Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Μπαλίτσες τηγανοψωμάκια με κιμά !!!


Δαγκωνιά και απόλαυση !!! Δοκιμάστε τα !!!


Υλικά
Για την γέμιση

    Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ   
    Κιμάς χοιρινός 200 γρ   
    Τυρί φέτα 200 γρ   
    Αλάτι-πιπέρι
    Κρεμμύδια 2 μεγάλα ψιλοκομμένα   
    Ελαιόλαδο για σοτάρισμα   

Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ   
    Αλάτι 1 κοφτή κουταλιά σούπας   
    Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού   
    Ξηρή μαγιά στιγμής 2 φακελάκια
    Νερό 2 1/2 κούπες χλιαρό
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα   

.
Οδηγίες

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την γέμιση σοτάροντας με λίγο ελαιόλαδο τον κιμά μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να ασπρίσουν και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε την φέτα τριμμένη.
Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι ,την μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Βάζουμε την ζύμη σε ένα σκεύος που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και την αφήνουμε εκεί σκεπασμένη για 60 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε στρογγυλά ζυμαράκια.
Βάζουμε στο καθένα από ένα κουταλάκι γλυκού γέμιση και το κλείνουμε καλά σαν πουγκάκι. Έπειτα τα πατάμε από πάνω με το χέρι μας προσεκτικά, για να αποκτήσουν σχήμα τηγανόψωμου. Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι να κάψει και ξεκινάμε να τα τηγανίζουμε λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά.
από Άννα- .chefoulis

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Μοσχαράκι γιουβέτσι !!!

Το αγαπημένο πολλών γουβετσάκι μελάτο και πεντανόστιμο !!!



Υλικά
1 κρέας μοσχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1/2 ποτήρι του νερού κρασί
αλάτι πιπέρι
μπαχάρι
λίγη κανέλα 
ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
σπιτική σάλτσα -αν δεν έχετε προσθέστε 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 πακέτο κριθαράκι


Τσιγαρίζω το κρέας με λίγο λάδι μαζί με  δυο μεγάλα κρεμμύδια.
 Σβήνω με μισό ποτήρι του κρασιού κρασί, μετά από πέντε λεπτά ρίχνω αλάτι πιπέρι μπαχάρι σπιτική σάλτσα και μια κουταλιά σούπας πελτέ λίγο κανέλα και νερό.
Μόλις βράσει το κρέας προθερμαίνω καλά τον φούρνο μου, ρίχνω αρκετό νερό μετά στην κατσαρόλα μου αφήνω να κάψει πολύ καλά και ρίχνω μέσα σε πυρέξ το κρέας και το καυτό ζουμί.
Ρίχνω και το κριθαράκι μέσα στα 800γρ κρέας 1 πακέτο.. δλδ  500γρ μανέστρα.
Ανακατεύω μια φορά και το  βάζω στο φούρνο στου 220 μέχρι να ψηθεί.
Μέχρι το τέλος ανακατεύω 3 -4 φορές αφήνω περίπου 25 λεπτά .
Στο τέλος σβήνω και αφήνω λίγο να κρατάει.
Μέχρι να σερβίρω για να φάμε φουσκώνει κ χυλώνει από μόνο του..!!

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα η διαφορετική !!!


 Για τους μερακλήδες της ουζοκατάστασης μια ""ΠΙΤΣΑ""διαφορετική!!
Διαφορετική στη γεύση γιατί έχει ""ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ"" στη γέμιση !!!

Για τη ζύμη:
1 νωπή μαγιά
1 κούπα ζεστό νερό
1/2 κούπα κρύο νερό
1 κ.σ.αλάτι
1/2 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλεύρι όσο πάρει


Ολα τα υλικά μαζι ζυμώνω και αφήνω να ξεκουραστεί  καμιά ωρίτσα!!


Για τη γέμιση:
Σε ένα σκεύος σιγοβράζω τη βάση της γέμισης την σάλτσα την ντομάτα...κρεμμύδι...σκόρδο..θυμάρι...δυόσμος...βασιλικό..ρίγανη..αλάτι..πιπέρι..
ζάχαρη..
Ανοίγω τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί..
Απλώνω τη σάλτσα..
Έπειτα στρώνω το κίτρινο τυρί (κασέρι)..Μπέικον...μανιτάρια...πράσινη πιπεριά και παστουρμά!!
ΠΡΟΣΟΧΗ τον παστουρμά παν τα κάτω από τα τυριά γιατί ξεροψήνεται στο πι κ φι..
Προθερμασμένος φούρνος στους 220° πάνω κάτω με αέρα....(ο χρόνος ; αναλόγως τον φούρνο)
Δοκιμάστεεεε !!!

Κυριακή Ταμ- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τουρτίτσα ζελέ !!!



Η πιό δροσερη τουρτίτσα με ζελέ και κρέμα !!!

ΥΛΙΚΑ

100 γρ (1 φακελάκι) ζελέ φράουλας
250 ml ζεστό νερό
250 ml κρύο νερό
Για τη γέμιση:

8 φύλλα ζελατίνης
400 ml γάλα εβαπορέ
450 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ κρέμα τυριού
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Σε κρύο νερό βουτάω τα φύλλα της ζελατίνης για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Σε άλλο μπολ ρίχνω το ζεστό γάλα εβαπορέ.
Στραγγίζω τα φύλλα της ζελατίνης και τα διαλύω μέσα στο γάλα.
Επιστρέφω στη σαντιγί
που προσθέτω το γιαούρτι, την κρέμα τυριού, τη βανίλια και τέλος το γάλα.
Βρέχω τη φόρμα με λίγο νερό και ρίχνω το μείγμα μέσα της.
Το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να κρυώσει και να πήξει.

Garyfalia Pogka-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρό κέικ που θα σας ξετρελάνει !!!

Ενα ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ που αρέσει πιστεύω σε πολλούς!!
.Και φυσικά για όλες τις ώρες!!!.....το πρωί με καφεδάκι..το βραδάκι με μπυρίτσα!!
 Και τα υλικά;;;Αυτά που υπάρχουν διαρκώς στο ψυγείο μας!!!!

Υλικά
3 αυγά
1 κούπα γάλα
250 γρ βούτυρο
200 γρ φέτα
200 γρ γραβιέρα
5 λουκάνικα βραστά (τα έκοψα ροδέλες..εάν θέλετε βάλτε άλλα αλλαντικά)
1 κ.γλ.μπεικιν
2 1/2 κούπες αλεύρι
1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)

Χτυπάω όλα τα υλικά καλά στο μίξερ
Βουτυρώνω και αλευρώνω τη φόρμα
Ψήνω στους 180°περιπου 1 ώρα...κι έτοιμο !!!

Κυριακή Ταμ .."ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Κολοκυθοτυρόπιτα φανταστική !!!

 Τραγανή πεντανόστιμη πίτα !!!!

Υλικά
2 κιλά κολοκυθάκια πράσινα
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 αυγά
700γρ φέτα
1 βιτάμ
1 συσκευασία φύλλο Ψαχνών χωριάτικο στρογγυλό (9 Φύλλα)
αλάτι πιπέρι
δυόσμο
φύλλα μελλισόχορτου ή λεμονόχορτου αλλιώς φύλλα λουίζας και θυμαριού
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού τραχανά ξυνό.

Τι κάνουμε
Καθαρίζω και με χοντρό τρίφτη τρίβω αλατίζω και στραγγίζω από το προηγούμενο βράδυ τα κολοκυθάκια να αφήσουν τα υγρά τους.
Τσιγαρίζω με 1 κούπα του τσαγιού λάδι τα κρεμμύδια προσθέτω τα κολοκυθάκια τα μυρωδικά τα αλάτι το πιπέρι και τα σωτάρω μέχρι σχεδόν να κολλήσουν στο πάτο του τηγανιού.
Αφού μισοκρυώσουν τρίβω τη φέτα ρίχνω τον τραχανά και τα αυγά αφού κρατήσω 2 κουταλιές της σούπας.
Βουτυρώνω το ταψί και προσθέτω τα 4 φύλλα κάτω ραντίζοντας το καθένα με το λιωμένο βιτάμ.
Στρώνω τα 2/3 της γέμισης 1 φύλλο βιτάμ και το υπόλοιπο μίγμα.
Τα υπόλοιπα 4 φύλλα πάνω βουτυρωμένα.
Χαράσω ελαφρά προσθέτω ότι βούτυρο περίσσεψε και το αυγό.
Ψήσιμο 50 λεπτά κάτω και αερόθερμο τα πρώτα 20 λεπτά μόνο αερόθερμο τα άλλα 30.Καλή επιτυχία !!!

Lena Garoufalidou-Polistiri- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



 MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανητά μαλακά καλαμαράκια !!!

Τηγανητά καλαμαράκια αμπελοφάσουλα  σαλάτα και κολοκυθάκια βραστά.

Για τα καλαμαράκια μου πλένω κόβω καθαρίζω και ρίχνω μια κουτ σούπας μαγειρική σόδα
Αφήνω 20 με 30 λεπτά τα ξεπλένω τα αλευρώνω τινάζοντας το περιττό αλεύρι και τηγανίζω σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο με κίτρινο αλεύρι...!!
Γίνονται μαλακά νόστιμα και  τραγανά..!!
Gogo Samiou - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



 MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατάκια με καρύδα !!!

 Εξωτικά και πανεύκολα !!!

Υλικά
2 φακελάκια ινδοκάρυδο
1 ζαχαρούχο γάλα
8 μπισκότα πτιμπερ αλεσμένα .


Επικάλυψη:
2 κουβερτούρες
2 κσ σπορέλαιο.

Σε μπολ ρίχνω το ζαχαρούχο, τα μπισκότα, την καρύδα ,πλάθω και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες. Λιώνω σε μπεν μαρί την κουβερτούρα που έχω σπάσει σε κομμάτια, το σπορέλαιο και βουτώ τα Σοκολατάκια!!!

Φωτεινή Παρασκευοπούλου !!!- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Τσιζ κέικ - αλλιώς !!!


Χρησιμοποίησα για την βάση
2 πακέτα μπισκότα τύπου ότι μπερ
3 κ.σ βούτυρο αγελάδoς
Για την κρέμα στη μέση έβαλα
1 μασκαρπόνε
1 σοκολάτα γάλακτος
1 σαντιγί
Για επάνω αμύγδαλα καβουρδισμένα και σοκολάτα γάλακτος με λίγο βούτυρο λιωμένο.


Εκτέλεση
Κάνω τη βάση με τα μπισκότα το ένα πακέτο περασμένο από μπλέντερ και το ένα χοντρό σπασμένο...λιώνω τον Βούτυρο και βρέχω τα μπισκότα!!! Στρώνω σε ένα τσέρκι..
Αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο...
Εν τω μεταξύ χτυπάω την σαντιγί και μόλις πήξει προσθέτω το μασκαρπόνε και ανακατεύω με μια σπάτουλα.... Έχω λιώσει την σοκολάτα και την προσθέτω στο μείγμα με το μασκαρπόνε και την σαντιγί ...όταν ανακατευτούν καλά τα στρώνω πάνω από τα μπισκότα πασπαλίζω με αμύγδαλα και με σοκολάτα λιωμένη για να κάνω τις σοκολατένιες γραμμές!!


Cheery Misshief - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο στηθος φιλέτο με λαχανικά !!!


Έτσι κάτι  ελαφρύ υγιεινό και διαιτητικό θα έλεγα!!

Υλικά
4 τεμ στήθος κοτόπουλο
3 κολοκυθάκια
4 πατάτες
4 καρότα
1 κόκκινη -1 κίτρινη- 1 πράσινη- πιπεριές..
Άνηθος
Μαϊντανός
Ρίγανη ..αλάτι..πιπέρι..θυμάρι
Σκόνη λαχανικών
Σκόνη από ζωμό κότας
Ελαιόλαδο
και λίγο νεράκι


Όλα μαζί ανακάτεμα και
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 220 ° περίπου 35'-40'λεπτά .Καλή σας όρεξη !!
Κυριακη Ταμ- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαράκι στιφάδο !!!



1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος σε μερίδες
1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
3/4 της κούπας κόκκινο κρασί
3 κ.σ. κόκκινο ξύδι
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κ.γλ. ντοματοπελτέ
2-3 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Ελαιολαδο
αλάτι και πιπερι



Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρέας σε δόσεις και τσιγαριζουμε μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές του κρέατος. Δεν βάζουμε το κρέας όλο μαζί το κάνουμε σε δόσεις, έτσι ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται υψηλή και το κρέας να θωρακιστεί και να κρατήσει τα ζουμιά του. Όταν ολοκληρώσουμε , το αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα, το απλώνουμε σε μία πιατέλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθετουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά στο ίδιο λάδι που τσιγαρίσαμε και το κρέας μέχρι να μαλακώσουν και όχι μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά)Προσθέτουμε το κρασί και το ξύδι, σκεπάζουμε αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το κρέας με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την χοντροκομμένη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθετουμε και λιγο νερο και Περιμένουμε να αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το στιφάδο για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα. Ενώ το στιφάδο σιγοβράζει, προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται καθώς δεν πρέπει να το αφήσουμε να στεγνώσει. Στα 3/4 του μαγειρέματος προσθετουμε το αλατι και το πιπέρι.

Εleni Tsoufsoudaki-Bassalou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα με πουρέ!!!


Σουτζουκάκια Σμυρνέικα χωρίς τηγάνισμα !!!

Υλικα:
Μισό κιλό βοδινό κιμά
Μια κούπα μπαγιάτικο ψωμάκι τρυμενο με τα χέρια
Μισή κούπα κρασάκι αρετσινωτο άσπρο η κόκκινο
3 σκελίδες σκόρδο
Ένα μέτριο κρεμμύδι τρυμενο
Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Ότι πιάσουν τα δάχτυλα μας κανέλα
Λίγο πιπερακι
Αλατακι κατά βουληση


Εκτέλεση:
Μουσκεύομαι το ψωμάκι στο κρασί για λίγη ώρα στύβομαι και βάζουμε σε μια λεκανίτσα στην οποία προσθέτουμε τον κιμά το σκόρδο κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια το κρεμμυδάκι μας την κανέλα το κύμινο το αλάτι και το πιπέρι!!
Ζυμώνουμε δυνατά να αφρατέψει το μείγμα μας .Αφήνομαι στην άκρη σκεπάζοντας το και ετοιμάζομαι τη σάλτσα μας!!!

Σάλτσα υλικά
5 ντομάτες αποφλειομένες μέτριες οι 4 τριμμένες στον τρίφτη η μία κομμένη σε κυβάκια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ένα κρεμμύδι τριμμένο
,μια κούπα κρασί
Μια κουταλιά της σούπας πελτέ
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Μια πρέζα κανέλα
Μια πρέζα γαρίφαλο
Αλάτι πιπέρι και μισή κουταλιά ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε κατσαρόλα να γυαλίζουν .
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα μας τα υλικά.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν και συμπληρώνουμε νεράκι όποτε χρειαστεί.
Λίγο πριν η σάλτσα είναι δεμένη σβήνουμε.
Έπλασα τα σουτζουκάκια μου αλλά δεν τα τηγάνισα.
Τα έψησα στο φούρνο.
Έπλασα τα σουτζουκάκια και τα έβαλα σε ταψί .
Έβαλα λίγο νεράκι στο ταψί μη μου κολλήσουν και τα έψησα στο γκριλ για 15 λεπτά περίπου με ένα γύρισμα.
Μόλις ροδίσουν τα βάζω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα αφήνω να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα μου.


Πουρές
Μισό κιλό πατάτες καθαρισμένες κομμένες στα τέσσερα.
Βράζουμε σε ανάλογο νεράκι μέχρι να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν.
Τις μεταφέρουμε σε λεκανίτσα προσθέτουμε αλάτι μια πρέζα μοσχοκάρυδο ένα φλιτζανάκι του καφέ γάλα συμπυκνωμένο 3 κουταλιές λάδι καλαμποκιού και με το εργαλείο του πουρέ τις ζουπάμε προσθέτοντας σταδιακά νεράκι από αυτό που τις βράσαμε .
Σερβίρουμε τον πουρέ μας σε μπαλάκια και τα σουτζουκάκια να λούζονται με την σαλτσούλα τους!!!! Καλή όρεξη !!!

Φωτό εκτέλεση Marillena Pappa- Συνταγή Χρύσα Τσιλιμιγκάκη"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Πιροσκί με πατάτα ή κιμά ή κασέρι !!!

 Πιροσκί με υπέροχη κρούστα και λαχταριστή γέμιση!!!

Υλικά
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμ νερό
1 ξηρή μαγιά -φακελάκι ή 30 γραμ νωπή
40 γραμ ζάχαρη
15 γραμ αλάτι
30 γραμ μαργαρίνη σοφτ
30 γραμ ηλιέλαιο




 Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά την μαργαρίνη το λάδι την ζάχαρη και το 1/3 από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 15 με 20 λεπτά να κάνει φυσαλίδες.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε σε 10 τεμάχια των 90 γραμμαρίων.
Ξεκουράζουμε λίγο την ζύμη και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.
Βάζουμε την γέμιση τις αρεσκείας μας και τα κλείνουμε.
Εγώ τα έβαλα στο ψυγείο -κατάψυξη -για να μην φουσκώσουν αν δεν τα τηγανίσετε αμέσως .



Τα έβγαλα τα άφησα 2 ώρες να ξεπαγώσουν και να φουσκώσουν λίγο και τηγάνισα σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.Καλή επιτυχία !!

*Μπορείτε να τα φτιάξετε  και  με λουκάνικο
George Chatzigiatroudakis

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Σπιτικός χοιρινός γύρος !!!!

Φτιάξτε με τα χεράκια σας πεντανόστιμο γύρο και ξεχάστε τον έτοιμο !!!


Υλικά
Λεπτές φέτες από κρέας χοιρινό και από την μεριά του λαιμού ντομάτες,
κρεμμύδια,
σκόρδα,
κόκκινη και πράσινη πιπεριά
αλάτι πιπέρι
ρίγανη

Σε ένα ταψί βάζω ανά φέτα τα λαχανικά που γράφω πιο πάνω σκεπάζω πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο με τα νερά που βγάζει το κρέας ψήνεται μέσα και τέλος ανοίγω και το βάζω στο γκριλ για να ροδίσει κόβω με το μαχαίρι μου όσο ψιλά μπορώ!!


Για το ψήσιμο εξαρτάται την ποσότητα που έχεις.. και τον φούρνο... ο δικός μου είναι δύο κιλά και τον άφησα 2 ώρες μέσα .. έχτρα στο γκριλ μέχρι να κάνει χρώμα!! Καλή όρεξη !!!!

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κουλούρες γεμιστές και πιτσάκια κλειστά!!!

Καλημέρα να σας προσφέρω πρωινό???!!!


Υλικά για την ζύμη

1 ποτήρι χλιαρό προς κρύο
1.κ.γ μαγιά
2 κ.σ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι 1 σφινακι γάλα
Σουσάμι για απ έξω
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου μισό κιλο
Για την γέμιση
10 φέτες μπέικον
4 μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμύδι
1/2 πιπέρια κόκκινη
1/2 πιπεριά πράσινη
Αλάτι πιπέρι
1 κ.σ πελτέ η 3-4 φρεσκες τομάτες
300 γρ μοτσαρέλα μπαστούνι τριμμένη
Ελαιόλαδο για το τηγανι


Εκτέλεση ζύμης
Βάζουμε τα υγρά με την μαγιά και ζυμωνουμε για 5 λεπτά... Προσθετω 1 κούπα αλεύρι και το αφήνω 20 λεπτά να ξεκουραστεί και να πάρει λίγο όγκο ως εδώ έχουμε έναν χυλό ... Έπειτα από τα 20 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι τον βούτυρο και ανακατεύουμε για 3 λεπτά τελος βάζω το αλεύρι σιγά σιγά και κοσκινισμένο μέχρι να έχω ένα ζυμάρι μαλακό που δεν κολλάει στα χερια.το σκεπάζουμε και το αφήνω να διπλασιαστεί ο όγκος του!!


Ετοιμάζω την γέμιση βάζω λίγο ελαιόλαδο να καλυφθεί ίσα ίσα ο πάτος από το τηγάνι και έχω κόψει όλα τα υλικά σε κυβακια τα σωταρω έως να μαραθούν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.. αλατο-πιπερονουμε και προσθέτουμε τον πελτέ να πάρει μια δυο βράσεις προαιρετικά βάζουμε και λίγο ταμπάσκο για πιο πικάντικη γεύση!!
Χαμηλώνουμε τη φωτιά να πιεί ότι υγρά έχει το θέλουμε στεγνώσει από υγρά!!
Όταν κρυώσει προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα



Ανοίγουμε με πλαστή την ζύμη κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια βάζουμε γέμιση και κλείνουμε τις άκρες τα περνάμε από το σουσάμι ενώνουμε τις δύο άκρες και δίνουμε σχήμα κουλούρας...
Για τα πιτσακια κόβουμε με κουπ-ατ στρογγυλα γεμίζουμε στη μέση και κλείνουμε πάλι επάνω με άλλο ένα κομμάτι ζύμης ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 30 λεπτά περίπου...πάντα ανάλογα τον φούρνο μας...Καλή επιτυχία !!!
Nick Nakis - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβανί Πολίτικο Θεσσαλονίκης !!!

 Οποιος δεν το φτιάξει χάνει !!!

Υλικά

1 1/2 φλιτζ σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ ζάχαρη
5 αυγα
1 φλιτζ ηλιέλαιο
1 Μπέικιν φακελάκι 20 γραμ
250 γιαούρτι αγελάδας
2 βανίλιες
Ξύσμα από λεμόνι

Όλα μαζί τα υλικά τα ανακατεύουμε πρώτα το λάδι με την ζάχαρη τα χτυπάμε αμέσως μετά όλα τα υπόλοιπα -αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί 30Χ40 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί περίπου 50 με 60 λεπτά.



Σιρόπι.

3 φλιτζ νερό
3 φλιτζ ζάχαρη
Φλούδα από λεμόνι
30 γρ βούτυρο

Τα βράζουμε όλα μαζί για 5 με 10 λεπτά και μόλις κρυώσει το ρεβανί το σιροπιάζομαι.



Κρέμα
1 λίτρο γάλα
5 κρόκους αυγών
1 κούπα ζάχαρη
5 κ.σ κορν φλάουρ
3 βανίλιες
100 γρ βούτυρο



 Ζεσταίνουμε το γάλα -κρατάμε λίγο σε μία κούπα και διαλύουμε το κορν φλαουρ προσθέτουμε και την ζάχαρη.
Το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα -το κορν φλάουρ-και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά τα προσθετουμε ανακατεύοντας συνέχεια και τέλος ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο -ανακατεύουμε καλά και μόλις λίγο χλιαρίνει λίγο ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το ρεβανί και σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί πέτσα..
Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο!!Καλή επιτυχία !!

* Στολίζουμε με ότι μας αρέσει πχ καβουρντισμένα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο ή ότι άλλο επιθυμούμε.
.
Φωτο-Συνταγή Κυριακη Ταμ.-OI XΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό καιμάκι με βύσσινο !!!

 Παγωτό με εξαιρετική γεύση και άρωμα !!!

 ΥΛΙΚΑ

2 Φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 Φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
2 κουτάλες γλυκού σαλέπι
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλιά γλυκού μαστίχα

Για το σερβίρισμα
Βύσσινο γλυκό του κουταλιού!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοπανίστε τη μαστίχα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη να γίνει σκόνη
Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα,και χτυπάτε στο μίξερ άλλο μισό φλιτζάνι γάλα με το μείγμα της κοπανισμένης μαστίχας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε το γάλα με το σαλέπι το γάλα με την μαστίχα και την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε τη κρέμα να βράσει για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλάει στην κατσαρόλα και να μην φουσκώσει.
Αποσύρετε την κρέμα από την φωτιά αδειάστε την κρέμα σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει πρίν την βάλετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Αν έχετε παγωτομηχανή μεταφέρετε το μείγμα εκεί να παγώσει,Αν δεν έχετε απλά ριχνετε το μείγμα σε μεταλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη σκεπασμένο.Καλή επιτυχία !!


Μετα απο δυο ωρες το βγαζετε απο την καταψυξη και το ανακατευετε με το πιρουνι για να μην πιασει παγο,επαναλαμβανετε την ιδια διαδικασια 2 φορες ακομα ωστε να γινει το παγωτο μας αφρατο..!!Αφηστε το παγωτο εκτος ψυγειου για λιγο να μαλακωσει πριν σερβιρετε..!!

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρά Μάφινς με φέτα και πιπεριές !!!


Τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους.... Ιδανικό και για μπουφέ.... Αλμυρά Μάφινς με φέτα και πιπεριές !!!.... ❣❣❣


Υλικά

250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
2 - 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 ml γαλα
125 γραμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
1 αυγό
250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
100 gr κιτρινο τυρι τριμμενο
πιπέρι

 Εκτέλεση

Σ'ενα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν λίγο...
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα , το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.

Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Απαλά, με μια μαρίζ αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε τα τυριά και τις πιπεριές....δεν δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε τις θήκες των cupcakes και τις γεμίζουμε μ'ενα κουτάλι....Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτα, στους 170° , στον αέρα.Καλή επιτυχία !!!

Eleni Tsoutsoudaki -Bassalou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Κρέμα Βαυαρίας με άρωμα βανίλιας!!!


Υλικά για 8 μερίδες:

500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

500 ml γάλα

4 κρόκοι

100 gr ζάχαρη

12.5 gr ζελατίνη

18 gr κορν φλαουρ

1 βανίλια σε κάψουλα

Μέθοδος:
1. Μουλιάστε τα φύλλα της ζελατίνης σε νερό Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ζελατίνη σε σκόνη ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας

2. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύΠροσθέστε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ και τη βανίλια μέσα σε ένα μπολΑναμείξτε πολύ καλά τα υλικάΒάλτε το γάλα σε μία κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιάΜόλις γίνει αυτό αποσύρετε το γάλα από την εστίαΠροσθέστε το γάλα στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους ανακατεύοντας παράλληλαΑναμείξτε πολύ καλά και τοποθετήστε όλο το μείγμα της κρέμαςμέσα στην κατσαρόλα που βράσατε το γάλαΤοποθετήστε την κατσαρόλα επάνω στην αναμμένη εστία και περιμένετενα επανέλθει ο βρασμός, ανακατεύοντας παράλληλα Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστίαΣτραγγίξτε καλά τη φύλλα της ζελατίνης από τα νερά και προσθέστε τα μέσα στην καυτή κρέμα Αναμείξτε με έναν αυγοδάρτη φροντίζοντας η ζελατίνη να διαλυθεί καλά Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία της κρέμας να πέσει αρκετά αλλά όχι να κρυώσει

3. Προσθέστε την κρέμα στην σαντιγύ και χρησιμοποιώντας μία ελαστική σπάτουλα ενσωματώστε καλά τα δύο υλικά Μοιράστε την κρέμα σε μπολάκια και αποθηκεύστε στο ψυγείο για 6-8 ώρες Για να ξεφορμάρετε την κρέμα Βαυαρίας, βάλτε ένα κατσαρολάκι με νερό σε δυνατή φωτιά και λίγο πριν εμφανιστεί ο βρασμός αποσύρετε από την εστία Τοποθετήστε για περίπου 10 δευτερόλεπτα τα φορμάκια μέσα στο καυτό νερό Αποσύρετε, τοποθετήστε ανάποδα σε ένα πιάτο και απομακρύνετε το φορμάκι

Εναλλακτικά μπορείτε να καλύψετε εσωτερικά τα φορμάκια με μεμβράνηκαι όταν θα έρθει η ώρα να σερβίρετε, απλά να τοποθετήσετε ανάποδα την κρέμα να απομακρύνετε αρχικά το φορμάκι και στην συνέχεια τη μεμβράνη Βέβαια με αυτό το τρόπο οι επιφάνειες της κρέμας δεν θα είναι λείες αλλά θα έχουν αρκετές ραβδώσεις λόγο της μεμβράνης Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα συνδυάστε την κρέμα με σάλτσα φράουλας ή με σάλτσα από φρούτα του δάσους Καλή σας επιτυχία!!
πηγή www.cookingrhythms.com

Τούρτα ομελέτα με πατάτα -κολοκύθι-μυζήθρα !!!


Απίθανη συνταγή... εξαιρετικό και για μπουφέ..!

ΥΛΙΚΑ

6 Αυγά
3 μέτριες πατάτες σε λεπτές φέτες
1 κιλό κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
600 γρ μυζήθρα φρέσκια τριμμένη
2 κουτ σούπας δυόσμος η άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι.πιπέρι.!!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατόνερο μόνο για 3 λεπτά και τις στραγγίζετε καλά
Αλατίστε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και αφήνετε 30 λεπτά να στραγγίξουν καλά.
Λαδώστε ένα μέτριο ταψί και απλώστε σε στρώσεις τα υλικά ως εξής
Πρώτη στρώση με τις μισές πατάτες,δεύτερη στρώση τα κολοκυθάκια ,Τρίτη στρώση την μισή φρυγανιά,τέταρτη με την μισή μυζήθρα,και τον μισό δυόσμο


Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με το υπόλοιπο των υλικών,με την ίδια σειρά
βάλτε το κρεμμύδι στο τέλος πάνω πάνω μαζί με την μισή μυζήθρα.
Χτυπήστε τα αυγά και ρίξτε μέσα αλατοπίπερο,


Περιχύνετε τα υλικά με τα αυγά και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180 για 50 λεπτά και άλλα 10 λεπτά στο γκριλ του φούρνου για να κάνει χρώμα από πάνω..!! Καλή όρεξη !!!

Gogo Samiou "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".