανεύκολο γρήγορο οικονομικό για την ποσότητα που βγαίνει ,και πάνω απ όλα ΘΕΙΚΟ !!!! Δοκιμάστε το όλοι !!!

Υλικά
500ml κρέμα γάλακτος 
400 γραμ .ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια μασουράκι 
100 γραμ σαβαγιάρ τριμμένα 
300 γραμ μαρμελάδα φράουλα - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι γεύση σας αρέσει μαρμελάδας .



Τι κάνουμε -
Την εκτέλεση μπορείτε να την δείτε στο τέλος σε βίντεο που θα σας διευκολύνει πάρα πολύ !!!






Βάζουμε σε μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος ,το ζαχαρούχο και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει το μείγμα.
Μόλις πετύχουμε παχύρρευστο μείγμα προσθέτουμε τα σαβαγιάρ τριμμένα  σε κομμάτια μικρά.
Τα ανακατεύουμε.




Αδειάζουμε σε ένα μπολ την μαρμελάδα φράουλα και την ανακατεύουμε με μία σπάτουλα .
Σε μπολ πλαστικό που θα κλείνει καλά βάζουμε μία στρώση από το παγωτό και μετά μαρμελάδα και μετά ...
Πατήστε να δείτε τον τρόπο και το υπόλοιπο της εκτέλεσης ΕΔΩ --  https://youtu.be/BSYZsnoMars















https://youtu.be/BSYZsnoMars

Μπρουσκέτες του λεπτού !!!



Μία πολύ ωραία ιδέα που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν !!! Ιδανικό για τις ξαφνικές μας πείνες .. !!!

Υλικά -ποσότητα ανάλογα το πόσα θέλετε -
φέτες κομμένες 2 εκ ψωμιού
2 αυγά χτυπημένα σε μπολ
λίγο φρέσκο γάλα
λίγη σάλτσα ντομάτας
τυρί τριμμένο μαλακό
αλαντικά ότι έχετε
επιπλέον βάζετε ότι σας αρέσει από πάνω  


 Εκτελεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά μαζί με το γάλα .
Βουτάμε μέσα τις φέτες ψωμιού.
Από πάνω βάζουμε από λίγη στρώση σάλτσα ντομάτας .
Από πάνω τριμμένο τυρί και αλανρτικά .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν . Καλή όρεξη !!!

Από την φίλη μου

Τουρλού κατσαρόλας !!!




Πεντανόστιμο φαγητό-μαγειρεύετε πολύ γρήγορα κι εξαφανίζεται αμέσως !!!!
θυμίζει οικογενειακές εποχές ... εμένα την γιαγιά ..!!

Υλικά μερίδες 4
2 στρογγυλά κολοκύθια ή τα κανονικά μεγάλα κομμένα κυβάκια
2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες κομμένες κυβάκια
4 πατάτες μεγάλες κομμένες κυβάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 με 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες ροδελίτσες λεπτές
2 μεγάλα κρεμμύδια λεπτοκομμένα
3 ντομάτες ώριμες λιωμένες με τα χέρια
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 κύβο - προαιρετικά
αλάτι-πιπέρι -λίγη ζάχαρη
λίγο κουρκουμά περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Τι κάνουμε
Βάζουμε  την κατσαρόλα στην φωτιά με το λάδι,το κρεμμύδι και το σκόρδο .
Σοτάρουμε λίγα λεπτά να μαραθούν ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε κι όλα τα λαχανικά αφού τα έχουμε πλύνει καθαρίσει και κόψει σε κύβους .


Τα γυρνάμε για 5 λεπτά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε αμέσως μετά τις λιωμένες ντομάτες,--εγώ εδώ δεν είχα ντομάτες και το έφτιαξα με σκέτο πελτέ 2 κουταλιές σούπας --τον πελτέ,το αλάτι ,την ζάχαρη,το πιπέρι ,τον κύβο αν βάλετε ,τον μαϊντανό και λίγο κουρκουμά --κάνει πολύ καλό να συνηθίσετε να το χρησιμοποιείτε σε όλα τα φαγητά σας --  και ανακατεύουμε μαγειρεύοντας για λίγα λεπτά.




 Προσθέτουμε από πάνω 2 ποτήρια ζεστό νερό να μην σταματήσουμε το βράσιμο -σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμαι μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα λαχανικά -περίπου 30 με 40 λεπτά κι έτοιμο το πεντανόστιμο φαγητό με το πολύ ωραίο ζουμάκι !!! Σερβίρουμε με φέτα και ψωμάκι και ..ξεκινάμε !!! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά !!!

 Πολύ νόστιμο οικονομικό κι εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια !!!
Δοκιμάστε το και θα το ευχαριστηθείτε !!!

Υλικά μερίδες 6
300 γραμ μοσχαρίσιο κιμά
4 φλιτζάνια του καφέ 310 γραμ κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμύδι ξερό ξυσμένο
2 σκελίδες σκόρδο ξυσμένο
3 ντομάτες ώριμες πολύ
1 κουταλιά σούπας πελτέ
5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
1 κύβο προαιρετικά --εγώ βάζω --
4 κουταλιές τις σούπας λάδι
 τριμμένο κεφαλοτύρι

Τι κάνουμε
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι ,ρίχνουμε το κρεμμύδι τον σκόρδο ,και τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να καφετίσουν ανακατεύοντας συνεχώς και σπάζοντας τον κιμά με ξύλινη κουτάλα.
Λιώνετε σε μπολ τις ντομάτες πολύ καλά με τα χέρια σας.
Διαλύεται μέσα στις ντομάτες και τον πελτέ της ντομάτες και τα αδειάζεται στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλατοπίπερο κι αν βάλετε και τον κύβο.
Προσθέτετε επίσης και 1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό  σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζεται περίπου για 40 λεπτά.


Ξεσκεπάζεται την κατσαρόλα ρίχνετε μέσα 3 ποτήρια ζεστό νερό δυναμώνετε την φωτιά και μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει ρίχνετε το κριθαράκι .
Ανακατεύετε συχνά -σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε 10 με 12 λεπτά περίπου.
Κοιτάζετε το φαγητό μήπως έχει πήξει πολύ κι αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο νερό ακόμα.
Κατεβάζετε από την φωτιά την κατσαρόλα -αφήνετε το φαγητό να μείνει λίγο και σερβίρετε με τριμμένο τυρί .Καλή σας όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Μπιφτέκια με διαφορετικές πατάτες πεντανόστιμες !!!




Φτιάξτε τις πατάτες όπως θα τις διαβάσετε -γίνονται καταπληκτικές ,καθώς και τα μπιφτέκια που στην συγκεκριμένη συνταγή δεν προσθέτουμε πολλά υλικά για να θυμίζουν έντονα μπριζόλα  !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

Υλικά μερίδες 4
6 μέτριες πατάτες
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγο σκόρδο σε σκόνη
1 κύβο κνορ
πιπέρι-ελάχιστο αλάτι
λίγο κουρκουμά
λίγο κύμινο
λίγο ελαιόλαδο

Μπιφτέκια
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτάλι της σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι
5 φρυγανιές τύπου Elite
4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο -ή απλό ξύδι
Λίγη ρίγανη 


  Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια με τις φρυγανιές μουλιασμένες και στιμμένες καλά.
Ανακατεύουμε -ζυμώνουμε ολα τα υλικά τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και με λαδωμένα χέρια τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε καυτό στην αρχή τηγάνι γκριλ γυρνώντας τα τακτικά να ψηθούν κι από τις δυό πλευρές .
Αν δεν έχουμε τηγάνι γκριλ τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου .
Τα μπιφτέκια αυτά είναι πολύ αφράτα και φουσκωτά ,δεν προσθέτουμε τίποτα περισσότερο γιατί θέλουμε να θυμίζουν έντονα μπριζόλα ψητή.



Πατάτες
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες να φύγουν τα τυχόν χώματα.
Με το χοντρό σύρμα των πιάτων τις τρίβουμε λίγο να φύγει η πολύ φλούδα -δεν τις καθαρίζουμε - τις ξεπλένουμε καλά ξανά  και τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό .
Ανοίγουμε το μάτι και μαγειρεύουμε .
Μόλις δοκιμάσουμε με ένα πιρούνι και τρυπιούνται εύκολα προσθέτουμε τον κύβο τριμμένο με τα χέρια ,τον κουρκουμά ,το αλατοπίπερο,το σκόρδο σε σκόνη .το κύμινο,τον κουρκουμά και ανακατεύουμε με προσοχή μην τις διαλύσουμε.

Με το που θα σωθεί σχεδόν όλο το νερό προσθέτουμε το λάδι την κουταλιά μουστάρδας και την γλυκιά πάπρικα ,τις ανακατεύουμε με προσοχή και τις ψήνουμε για 5 με 10 λεπτά να πάρουν χρώμα. 
Σερβίρουμε με τα μπιφτέκια και σαλάτα !! Είναι πεντανόστιμα και τα δύο!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πουγκάκια με φύλλο κρούστας !!!

Τα τρώς δυό δυό φανταστικά !!!


Προετοιμασία: 12-15 λεπτά Μαγείρεμα: 30-35 λεπτά

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 500 γρ   
    Ελαιόλαδο
    Ζαμπόν καπνιστό 10-12 φέτες ή γαλοπούλα ψιλοκομμένες   
    Γκούντα 200 γρ τριμμένο   
    Μπέικον 6 φέτες ψιλοκομμένες   
    Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη   
    Αλάτι- πιπέρι- πάπρικα
    Αμυγδαλόψιχα 30 γρ για πασπάλισμα   

Για την μπεσαμέλ

    Γάλα 1 κούπα του τσαγιού   
    Αυγά 2 τεμ ελαφρώς χτυπημένα   
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας   
    Μαργαρίνη 50 γρ   

Οδηγίες

Σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και το ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά σε ένα μπολ.
Βάζουμε την μαργαρίνη σε κατσαρολάκι να κάψει, προσθέτουμε λίγο αλάτι,το αλεύρι,ανακατεύουμε να πάρει χρυσό χρώμα, ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μη μας σβολιάσει, μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Ανακατεύουμε , προσθέτουμε την μπεσαμέλ στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε πιπέρι και πάπρικα.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας.
Παίρνουμε ένα- ένα φύλλο, το διπλώνουμε στην μέση , το αλείφουμε με ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε από το μείγμα στην μέση του  φύλλου.
Ενώνουμε τις άκρες, το κλείνουμε σε σχήμα πουγκί και με λίγο νερό κολλάμε το φύλλο ώστε να θωρακίσουμε την γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Βάζουμε μια μυτούλα μαργαρίνη πάνω από κάθε πουγκί και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.
Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε…!!!
Από Αρτεμησία-chefoulis.