Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές & πιλάφι !!!




 Οτι και να πώ θα είναι λίγο !! Τα έχει όλα -αρωματικό ,γρήγορο,εύκολο πεντανόστιμο !!!Συνηθίστε να βάζετε μπαχαρικά στα φαγητά δίνουν απίστευτη γεύση και μειώνουμε το αλάτι.

Υλικά μερίδες 4
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες -είχα βγάλει τα 2 στήθη και έκανα άλλο ένα φαγητό..
4 μισές πιπεριές -πράσινη,κίτρινη,πορτοκαλί,κόκκινη
5 κουταλιές σούπας λάδι
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
1 πρέζα κουρκουμά
λίγο κύμινο
αλάτι λίγο -πιπέρι

 Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μαζί και το κοτόπουλο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τις πιπεριές κομμένες μακρόστενες λεπτές λωρίδες και όλα μαζί τα ξανασοτάρουμε να μαραθούν.
Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό τόσο όσο σχεδόν να σκεπάζει την κατσαρόλα το σκεπάζουμε σιγομαγειρεύουμε ώσπου να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με μία ωραία σαλτσούλα -πολύ απλή η διαδικασία του !!!

 

 Πιλάφι
1 πακέτο ρύζι -χρησιμοποιώ αυτό που βλέπετε  γιατί έχει πολύ μα πολύ ωραίο άρωμα
2 κουταλιές μείγμα με μίξη μπαχαρικών που το φτιάχνω μόνη μου ανακατεύοντας σε ένα βάζο διάφορα μυρωδάτα μπαχαρικά.Εσείς αν δεν έχετε ή βάλτε σκέτο αλάτι ή έναν κύβο βιολογικό .---θα  σας πώ να φτιάξετε κι εσείς να έχετε στο ντουλάπι.
5 κουταλιές σούπας λάδι
6 ποτήρια ακριβώς νερό.



 Βάζω το λάδι με το ρύζι και το σοτάρω.
Αμέσως μετά προσθέτω λίγο αλάτι και 2 κουταλιές από το μείγμα μου μπαχαρικών
Ανακατεύω περίπου 5 λεπτάκια προσθέτω τα 6 ποτήρια νερό θερμοκρασία κατεβάζω στο 2 και έρχεται  και πίνει το νερό ακριβώς και το ρύζι είναι σπυρωτό.



 Σερβίρουμε και το ευχαριστιούνται όλοι !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Εδώ μπορείτε να δείτε και να φτιάξετε το μείγμα μπαχαρικών και να το προσθέτετε σε ολα τα φαγητάς σας για νοστιμιά .

Πατήστε ΕΔΩ -->  http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2015/05/blog-post_20.html


Μωσαικό_κορμός_σοκολάτας!!!!


Ο κλασικός κορμός χωρίς αυγά και με σοκολάτα για να ενισχύσει τη γεύση.

1 κουβερτούρα
5 κ.σ. κακάο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1- 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα σε μικρά κομμάτια
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
1 κούπα καρύδια χοντοαλεσμένα
1 πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο


Λιώνω σε κατσαρόλα το βούτυρο με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύω το γάλα με το κακάο και το ρίχνω στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.
Δεν το βράζουμε, απλά να είναι ζεστό.
Το βγάζω από τη φωτιά και ρίχνω το ρούμι και αφήνω να κρυώσει αρκετά.
Ρίχνω τα σπασμένα με το χέρι μπισκότα και τα καρύδια.
Ανακατεύω καλά να καλυφθούν τα μπισκότα από το μείγμα.
Παίρνω μια φόρμα ψωμιού και την καλύπτω με διαφάνεια.
Ρίχνω μέσα το μείγμα και το στρώνω.


Το βάζω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να κρυώσει 1-2 ώρες και είναι έτοιμο να το κόψουμε σε φέτες. Διατηρείται στη συντήρηση.
Το σερβίρω με παγωτό ή βύσσινο γλυκό!
Καλή επιτυχία
Μαρία Μελά--"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Ρεβανί με 2 κρέμες !!!!

Ρεβανί...με δυο κρέμες φτιάχνουμε σήμερα για να ικανοποιήσουμε και τους πιο γλυκαντζήδες της παρέας!!!!

Υλικά: (για ένα πυρέξ 20x28)

Για το ρεβανί:

3 αυγά

1/2 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.

1/2 κούπα σιμιγδάλι χονδρό

1 κ.γλ. (γεμάτο) μπέικιν

3 κ.σ. κονιάκ ή ούζο

1 βανίλια

Για το σιρόπι:

250 γρ. ζάχαρη

200 ml νερό

Χυμό από μισό λεμόνι

Κανέλα και ξύσμα εσπεριδοειδών (προαιρετικά)

Για την πρώτη κρέμα:

550 ml. γάλα

50 γρ. κορν φλάουρ

60 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

2 αυγά

2 βανίλιες

Για τη δεύτερη κρέμα:

1 κουτί φυτική σαντιγύ τύπου Morfat

1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα

2 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Για το γαρνίρισμα:

Λίγη τρούφα σοκολάτας

Λίγους τριμμένους ξηρούς καρπούς

Λίγη κανέλα




Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το ρεβανί: Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με το σύρμα για να αφρατέψουν το αλεύρι , το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ποτό και συνεχίζουμε με το μίγμα αλευριού-σιμιδαλιού. Τότε σταματάμε το μίξερ κι προσθέτουμε σιγά σιγά με κυκλικές κινήσεις με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη μαρέγκα μέχρι να ενσωματωθεί . Αδειάζουμε τότε το μίγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε γαι 4 λεπτά μετρώντας από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Σιροπιάζουμε ομοιόμορφα , με προσοχή , κουταλιά-κουταλιά το γλυκό . Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμαζουμε την πρώτη κρέμα: Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταίνεται και σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη , τα αυγά , τις βανίλιες και το κορν φλάουρ. Τα χτυπάμε με το σύρμα και όταν το γάλα έχει ζεσταθεί αρκετά πριν αρχίσει ο βρασμός , παίρνουμε μια κουτάλα από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο μίγμα των αυγών. Αδειάζουμε τότε το μίγμα αυτό (των αυγών) μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να πάρει μια-δυο βράσεςι η κρέμα και να “δέσει” . Όταν “δέσει” αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο ρεβανί και ετοιμάζουμε τη δεύτερη κρέμα: Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ στο μίξερ για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το ποτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά μέχρι να ενσωματωθεί με τη σαντιγύ και να γίνει μια αφράτη κρέμα. Τότε αδειάζουμε τη δεύτερη κρέμα πάνω από την πρώτη και την απλώνουμε με μια σπάτουλα σχηματίζοντας κυματάκια , αν επιθυμούμε . Πασπαλίζουμε με την τρούφα , τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα και παγώνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
http://tasteoflife.com.gr-- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Τσιζ κέικ φούρνου !!!


Το ποιό νόστιμο ζεστό τσιζ κέικ που έχετε δοκιμάσει.
Το τσιζ κέικ είναι ενα γλυκό που είτε θα ξετρελανει ,είτε δεν θα αρέσει καθόλου.
Άν ομως το πετύχεις να είναι κρεμώδεις , τότε όλοι θα πέσουν με τα μούτρα να το φάνε!!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΎΜΗ

1 κούπα βούτυρο
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα ζαχαρη
3 αυγά
4 κουτ. σούπας κορν φλαουρ
1 μπεκιν






ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΩΣΗ

1 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
4 κουτ.σούπας κορν φλαουρ
400 γραμμάρια τυρί κρέμα ( Φιλαδέλφεια)
1 μπεκιν
 Ενα υπέροχο γλυκό που φτάνει η εικόνα του να μας μαγέψει !!!




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το βούτυρο στο κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλαουρ ,το αλεύρι, το μπεκιν και χτυπάμε καλά όλα μαζί στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ για δύο λεπτά περίπου.
Αλείφουμε την ζύμη ομοιόμορφα μέσα σε ενα πυρεξ βουτυρωμενο και ψήνουμε.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΩΣΗ
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη, τα αυγά, την Φιλαδέλφεια , το κορν φλαουρ και το μπεκιν και χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά .
Ρίχνουμε το μείγμα τυριού πάνω στην βάση του γλυκού που έχει ψηθεί( αφήνουμε πρώτα να κρυώσει το γλυκό)
Στρώνουμε επάνω ότι φρούτο αρεσκείας μάς θέλουμε ή μαρμελάδα και ψήνουμε το γλυκό μέχρι να ροδοκοκκινησει η κρέμα από επάνω.

Κυριακή Συμεωνίδου - Οι Συνταγές της Κυριακής  -
"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερό γλυκό ψυγείου !!!







 Ένα δροσερό καταπληκτικό γλυκό ψυγείου που θα σας τρελάνει 😊 Με λαχταριστό σοκολατένιο παντεσπάνι!!!!
Κουβερτούρα & βελούδινη κρέμα από Mousse  απλά κάντε το & θα με θυμηθείτε !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ !!!

 Υλικά για να μην τα ψάχνετε
150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
110 γρ βούτυρο
3 αυγά χωρισμένα
1 κτσ κακάο σε σκόνη
λίγο αλάτι
100 γρ ζάχαρη

Για την κρέμα
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη
1 1/2 κτσ κορν φλαουερ
160μλ ζεστό γάλα
3 βανιλίνες
1κτσ NESCAFE
10 γρ ζελατίνη
3κτσ νερό
330 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
και λίγο κακάο για πασπάλισμα

Materials
1/2 cup (110g) butter
(150g) semisweet chocolate
3 eggs, separated
(100g) sugar
1 tbsp (8g) unsweetened cocoa powder
salt

Coffee Mousse
2 egg yolks
(100g) sugar
1 1/2 tbsp (12g) cornstarch
(160ml) warm milk
1/2 tsp (3g) vanilla extract
1 tbsp (4g) instant coffee
1/2 tbsp (5g) gelatin powder
2 tbsp cold water
1 1/2 cup (330g) whipping cream, 35% fat, chilled


ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πένες με μπουκίτσες κοτόπουλο & χρωματιστές πιπεριές !!!


 Ελαφρύ γρήγορο φαγητό που μοιάζει με μακαρονοσαλάτα αλλά,δεν είναι,γιατί είναι ένα πολύ ωραίο γεύμα με  ωραία χρώματα και μυρωδιές !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!

Υλικά
2 στήθη από κοτόπουλο ξεπετσιασμένα και κομμένα σε μπουκίτσες
1 πακέτο πένες 
4 μισές πιπεριές κόκκινη-πράσινη-κίτρινη-πορτοκαλί κομμένες μακρόστενες λουρίδες
1 ξερό μεγάλο κρεμμύδι κομμένο καρέ
1 χούφτα τυρί τριμμένο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας προτιμώ σε γεύση
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι  γλυκού γλυκιά πάπρικα
λίγο αλάτι
πιπέρι
λίγο θυμάρι
λίγο σκόνη σκόρδο
λίγο λάδι 4 κουτ.σούπας




 Τι κάνουμε
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κοτόπουλο.
Το αφαιρούμε σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι και σοτάρουμε 5 λεπτάκια να μαραθούν.




Προσθέτουμε αμέσως μετά και τα κομμάτια από το κοτόπουλο και ανακατεύοντας συχνά τα μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτάκια,
Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα τη σκόνη σκόρδου το κύμινο και ανακατεύουμε .
Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα όλο και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις πένες.



Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν οι πένες -αν πιουν όλο το ζουμί προσθέτουμε λίγο νεράκι -αν και έρχονται ακριβώς στο μαγείρεμα.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε μέσα στο φαγητό την χούφτα το τυρί και ανακατεύουμε .



Σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι και αν θέλουμε ακόμα που δεν είναι απαραίτητο λίγο ακόμα τυρί τριμμένο !! Φτιάξτε το θα το απολαύσουν όλοι !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 *Αγοράζοντας ολόκληρο κοτόπουλο και αφαιρώντας τα στήθη μας έρχεται πιο οικονομικό και μας μένει το υπόλοιπο κοτόπουλο να φτιάξουμε άλλο ένα φαγητό .